Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai

 #146234   Agis
 14 Spa 2009 10:51
Agis rašė:As jau senokai filiuoju, žinoma daugumoje atvejų tos plekšnės būna iš "Delfino"
Turiu parsisiuntęs iš rusiško Torento filmuką "O razdielke ryby" tai ten yra apie file pjaustymo būdus iš įvairių žuvų.Ten plekšnės buvo irgi du būdai.Šitas tavo parodytas yra paprastesnis, nes man asmeniškai mėsą nuo skūros su peiliu nupjauti lengviau, negu nulupti skūrą, o po to išpjauti file.
Pirmiausia pradėk nuo to, kad reikia normalaus dydžio lentelės.Tokio dydžio lentelė virtuvės įrankių skyriuje gana nemažai kainuoja, tai truputį pasuki galvą, nueini į parduotuves kur baldų plokštėmis prekiauja ( galima rasti Senukuose) ir nusiperki plokštę suklijuotą iš medienos tašelių, gabaliukų, nu ten būba įvairių išmatavimų.Užtenka kažkur 40 ant 60 cm.Tada jau tampi virtuvės šefu ir gali daryti su žuvimi ką nori ant tos lentelės ;-) Kartais , kai nori nulupti odą kokiai žuviai, tipo vėgėlei, tai lentelę dar galima prisukti prie virtuvinės spintelės su "stropcyna" ir tada, mažose, standartinėse butų virtuvėse gali įsijausti :lol:
Iš plekšnės file darau suktinukus, kuriu receptų pilna internete.Padažas šeimai labiau patinka riešutinis, nu tipo viskas tas pats kas ir baltam padažui, tik dar pridedu sutrintū pakepintų žemės riešutų arba pistacijų.
Beje filiavimo peilis irgi svarbu, jei neturi, tai žinok, kad Fiskar, tikrai neblogesnis už tuos jau aukštojo lygio :lol: , o kaina tik 35 lietuviški.Apie tuos pardavinėjamus žvejybos parduotuvėse tipo filiavimui, plastmasiniuose įdėkluose, aš iš viso nešneku ;-)

Beje šitam filmukę labai jau netaupiai išpjovė, matyt skubėjo ir dar, niekad neplauk išpjautos file, jei jau kažkaip susitepė, tai nuvalyk servėtėle.Jei pasidairytum po virtuvės šefų puslapius, aprašymus, tai niekur nepamatytum tokio vaizdelio, kaip išpjautos žuvies file plovimas vandeniu, nu čia nebent matyt kai murzinom rankom viska darai.Žuvis turi turėti tik savo drėgmę.

 #146238   Agis
 14 Spa 2009 10:52
Agis rašė:Nieko as nenoriu pasakyti, as tik uzsiminiau nuo ko galima pradeti renkantis yranky naudojimui :lol: Cia kaip su spiningais mazdaug, tipo su kuom galima zvejoti ir jau su kuom galima pajusti malonuma zvejojant.
O ispjauti galima ir su kancialeriniu peiliuku uz 0,99 Lt.

 #146336   Plikis
 14 Spa 2009 15:41
Turiu rapalos peili filiavimui, sumokėjau irgi virš šimto lt. Dirbti su juo patogu,bet kartą pabandžiau su paprastu virtuviniu peiliu filiuoti sprindinius ešeriukus,tai irgi visai normaliai. Svarbu kad būtų gerai pagalastas,o galandu su stalka. Nei su galastuvu nei su šmirgeliu taip nepagalasi. Taip kad per krize galima išsiversti ir be brangių peilių.

 #146583   Plikis
 16 Spa 2009 08:55
Mėsos kombinate išpjaustytojai taip vadindavo tą metalinį apvalų galastuvą. Kaip tikrai jis vadinasi aš nežinau. Kur parduotuvėse pardavinėja tuos galastuvus po 10-15 lt. tai jie niekam tikę. Vieną karta pagalandai ir meti lauku. Sprindiniu ir didesniu ešerius filiuoju todė, kad būtų greičiau.Patikėkit, aš turiu ką veikti. Kai papranti filiuoti tai vienas malonumas , o ir šeimai patinka kad nėra nei kaulų nei ašakų. Sutinku kad keptas ešerys su skūra (nuskustas) skaniau , bet tai turi neturėti ka veikti.

 #146706   Wytux
 16 Spa 2009 18:27
O kam skusti eserius? As kepu su zvynais- valgant labai lengvai nusilupa, o ir zuvis sultingesne iskepa. ;-)
 #600244   Skumbrotas
 24 Lap 2014 12:10
ubuntu rašė:Nu jau kaip karpi pafiliavo tai gerai sujuokino :D O siaip viskas gerai :)
Atsimenu kai atgavus laisvę vienas draugelis nuvažiavo aplankyti giminių į doičlandą, nusivežė lauktuvių naminės duonos, kaimiškų kumpių, dešrų - tai giminaičiai valandą po namus lakstė ieškodami peilio, sake jau nebeprisimena kada jo reikėjo :lol: Viskas iš PC, viskas supjaustyta, sudalinta, tik sukramtyti bereikia, tai ir peilio nereik...
Taip kad perdaug stebėtis nereik, daugumai jevrosajūznikų iš vakarų tokie filmukai yra gyvenimo atradimai, neįkainuojama patirtis ir egzotika :!: :lol: Per TV Travel channel mačiau filmą apie tai, kaip JAV didžiuosiuose miestuose populiarėja tokios miestiečių bendruomenes, kurios pradeda laikyti vištas, triušius, avis, tam kviečiasi lektorius, kurie praveda apmokymus apie tai ką tie gyviai ėda, kaip juos laikyti, kaip papjauti, kaip nupešti, nulupti, kaip sultinį išvirti :lol: .....
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė