Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #498120   Taacis
 04 Rgp 2013 20:41
Nesuprantu kam jums tas tolumas? Į varžybas kokias susiruošėt? Metimo kontrolės patogumas svarbiau (išorinis stabdžio reguliavimas, patogus gulėjimas delne, galimybė įsigyti seklintą špulę, selios špulės svoris- vat kas aktualu).
Va žvejojau su Curado51 su lietuvio auksarankio išdrošta lengva špulyte- viskas lyg ir OK, bet nutariau "pasiturbinti" įsigijau Revo MGXą plius ABU Works seklią špulę- kokį mėnesį žvejojau su MGXu, kad normaliai suprasti, jog Cu51 yra geresnė (o kainos skiriasi ne 25%). dabar jau dvi =vejybos su CU51, o MGXas guli kuprinėj ant atsarginių suolo. Iki šiol buvau ABU gerbėjas, bo pirmas multikas buvo RCN51 - nu patinka man ABUškės universalumas ir paprastumas. Bet po visokių MGXų viskas- Morrumo nebepirksiu, taupysiu Conqvestui :tia-tau .
 #498180   SauliusM
 05 Rgp 2013 08:20
Taacis rašė:Morrumo nebepirksiu, taupysiu Conqvestui :tia-tau .
nu nezinau, apie gabalais pabyrancius ir nudobtus conquestus esu girdejes ne viena kart. apie morrumus to girdet neteko nei karto.
o geriausiai tai atsimenu kaip gidas amerikoj pavare ant conquesto, sake tas b. ir matj sh.. kad ji kur na... remontuot nespeju. ar kazkaip panasiai :lol:
o vat gidai tai tikrai daug ir visokios irangos ir intensyviai naudoja.
 #498248   Taacis
 05 Rgp 2013 11:03
SauliusM rašė:
Taacis rašė:Morrumo nebepirksiu, taupysiu Conqvestui :tia-tau .
...gidas amerikoj pavare ant conquesto, sake tas b. ir matj sh.. kad ji kur na... remontuot nespeju. ar kazkaip panasiai :lol:.
Nekalbesiu ko nebandes, bet paprastai techniką sulaužo vartotojai persistengdami su naudojamais svoriais. Šiaip mastau apie UL bačkutę a-la Morrum 1601 ar Conqvest 51. Nu kaip bebutu tai yra tik pasvarstymai, kas butu jeigu butu...
 #498254   SauliusM
 05 Rgp 2013 11:11
as apie morrum tik 3601 irgi pamastau laiks nuo laiko, bet kazkaip vis dar mastau, kad gal nafig man jos reikia...
keleta sezonu su kastingu pazaidziau ir panasu, kad jau baigiu as juo atsizaist. liks jis pas mane matyt tik tam tikriem specifiniam taikymam.
 #498953   piatras
 07 Rgp 2013 18:22
:-D Bajiariai, nusimeta tik tiek kiek sugebi... :roll: micro neturiu bet su ELDBSG 5 mėtau, irgi neįspūdinga skylė ("Liepsnos" degtukas tip-top). Microguidų pagrindinis privalumas nykstama įtaka blankui :gutgut
 #499004   looking4snow
 07 Rgp 2013 20:33
Siaip tai, kai daro kokius nors testus (bet kokius - kotu, valu, riciu, ko tik nori), tie uzmetimo atstumai tarp skirtingu modeliu paprastai buna ant tiek juokingi, kad cia tikrai daugiau marketingas, negu reali nauda iprastomis zvejybos salygomis.

Ar daug kartu buvote papuole i tokai situacija, kai su turima iranga negalejote uzmesti tiek, kiek tuo metu norejote?
 #499353   Jurginas
 08 Rgp 2013 22:38
looking4snow rašė:Siaip tai, kai daro kokius nors testus (bet kokius - kotu, valu, riciu, ko tik nori), tie uzmetimo atstumai tarp skirtingu modeliu paprastai buna ant tiek juokingi, kad cia tikrai daugiau marketingas, negu reali nauda iprastomis zvejybos salygomis.

Ar daug kartu buvote papuole i tokai situacija, kai su turima iranga negalejote uzmesti tiek, kiek tuo metu norejote?
Su kastu nuolat.. :grin: Bet čia varžybose, kai savo malonumui gaudai - dzin.
 #499721   Taacis
 11 Rgp 2013 10:09
Azuolas rašė:sveiki :/braj; gal galite patarti koki pirkt multiplikatoriu?, kad kaina butu iki 200lt masalus metytau nuo 10iki 30g
Arba pirk bele kokį (20-30 g metysi vistiek sekmingai), arba pirk iškarto gerą. Nes jeigu nusipirksi gaidį už 200 litų, taitoliau taves lauks du keliai- arba tu tą gaidį pardavinėsi ir visiems pasakosi, kad tai castas neprilipo, arba pirksi normalų multiką ir gausis, kad 200 lt išmetei bereikalo. Jeigu nori tik pabandyt multiką ("o gal man nepatiks, tai nenoriu investuot daug babkių"), tai gerą multiką vistiek galėsi parduot nepatirdamas didelių nuostolių, o va gaidį už 200 lt nelabai, kas pirks ir reikės tau atnaujint ir atnaujint skelbimą "...castinginis komplektas pradedančiajam".

Gaila, kad po tavo avataru (kurio irgi nėra) nėra miesto iš kur tu- gal kas duotų pamėtyt su kokiu atsarginiu multiku...
O jeigu pirksi kažką, tai pradėk žiūrėti bent jau nuo Shimano Citicos.
IMHO
 #499737   Menke
 11 Rgp 2013 14:16
Geriausias variants kad iki 25gr. masalms tai CURADO 51E Bandyk paieskot. O jei kas sakys kad CU51E yra L masalams tai nesmone, ne po 1,5 sezono intensyvas darbo su deepais, nedideliais dzerukciais kaip slider 10 ar subwalk, po dzigo su 28gr. galvomis buvos padayta reviszija ir vsdus kaip naujas. Taip kad si rite uri nemaza rezerva. Be to gi ne iki gyvenimo pabaigos daikts perkame. Kitas variantas.maciau skelbimuose Daiwa Viento 100L. Ji irgi meta neblogai, tik ne taip gerai kaip CU51E.
 #499744   Taacis
 11 Rgp 2013 14:42
Menke rašė:Geriausias variants kad iki 25gr. masalms tai CURADO 51E .
;-var-var. O jeigu veliau nusipirksi lengvinta seklia shpule, tai ir nuo 3-4 gramu viska galesi metyt... Va ir uzhsidengs gana platus diapazonas- tik kotus teisingus pasirink. Aishku kaina nebe 200 lt, bet su CU51 jai zhvejosi atsiputes ir be nervo, kad neina uzhmest- viskas priklausys tik nuo taves paties.
 #499795   looking4snow
 11 Rgp 2013 21:48
Per giliai kapstot. Pradejau nuo multiko uz tokia suma ir viskas buvo OK. Dabar turiu Chroniu D7 tvicui, Abu C4 backute dzerkams. Viskam savas laikas.

Pasakysiu panasiai, kaip muselines temoje Donis issireiske: jeigu turi nora tuo uzsiimti, uzsidegima ismokti, tada pockui tie irankiai. :/braj;

p.s. bandydamas parduoti "gera" iranki dar daugiau nuostolio patirsi, negu pardavinedamas rite uz ~200 Lt.
 #499803   looking4snow
 11 Rgp 2013 23:15
Nezinau, gal cia daugiau nuo zmogaus priklauso. Nes dabar galvoju, nuo ko pradejau visus savo megstamus dalykus, kurie siai dienai uzima didele laisvalaikio dali...tai pagal jusu teorijas ne vienu is ju dabar neuzsiimciau. :grin: Ne tame esme. Jeigu nepatiks, tai nepatiks ir su auksiniais irankiais zvejoti.
 #499946   kudas
 12 Rgp 2013 17:09
sveiki, noriu, kad jus man pasiulitumet multiplikatoriu su kureis gerai mestusi masalai , kad tikrai butu ne koks fufelis labiau noreciau, kad butu shimano gamibos . ir pasakikit kuom skiresi : daugeu idubes bugnelis ,nuo netek dauk idubusio, kainos dar nenusprendziau. dekui
 #499953   edmundaxx
 12 Rgp 2013 17:47
Daugiau "įdubęs" būgnelis- vadinasi daugiau valo telpa. Bet to nereikia. ;uolrait Geriau seklūs būgneliai (paskaitytum šitą temą, sužinotum dėl ko).
Turėjau Citica E, turėjau Chronarcha E, turiu Curada 51E. CU51 iš šitų man labiausiai prilipo, po to turbūt Citica. Cu CH201E nesusidraugavau, jis man kažkoks "nepastovus" buvo.
 #499963   kudas
 12 Rgp 2013 18:33
DainiusM rašė:Nu greudziai greudu... jiai rashit neishmokaj taj ir su multiku tikreusei neisiais susidreugaut...
o cia ne tavo reikalas ar man patiks ar nepatiks su multiku zvejiot '''bum
 #499987   martbank
 12 Rgp 2013 20:20
kudas rašė:sveiki, noriu, kad jus man pasiulitumet multiplikatoriu su kureis gerai mestusi masalai , kad tikrai butu ne koks fufelis labiau noreciau, kad butu shimano gamibos . ir pasakikit kuom skiresi : daugeu idubes bugnelis ,nuo netek dauk idubusio, kainos dar nenusprendziau. dekui
Neapsiribok ir nepulk pirkti vien Shimano. Lt rinkoje dabar ir kitu geru firmu Abu Garcia, Quantum, Lews, Daiwa gali rasti
 #500041   SauliusM
 13 Rgp 2013 08:42
vaikis rašė:Sveiki, reikalingas kotas :) ka galetumet pasiulyt? Biudzetas iki 300, metomi svoriai max iki 20gr :) draugautu su core 101 :)
major craft basspara
spro violety
abu garcia veritas
cormoran TR5
okuma octana

sunku tema pasiskaityt? jau rasyta prirasyta belekiek kartu.
 #500086   edmundaxx
 13 Rgp 2013 11:18
Turiu aš Sakura. :gutgut Tik kad į 300lt biudžetą nesutilps, manau.
Mano Stingray iki 28g vienadalis, tvičinu viską. Mest podrąsiai iki 70g galiu. :gutgut O jautrumo... sooočiai.
 #500304   Taacis
 14 Rgp 2013 06:37
Gedzoo rašė:Sveiki, norėčiau patarimo ar yra koks įmanomas variantas kastinginiui kotui Larus platinum black diamond II, kad galima būtų pritaikyti multika tiek baltijoje tiek paprastuose telkiniuose.
Ne, įmanomo varianto nėra.

P.S.:
Kadangi neina suprast klausimo, tai tu gal perskaityk shita tema visa gal ir klausimu nekils, o jeigu kils, gal pavyks suprantamiau suformuluoti.
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė