Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #335365   velnias34
 21 Sau 2012 21:31
Sveiki, gal kas žino kur Kaune arba Vilniuje butų galima apžiūrėti savage gear bushwhacker xlnt 10-30g ?
 #335530   henyte
 22 Sau 2012 14:14
Donasssss rašė:nu tai jai jau ysiterpi tai bent savo nuomone parasytum apie tai kas buvo kalbama,o dabar kazkoki pykti islieji,nors gal geriau nereikia tavo nuomones,nes kai prisimeni tavo perliukus tai ooooo.... eilini karta bandai buti kazkoks mandras...
as galvojau, kad as ta ir padariau, t.y. issakiau nuomone apie tai ka tu kalbi :donknow' ... Ne ? Pyktis liejas is taves ir dar is kai ko, kas siaip tokiu pasisakymu neturetu vartot, su klausimais apie amziu ir kazkuom panasiu... Uzdave zmogus klausima, nezinai atsakymo - nerasineji ir neizeidineji. Atsakymo negali buti, parasai, kad neturi atsakymo i klausima arba isvis nutyli-nerasai, bet neuzsimi izeidinejimu ar "nardymu i tuza"...
 #335603   Donasssss
 22 Sau 2012 16:49
tai tu issakyk nuomone apie ta kota,o neieskok prie ko pri...... Beja y klausima uz ka moketi 800 lt buvo atsakyta labai aiskiai. Tu mane mokini ka rasyti,i ko ne,bet pats tik ir ziuri ka mandriau pasakyti. Tai tu nematyk tu mano postu ir viskas bus ok,o dabar issirenki is daugybes postu butent mano nes kazkada buvo gincas... Nu graudziai atrodai,kaip koks nuskriaustasis....
 #335615   henyte
 22 Sau 2012 17:12
skaityt moki ? Prie nieko nepri.....ju. As jokios nuomones apie ta kota neturiu, man nesvarbu ar jis 800 kainuoja ar 100, as ivertinau TAVO POSTUS, kuriais tu reikalaudamas mano nuomones apie kazka, pats nieko nepaaiskini apie tai ir tik lieji izeidinejimus, nustatinedamas kiek kam metu, kas nuskriaustas ir kas ne, kas graudziai atrodo ir kas ne, kam sekasi gyvenime, o kam ne.
 #335624   Donasssss
 22 Sau 2012 17:45
tu pats kas antra posta paskaitai ir sauki. As taves nematau tai ir tu manes nematyk. As gi neinu per temas ieskodamas tavo postu,o rades nekomentuoju ju...
 #335738   Antas
 23 Sau 2012 09:17
nu va dabar kiti pradejot, nenorit i privata pasirasinet savo komentaru vienas apie kita?
 #335760   vk
 23 Sau 2012 10:52
Xrapas rašė:
Jonvabalis rašė:...moderai, galite del susitikimo detaliu ir private susiderinti...
Kritika priimta -:saliut
Būtų smalsu sužinoti, kokius įspūdžius paliko unitros apžiūra. :) ;;yel
 #335764   Xrapas
 23 Sau 2012 11:08
vk rašė:...kokius įspūdžius paliko unitros apžiūra...
Neatsirado laiko :cry: ...aš bent dar nemačiau
 #337351   Leba
 29 Sau 2012 14:26
Sveiki koto draugai

Nutiko nelaimė. Visą rudenį iš ežerų ir upių sėkmingai traukus kelmus, blizgėmis genint pakrančių medžių šakas, šiandien mistiniu būdu, net pats neįsivaizduoju kaip, čiut užkliuvau už viršūnėlės ir nulūžo jos pats galiukas su žiedeliu...

Kotas Shimano 270bx, pirktas 2011m spalio mėn.

Ką įmanoma dabar padaryti? Eina dar sutaisyti? Ar būna pirkti (jei taip, tai kur?) atskirai tik ši plonoji spiningo dalis?

Paveikslėlis
 #337355   DainiusM
 29 Sau 2012 14:44
Pasiimk grazteli, isgrezk is ziedelio vamzdelio "spiningo likucius" ir po to patepes kliju ant virsuneles uzmauk ziedeli atgal... nieko cia stebuklingo ir tuo labiau baisaus nenutiko. :)
 #337417   Vitolis
 29 Sau 2012 19:22
Arba: pasiimk gęrą adatą(Na ne i š mažūjų), tulpę suimk atsargiai su replytėmis, kad nepažeistum nei keramikos, nei nedeformuotum ir žiedelio tą vietą kur liko viršūnės nulūžęs galas, pakaitink su žiebtuvėliu. Ir su adata nesunkiai turėtų išsikrapštyt ta skeveldra. Po to, kaip patarė Dainius. O jei blanko galas kartais nebelystų į žiedelio ertmę, tuomet gali labai lengvai, su smulkučiu švitreliu paplonint. Bet NEPERSISTENK. Patepsi super klijais ir užmausi. Po to gali palakuot (jei bus reikalas). Sėkmės. :)
 #337450   Kleckas1978
 29 Sau 2012 20:57
Leba - manau nera to blogo kas neiseitu i gera :twisted:
bus proga pasikeisti kota i geresni ant to koto sulauzymo vardo - tuo labiau kad kotas ne is paciu geriausiu ;-)
nors remontas ir pats lengviausias :-D bet vistik atsinaujinti visad malonu :-D
 #337470   Leba
 29 Sau 2012 22:11
Ačiū už patarimus. O kur rasti tokio mažo skersmens gražtukų? Kažkaip niekad nesu matęs :)

Esu mėgėjas, o meškerė beveik nauja, tad negaliu sau leisti pirkinėti kas pora mėnesių naujų meškerių :)

Jei nepavyktų jūsų nurodytais metodais sutvarkyti, ar būna pirkti atskirai tik ta antra spiningo dalis?
 #337475   Kleckas1978
 29 Sau 2012 22:16
jei nepasitiki savo jegom nueik i kokia artimiausia zukles parda manau be problemu sutvarkys uz kokius 20 lt, o kad nenusiteikias moketi kas 2-3men uz nauja kota - tai cia tik laikinai, nes liga progresuoja daznai labai greitai (kotu ir zvejybinio inventoriaus prikimo liga yra baisiai uzkreciama :-D )
 #337484   Vitolis
 29 Sau 2012 22:37
Kleckas1978 rašė: ....... nes liga progresuoja daznai labai greitai (kotu ir zvejybinio inventoriaus prikimo liga yra baisiai uzkreciama :-D )
Svarbiausia sunkiai pasiduoda gydymui. Vakcinos da niekaip neranda. Panašu į vėžį kai ją kur :-D
 #338605   ansanas
 02 Vas 2012 20:47
sveiki, galvoju pats laikas isigyt koki ekonomini spininga lydekom iki 2kg gal kam teko ciupinet Ron Thompson Flexide 220 5-20gr masalai pagrinde butu vobleriai.. gramatura tinkama vobleriams pasirinkau? nes dar yra variantas 4-12gr bet man rodos tokis jau per slabnas biski vobleriams.. na o vasarai atejus jauciu ciupsiu Ron Thompson Flexide 165 ul pasizaidimui su eseriais nors gaila,kad toks trumpas, bet mariose nezvejosiu tai kaip nors.... turejau mitchell privilege 2-8gr smagus kotas, bet per neatsarguma sulauziau tai vasarai teks kito ale ul paieskot.. zodziu daug cia priraizgiau ,o paklaust norejau tik 1. ar 5-20gramatura tinkama zvejoti vobleriais nemonstrines lydekas 2. Ar smarkiai kliudo 165 cm ul koto ilgis zvejojant eserius..
 #338658   Tadunce
 02 Vas 2012 22:25
Jei ešerius iš valties, arba mažuose kanaluose pvz, tai nekliudo.
Lydekas žmonės ir su dar liaunesniais spiningėliais tvičina nedidukais (sąlyginai) voblikais
 #338682   Jurginas
 02 Vas 2012 22:47
ansanas rašė:sveiki, galvoju pats laikas isigyt koki ekonomini spininga lydekom iki 2kg gal kam teko ciupinet Ron Thompson Flexide 220 5-20gr masalai pagrinde butu vobleriai.. gramatura tinkama vobleriams pasirinkau? nes dar yra variantas 4-12gr bet man rodos tokis jau per slabnas biski vobleriams.. na o vasarai atejus jauciu ciupsiu Ron Thompson Flexide 165 ul pasizaidimui su eseriais nors gaila,kad toks trumpas, bet mariose nezvejosiu tai kaip nors.... turejau mitchell privilege 2-8gr smagus kotas, bet per neatsarguma sulauziau tai vasarai teks kito ale ul paieskot.. zodziu daug cia priraizgiau ,o paklaust norejau tik 1. ar 5-20gramatura tinkama zvejoti vobleriais nemonstrines lydekas 2. Ar smarkiai kliudo 165 cm ul koto ilgis zvejojant eserius..
Aš tai galvoju, kad jeigu dabar pats laikas įsigyt ekonominį spiningą, tai sezono pradžioj sugebėtum ir kažką padoresnio invaldyt. Ir kokiais vobleriais žvejosi tu tas lydekas? 5 cm minnow ar 10 cm cranku? Ir jeigu ruošies ešerius micrint, tai nepirk tu to 165 ron thompson.. Išvis, gal vienas kotas padengtų tau abi sritis.
 #338693   Vitolis
 02 Vas 2012 23:08
ansanas rašė:sveiki, galvoju pats laikas isigyt koki ekonomini spininga lydekom iki 2kg gal ..
Tai fideris jau nelygis :-D
Jei nusprendei rimtai isitraukt i visa tai, tavo vietoje viską nuo pradžių pasiskaityčiau kas čia (spiningų,ričių, masalų) temose parašyta ir šimtus kartų išdiskutuota. O dabar, užduodi klausimus tokius, kad... Rimtas rybokas esi, tai ir pamastyk, kuo norėsi gaudyt, kokiais masalais, svoriais, iš valties, nuo kranto, mažoj upėj, ar didelėj......Sakai gaudysi vobleriais, bet neparašai kokiais? Rašai, kad lydekas iki 2 kg :-D O jei užkibs ...... Kokio spino nori? greito, super greito ar vidutinio greitumo ar visiško "šlangos" Va kai pats žinosi ko tau reik, tada ir klausk.
O jei tau reik dabar atsakymo, galiu duot. Pirk tą Flexidą. Geras spinas, pats panašių parametrų pradėjau. :gutgut Nepatiks, paskui kitą nusipirksi. :)
 #338701   ansanas
 02 Vas 2012 23:24
nu dekui uz atsakymus.. :) pabandysiu dar permest akim tuos likusius 171 puslapius... o del vobleriu dydziu na tai kaip cia pasakius juk ir patys nezvejojat vieno dydzio vobleriais tai tarkim koks skirtumas ar as 5cm vobleriu ar 10cm vobleriu zvejosiu... juk nekeisi kaskart spiningo uzdejas vos didesni vobleri.. as suprantu kai dezutei metosi 2cm ir 20cm volbleriai tada taip bet ar ten 5 ar 10 cm nemanau,kad baisiai svarbu.. svoris ju nelabai daug ir skiriasi.. :roll: o del lydeku iki 2kg tai cia toks matas todel,kad didesniu kazkaip nepapuola man :lol:
 #338704   vava
 02 Vas 2012 23:31
gal geriau rinktis iranki ne pagal planuojamas zuvis, o pagal planuojamus masalus.. ?
 #338705   ansanas
 02 Vas 2012 23:34
Jurginas rašė:
ansanas rašė:sveiki, galvoju pats laikas isigyt koki ekonomini spininga lydekom iki 2kg gal kam teko ciupinet Ron Thompson Flexide 220 5-20gr masalai pagrinde butu vobleriai.. gramatura tinkama vobleriams pasirinkau? nes dar yra variantas 4-12gr bet man rodos tokis jau per slabnas biski vobleriams.. na o vasarai atejus jauciu ciupsiu Ron Thompson Flexide 165 ul pasizaidimui su eseriais nors gaila,kad toks trumpas, bet mariose nezvejosiu tai kaip nors.... turejau mitchell privilege 2-8gr smagus kotas, bet per neatsarguma sulauziau tai vasarai teks kito ale ul paieskot.. zodziu daug cia priraizgiau ,o paklaust norejau tik 1. ar 5-20gramatura tinkama zvejoti vobleriais nemonstrines lydekas 2. Ar smarkiai kliudo 165 cm ul koto ilgis zvejojant eserius..
Aš tai galvoju, kad jeigu dabar pats laikas įsigyt ekonominį spiningą, tai sezono pradžioj sugebėtum ir kažką padoresnio invaldyt. Ir kokiais vobleriais žvejosi tu tas lydekas? 5 cm minnow ar 10 cm cranku? Ir jeigu ruošies ešerius micrint, tai nepirk tu to 165 ron thompson.. Išvis, gal vienas kotas padengtų tau abi sritis.
na kazka padoresnio tai nelabai as ir pirkciau... tai yra kainos riba ir taupyt iki kokiu 500lt ar pan man nesinori. :oops:
 #338708   ansanas
 02 Vas 2012 23:37
na su masalais sunkus atvejis pats meginu drozt dazyt ir pan ir su laiku tikiuosi atsisakyt pirktiniu vobleriu,(tolimoj ateiti) o droziu masalus irgi ivairiu dydziu... na tarkim 4-10cm ribose tai man kazka pasakyt apie masalus sunku butu..
 #338733   SauliusM
 03 Vas 2012 08:37
ansanas rašė:ar ten 5 ar 10 cm nemanau,kad baisiai svarbu.. svoris ju nelabai daug ir skiriasi..
nu tu cia uzlankstei aisku... 5cm vobleriukas gali ir tik 2 gr tesvert jei kokia kuda plaukianti minoske, o 10cm tai ir visus 20gr patraukt be problemu gali... tai va kotu su katrais vienodai komfortiskai tiek 2 tiek ir 20gr vobleriais gaudytum nu nebuna.
 #338763   Vitolis
 03 Vas 2012 09:37
Va tau Antoške spinas. Mitchell Elite Spin 632M 190см, 4-18гр.
Ir nebrangus ir tikrai padorus. Pats turėjau :gutgut Tavo minimiem vobleriukam bus pats gazas ;-var-var. Ieškok "Kote"
 #338951   egiduxx
 03 Vas 2012 18:02
sveiki meskeres broliai.padekit man suskaiciuoti kas per testas kotelio,otai man cia visai galva susisuko beskaiciuojant.4-10lb.test 1/8-3.8oz lure. kiek zinau oz. tai uncija=28,3g. tai tipo nuo 50,9g.?lb tai aplamai kazkaip neradau,jei neklystu tai irgi svorio vienatas.tai jei taip tai kam rasyti tuos du svorio vienetus?buciau dekingas uz paaiskinima?
 #338959   Marius1
 03 Vas 2012 18:26
4-10lb - yra rekomenduojamas valo laikymas lb, o 1/8 - 3/8 oz rekomenduojamas masalo svoris uncijomis komfortiškai žvejybai :ks>
P.s ten panašu, kad pas tave ne 3,8 oz, o 3/8 oz., o tai jau 10,61g
 #339011   egiduxx
 03 Vas 2012 20:14
jo netaip parasiau ten 1/8-3/8oz.gal galetum imesti kaip man paciam apsiskaiciuoti oz.ir kaip isiversti kiek valas laiko kilolgramais?
 #339013   Marius1
 03 Vas 2012 20:27
Renkantis spiningą, į tuos lbs patarčiau visiškai nekreipt dėmesio, čia tipo, kad įkirtus kokį kelmą lupant iš visų jėgų trūks valas, o nelūš spinas :cool:
3/8 oz = 3X28,3:8=10.61g
1/8 oz = 1X28,3:8=3.54g
:ks>
arba
3:8=0.375X28,3=10,61g ir t.t.
Paskutinį kartą redagavo 1 Marius1. Iš viso redaguota 3 kartus.
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė