Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #342412   shimano 26
 15 Vas 2012 09:48
Antas rašė:
o tu pats nustok vaizduoti kazka ir vartoti ir paziurek 10 kartu, gal pamatysi, kad jie purto trumpiausiai, o iskart daro apkrova ir ziuri kiek ir per kur linksta, tai yra kuolas, slanga ar per vyduri. tai ir sakau koto purtymas ( be kruvio uzdejimo) tas pats kaip langu laizymas apziurint automobili. ta rasiau ir pries tai.
p.s. ka as rasau yra mano nuomone - nepatinka neskaityk, aisku gali ir nesutikt ir be to nieko nepersu, komunizmo laikai jau senai praejo, bet kazkas matyt dar liko prie to mastymo.

bet tu rasei,kad norint issirinkti meskerykoti reik rite uzsideti,pametyt koki 20 metru,zuvi traukti.. pagal tave taip supratau,kad neuztenka papurtyt,arba lenkti meskerykocio,o visa sita,kur matom sitam video galim atlikti ir parduoruvej,nereik ne rites deti,ne veztis kazkur testuot prie vandens.. o is papurtymo gali spresti apie meskerykoti,slanga ar ne slanga..jei jis smaikstus,liaunas,didele parabole tai purtant jis makaluosis kaip karves uodega,ko nepasakyciau apie kuolus..
 #342417   shimano 26
 15 Vas 2012 09:53
Antas rašė:
o tu pats nustok vaizduoti kazka ir vartoti ir paziurek 10 kartu, gal pamatysi, kad jie purto trumpiausiai, o iskart daro apkrova ir ziuri kiek ir per kur linksta, tai yra kuolas, slanga ar per vyduri. tai ir sakau koto purtymas ( be kruvio uzdejimo) tas pats kaip langu laizymas apziurint automobili. ta rasiau ir pries tai.
p.s. ka as rasau yra mano nuomone - nepatinka neskaityk, aisku gali ir nesutikt ir be to nieko nepersu, komunizmo laikai jau senai praejo, bet kazkas matyt dar liko prie to mastymo.

bet tu rasei,kad norint issirinkti feederi,reik ant jo rite uzsideti,reik pametyt su juo,patraukti zuvi..taip supratau..o suprast kuolas ar ne kuolas man pvz uztenka tik papurtyti..jei jis smaikstus,liaunas,su didele parabole tai purtant jis makaluosis kaip karves uodega,ko nepasakytum apie kuolus..paimk pvz koki shimano alivio,hyperloopa ar catana mediuma ir tarkim sheakspeare medium match 2 ir papurtyk ir pamatysi yra skirtumas ar nera..
 #342434   Antas
 15 Vas 2012 10:41
shimano 26 rašė:
Antas rašė:

bet tu rasei,kad norint issirinkti feederi,reik ant jo rite uzsideti,reik pametyt su juo,patraukti zuvi..taip supratau..o suprast kuolas ar ne kuolas man pvz uztenka tik papurtyti..jei jis smaikstus,liaunas,su didele parabole tai purtant jis makaluosis kaip karves uodega,ko nepasakytum apie kuolus..paimk pvz koki shimano alivio,hyperloopa ar catana mediuma ir tarkim sheakspeare medium match 2 ir papurtyk ir pamatysi yra skirtumas ar nera..
nerasiau, tai ka tu teigi, matyt blogai skaitai, be to matei kiek kabliuku prideta :ot keisti, dar nesuprantu kaip galima issirinkti meskere papurtant be nieko, nei apkrovos, nei rites, nei mest gali koki 20 metru, tai nezinau .....
 #342440   senelis
 15 Vas 2012 10:51
Antas rašė:seneli gal bandei naudoti browning d-flex virsunes? jos biski brangesnes uz standartines ....
Musuose neradau d-flex,naudojau luminous,tai kai Renaldas viena is Klaipedos atsiunte 65 cm ilgio is tu brangesniu,tai skiriasi nuo luminous (ar kazkas ten panasaus) labai. Tos pigesnes trumpesnes keliais centimetrais,bet skirtumas didelis :roll: O kur yra pirkti tu D-flex ?
 #343051   vyrgaz
 18 Vas 2012 18:20
Naujam sezonui feederiukui jamiau superekonominės klasės ritelę su 30% nuolaida.. :oops: Bus matyt kaip ana dirbs..Sukasi smagiai, dydis nurodytas 3000, bet palyginau su ecusima 3000, tai ana yra gerokai didesnė, galbūt 4000..Rotorius didelis, greitai valą turėtų suvynioti.. :roll:
http://allegro.pl/mistrall-navigator-30 ... 07653.html
 #343068   Wytux
 18 Vas 2012 19:45
vyrgaz rašė:Naujam sezonui feederiukui jamiau superekonominės klasės ritelę su 30% nuolaida.. :oops: Bus matyt kaip ana dirbs..Sukasi smagiai, dydis nurodytas 3000, bet palyginau su ecusima 3000, tai ana yra gerokai didesnė, galbūt 4000..Rotorius didelis, greitai valą turėtų suvynioti.. :roll:
http://allegro.pl/mistrall-navigator-30 ... 07653.html
Kiek siuntimas kainavo is to puslapio ? muito kaip suprantu nebuvo ?
 #343185   Antas
 19 Vas 2012 16:50
Vyrgaz pas mane ant pikerio panasus tik cormoran (panasi http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=21 ... _rule_id=4 tik 3000 ir 4pif ar kas ten), gi matei pas valinska. nu man ji pikeriui iki 10 - 30 gr serykloms + svareliai tokio pat svorio kaip tik, ant fiderio kazkaip nepatiko - per silpna. didesniu nebuvo kaip 3500, 4000 ir daugiau?
 #343241   vyrgaz
 19 Vas 2012 20:41
Antai, va foto dvi ritės ir jų būgneliai-viena Spro passion 740M ir Mistralas 3000..Jau aukščiau rašiau, kad mistrallo būnelis akivaizdžiai didesnis už 3000 ecusimos, tai va, palyginau su 4000..
Paveikslėlis Paveikslėlis
Už Spro šita tikrai turėtų būti galingesnė..Žvejoju nedideliais svoriais, iki 40gr (dažniausiai 25-30) šėryklos + pašaras..Šį sezoną gal daugiau fox'ais viliosiu, tai tie 42gr.. :roll:
 #343387   augis69
 20 Vas 2012 11:30
Sveiki, perskaičiau daugiau nei puse forumo, patiko, sužinojai šio to naujo. O dabar pats noriu atsinaujinti inventorių - todėl norėčiau patarimo.
Taigi kotą kaip ir išsirinkau, manau šis bus smagus http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2295 bet kuo jis skirtusi nuo Hyperloop? O gal pataupyti ir imti šį http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3621 ?
Dėl ritės kolkas apie šias galvoju http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4993 , http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4000. Ką manot? Gal turite pasiuliti kitų variantų ir kuo jie geresni?
P.S. Žvejoju bent kolkas tik stovinčiam vandenyje.
 #343418   blight
 20 Vas 2012 12:55
augis69 rašė:Taigi kotą kaip ir išsirinkau
O tu juos bent rankose laikei? Nes rinktis juos internete ir papurtyt gyvai visai skirtingas dalykas :roll: Nes pvz tavo variantas Mach1, nors kitiem ir patinka, bet man palaikius rankose visiškai nepatiko, iškart atmečiau. Mach2 neteko laikyti - niekur neradau, bet kaip supratau iš pasisakymų tai labai skirtingi kotai :roll: Pats netaip senai praėjau visas rinkimosi kančias :-D Ir pritariu Renaldui - stovinčiam H2O max iki 90gr, ar net dar lengvesnį ;-) Iš ekonom-klasės tai siūlyčiau atkreipt dėmesį į Okuma Solitron, Robinson Diplomat, Surfmaster nepamenu modelio :roll:
O dėl ričių tai neimčiau nei vienos iš išvardintų, na bet čia jau buvo daugybę kartų apie jas rašyta ;-)
 #343424   vyrgaz
 20 Vas 2012 13:07
Aš žvejoju su robinson tritium 3,9 30-80gr. feederiuku..Labai smagus, lengvas, plona kamštinė rankena, "fast" akcijos, "limpa prie rankos" ir pigus, berods apie 150 mokėjau..Bus antras sezonas..Žvejoju stovinčiam vandeny..Kažkur skaičiau, kad tie ale lenkiškos kilmės įrankiai niekam tikę, žiedeliai kreivai priklijuoti (ir ištikro, pas mane pirmas nuo ritės žiedelis šiek tiek pakrypęs nuo ašinės linijos)..Bet kaip ekonominis kotukas, tai skaitau, visai neblogas.. :)
 #343448   vava
 20 Vas 2012 14:39
blight rašė:Mach2 neteko laikyti - niekur neradau, bet kaip supratau iš pasisakymų tai labai skirtingi kotai :
jei susitiksim ant krantelio, galesiu duot paciupyt :)
 #343450   liorenas
 20 Vas 2012 14:53
vava rašė:
blight rašė:Mach2 neteko laikyti - niekur neradau, bet kaip supratau iš pasisakymų tai labai skirtingi kotai :
jei susitiksim ant krantelio, galesiu duot paciupyt :)
Tai galetum placiau apie ispudzius pakeverzot, ba man kotais mintys irgi i Mach2 linksta, reiks kada prie progos pas Edmi uzsukt paciupyt, maciau pardavineja...
 #343458   vava
 20 Vas 2012 15:46
tai kad matai, Lauri, as ji is Edmio paemiau ir kol kas tik tokie tie ispudziai... apzuvint bandysiu, kai ledai nueis... siaip lengvas kotelis, neziurint i tai, kad ismetimas jo nemazas..
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė