Iš išbandytų...
Greitai marinuotos krevetės:
300 gr krevečių
2 nulupti, smulkiai supjaustyti pomidorai be sėkliukių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1/2 šaukštelio druskos
pusę šaukštelio rupiai maltų (grūstų) juodųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
vienos citrinos sultys
1 šaukštas aliejaus
kapotos petražolės
Viską sumaišyti. 2-3 val. Palaikyti šaldytuve ir skanaus
Pageidautina vartoti su "Švyturio" baltu kvietiniu alumi ir orkaitėje paskrudintu batonu su nedaug sūrio
Grilyje keptos krevetės su česnaku
300- 500 g krevečių (tigrinės- , bet galima ir paprastas)
Marinatas:
½- 1 citrinos sultys, alyvų aliejaus, trinto česnako (pagal skonį), truputis imbiero.
Ant krevečių pilamas marinatas, paliekama šaldytuve arba vėsiai ~ valandą.
Kepti orkaitėje (grill) arba ant žarijų apie 3-5 min, palaistant marinatu.
Greitai marinuotos krevetės:
300 gr krevečių
2 nulupti, smulkiai supjaustyti pomidorai be sėkliukių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1/2 šaukštelio druskos
pusę šaukštelio rupiai maltų (grūstų) juodųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
vienos citrinos sultys
1 šaukštas aliejaus
kapotos petražolės
Viską sumaišyti. 2-3 val. Palaikyti šaldytuve ir skanaus
Pageidautina vartoti su "Švyturio" baltu kvietiniu alumi ir orkaitėje paskrudintu batonu su nedaug sūrio
Grilyje keptos krevetės su česnaku
300- 500 g krevečių (tigrinės- , bet galima ir paprastas)
Marinatas:
½- 1 citrinos sultys, alyvų aliejaus, trinto česnako (pagal skonį), truputis imbiero.
Ant krevečių pilamas marinatas, paliekama šaldytuve arba vėsiai ~ valandą.
Kepti orkaitėje (grill) arba ant žarijų apie 3-5 min, palaistant marinatu.