Diver,
O gal pradėkim nuo to, kad tu nusipirkai ne spiningėlį, o pikeriuką ? Tavo nuorodoje grynų gryniausias lengvos klasės pikeriukas. Tokį aš turiu

Kodėl Žūklys priskyrė jį prie spiningų - čia jau reik jų paklaust

Beje, ačiū už nuorodą. Kadangi ant jo nebuvo užrašyto užmetimo svorio, tai ir aš nesigaudžiau koks turėtų būt. Ale mėčiau (ir mėtysiu) kiek man pasirodys protingas svoris. Kartais manau naudodavau iki 30 g (iš akies) - toks svoris ryškiai per didelis, bet metant mažus atstumus, balionu - galima. Šiaip patikdavo gaudyt su švinuku ~ 10-15 g. Kas link akcijos - jis tikrai nėr greitas. Iš minusų - LABAI nepatogus ritės tvirtinimas (ritė nesilaiko, kartais iškrenta, izoliacija gelbsti

). O tas ištraukimas (+30 cm) irgi nėr privalumas - kartais išsitraukia/susistumia niekieno neprašomas.
O kas kalbant apie spiningėlius ... Esu naudojęs spiningiuką 2.4 m, 3-14 g kaip pikeriuką - gaudyt galima. Esu naudojęs ir 3.05 m 5-20 g - irgi gaudyt galima. Abu - parabolikai (sasyskos).
Jokių būdų nesakau, kad jie pilnai atstos pikerį - juk anas grynai dugninei sutvertas. Tavo nuorodoje esantis pikeriukas žymiai geriau nei spiningėliai. Ale kad liaunus spingėlius gali panaudot vietoj pikeriuko - tai faktas.