Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #227170   SauliusM
 18 Spa 2010 22:18
2 anda,
kauno mariose lydekom man kazkaip gumos uztenka. kokiu 7-9 cm guma ant kokiu 10-14gr galvos

sekliom uztvankom as asmeniskai imciau tvicinginius voblikus lucky craft pointer, yo zuri sahimi jerkbait, pontoon21 agarron. yo zuri 3D quiet wave 100.
crankai tipo yo zuri 3D flat crank arba cormoran Lu-Ka salt 10cm.
swimbaitai ale vivingros pleksne, ir daug visokiu kitokiu graziu ir prabangiu swimbaitu gal dzerkaut bandyciau.
tos pacios gumos.

uztvankos gilesnes. tos pacios gumos, gal dar bandyciau velkiaut su pvz yo zuri hardcore LB90SP arba vartikle Jura jei ten jai pakankamai gilu butu , siaip cranka hardcore shad SH-60 pametyciau.

pradziai tiek turetu uztekt.

universaliu riciu nebuna siaip nes su rite kuri metys 7gr vobleruka, jei uzsikabinsi koki 60gr dzerka tai ana moment subaladosi.
o su tokia su kuria dzerkus galetum metyt tai nelabai ka lengvesnio nei 20gr sekmingai metysi.

nors viena tokia prie universalesniu tai zinau/turejau. cia butu abu garcia record RCN41
http://www.tackletour.com/reviewabugarciarecord.html
bet pas ja irgi savi niuansai... visu pirma backos o ne muilines formos del ko letenoj bent jau man asmeniskai ne taip patogiai guli. visu antra pirsto padejimo plokstele nukritineja, nors galima ir is vis be jos gyvent...

na o visiem auksciau isvardintiem masalam cormoran corcast AL pilnai tiks ir uzteks. bet kaip pastebesi su dzerkais ir dideliais swimbaitais as sarase per daug neissipleciau. jei situ masalu neskaityt, tai corcasto turetu uztekt.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2649

P.S.: anda tas pats kaip b+ ?
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #227325   anda
 19 Spa 2010 17:35
Jo , supr. Bet mes apie jerkini pravedima su tokiom gumom snekam , ane . Sori jej mano klausimas tupas , as jerkui kai ziuriu biski kitokias gumas siulo . Tiesiog noriu isitikint ar seip kasdieniniam gyvenime naudojamas gumas galima "atgaivinti" jerk tipo judesiui .
 #227328   SauliusM
 19 Spa 2010 17:41
as apie dzigini pravedima kalbejau. dzerkaujama dazniausiai va tokio tipo gumom:
https://www.basstacklesupply.com/produc ... 9u9s61pdd3
tokiais as gaudziau tik uzsieny, va tokias zuvis:
http://www.biteplius.lt/lt/2content.con ... 83.21973-=(1851444808
Lietuvoj parsiveziau, ale iskart menkem juroj suseriau ir isbandyt kitom zuvim nespejau, o vel veztis kazkaip neprisiruosiau.
 #227361   henyte
 19 Spa 2010 19:01
anda rašė:Tiesiog noriu isitikint ar seip kasdieniniam gyvenime naudojamas gumas galima "atgaivinti" jerk tipo judesiui .
"jerkina" ir paprastom "kanopom" ir "tvisteriais" su paprastais galvakabliais didesniame gylyje , turiu omeny tiesiogine "jerking-twiching" zodzio prasme , t.y. astrus vienas timptelejimas ar du timptelejimai ir t.t. , jeigu su "pasiplaukiojimais i sonus" kokioje "baloje" tinka amerikietiski sunkios gumos masalai kuriuos galima naudoti vientik su "ofsetniku"...
 #227366   SauliusM
 19 Spa 2010 19:08
henyte, va sunki guma vien su ofsetuku tai as suprantu, kad tai tvicinimas/dzerkinimas. bet kuom pagal tave skirias dzerkavimas paprastom kanopom ant paprasto galvakablio nuo siaip agresyvaus dzigavimo, tai mano smegenai neisnesa kazkaip...
 #227391   henyte
 19 Spa 2010 20:29
Sauliau as jau anksciau rasiau , kad isivaizduoju butent ka tu supranti tvicint-dzerkint , t.y. "pasiplaukiojimas i sonus" masalo turi butinai vykt , as ta dalyka suprantu kiek kitaip , man tvicinimas-dzerkinimas tai koto darbas , o tvicint-dzerkint galiu ir tam tikrus voblerius , vartikles ir VISAS gumas be isimties ar tai butu riperis ar tvisteriuku paternosteris ... Ir patikek snekejau ne apie paprasta agresyvu dzigavima kai kotu ar rite suteikiamas didesnis ar mazesnis greitejimas , o apie tikra tvicinga , t.y. tokius judesius kotu kuriuos tu naudoji vobleriams ...
 #227462   bazz2x
 20 Spa 2010 07:08
Sveiki, kadangi kastingai ir multikai man labai naujas dalykas. Gavau dovanu padeveta kastingini kota. 3.18m ilgio, 290g svorio. Uzmetimas 10-50g. Pamaskatavus atrodo kaip vidutines akcijos kotas. Firmos nepasakysiu, nes ant rankenos parasyta tik pagaminta svedijoje, o toleliau ant koto kazkas panasaus i "powerbeast greenmaster...." jau nebepamenu. (bandziau susirasti internete pagal tokius lozungus, tai ismeta kelis puslapius parasytus pauksciu kalba - be nuotrauku). Rite... pakankamai stambi. BUgnelio skersmuo apie 6cm ilgis apie 9cm. perdavimas 6.3:1. isspaustas kazkoks herbas. jokios kompanijos pavadinimo. Klausimas paprastas: kur su tokiu POWERBEASTGREANMASTERiu zvejoti? Cia man labiau i dugnine nesa nei i spininga :oops: o gal cia koks jurinis reikalas? mat tas dede kuris padovanojo tai daznai duodasi po visokias svedijas... paklausciau jo, bet ale kad jis vokietijoje :(
 #227466   Xrapas
 20 Spa 2010 07:44
bazz2x rašė:... 3.18m ilgio, 290g svorio. Uzmetimas 10-50g. Pamaskatavus atrodo kaip vidutines akcijos kotas...Rite... pakankamai stambi. BUgnelio skersmuo apie 6cm ilgis apie 9cm. perdavimas 6.3:1. isspaustas kazkoks herbas...
Kotas gali būti lašišinis, galima pritaikyt lydekavimui :lol:
Ritė- greičiausiai kas nors iš Ambassadeur, pagal gabaritus matyt Big Game (jūra, velkiavimas) paskirties.
 #227481   SauliusM
 20 Spa 2010 08:55
kotas lasisine svediska klasika. svedai tokiais lasisas upese gaudo. bet ar dar kas nors be skandinavu tokiais kotais tokiam reikalui naudotusi neteko girdet. rite matyt tam paciam reikalui. pritarciau Xrapo nuomonei, kad kazkas is ambasadeur. bet big game jurini velkiavimo varianta atmesciau. visgi perdavimas 6,3 :1 visai ne big geiminis, nu cia aisku gali koks surfinis variantas but... imestum ritukes foto, gal ka daugiau pasakyt butu galima.
 #227494   bazz2x
 20 Spa 2010 09:18
Vakare parejes nufotkinsiu ir parodysiu. O tai toks komplektas kazin Nemune lydekavimui tiktu :roll: ? Ar pajuokinciau visus sutiktus zvejus ir zuvis? Nes pakilnojus labai jau sunkus atrodo... gal todel kad priprates prie 2.4m gabaritu????
 #227502   SauliusM
 20 Spa 2010 09:58
Nemune lydekom tas komplektas tiktu. bet... kaip pats parasei, jis sunkus labai. Pas svedus kiek girdejau zvejyba tais kotais vyksta tokiu stilium, kad atejei prie upes, atlikai 5 supertolimus metimus, pasigavai lasisa ir eini namo. Nemune kad lydeka pasigaut gali biski ilgiau tekt pamojuot. Tai ar yra prasme vargintis? nu, manyciau, nebent tik tokiu atveju, jei kitos irangos tam neturi.
pas mane toks komplektas jauciu su laiku pataptu kokia lihgt donke pleksnem gaudyt :lol:
nepyk, nieko asmenisko jeigu ka, tik parasiau savo nuomone su kuria turit pilna teise nesutikti.
bitejplius zveju klube toks veikejes ezge lankos kartais. jis norvegijoj ar tai svedijoj gyvena ir butent su tokia iranga lasisas gaudo, gali bandyt su juo pasikalbet apie ta iranga, kazin ar kas Lietuvoj tau tiksliau ka apie ja pasakys.
http://www.biteplius.lt/lt/2user.byNick/?nick=ezge
jei jam rasysi, gali pasakyt, kad toks salatis pasiule pabendraut ;-) tai nebusi nukrites zmogui ant galvos is dangaus.
 #227511   bazz2x
 20 Spa 2010 10:33
Aciu Sauliau uz atsakyma. Nepykstu. Tiesiog tu pacitavai mano mintis ir tikraja situacija. Kiek zinau tas dede pastoviai vaziuoja lasisu. O apie donke ir as pagalvojau. Su kuom gaudyti turiu (tiesa ne multiplikatorine). Paprasciausiai suabejojau ar verta toki griozda temtis... Dar karta aciu uz atsakyma. Pasigaminsiu "kruta donke" :D
 #227526   SauliusM
 20 Spa 2010 11:38
SauliusM rašė:gal kas nors sitais kotais naudojates ir kokiu atsiliepimu turit?
http://www.basspro.com/Wright-&-McGill- ... 7/-1728623
nu gerai, apie situos nieks nieko nepasakot, tai gal kas st.croix premier glass crankbait kotais naudojates ir ka nors apie juos papasakot galit?
nezinau koks zaibas mane trenke, bet man uzejo durnas noras apturet s-glass kastingini kota :roll: gal del to kad crankais daznai gaudau paskutiniu metu...
 #227555   Xrapas
 20 Spa 2010 13:54
ramkis rašė:... A vert ana imt, masaliukams iki kokiu 25-28 gramuliu taskyt su kastingine sluotele?
Tokiems geriau imčiau STX...o dar geriau- CURADO E :lol:
Premjero dantratukai aliumininiai, sako- laiko, bet aš nerizikuočiau :roll:
 #227556   ramkis
 20 Spa 2010 13:57
Xrapas rašė:
ramkis rašė:... A vert ana imt, masaliukams iki kokiu 25-28 gramuliu taskyt su kastingine sluotele?
Tokiems geriau imčiau STX...o dar geriau- CURADO E :lol:
Premjero dantratukai aliumininiai, sako- laiko, bet aš nerizikuočiau :roll:
placiau, kas ir kaip?
 #227569   Xrapas
 20 Spa 2010 14:35
anda rašė:Corvalus 300 ir ABU BCX 6601 apie 50-70 gr slaideriams tiktu ?
Šita corvalus dešininė ir, berods, su atjungiamu valo vedikliu :? .
BCX truputį didoka. Iš esmės tiktų abi, nors dar geriau būtų 5601 C4- jų dabar visai priimtina kaina.
 #227572   ramkis
 20 Spa 2010 14:45
Xrapas rašė:
ramkis rašė:...placiau, kas ir kaip?
Plačiau- apie ką?
STX...o dar geriau- CURADO E, apie sitas kas ir kaip ir po kiek. Kas gamina ir panasiai
 #227575   SauliusM
 20 Spa 2010 15:01
yra corvalusu ir kairiniu ir desininiu, turejau kairini, pardaviau. daugiau nebepirkciau tokios.
anda, tam kam tu ieskai sakyciau imk C3 arba C4 tai neprasausi. klasika visgi.
tik dydi as gal imciau 4600 su ta mintim, kad siauresnis bugnelis, tai ir lengvesnis, tai gal kazkiek toliau mesis.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė