Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #365405   Sportininkas
 21 Bal 2012 18:17
pusmeti gal turiu. sausai maiselyje, spintoje laikytas. manau nieko jam blogo nebus per tiek laiko nutike? zadu pasidaryt sistemele su 2 kabliukais ir viena tesla su imaisytu pasaru o kita paprastai ir ziuret kuri tesla sulauks daugiau demesio
 #382473   Rafal
 18 Bir 2012 22:20
Bandziau ir as kazkada taip daryti. Esminio skirtumu nepamaciau...geriau kazkokiu, kaip jau sake, kvapu ipilt. Sitai tikrai metodas geriau veikia. ( isbandyta su karosais ) buvo kazkur, kazkoks video. Kur buvo kalbama apie tai. Sake jog valerijonas, vd-40 gerai ipilti trupuciuka....nebandziau asmeniskai. Jeigu neklystu, filmas apie tai, scerbakovo.
 #384302   Zuvelioks
 25 Bir 2012 11:45
Vakar su plude nuejau prie upes pazvejoti , nesidariau jokius teslu nieko jokio jauko tiesiog vienas kepalas formines duonos serimui ir masalui :D Seip tai istraukiau viena 1,5kg o kita apie 1kg. Kai primeciau duonos baltos matesis tokiu nugaru kad as net neisivaizdavau kazkur po 8kg ir panasiai
 #390983   Pauliussc
 20 Lie 2012 00:00
mazas patarimas kepantiems blynus, nemaciau, kad buvo paminetas. As kepu is vakaro, koki ten kepat jau fantazijos reikalas, bet esme tame, kad blyna dedi tarp laikrasciu ir prislegi su kokia lentute ir svoriu ant jos(puse kibiro vandens kaime tam labai tinka :D) . Tada blynas pasidaro toks, kaip suris.. Gali pjaustyt kubeliais arba minkyt, kaip tesla ;)
ten, kur as zvejoju, blynas turbut vienintelis masalas suviliot karsius virs 2kg..
 #486911   Nikita
 13 Bir 2013 10:54
Aš darau tešlą iš manų kruopų ir truputuką vandens, taip pat galima įdėti ir miltų, kad būtu geresnė ir stangresnė tešla.
Ištikrųjų ant manų kruopų tešlos puikiai kimba, ir ji yra stangri, nenukrenta nuo kablio. Patinka ir aukšlėms, raudėms ir kitoms žuvims.
 #487236   Dziedas
 14 Bir 2013 08:01
Gal prieš 20metu naudojau blyną. Miltai ,vanduo, truputi druskos ir kepdavau ant aliejaus. 7cm. diametro pora blyneliu užtekdavo vos ne visai dienai. Nors žvejodavau apie 4 val. Blyną dėdavau kelnių kišenei, nugnybdavau gabalėli ,ir burnon . Kaip kablys tuščias ant jo o i burna kita gabalėli .Kišene būdavo rebalota...bet kibo gerai ,blynas aliejaus kvapą turėdavo. Po to kruopos tapo madingos o jau vėliau ir džikai pasirodę. Nors šiltu laiku jos mūsų mekšrai ne labai nori, tik smulkme. Kruopas apvalioju jaukuose ir tik ...duok... Va užvakar ir vos ne kilini karši ant kruopos pagavau. Pasikeitę gamta-ankščiau ir dvejų kilu karšis buvo pilkas o dabar mažiau kilo ,bet vos ne rudas... :ks>
 #562005   meskisz
 19 Bal 2014 17:05
Šiandien išbandžiau visų išgirtąją manų kruopų tešlą (mankė). Ką gi - miltinei tešlai galima sakyti adios. Žiauriai gerai eina ant jos aukšlės, kuojos/raudės ir kt. plotkės. Ant kabliuko laikosi puikiai. Kas dar patiko, kad pusdienį prabuvus saulėje - sumaišai ir vėl gali kabint. Nedidelės masės užtenka labai ilgam. Pastebėjau, kad labiau kimba būtent ant tos neišvalytos mankės (baltos spalvos) nei to praplauto glitimo likučio (geltonos). Maniau, kad bus sunkiau ją pagaminti, bet pavyko kuo puikiausiai, pasinaudojant ankstesniais receptais:

Manų kruopų tešla (Mankė) - įbėri į nedidelį stiklainį nedaug manų kruopų, įpyli vandens, kad vos vos jas apsemtų. Tada palaikai apie 2-3 valandas. Vėliau sumaišai su šakute iki tokios tąsios, lipnios beveik vientisos masės ir uždarai stiklainį. Kad išliktų šviežia - įdedi į šaldytuvą. Ir žūklėje kuo puikiausiai su sulaužyta plūde sukasi ant kabliuko. (ji turėtų atrodyti maždaug taip: http://youtu.be/Bh7vPsNigRE?t=2m47s)
 #562010   Vaidis
 19 Bal 2014 17:50
Kažkada, kai dar truputį prie "murzių" buvau, tai jokių sulaužytų plūdžių nenaudodavau, tiesiog į švirkštą prisigrūdi mankės ir švirkšt ant kablio, apsuki kelis kart ir vuolia, jokių peckelionių ;uolrait
 #562074   meskisz
 19 Bal 2014 21:43
Vaidis rašė:Kažkada, kai dar truputį prie "murzių" buvau, tai jokių sulaužytų plūdžių nenaudodavau, tiesiog į švirkštą prisigrūdi mankės ir švirkšt ant kablio, apsuki kelis kart ir vuolia, jokių peckelionių ;uolrait
;-var-var. Heh. Geras dalykas. Tąkart neturėjau namuose, tai ir teko gelbėtis. Reiks būtinai nusipirkt.
 #566537   savas
 08 Geg 2014 18:53
Truputį apie populiariąją Mastyrką. Kažkiek Googlas išvertė, kažkiek pats gavau paredaguot, kad galima būtų suprast apie ką kalba
<<<<
Labai įdomu, mano nuomone, yra tai, kad skirtinguose buvusios NVS regionuose mastyrką ruošė skirtingai. Tai reiškia, kad kiekvienas receptas buvo su paslaptim , kuri duodavo labai gerų rezultatų.

Per daug žvejybų ir daugybę eksperimentų priėjau prie tos pačio pačiausio pagrindinio mastyrkos recepto , kuriuo buvo sugauta daugybe įskaitinių solidžių žuvų.

Paruošti universalią mastyrką reikalingos sudedamosios dalys:

3 puodeliai žirnių (vandens puode turėtų būti daugiau 2,5 cm)
2 puodeliai manų kruopų
1 stiklinė paniravimo džiūvėsėlių
2-3 šaukštai kanapių aliejaus

Kiekvienam sulipdytam rutuliui pridėti :

2 šaukštelius maltos kalendros
1 valgomasis šaukštas kakavos
2-4 lašus česnako sulčių

Prieš pradėdami virti "kibią" mastyrką , mums reikia pamirkyti žirnius mažiausiai šešias valandas . Dėl jauko ruošimo patogumo, geriau pasirinkti didesnio dydžio puodą .

Kai žirniai išbrinks, nereikia išpilti vandens, padėkite jį ant viryklės ir pradėti virimą ant mažos ugnies. Svarbu nepašalinti putų gaminimo metu , nes žirniai praras savo skonį ir kitas naudingas savybes. Pridėti sodos, kad pagreitinti ruošimo procesą - nerekomenduojame .

Žirniai išvirė , o kas toliau ? Ir tada mes turime kruopščiai maišant žirnius , lėtai supilti manų kruopas ir džiūvėsėlius . Tuo pačiu metu, jei mišinys pasirodys sausas - nepilame vandens, o naudojame kanapiu aliejų .

Kai mes turime vienalytę masę puode, reikia sulipdyti kelis apvalius rutulius.

Tada į kiekvieną sulipdyta rutulį reikia pridėti du arbatinius šaukštelius maltos kalendros ir vieną šaukštą kakavos . Mastyrka tada tampa šiek tiek tamsesnes spalvos ir labai malonaus aromato . Dabar mes turime visa tai pagardinti česnakų sultimis ir suvynioti kamuoliukus į šiek tiek drėgną rankšluostį .

Jei reikia, kad mastyrka labai tvirtai laikytųsi ant kablio ir nenukristu net metant didelius atstumus, galite įdėti į virto kiaušinio trynį .

Be to, savotiška paslaptis yra naudoti betainą, kaip papildomą ingredientą ir kvapiąją medžiagą .

Štai ir viskas, žuvytėms vaistas paruoštas ! Taigi jūs einate žvejyba , o ne nerimauti , kad grįšite namo be laimikio . Nei uodegos jums!
>>>>>>

Autorius Роман Кузнецов .
 #576667   Jigiritsu
 25 Bir 2014 08:50
meskisz rašė:Šiandien išbandžiau visų išgirtąją manų kruopų tešlą (mankė). Ką gi - miltinei tešlai galima sakyti adios. Žiauriai gerai eina ant jos aukšlės, kuojos/raudės ir kt. plotkės. Ant kabliuko laikosi puikiai. Kas dar patiko, kad pusdienį prabuvus saulėje - sumaišai ir vėl gali kabint. Nedidelės masės užtenka labai ilgam. Pastebėjau, kad labiau kimba būtent ant tos neišvalytos mankės (baltos spalvos) nei to praplauto glitimo likučio (geltonos). Maniau, kad bus sunkiau ją pagaminti, bet pavyko kuo puikiausiai, pasinaudojant ankstesniais receptais:

Manų kruopų tešla (Mankė) - įbėri į nedidelį stiklainį nedaug manų kruopų, įpyli vandens, kad vos vos jas apsemtų. Tada palaikai apie 2-3 valandas. Vėliau sumaišai su šakute iki tokios tąsios, lipnios beveik vientisos masės ir uždarai stiklainį. Kad išliktų šviežia - įdedi į šaldytuvą. Ir žūklėje kuo puikiausiai su sulaužyta plūde sukasi ant kabliuko. (ji turėtų atrodyti maždaug taip: http://youtu.be/Bh7vPsNigRE?t=2m47s)
Šiandien ir aš pamėginsiu pasidaryti. Tik nusipirkau švirkštų vaistinėj dar, pasukiosiu ant kabliuko, gal bus patogiau. O kvapų dėjai kokių? :) aš planuoju be nieko kol kas pamėginti.
 #576803   Jigiritsu
 25 Bir 2014 16:22
Kažkokia nesąmonė su ta tešla gavosi. Į sloiką įbėriau manų kruopų, užpiliau vandeniu, kad būtų ties manom, palaikiau porą val ir pamaišiau iki tąsios tokios masės. įdėjau į šaldytuvą. po tam tikro laiko paimiau pamėginti su švirkštu pasiurbti, tai net nesisiurbia. 5ml gal prisiurbė ir viskas. nu pamėginau ant kabliuko išspaust, nesąmonė, net nesilaiko ant kabliuko, nukrenta.
 #576826   Sokratas
 25 Bir 2014 16:52
...ir ne siurbt reikia į švirkštą, o ištraukt stūmokliuką ir prikimšt švirkštan...
 #576889   Sokratas
 25 Bir 2014 20:37
keista, kaip gali nesigauti.... Jei per tiršta biški vandens, jei per skysta, biški manų ir vėl maišai....blogiau limpa prie kablio tada, kai įpurški kvapų , kurie dažniausiai būna riebalini... bet vistiek apsuki apsuki kelis kart ir ok... Ant kablio ir teturi laikytis vienam kibimui, o ne 10-čiai kaip dzikai :lol:
 #577143   meskisz
 26 Bir 2014 19:25
Aj, man irgi nesigavo su tuo švirkštu. Viskas lyg ir gerai buvo, bet kad daugiau išsiterliojau nei kad paprastai įdėjus į nedidelį stiklainiuką ir ant kabliuko sukant su pagaliuku. Kažkaip kai nuspaudi švirkštą - bėga toliau ta visa masė (nors ir gana tiršta buvo) ir ta mankė labai sunkiai nusiplauna vėliau nuo drabužių ir rankų. Tai dabar ir likau ties mankės sukimo su pagaliuku technologijos :D. Lengviau, greičiau ir švariau. O mankė dabar man masalas numeris vienas laisvalaikio žvejybose :D. Eina įvairi nedidelė balta žuvis kai reikalas.
 #577810   Jigiritsu
 30 Bir 2014 19:03
meskisz rašė:Aj, man irgi nesigavo su tuo švirkštu. Viskas lyg ir gerai buvo, bet kad daugiau išsiterliojau nei kad paprastai įdėjus į nedidelį stiklainiuką ir ant kabliuko sukant su pagaliuku. Kažkaip kai nuspaudi švirkštą - bėga toliau ta visa masė (nors ir gana tiršta buvo) ir ta mankė labai sunkiai nusiplauna vėliau nuo drabužių ir rankų. Tai dabar ir likau ties mankės sukimo su pagaliuku technologijos :D. Lengviau, greičiau ir švariau. O mankė dabar man masalas numeris vienas laisvalaikio žvejybose :D. Eina įvairi nedidelė balta žuvis kai reikalas.
Pas tave tvirtai laikos ant kabliuko? Aš namuose tą patį kabliuką su mankę įmerkiau į stiklinę vandens, ir mankė manoji nusirito žemyn nuo kabliuko...
 #577869   Sokratas
 01 Lie 2014 05:55
treniruokitės užvyniot...o ir tvirtai jin negali laikytis, vienam kibimui tik, bet nukrist pati- irgi negali :)
 #578040   meskisz
 01 Lie 2014 19:53
Jo, labai tvirtai. Geriau nei paprasta tešla iš kvietinių miltų. Aš su pagaliuku kai užvynioju - užtenka 1-2 pakirtimams arba 5-7 permetimams. Jei mankė nusirita - tai per skysta tešla arba blogai užsivynioja. Reikia mažiau vandens ir sukti, sukti, sukti su šaukšto/šakutės rankenėle ar pan. Kol gaunas tokia masė maždaug kaip kramtomosios gumos :). Tokia lipni ir tąsi, kai patrauki su pagaliuku turi temptis. Ir tada viskas ;uolrait
 #578184   Sokratas
 02 Lie 2014 09:30
na juk viskas parodyta tam video, o ir žodžiais paaiškinta, negi rašant dar įmanoma geriau apibūdint :)...
 #589656   SKYLINE
 19 Rgs 2014 17:59
Sveiki, žvejai dažniausiai rusai žvejoja karšius,kuojas, plakius ant blyno. Blynas žalios spalvos, gan gerai laikosi ant kabliuko. Žuvys ten kur aš žvejoju eina iš proto. Girdėjau kad lyg ir deda žirnių košę ar dar kažką...gal kas žino panašaus blyno receptą?
 #589662   kitas
 19 Rgs 2014 18:31
nekimba man ant blyno, bet šiaip kulinarijoje esu išgavęs žalią (žalsvą) spalvą bulvių krakmolą netyčia panaudojęs vietoj kvietinių miltų...tiesa kiaušiniai tada irgi buvo naudojami, nes blynus sau išsikept norėjau, ne žuvims.
 #597187   Sokratas
 05 Lap 2014 21:47
šiandien vieno žvejo kai paklausiau , ant ko žvejojąs, pasakė ant minklės. Kai pasitikslinau, kokia ta minklė, kvapo skonio, atsakė, nu ta pirktinė.... jei teisingai pamenu, sakė, nu ta duty fruty...

Gal esat kas girdėję apie kažką panašaus, kas čia per dalykas?
 #597303   tench
 06 Lap 2014 12:29
Bobi, google "tešla tutti-frutti". Beje, jei vasarą kur karosiukus su plūdinę gaudysi, pabandyk marcipano skonio, jei kur rasi tokios.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė