Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai

 #10291   tuomahaukas
 16 Lie 2006 22:32
Iš išbandytų...

Greitai marinuotos krevetės:
300 gr krevečių
2 nulupti, smulkiai supjaustyti pomidorai be sėkliukių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1/2 šaukštelio druskos
pusę šaukštelio rupiai maltų (grūstų) juodųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
vienos citrinos sultys
1 šaukštas aliejaus
kapotos petražolės
Viską sumaišyti. 2-3 val. Palaikyti šaldytuve ir skanaus
Pageidautina vartoti su "Švyturio" baltu kvietiniu alumi ir orkaitėje paskrudintu batonu su nedaug sūrio ;-)

Grilyje keptos krevetės su česnaku
300- 500 g krevečių (tigrinės- :gutgut , bet galima ir paprastas)
Marinatas:
½- 1 citrinos sultys, alyvų aliejaus, trinto česnako (pagal skonį), truputis imbiero.
Ant krevečių pilamas marinatas, paliekama šaldytuve arba vėsiai ~ valandą.
Kepti orkaitėje (grill) arba ant žarijų apie 3-5 min, palaistant marinatu.
 #565178   pjonas7
 04 Geg 2014 14:06
Kadangi vėžys artimiausias krevetei tai šį patiekalą "įpaišau" čia. Tikiuosi niekas nepyks :D

Ingridientų skaičius priklauso nuo vėžių kiekio. Į verdantį vandens puodą įdėjau:

1. Šviežių krapų (jų galite dėti daug)
2. Svogunų 1 vidutinio dydžio (kiekis pagal skonį)
3. Kelias skilteles česnako (dėjau 3, bet taip pat pagal skonį ir kiekis)
4. Gabalėlį sviesto (apie 70 g.)
5. Prieskonių mišinys žuviai ( pora saujų, prieskonių negailėkite)

Į šita verdančia sriubą sumečiau 26 vėžius į maždaug 3 l. vandens. Paprastai man patinka vėžius valgyti su padažu, todėl pasidariau sviestinį padažą, tam naudojau:

1. 70 g. sviesto ( sviesto kiekis priklauso nuo tiek kiek padažo tau reikia)
2. Druska
3. Provanso žolelių mišinio žiupsnelis.
4. Džiovintų krapų žiupsnelis.

Išviręs vėžius ir sukrovęs juos į lėkšte apšlakščiau citrinos sultimis dėl geresnio aromato ir skonio.

Paveikslėlis

SKANAUS :))
 #597432   Augustasjj
 06 Lap 2014 21:01
Tigrinės krevetės apsuktos vytintu parmos kumpiu, su kokteiliniu konjako padažu
Foto sena, bet reikalas užpatentuotas ir naudojamas gan dažnai ;uolrait Skanaus ;)
Prikabinti failai
SL3868491.jpg
SL3868491.jpg (192.58 KiB) Peržiūrėta 2044 kartus(ų)
 #597470   Augustasjj
 06 Lap 2014 21:49
Recepta buvau rases kitame forume, tai tiesiog nukopijuoju ;uolrait
Tigrinės krevetės apsuktos Parmos kumpiu

Ingridientai
Marinatui:
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus - ~150ml;
Citrina - 1 vnt.;
Šviežiai malti juodieji pipirai.

Vėrinukams:
Nevirtos tigrinės krevetės - 400g (trim asmenim);
Vyšniniai pomidorai - nuo 2 vnt. vienam iešmeliui;
Vytintas parmos kumpis - vienai krevetei apsukti užtenka pusės kumpio juostelės.

Paruošimas:
Pirmoj eilėj pasiruošiam marinatą. Sumaišome aliejų su citrina, gerai išplakame ir gausiai užmalame juoduju pipirų.
Krevetės. Jei naudojate šaldytas krevetes, jas per nakti paliekame atšilti šaldytuve (reikia lėto atitirpimo, kad krevetė išsaugotu kuo daugiau sulčių). Krevetėms atitirpus jas išdorojame. Jei krevetės pirktos su galvomis, joms reikia ištraukti virškinimo traktą (per sprandą kiaurai veriam iešmelį, kokie 5mm nuo išorės, stipriai suspaudžiam nykštį su iešmeliu ir ištraukiam ilgą ploną žarnelę). Toliau, nusukam galvą, išlukštenam iš kiauto, nuimam kojytes, tik paliekam patį uodegos galiuką, dėl vaizdo. Tokias paruoštas krevetes dedam į marinatą ir leidžiam joms vėsiai pasimarinuoti bent 3 valandas. Jau pamarinuotas krevetes susukam į vytinto Parmos kumpį, imame juostelės puselę ir tiesiog susukame, taip padarome su visomis krevetėmis. Toliau lenkiame jau susuktas krevetes pusiau, veriame ant bambukinio ar metalinio iešmelio, taip kad neatsivyniotų kumpis, ir sluoksniuojam, krevetė, pomidoras, krevetė, pomidoras ir t.t..
Gerai įkaitiname keptuvę, dedame iešmelius. Kepant apšlakstome tuo pačiu marinatu. Jei krevetė perkeps ji pasidarys tarsi guminė, todėl kepam ~40 sekundžių vieną pusę ir ~40 sekundžių kitą. Iškepus patiekiame su citrinos griežinėliais ir smulkiai kapotomis petražolėmis.


Kokteilinis konjako padažas

Ingridientai
Majonezas - ~150g;
Kečupas - 2 v. šaukštai;
Riebi grietinėlė - 3 v. šaukštai;
Konjakas - ~40ml;
Čili padažas - 2 v. šaukštai;
Balzamiko actas - 1 v. šaukštas;
Šviežiai malti juodieji pipirai;
Druska.

Paruošimas
Padažo paruošimas šaltas ir labai paprastas. Tiesiog sumaišome ingridientus visus iš eilės, nuolat ragaudami. Druskos ir pipirų beriam pagal skonį.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė