Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #426017   Antas
 26 Lap 2012 09:06
kitas rašė:db galvoju, jei Tavo naudojamas 0,1 tipo laiko 5 kg, tai ko gero tik 4, tai gal man dar nereik skubėt nuspjaut į tą ultacastą, visgi 4,5 praktiškai atlaiko....pasidevėjęs laikys tik kokius 3,5....bet visada meškeriodavau su stroftu iki 3kg
geriau isbandyk visus, nes tau ir nereiks tokiu svoriu, o jei naudosi pinta - vistiek turesi atsileisti stabdi ir nereikes tau to deklaruojamo islaikymo.
kas del valo skendimo, as tai asmeniskai neimu i galva. Vis tiek itempus vala - nori jis ar nenori pasiskandinsi, o jei itempinejimo metu zuvis kibs - matosi kuo puikiausiai. Net skestant seryklai ar itempinejant ant tokio neskestancio valo matosi auksliu kabinejimasis.
 #426023   Julius's
 26 Lap 2012 09:24
Su kolega mes darem siokius tokius bandymus valams.
Na nezinau aisku kiek ten mes tiksliai, zinoma ne preciziskai. Bet paprasciausiu budu: vienam gale risom kylpa ir kabinom uz svartykliu, kito galo nepazeidem, tiesiai is spuls varem.
Tai gaunasi toks labiau zvejybinis gal tikrinimas, nes gamintojai su mazgu vargiai ar tikrina valo laikyma.
Isbandem daug valu, Sufix Strong, shimano forcemaster, shimano antares, jaxon eternum, cralusso feedermono, sufix 832, power pro pintuka, stroft mono, sufix feeder mono, mitchel, platil ir shimano beastmaster.

visus traukem 2 kartus, del tikslesniu rezultatu.

Visi valai nelaike daugiau negu 60% deklaruoto svorio. Nezinau kodel, bet pintukai, labai nekoki rezulata parode. "platil" 0.28mm vokiskas valas, sugbejo atlaikyt 20% daugiau negu sufix 832 0.15mm man tai kazkokia anomalija..
Visi mono valai 0.18-0.2 truko ties 3kg riba. Vienintelis platil, ir sroft truko ne per mazga o salia, visi kiti per jy.
 #426054   Kleckas1978
 26 Lap 2012 11:43
Nu va dar keli zmones suprato kad stebuklu nebuna.
kaip pvz Power pro 0.15mm - 10lb 4.5 kg laiko
0.19 - 15lb 7-7.5 kg islaiko.
ir prie to pacio dameskit dar 0.04mm ir gausit realu stori.
pirkit valus pasiziureja ka oficialiai raso gamintojas savo puslapyje apie stori ir islaikyma, nes europos rinkai eina konkreciai pagrazinti skaiciain
tas pats berkley savo oficialiam puslapy raso kad 15lb 6.5kg laikantis pintukas bus 0.2-0.21mm storio o jus tebuklu ieskot
 #426122   kitas
 26 Lap 2012 18:34
Kleckas1978 rašė:Nu va dar keli zmones suprato kad stebuklu nebuna.
kaip pvz Power pro 0.15mm - 10lb 4.5 kg laiko
0.19 - 15lb 7-7.5 kg islaiko.
ir prie to pacio dameskit dar 0.04mm ir gausit realu stori.
pirkit valus pasiziureja ka oficialiai raso gamintojas savo puslapyje apie stori ir islaikyma, nes europos rinkai eina konkreciai pagrazinti skaiciain
tas pats berkley savo oficialiam puslapy raso kad 15lb 6.5kg laikantis pintukas bus 0.2-0.21mm storio o jus tebuklu ieskot
--
sakai stebuklų nebūna, o tai Kalėdos pas Tave be stebuklų buna? :roll:
 #426637   RoBass
 28 Lap 2012 19:42
Nereikia taip jau bijotu tu valu stiprumo ir taip krautis, juk traukiant zuvy, meskere atidirbineja smugius, taip pat rites bugnelio stabdi galima susireguliuoti. Yra kokie yra tie valai musu rinkai, kas butu jei parasytu ant pakuotes, jog 0.17 pintas laiko 4.550, niekas nebepirktu, o tai jau problema pardavejui :-D :-D :-D
 #426704   kitas
 28 Lap 2012 22:46
[quote="RoBass"]Nereikia taip jau bijotu tu valu stiprumo ir taip krautis....
....
aš nebijau, pasirodo visada žvejojau su valu laikančiu 2kg....bet tik žinodamas kur griusi gali pagalvę pasidėt....mano nuomonė tokia, kad nešantis valas laiko tarkim 4,5kg, sistema - tris, šėryklą tvirtinu kažkuom atlaikančiu 2,5 kg, pavadėlis dar mažiau....stabdį reguliuoju taip pat svarstyklių pagalba....jei viską darant iš akies, taip gali ir likti tik akies meistru.
---
pvz. markerinei sistemai turbut naudosiu salmo elite braid 0,24mm. 17,60kg - realiai 8,6kg.
 #426710   RoBass
 28 Lap 2012 23:08
kitas rašė:
RoBass rašė:Nereikia taip jau bijotu tu valu stiprumo ir taip krautis....
....
aš nebijau, pasirodo visada žvejojau su valu laikančiu 2kg....bet tik žinodamas kur griusi gali pagalvę pasidėt....mano nuomonė tokia, kad nešantis valas laiko tarkim 4,5kg, sistema - tris, šėryklą tvirtinu kažkuom atlaikančiu 2,5 kg, pavadėlis dar mažiau....stabdį reguliuoju taip pat svarstyklių pagalba....jei viską darant iš akies, taip gali ir likti tik akies meistru.
---
pvz. markerinei sistemai turbut naudosiu salmo elite braid 0,24mm. 17,60kg - realiai 8,6kg.
Tu nori pasakyti, kad namie issimatuoji valo stipruma, poto taip pat su svarstykliu pagalba stabdi susireguliuoji beveik iki nutrukimo ribos, tam valui??? :superšokas ar as ne taip supratau?
 #426719   kitas
 28 Lap 2012 23:22
namie išsimatuoju ir ateitį žinau, valo, bei pavadėlių stiprumą...stabdi sureguliuoju paprastai, surištą meškerę laikant vertikaliai, prie kabliuko kito valo pagalba tvirtinu svarstikles, porininkas tarkim reguliuoja stabdį, aš tempdamas svarstykles matau, kada nustoti jį veržti....stabdį užveržiu iki pusės pavadėlio laikimo svoruo....tarkim 0,5kg...po kiekvieno metimo nebereguliuoju, bet jei žvejojiu visą dieną, tai pasitikrinu pusdiebniui praėjus....gal jūs žinote kitą budą stabdžio teguliavimui, aišku atmetant nuojautos principą
 #426721   kitas
 28 Lap 2012 23:32
P.S. jeigu šitaip sureguliuotas stabdis nesuveikia pakertant žuvį, jį atleidžiu iki tol kol pakertant išgirstu trumpa ritės zirstelėjimą, sekančių atveju ilgainiui valas truksta neprognozuojamoj vietoj....nebent prieš kiekvieną medžioklę nukirpti jo keletą metrų
 #426722   Skridžas
 28 Lap 2012 23:35
Aš viska darau iš akies,ir tik viena karta nutraukė pinta vala pavadėlis pasirodo stipresnis buvo :lol: Pas mane stabdis dirba žvejyboje pastovai nes buna atsilaisvini laukdamas krupniako o permetant ypač su pintu užmetant per laisvas prasisuka bnugnelis priverži užmeti atleidi pas mane rytės su vėlevėle tada labai viskas patogiai darosi.. :grin:
 #426724   Agis
 28 Lap 2012 23:43
Nu aš ne kiek iš akies kiek iš rankos :lol: darau.Paprasčiausia jau surištą visą sistemą su šėryklėle, bet be pašaro pakėlus kokiu 10 val. kampu krestelnu lengvai ir jeigu nesigirdi stabdžio džerktelėjimo, tai atleidžiu iki tol, kol jis atsiras krestelėjus.Pakeisus sistemą ar perrišus šėryklėlę parsistatau.Žvejojant , jeigu prireikia staigaus atleidimo paveržimo, naudoju kaip ir Skridžas ritėje esančią burę.Logikos mano reguliavine tikriausia nėra, bet aš taip gaudau ir man gerai, o tai manau svarbiausia ;-) kol nepradedi ieškoti kažkokios nepasiekiamos tobulybės :lol:
 #426727   kitas
 28 Lap 2012 23:55
Agi, ko gero neblogas metodas, butinai išbandysiu, net užrašuose pasižimėjau
--
Skridžai, nesu mėtes sunkesnių kaip 10gr. svorio, bet iš Tavo posto suprantu, kad metant neatlenki rytės valo vedyklio, o vėlevėle atleidi stabdi....ar teisingai supratau?
 #426747   Agis
 29 Lap 2012 09:16
Manau, kad neteisingai, nes Skridzas tikrai ne iš tų, kur mėto neatlenkę lankelio :lol:
Jeigu mėtai tik iki 10 g. svorio šėryklas, tai mano reguliavimo būdas tikrai gali nepatikti, nes aš srovės gaudytojas, tai man ir šėryklėlės svyruoja nuo 40 iki 80, kartais net viso 100 gr.Savo pamastymuose aš kartais užsimirštu, jog yra tokių kurie vietoj tolimo užmetimo plūdinės stovinčiame vandenyje renkasi feederiuką, tai ir pasakau gal būt netinkamų tokiai žūklei minčių :roll:
 #426773   Skridžas
 29 Lap 2012 10:11
Kitas spėju kad su fideriu dar tik nesenai pradėjai žvejoti,aš irgi dar pradedantis ir pas mane irgi buvo tas etapas kad gaudžiau lengvom šėryklom,ir niekas man nepaaiškino kad blogai darau ir t.t O kol pats supratau daug laiko veltui praėjo :? Dbar pas mane šeryklu yra nuo 20 iki 80 gramu ir visas naudoju :grin:
 #426786   vyrgaz
 29 Lap 2012 10:36
Naudojant vien tik 10gr. šėryklas fideris jau neitin tinkamas daigtas tam reikalui,geriau jau pikeris..Ir dargi,jei šėryklos tik 10gr, tai koks tada žvejybos atstumas nuo kranto ir koks gylis?
 #426889   kitas
 29 Lap 2012 17:18
mieli kolegos ir gerbiamas Skridžai, ::hai-bai
aš dar nesu meškeriojęs feederiu, :roll: mano minėtas 10gr. svoris viso labo tebuvo pludinė sistemėlė. Db ruošiuosi naujam sezonui, o jį pradėti planuoju butent feederiu, todėl ir turiu jums daugiau klausimų nei jūs pateikiat man atsakymų....
--
tiesa žvejojiu daugiausia viename tvenkinyje, planuoju įsisavinti dar vieną :cig. ...pradinį arsenalą komplektuoju trabucco antrax carp feeder 30 - 100gr. 3,60m. Antrąjį kotą įsigijau praktiškai tik darbui su markeriu, na o kai nedirbs jis su markeriu bus paskirtas budėti plėšrūnių tai Janox inspira feeder 60 - 150gr. 3,6m
Rytės Balzer sindikate 7600 (sunkiai tilpo į koto laikyklį...ko gero dėl viso pikto papildomai teks pora sutempėju panaudot) kita ritė salminė diamondas feeder....ją rinkausi praktiškai dėl baitrunerio, kokybė pofik, vistiek ji praktiškai nedirbs....valai, kol atidirbsiu metimą bus naudajami elite braid nors irgi gerą kainą laiko...taigi kol pirmo ledo sulauksiu, tikiuosi bet kiek įvaldyti metimą, markerio pagalba gal dugno įdealiai skaityt neišmoksiu, bet to 40 ha tvenkiniuko dugno žemėlapį pasidarysiu, butent tam ir įsigijau fox markerinę sistemą...netiks, vadinasi tebus dar vienas brangus nereikalingas žaisliukas.
Kol kas tiek, laukiu sekmadienio ir tikiuosi kad orai leis ant kranto leisti laiką besitreniruojant ;-)
 #426907   vyrgaz
 29 Lap 2012 18:01
Būsi vienas pirmųjų, kuris pirmą kartą pradėjęs žvejoti fyderiu šalia visko ir markerinį kotą naudos..Ir tai yra šaunu.. :gutgut Aš jau tris sezonus atfyderiavau, tai tik šio sezono pradžioje pradėjau gilintis į dugno nelygumo atradimo niuansus.. :oops: O praėję du metai tik susipažinimas su sistemom, (nor koks te susipažinimas- rišau paternosterį ir nesukau galvos..), valais ir šėryklėlėm, jauko paruošimu, jaukinimu ir kt..Rimčiausias šis sezonas buvo..atradau patinkančią sistemą, atsirinkau šėryklas, kabliukus..Kitamet jau pradėsiu su chemija žaisti..
 #426912   kitas
 29 Lap 2012 18:43
Vyrgaz, yra technologijų kurias pvz amerikiečiai tobulino 50 metų, tuo tarpu mes lietuviai pasinaudodami jų patirtimi tą pati pasiekėme per penkerius, meškeriojime manau tai pasiekti galima daug greičiau, sezono per akis....šiaip brangus malonumas tas dugno skaitymas to labiau jei nesi susidraugavęs su spinigu ir jo džigavimo budu....Žinau, kad pardavėjas pardaves man trabuccą yra pažengęs spinige jo užklausiau ar tuo kotu imanoma būtų džigaut...tada jis nusišypsojęs parodė kaip atrodo džiginis spinigas....todėl ir pirkau antrą feederio kotą jau greita...kodėl? gal todėl, kad praktiškai visoje metodinėje medžiagoje butent meškeriojimas feederiu pradedamas nuo dugno skaitymo, be to labai paprastą ir valą tokiu budu užsifiksuot....gerai žinant telkinį manau ilgiau kaip 10min. laiko nesugaiši....dėl sistemų nemanau kad verta mėtitis, mokausi greit ryšt paternosterį, bet manau ir jo ko gero nenaudosiu, o iškart dirbsiu su slenkančia sistema, kad nutrukusi žuvis galėtu lengvai išsilaisvinti nuo šėryklos....ne dėl varžybų, dėl žuvies, esu ne vieną karšį ištraukęs su pavadėliu lupoje....prisiskaito žmonės apie plonyčius pavadėlius, bet nei rytės stabdžio, nei koto akcijos prie jo nederina, o juk kotas kirvį visada turi atitikti.
 #426918   kitas
 29 Lap 2012 18:54
Antai, skubėdamas neteisingai supratau...ėjau žiūrėti koto svorio ir pamaniau kai tai kokią tai įtaką gali turėti naudojamo valo storiui....tfu, ko gero nėra taip, o ant koto svorio nerašo....markerio svoris trys ozai, 84gr.....naudosiu 0,22 pintuką.....prieš rišdamas markerį prie pagrindo pirma plonesniu valu prie jo (valo) tvirtinsiu 38 gr. svarelį kliuviniams išsiaiškinti, kvaila būtų po pirmo metimo markerį už kelmo palikti....
 #426919   kitas
 29 Lap 2012 19:02
P.S. markerį pagrindinai naudosiu tik gylio matavimui, dugną skaityti kaip ir daugelis mokinsiuosi švineliu...taip paprasčiau...juk markeriu išmatavęs gylius susižimi ant telkinio plano ir gerai, o eholotu, manau jei vyraujantys gyliai 4,5m. tai būtų sudėtinga padaryt, nebent eholotas kartu su gps....o tai gaunasi kelis kart brangiau nei paprastas markeris...sutinku jei malatės 10-tyje ir daugiau telkinių, bet dėl dviejų - keturių neverta investicija
 #427061   kitas
 30 Lap 2012 07:52
dirbant markeriu baitruneris taupo laiką... to labiau kad perkant rytę feederiui jis man dar apie šimtą litų sutaupė ir retorinis klausimas Vavai, a nafiga markerinei sistemaiorginalus markerinis kotas?
 #427064   Skridžas
 30 Lap 2012 08:00
Iš teorijos galima komentuoti iki debesiu,vat jeigu kas nors pakomentuotu dirbes su markeriniu kotu ir su paprastu tada butu atsakymas tikslenis,o iš teorijos tai čia iš tuščio i kiaura pilstymas,kaip ir apie svajonių kotus kuruos kaikurie veikėjai yra mate žurnale bet jau dabar tvirtina kad tai akujienas kotas...Reikia pažvejoti panaudoti įvairose salygose kad suprastum kas tai.ir ..Aš marekrino koto neturiu,bet jeigu butu galimybė nebrangai pirkčiau,nors dabar jau tam reikalaui turiu karpini....
 #427081   kitas
 30 Lap 2012 09:00
Skridžai, jei pastebėjei aš nekomentuoju nei kotų savybių, nei rites giriu... parduotuvėje siūlė cralusines sistemėles feederiui, tai tokie lenkti metaliniai lankeliai laisvai įtvirtintais žiedais galuose...principe veikia kaip vamzdelis, teigė, kad tai šių metų atradimas, metų prekė, italai pč kaip tik tai naudojo....db galvoju aplamai ar verta rištį tą paternosterį ar naudoti tuos cralusinius lankelius :roll:
  • 1
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė