Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #467257   Tironas
 15 Bal 2013 07:29
jei galva prakaituoja, geriau imti kepuraite is coolmax arba tinkliukais. membranos neisgelbes siuo atveju. reik nepamirst kad membrana yra visu pirma nuo isorines dregmes saugo, ir tik antraeile jos funkcija yra kazkiek kvepuoti.
 #467279   SauliusM
 15 Bal 2013 08:58
Ignelis rašė:bet jeigu nesi saulei elergiskas kam to reikia? gerti vandens ir alaus daug reikia, kad smugio negaut... :)
nuvaziuok i tropikus ir pabuk 3-4 valandas ant saules, tai suzinosi,kam to reikia. galesi ir alu gert ir sau ant galvos apsimyzt, kai nusiners oda su mesom. Majami po vienos dienos zvejybos begau pirkt ir pirstiniu nuo saules ir marskiniu ilgom rankovem kuo labiau kvepuojanciu ir kepures su tiek ausu tiek kaklo apsidangstymu. cia zinok is neher delat prie +40 va tiek prisirenges zvejojau:
Paveikslėlis
 #467283   SauliusM
 15 Bal 2013 09:12
Tironas rašė:bet mebranos nereik, uztenka kokio coolmax arba panasios medziagos
membranos tai tikrai nereik, *PYP* jinai? is isores nuo vandens tai nereik saugot. kiek ko isbandziau, tai under armour heat gear man asmeniskai labiausiai pasiteisino. nors labai daug ko ir nebandziau. is principo jei rubas ne aptemptas o palaidas, nu kad nepriliptu nuo prakaito ir vedintusi nuo vejo, buna tas tinklelis papildomai vedinimuisi pvz ant nugaros ar pazastyse isiutas (kaip marskiniuose fotkej auksciau) tai ir eiline medvilne gerai.
 #467290   Vegys
 15 Bal 2013 09:22
Ignelis rašė:betkokiu atveju uz vasarine kepuraite 170pinigu padet, man nerealiai skamba... <...> o visokios membranines :mhu turbut kurtos tik tiems kurie nieko neperka jeigu neparasyta goretex,
Nesupratau į kieno post'ą atsakinėji ... JEi į mano - gi ne apie 170 Lt kalba ėjo, o apie 50 ir visai nieko nekalbėta apie membraną vasarinei kiepkai.
Jei ne mano žinutę komentuoji - irgi smagu žinot, į kieno :)
 #467299   vk
 15 Bal 2013 09:37
Aš vasarą daug žvejoju vidury dienos per karštį (plūdine). Tai paprastai naudodavau šiaudinę skrybėlę ir ploną specialų šviesų sintetinį golfą, kad rankos nedegtų. (Bei saulės kremo atidengtoms vietoms.) Naujam sezonui atsisiunčiau specialią kepurėlę su snapeliu, žiūrėsiu, kiek naudos bus, bet manau, kad vistiek šiaudinė skrybėlė bus geriau, nes skrybėlė duoda šešėlį plačiau aplink galvą, be to, ji neprisispaudus prie galvos, yra oro tarpas ir per plyšelius kvėpuoja.
O iš goreteksinių kepurių turiu kelias atsisiuntęs, galiu kaip patogią parekomenduoti šią:
http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... oretex+cap
Jos kaina per akciją buvo 10 USD, kas oficialiai atsisiuntus su visais mokesčiais gavosi 40 lt.
 #467300   SauliusM
 15 Bal 2013 09:40
as suprantu, kad Gore tex ir dar su thinsulate pasiltinimu kepure gali but naudinga saltu oru. nu bet siltu oru ar per karscius vilkt ant saves membrana... :shock: kam to reik?
 #467303   vk
 15 Bal 2013 09:43
Sauliau, minėtą goreteksinę kepurę aš dabar nešioju, o ne vasarai siūlau. ;;yel
Ir pilnai pritariu čia jau išsakytai minčiai, kad kepurė su membrana niekaip nebus tokia vėsi kaip be membranos.
 #467306   SauliusM
 15 Bal 2013 09:49
vk rašė:Sauliau, minėtą goreteksinę kepurę aš dabar nešioju, o ne vasarai siūlau. ;;yel
tai ka as ir sakiau. o per karscius, nes Vegiui problema tai prakaitavimas kaip suprantu, tai membrana imt tai butu totali nesamone. tikrai imciau kazka tokio tipo kaip tas sviesesnis simsas,kur ale kazkokia medvilne ir ta dar perforuota nugarinej pusej. nu kad greitai sudrekus, greitai ir dziutu. o su membrana tai ragai bus ant saules. as suprantu, kad membrana reikalinga nuo dregmes is isores, kepures atvejui tai konkreciai nuo lietaus nebent. bet tai jei klausimas yra kad kuo maziau sust is vidaus, tai matyt atsparumo lietui klausimas tokiom salygom neturetu but itin aktualus.
 #467312   Andrius0522
 15 Bal 2013 10:09
na vakar buvo zmogus ydejes skelbima vel su kepurikem.-tokiom pat.ir kelis staripsnius apie UV,kiek rase,reikalinga ta apsauga kad ir pavesyje esi,o ypaC jei esi prie juros,nuo vandens atsimusa UV ir vistiek pasiekia,na bet cia jau labiau aristokratams :),bet faktas tame kad nuo UV drabuziai paprasti nepadeda,jie saugo kazkas apie 3-4 %,o ta sistema-technologija naudojama nuo UV iki 97 % saugo nuo UV.O KAI REIKIA VAZIUOTI Y ZVEJYBA KOSMETIKOS PRISIDEJUS,CIA JAU NELABAI SKAMBA,BENT JAU-KREMUKU HUJUKU IR DAR KO NEPRISIDETI...-Vejas kaip sakant.
 #467396   vk
 15 Bal 2013 12:58
Apsaugai nuo saulės ir karščio siunčiuosi tokius marškinėlius (Cabela's Made in the Shade™ Short-Sleeve Polo – Tall):
http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... l+Products
Be UPF 50, greito džiuvimo ir kvėpavimo dar mini "audinio neįkaitimą" - UPF rating of 50 coldblack® treatment reflects sunlight-generated heat and UV rays, keeping fabrics cool to the touch. Įdomu, kiek tai praktiškai pasiteisins.

Šiaip yra visa serija "made in the shade" rūbų, jei ką domina:
http://www.cabelas.com/catalog/search.c ... s&x=16&y=7
 #467482   Vegys
 15 Bal 2013 18:12
vk rašė:Aš vasarą daug žvejoju vidury dienos per karštį (plūdine). Tai paprastai naudodavau šiaudinę skrybėlę
Turėjau. Ale ji irgi turi trūkumų :
- su ja nepatogu vairuot (pakaušyje remiasi į atlošą) - vis tiek reik turėt kitą kepurę su snapeliu
- pas maniškę (pigę, maximinę) ar tai nebuvo šniūrelio ar tai nepatogus buvo - nupusdavo vėjas :) nes ji lengva. Tekdavo graibyt iš vandens.

Kaži, o šiaudinių su snapeliu nebūna ? :) Va tokia tai super būtų :)
 #467489   Andrius0522
 15 Bal 2013 18:19
Vegys rašė:
vk rašė:Aš vasarą daug žvejoju vidury dienos per karštį (plūdine). Tai paprastai naudodavau šiaudinę skrybėlę
Turėjau. Ale ji irgi turi trūkumų :
- su ja nepatogu vairuot (pakaušyje remiasi į atlošą) - vis tiek reik turėt kitą kepurę su snapeliu
- pas maniškę (pigę, maximinę) ar tai nebuvo šniūrelio ar tai nepatogus buvo - nupusdavo vėjas :) nes ji lengva. Tekdavo graibyt iš vandens.

tai is skrybeles nemanau kad didelis mokslas btu padaryti,atsargiai apkarpius,patepinejus su kazkuo limpanciu kad neisirtu,kazkas gautusi manau... :0 cia banadau mastyti :)
 #467818   Jonvabalis
 16 Bal 2013 12:22
Kad jau įsiplieskė tokios diskusijos truputis mano patyrimo su spec. rūbų savybėmis.
Kas truputį angliškai supranta apie medžiagas su specialiom savybėm, šveicarų tekstilės gamykla:
http://www.schoeller-tech.com/en#textile-technologies

Simms, The north face, Mammut ir kt. žinomiems brand'ams tiekia šias medžiagas.
http://www.schoeller-tech.com/en/partner/#all

O dabar tiems didiesiems skeptikams, keletą rūbų su šiom savybėm išbandžiau pats ir įsitikinau jų veiksmingumu, pvz. sidabro jonais apdirbti apatiniai rūbai po žvejybos, net ir aktyvios, vakare nesmirda, 3xdry - medžiaga puikiai išgarina ir momentaliai išdžiūsta, NanoSphere - vanduo nubėga kaip nuo žasies ir iškyrus tik UPF apsaugą, kurios veikimą gana sunku patikrinti. Beje, saulės spinduliuotės įtaka nesidomėjau tol kol ne pradėjau bendrauti su žmonėmis turinčių daug apgamų, kurie laiks nuo laiko pas juos kinta ir kartais juos reikia šalinti, dėl prasidėjusių pakitimų. Būtent daktarai ir pažymi, kad tokie žmonės kuo mažiau būtų po atvira saule ir kuo labiau prisidengtų atviras kūno vietas rūbais, nes pakitimus netgi supyktibėjimą skatina UV.
Visokie kremai nuo saulės apsaugo kažkiek nuo įdegimo, tačiau perskaičius jų sudėtį jie neįtikina, kad jų cheminė sudėtis nėra žalinga, kaip ir ilgalaikis jų naudojimas nesukels pašalinių veiksnių.

Truputis apie saulės spinduliuotę
http://www.meteo.lt/ivair_ultra_spind.php
http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/saules ... d=58740475
 #467820   Xrapas
 16 Bal 2013 12:26
Vegys rašė:...Kaži, o šiaudinių su snapeliu nebūna ? :) Va tokia tai super būtų :)
Būna...mačiau per Kaziuką tokių:
Prikabinti failai
siaudine.jpg
siaudine.jpg (37.25 KiB) Peržiūrėta 4729 kartus(ų)
 #468632   arabas
 18 Bal 2013 11:10
Apie šiaudinę kupurę
Vegys rašė: - su ja nepatogu vairuot (pakaušyje remiasi į atlošą) - vis tiek reik turėt kitą kepurę su snapeliu
Na, pralinksminote, etnokultūros puoselėtojai. :-D
Taip ir įsivaizduoju. Šiaudinė skrybelė su snapeliu ir... spaudžiam sankabą, gazą apsiavę medinėmis klumpėmis.... ;-var-var.
 #468636   Vegys
 18 Bal 2013 11:18
Klumpių nebandęs. Dažnai naudoju kaliošus, ty crocs :tia-tau
 #468640   Andrius0522
 18 Bal 2013 11:21
Vegys rašė:Klumpių nebandęs. Dažnai naudoju kaliošus, ty crocs :tia-tau
:gutgut

be crocs y zvejyba ypac vasara,tas pats kas pas panu be kiausu ;)
 #468876   Andrius0522
 18 Bal 2013 22:07
looking4snow rašė:Aha, pabandyk tu kada prasieiti su kroksais normaliais paupiais ar kad ir paezerem. :grin:
vaikstau ir paupiais,ir kur nori,aisku buna gana daznai akmenukai ar kokia kriauklike palenda,bet jei jau susiruosiau nuo kranto tada ne crocs ,o britkelnes maunamos ar panasiai...
 #468880   Ignelis
 18 Bal 2013 22:15
kroiksu minusas padas, esu persidures ir skaudziai... :/nek ten kur nesaugu su kroiksais neinu, o taip kad ir i maxima nueit man jie :gutgut
 #468885   Andrius0522
 18 Bal 2013 22:22
na jei jau kokia vinis tai esi pasmerktas 100%,man smagiausiai su jais vasara,soki basom kojom y masina,nusistumi valti nuo kranto basas,soki y valti issiauni iki vakaro kol uodai nepasirodo,tada trauki kojines is tases soki y crocsus ir toliau bakini :)
 #470629   Tironas
 23 Bal 2013 12:38
jai jau kalbet apie avalyne tai teoriskai prisitaikyt galima bet ka, kroksus, smoksus, basam zvejot. Bet as rinkciausi tokia kuri minimaliai ribotu mano veiksmu laisve. kad neispjauciau koju, kad nenusidilginciau, kad nesulapciau, kad nesuciau.
Vienzo reiktu ieskot kazkokio viduriuko tarp visu situ ir dar daugybes poreikiu.

cia kaip ir bridkelnem. gali kartais zvejot ir su batukais, bet va yra viena vieta kur reik persibrist kad prieit prie labai perspektyvios vietos. ir vat del vieno tokio perbridimo per zvejyba tenka aukoti siek tiek komforto ir zvejot su bridkelnem.
 #471938   Tironas
 26 Bal 2013 13:22
tai kaip gali nesmirdet jei Š.. nusipirkai.
ir cia ne lazdavojimas, cia mano nuomone ir niekas jos nepakeis.
 #471941   Andrius0522
 26 Bal 2013 13:35
Tironas rašė:tai kaip gali nesmirdet jei Š.. nusipirkai.
kam ko reikia,vieni perka kvepuojancias visokias uz besanus pinigus ir paskui skundziasi kad leidzia vandeni vistiek,kitiems pakanka kad vandens neleistu...
 #471946   ssk
 26 Bal 2013 13:53
Andrius0522 rašė:
Tironas rašė:tai kaip gali nesmirdet jei Š.. nusipirkai.
kam ko reikia,vieni perka kvepuojancias visokias uz besanus pinigus ir paskui skundziasi kad leidzia vandeni vistiek,kitiems pakanka kad vandens neleistu...
Visiškai pritariu. Turiu lygiai tokias pačias ir niekas man nesmirda ir mano reikmėms pabraidyti per metus 5-10 kartų pilnai užtenka. Kas mirksta vandenyje ištisus metus ir gali sau leisti, tegul ir perka už keturženkles sumas. ;-)
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė