Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #310467   hamis
 10 Spa 2011 12:37
cia vel reikia klausti ka jis ruosiasi zvejoti ir kur :D niena kazkaip suprasti. jei jam svarbus baitrunneris tai jam tada svarbus ir gilus bugnas, kad valo privinioti n. is anksciau rasyto tai ir karpiauti ir samauti zadejo...
jei 3.9 heavy tai tas bugnelis labai dideles reiksmes neturi, nes su 3 uncijom (upej) nukacelinsi neblogai ir nebutinai tas seklus bugnas.

kitas variantas bent pora bugneliu, vienas seklus pintukui, kitas gilus mono.
pats ant savo sunkiausio agregato (3.9heavy) turiu http://www.royalfish.cz/navijak-vadiumlov-vulcan-ew40/
suvyniaves ant vieno bugno 0.20 pinta (kelmams rauti) ant kito 0.25 mono.
jau 3sezonas be vargo.
 #310516   vanse
 10 Spa 2011 14:37
hamis rašė: is anksciau rasyto tai ir karpiauti ir samauti zadejo...

..
pats ant savo sunkiausio agregato (3.9heavy)..
Zadėjau karpiauti :D, šamauti nežinau dar šios žuvies :)
Klausimas ka jus vadinat heavy? 3.00 lb čia koks? :roll:
 #310522   vyrgaz
 10 Spa 2011 14:56
Neradau tiksliai kur aprašyta, bet mano supratimu, feeder meškerykočiai, pagal užmetimo svorį,skirstomi panašiai taip:(skirtingų gamintojų apatinė ir viršutinė užmetimo riba gali skirtis)
1. Light - nuo 35 iki 80 gr.
2. Medium- nuo 50 iki 100 gr.
3. Heavy- nuo 80 iki 150 (180gr)
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #310690   blight
 10 Spa 2011 22:30
grazvis rašė: kai pajemi meskere pries uzsimojima, kumstis/delnas/ataugos galas su 5 pagaliukais apemes rites laikikly, o meskeres kotas uz alkunes islenda ar ne ? :grin:
Spešil fo jū:
PaveikslėlisPaveikslėlis
PS. Savaitgalį karšiai man parodė didelį !:fak!
 #314602   EnT
 27 Spa 2011 19:42
Sveiki.ar imanoma butu pritaisyti jautria virsunele mano spinui 20-60gr?nes maniske virsunele tusciavidure,tai galima i7tatyt kita.ir ar tik tulpe nuimt ar nupjaut dali virsunes.dekui uz pagalba
 #314638   Wytux
 27 Spa 2011 20:10
JAu geriua 'bedzionele' pasikabint jei gaudai ezere, arba skambaliuka ant valo jei gaudai upeje, nes virsunele prisabacint gal ir ymanoma, tik ar ilgam .... :roll: neturesi nei spiningo , nei dugnines...
 #315059   Antas
 28 Spa 2011 20:53
EnT rašė:Sveiki.ar imanoma butu pritaisyti jautria virsunele mano spinui 20-60gr?nes maniske virsunele tusciavidure,tai galima i7tatyt kita.ir ar tik tulpe nuimt ar nupjaut dali virsunes.dekui uz pagalba
imanoma, bet pats saves pasiklausk ar to reikia :?: fiderio virsunes diametras eina mazdaug 2,8 - 4,5 mm, priklauso nuo firmos, stiprumo ir t.t.
gi dviraciui ratu nekeiti i slides, nors mates, kas pasidares.
 #315112   hamis
 29 Spa 2011 09:23
gerai antas raso. nereikia tokiu nesamoniu gimdyti, nebent nera ka veikti ir norisi gadinti irankius.
normali virsunele ~30lt esu mates mikado spiniga su keiciamom fyderio virsunelem ~60lt
 #316399   tata
 04 Lap 2011 15:23
EnT rašė:Sveiki.ar imanoma butu pritaisyti jautria virsunele mano spinui 20-60gr?nes maniske virsunele tusciavidure,tai galima i7tatyt kita.ir ar tik tulpe nuimt ar nupjaut dali virsunes.dekui uz pagalba
Jei rankas turi ir lakia vaizduote,pirmyn,gal pasigaminsi toki iranki,be kurio niekur neisi zvejot,tik pries tai gerai pamastyk ar verta,as asmeniskai daug ka pats darausi,tik pirma issiaiskinu ar man to reikia ir ar ne pigiau ji nusipirkt,bet visada maloniau zvejot su savo kuriniu nei pirktiniu...
 #317054   gintars
 05 Lap 2011 22:50
Pritariu tatai situo klausimu. Pats siemet is suluzusio spino pasidariau pickeri - feederi. Pradzioje netikejau kad kas normalaus gausis, taciau rezultatas stipriai nustebino, gavosi liuks yrankis sugebantis mesti iki 70- 80 gr. svori, o uzdejus jautriausia virsunele puikiai dirba su 20-40 gramu. Per ziema reiks dar keleta patobulinimu padaryt ir geras normalias virsuneles nusipirkt, nes dabar pigiausias turgines naudoju. Siaip gero spiningo nesiryzciau gadint tam reikalui, o kai buvo luzes nusprendziau pasizaisti ir rezultatas nustebino.
 #317131   Diver
 06 Lap 2011 12:02
vakar per akcija nusipirkau si spiningiuka. ant koto nebuvo uzrasytas uzmetimo svoris bet pamaniau, kad bus iki 10 gr. norejau naudoti su mikrikais. bet cia 5-15... biski per kietas. tada kilo mintis naudoti ji kaip lengva pikeriuka. ka mano apie tai specai? siaip teviskeje kaip kada reikia landzioti pakrantemis krumais tai manau toks neilgas butu visai nieko.

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1973
Paskutinį kartą redagavo 2 Diver. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #317142   Vegys
 06 Lap 2011 12:56
Diver rašė:vakar per akcija nusipirkau si spiningiuka
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1973
Diver,
O gal pradėkim nuo to, kad tu nusipirkai ne spiningėlį, o pikeriuką ? Tavo nuorodoje grynų gryniausias lengvos klasės pikeriukas. Tokį aš turiu :) Kodėl Žūklys priskyrė jį prie spiningų - čia jau reik jų paklaust :)
Beje, ačiū už nuorodą. Kadangi ant jo nebuvo užrašyto užmetimo svorio, tai ir aš nesigaudžiau koks turėtų būt. Ale mėčiau (ir mėtysiu) kiek man pasirodys protingas svoris. Kartais manau naudodavau iki 30 g (iš akies) - toks svoris ryškiai per didelis, bet metant mažus atstumus, balionu - galima. Šiaip patikdavo gaudyt su švinuku ~ 10-15 g. Kas link akcijos - jis tikrai nėr greitas. Iš minusų - LABAI nepatogus ritės tvirtinimas (ritė nesilaiko, kartais iškrenta, izoliacija gelbsti :lol: ). O tas ištraukimas (+30 cm) irgi nėr privalumas - kartais išsitraukia/susistumia niekieno neprašomas.

O kas kalbant apie spiningėlius ... Esu naudojęs spiningiuką 2.4 m, 3-14 g kaip pikeriuką - gaudyt galima. Esu naudojęs ir 3.05 m 5-20 g - irgi gaudyt galima. Abu - parabolikai (sasyskos).
Jokių būdų nesakau, kad jie pilnai atstos pikerį - juk anas grynai dugninei sutvertas. Tavo nuorodoje esantis pikeriukas žymiai geriau nei spiningėliai. Ale kad liaunus spingėlius gali panaudot vietoj pikeriuko - tai faktas.
 #317151   Vegys
 06 Lap 2011 14:00
10 g šėryklėlės (čia švinas 10 g) - max šitam koteliui. Va apie tokius svorius ir kalbėjau, kad pridėjus pašaro gaunasi ~30 g. Kaip sakiau, svoris iš akies, galiu ir klyst.
Šiaip geriausiai / smagiausiai su švinuku žvejot :)
 #317152   Diver
 06 Lap 2011 14:02
Vegys rašė:10 g šėryklėlės (čia švinas 10 g) - max šitam koteliui. Va apie tokius svorius ir kalbėjau, kad pridėjus pašaro gaunasi ~30 g. Kaip sakiau, svoris iš akies, galiu ir klyst.
Šiaip geriausiai / smagiausiai su švinuku žvejot :)

na gal ir taip. nekazi ka prisersi su antpirscio dydzio seryklele... geriau ranka. juolab netoli ir mesi...
 #317155   Vegys
 06 Lap 2011 14:29
Gaudant antpirščio dydžio šėryklėlėmis man būna problema su valo įtempimu. Iškritus pašarui šėryklėlė iš vis nieko nebesveria ...Bandžiau tokiomis gaudyti bet nelabai patiko. Kol kas tinkamų šėryklėlių šiam pikeriukui nesuradau ...
Nors čia gali būt ir mano valo problema, nes naudodavau pintuką 0.1 mm. Tinkamas mono ko gero geriau būtų (ne toks plūdrus).
Metimas jei naudojant švinuką gali būt ir gerokai tolimesnis, nei kad ranka pašert sugebėsi. Ale man šis įrankis - mailių gaudyt netoli nuo kranto.
 #317164   Karalaitis
 06 Lap 2011 15:47
Sveiki, turiu klausima apie sistemeles. Neturiu daug patirties gaudant feederiu, tik siemet isigijau ji (anksciau padonkindavau su signalizatoriais ir sistema su vamzdeliu ir dviem kabliukais) ir gaudziau su gardnerio kilpa. Vat paskaicius sita straipsni http://www.dugnine.lt/MainPage.aspx/?pageId=17 pasidare idomu ar nuo sistemos tipo priklauso pagaunamos zuvies dydis? Tipo gardneris skirtas labiau sportininkams - aukslininkams :grin: Gaudau visa laika stovinciam vandenyje, gal ka galite parekomenduoti ar siaip pakomentuoti kokia sistemele geriausia :ruko taikinys karsis.
 #317166   vyrgaz
 06 Lap 2011 16:08
Žuvies stambumas nuo sistemėlės nepriklauso, labiau nuo jauko ir masalo..Gardnerio kilpa (paternosteris) priskirtas sportininkams turbūt tik dėl paprastumo ir praktiškumo- greitai surišamas..kokia sistemėlė geriausia tai tik nuo pačio žvejo priklauso..ir nuo žūklės salygų- upė ar tvenkinys..Vieniem nesimetrinė ar simetrinė kilpa, kitiem paternosteris labiau "prie širdies"..
 #317214   trukeris
 06 Lap 2011 19:26
vyrgaz rašė:Žuvies stambumas nuo sistemėlės nepriklauso, labiau nuo jauko ir masalo..Gardnerio kilpa (paternosteris) priskirtas sportininkams turbūt tik dėl paprastumo ir praktiškumo- greitai surišamas..kokia sistemėlė geriausia tai tik nuo pačio žvejo priklauso..ir nuo žūklės salygų- upė ar tvenkinys..Vieniem nesimetrinė ar simetrinė kilpa, kitiem paternosteris labiau "prie širdies"..
nesutinku kad jos skirtos sportininkams,tik ismokt teisingai susirist ir pirmyn
paternosteris-stovinciam vandeniui
asimetrine-sroveje,cia tik mano nuomone
 #317216   Karalaitis
 06 Lap 2011 19:33
Na o tas teisingumas kame? Susirisau, panaudojau, nesipyne. Ar tikslinga didesnems zuvims, tarkim karsiams naudot pirma - serykleles kilpa ilgesne? tarkim 15-20cm ar daugiau..? Citata is ano straipsnio: "Tačiau, kuo trumpesnė kilpa, tuo didesnis šėryklėlės pasipriešinimas, kurį pajutusi, žuvis skuba išspiauti masalą."
O cia apie nesimetrine :"Stambios žuvys: karšiai,karpiai natūraliuose vandens telkiniuose baidosi judančios ar šokinėjančios šėryklėlės. Tuomet jų nesuviliosi „sočiai nukrautu stalu“. Jei aš gaudau trofėjinę žuvį, turiu nusiteikti kantriai ir ilgai žvejybai, naudojant mažiau jautresnę nesimetrinės kilpos sistemą."
 #317221   vyrgaz
 06 Lap 2011 19:48
trukeris rašė:
vyrgaz rašė:..Gardnerio kilpa (paternosteris) priskirtas sportininkams turbūt tik dėl paprastumo ir praktiškumo..
nesutinku kad jos skirtos sportininkams,tik ismokt teisingai susirist ir pirmyn
paternosteris-stovinciam vandeniui
asimetrine-sroveje,cia tik mano nuomone
Aš Neteigiau kad paternosteris skirtas sportininkams... :roll:

Karalaiti, aš kažkur skaičiau, kad jei trumpesnė šėryklėlės kilpa, tai žvejui reikia "mažiau" dirbti, t.y. žuvis pati "pasikerta"..Mano feederiavimo praktikoje stambesnių karšiokų tik porą kartų teko pagaudyti..Bet tai tikriausiai buvo susiję su natūraliu žuvų migravimu tvenkinyje, ir aš tiesiog atsidūriau "reikiamu metu reikiamoj vietoj"..Nes įprastai tame tvenkinyje kibdavo smulkmė, nepriklausomai nuo jauko ar masalo..
 #317223   grazvis
 06 Lap 2011 19:57
nesimetrine kilpa pasuoja tik dumbletam dugne ir tai kur serykla per keles min sulenda su visa sistema (o tai manau yvyksta tik s_do duobeje) tarkim pruduose, kur dugnas kietas ten ji nei kiek nenusileidzia paternosteriui sakyciau is patirties net jautresne, bet kiekvienam zvejui savo.
O cia apie nesimetrine :"Stambios žuvys: karšiai,karpiai natūraliuose vandens telkiniuose baidosi judančios ar šokinėjančios šėryklėlės. Tuomet jų nesuviliosi „sočiai nukrautu stalu“. Jei aš gaudau trofėjinę žuvį, turiu nusiteikti kantriai ir ilgai žvejybai, naudojant mažiau jautresnę nesimetrinės kilpos sistemą."
Kolega stambios zuvys ne va baidosi judancios seryklos, kas irgi yra pasaka nes niekas neyrode to....
Gaudant dideles zuvis tikrai nereik miegoti prie meskeres ir laukti kol ji paims. Jai gaudoma toli nuo kranto gylyje stambi zuvis nesibaido nei krentanciu seryklu nei daznu permetimu.
Paskutinį kartą redagavo 1 grazvis. Iš viso redaguota 6 kartus.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė