Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #282088   SauliusM
 16 Geg 2011 11:40
samuline kaip suprantu apatinis zalsvas?
deklaruojami storiai skiriasi dvigubai. vizualiai ziurint tokio skirtumo nematyt.
Tai ar samuline ziauriai storas, ar YGK daug plonesnis nei deklaruojama? :-D
 #282094   SauliusM
 16 Geg 2011 12:00
Tironas rašė:greiciau tai tas labai labai suplonintas :) raso 017 o realiai yra 010-012
nu del YGK uzrasymu man abejoniu nekyla. kiek kas matavo mano ziniom, tai rezultatas matavimo paklaidu ribose atitinka tai kas uzrasyta.
neveltui pontoon21 exteer (tas pats YGK tik pontoono spulej) plonesniu nei 0,128 nera :lol:
 #282102   Sokratas
 16 Geg 2011 12:29
na, jie YGK storis panašiai atitinka deklaruojamą, tai sprendžiant iš Piatro įdėtos fotkės ,Samuline sasame 0,08 mm realiai bus apie 0,12
 #282369   Davydo
 16 Geg 2011 23:53
Prie progos paciupinkit 8 gyslu Dragona.Isvis nieko,man patiko.Rovanoj maciau dvieju spalvu,kislotna .12 ir rausva .14 Kaina 135m ~150lt
Dar norejau paklausti,kas ka girdejo apie rausva valo spalva?(tik nereikia sito briedo,kad vylioja zuvi)As kazkur skaiciau ir maciau,kad rausva spalva,ar tai maziau pastebima,ar tai maziau gazdina zuvi?Lyg ir kazkuris tai valu gamintojas kazka aiskino apie spalvas...Gal kas ka girdrjot,a!?
 #282453   Davydo
 17 Geg 2011 10:51
piatras rašė:O kam už tokius pinigus išvis čiupinėt, ką orgazmas nuo čiupinėjimo..?
Savxozas,jei nieko neturi gudraus pasakyt,tai gal patylek :evil: Jei turi,tai apie valus prasau.
Dar tau kalausimas.Kaip valus perki?Is internetines parduotuves ir is karto ant ripkes vynioji,ar pirma apsiziuri gyvai ir paskui siuntiesi?
 #282458   Sokratas
 17 Geg 2011 11:03
o prie ko čia Savxozas ?
Tikrai, už tokią kainą-lai patys pardavėjai perka...

šiaip, ryški valo spalva būna tam, kad matytum kur valas eina, Davydo
 #282465   Davydo
 17 Geg 2011 11:18
bobis rašė:o prie ko čia Savxozas ?
Tikrai, už tokią kainą-lai patys pardavėjai perka...

šiaip, ryški valo spalva būna tam, kad matytum kur valas eina, Davydo
Del ryskiu spalvu,kad geriau matosi tai cia ir kaniu paniatna...Ne apie tai kalusiau :!:
Del Dragono tai norejau pasakyti,kad nera brangus palyginus su kitais 8 gyslu(daiwos nekomentuosiu)
 #282481   Evaldas Z
 17 Geg 2011 12:23
Evaldas Z rašė:Paveikslėlis
Davydo rašė:Del Dragono tai norejau pasakyti,kad nera brangus palyginus su kitais 8 gyslu(daiwos nekomentuosiu)
na sito, berods, panasi kaina (nepamenu tiksliai...). isbandziau jau, gal ir nieko ispudis, bet cia tik viena zukle, tai bus matyt, kas po sezono is jo liks.
 #282526   Davydo
 17 Geg 2011 16:30
Jo,sitas :ks> testo rezultatai ne ipatingi.Lenkai gal priprate po 40 zlatuvkiu fajery pirkt,tai ir cia su kaina pakoregavo testo rezultata.Jei kam reikia po 40litu fajerio vaziuokit prie norfos bazes savanoriuose :lol:
Ka galiu as pasakyt apie HM 8giju tai,kad lygus(nesijaucia pynimo giju),minkstas ir tikrai tvirtas(primityviai testavau 0,12)
 #282549   Taacis
 17 Geg 2011 18:22
Davydo rašė: Dar norejau paklausti,kas ka girdejo apie rausva valo spalva?(tik nereikia sito briedo,kad vylioja zuvi)As kazkur skaiciau ir maciau,kad rausva spalva,ar tai maziau pastebima,ar tai maziau gazdina zuvi?
Jeigu galima, tai duok nuorodas, o ne- "kazkur skaiciau ir maciau".
Ir dar nesuprantu, kodėl briedu apie tai, "kad vylioja zuvi"- netiki, o vat briedu apie tai, "kad rausva spalva,ar tai maziau pastebima,ar tai maziau gazdina zuvi"- tai jau tiki?
 #282571   Davydo
 17 Geg 2011 19:23
Taacis rašė:
Davydo rašė: Dar norejau paklausti,kas ka girdejo apie rausva valo spalva?(tik nereikia sito briedo,kad vylioja zuvi)As kazkur skaiciau ir maciau,kad rausva spalva,ar tai maziau pastebima,ar tai maziau gazdina zuvi?
Jeigu galima, tai duok nuorodas, o ne- "kazkur skaiciau ir maciau".
Ir dar nesuprantu, kodėl briedu apie tai, "kad vylioja zuvi"- netiki, o vat briedu apie tai, "kad rausva spalva,ar tai maziau pastebima,ar tai maziau gazdina zuvi"- tai jau tiki?
Gerai neuzfiksavau kur ir kaip.Kazkur prabegom perskaiciau,todel ir klausiu :!:
Del raudonos spalvos valo,vylioja zuvi ar ne,tai cia jau mano asmeninis nusistatymas.Netikiu ir viskas,nemanau,kad kam nors idomu.Uzknisa,tik kai kuriu parduotuviu pardavejai,kurie nelabai ka turintys pasakyt,pasako,kad va raudonas tai vylioja.
 #282660   HIPIS
 17 Geg 2011 22:04
Nu blin ir sumastai ko klaust.. :lol: '''bum ..atsiprasu nesusilaikiau..
Zuvi jiem valas mat vilioja :-D ir sumastyk taip..
O svinukai nevilioja.. :lol: :-D
sori uz juokeli.. ;-)

Seip valo spava skirta zvejui o ne zuvei...ji zveja vilioja, pirkt... ;-)

Beto ir sekt kur musu masalas, ka jis veikia, lengviau..O zuvei, ypac ezerinei..gan pofig..
Stai gaudau sapalus su salotiniu pintuku o brolis su juodu ir viskas :gutgut..upetakiams tas pats, bent Minijoi.. ..O gaudom upeliuos iki 8m. plocio..Seklu skaidru, ir nepastebeta neigiamos įtakos, rezultatuos..Daugiau zmogui psihologiskai sunku persilaust.O zuvim gan dzin.Kai nekimba tai ir imesto, be valo kablio, ziogo neliecia o kai nuotaika tikus viskas gan pofig..
 #282662   Tanius
 17 Geg 2011 22:10
kažkaip įdomiai šnekat, čia gal visom žuvim išskyrus ešreriui ne nesvarbu? įrodynėkit, neįrodyneję, bet valo jaigu storis turi įtakos kibimui, ir čia šimta kartų išbandyta, įrodyta ir t.t. tai spalva raudona irgi neabejoju :neutral:
 #282666   SauliusM
 17 Geg 2011 22:31
HIPIS rašė:Kai nekimba tai ir imesto, be valo kablio, ziogo neliecia o kai nuotaika tikus viskas gan pofig..
bet 90% zvejybu tai buna variantas kazkur per viduri...
o kad raudona spalva visokius mudakus vilioja tai jo. kai sakoma, krasnyj cvet iz daleka otliciajet duraka...
 #282672   Jonvabalis
 17 Geg 2011 22:57
SauliusM rašė:krasnyj cvet iz daleka otliciajet duraka...
kazkur maciau gyreisi fineza isigijes...

sorry, offtop'as
 #282673   Juliuoshius
 17 Geg 2011 23:01
Ka galite patarti del valo spiningavimui, kokio storio geriau (ne pinto), kokios firmos jau geresnes, nes buvo bajeris kai nusipirkau vala ir jis visas sutrukinejo man, tik biski kur stipriau uzkabindavo ar pats su ranka patempdavau stipriau ir trukdavo, tikriausia koki uzsistovejusi pardave. o dabar ant valo uzrasyta made in EU ir tu suprast ar jis kokioj lenkojoj pagamintas ar dar kur, o pardavejas sako nzn...
 #282691   OMar
 18 Geg 2011 06:22
Jonvabalis rašė:

sorry, offtop'as
Geras ;) superinis bajeris. Uzskaitau. :v-ar
 #282712   Rapolas
 18 Geg 2011 07:37
SauliusM rašė:
HIPIS rašė:Kai nekimba tai ir imesto, be valo kablio, ziogo neliecia o kai nuotaika tikus viskas gan pofig..
bet 90% zvejybu tai buna variantas kazkur per viduri...
o kad raudona spalva visokius mudakus vilioja tai jo. kai sakoma, krasnyj cvet iz daleka otliciajet duraka...
Nu va, ir aš nenutylėsiu, prirašykit mane prie durnių ;-)
Draugas padovanojo apie 250m raudono blizgančio kinietiško valo Cajun Red Ligthnin... 8lb...
Įsivaizduok, fig pertrauksi net per mazgą.
Atvariau keturias žvejybas upėje, blizga kaip katino p....i, niekas jam nesidaro...
Užsisakiau cabelase dabar 6lb, turiu greit gaut - 7 dolcai pusantro kilometro,,,, tai galvoju nafik man tas žalias pintas bereikalingas.
Dėl spalvos... kuo ryškesnė tuo geriau, vistiek pusmetrio pavadį seaguar fluorkarbono dedu ;-)
 #282759   SauliusM
 18 Geg 2011 10:00
OMar rašė:
Jonvabalis rašė:

sorry, offtop'as
Geras ;) superinis bajeris. Uzskaitau. :v-ar
:lol: prigavot tipo ane? :-D

o siaip tai butu galima finezzos spalva pasirinkt, tai tikrai kitokia rinkciaus, ta raudona tai tokia biski poslykste :roll: nu bet gyvent nemaiso.
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #282762   SauliusM
 18 Geg 2011 10:01
Rapolas rašė:Draugas padovanojo apie 250m raudono blizgančio kinietiško valo Cajun Red Ligthnin... 8lb...
Įsivaizduok, fig pertrauksi net per mazgą.
Atvariau keturias žvejybas upėje, blizga kaip katino p....i, niekas jam nesidaro...
ir kaip tai susije su spalva? :roll:
 #282764   Rapalas
 18 Geg 2011 10:04
Raudona spalva tikrai nebaido, turėjau aš ir žiemini salmo red naudojau 0.15 ir vasara ant spino awa shima raudona 0.25 ir neturiu nusiskundimu, tiek lydekos tiek eseriai kibo ir nekreipe demesi i ta vala. O reklama yra reklama, raudona spalva vandeni ne taip gerai matosi kaip musus akim ir viskas. Jei kimba tai kodel gi nezvejoti!
 #282767   SauliusM
 18 Geg 2011 10:07
nu jo, tuoj grysim prie klausimo, kad raudona vilioja :lol:
o tas awa shima red bravo tai poslykstis valas. man pirmas 2-3 zvejybas gerai laike, o paskui per viena zvejyba kaip per kokiu 10 metimu nusoviau 3 ar 4 blizges tai nusprendziau, kad man jo nebereik...
 #282770   Rapolas
 18 Geg 2011 10:12
SauliusM rašė: ir kaip tai susije su spalva? :roll:
Labai paprastai ...
aš kaip 'mudakas' žvejoju su raudonu dabar ir džiaugiuos, kad jis raudonas, o kitas draugelis
žvejoja su tokiu pat tik skaidriu (buvo - clear), tai jau po vienos žvejybos jis jau mūtnas kažkoks pasidarė,
nežinau kas bus po kokių keturių žvejybų (jaučiu bus rusvas) ;-)
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė