Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai

 #15680   Agis
 05 Lap 2006 00:55
Teko perskaityti, kaip rusu povandeninio laivyno jurininkai islaiko sviezia vobla, kuri nepraranda nei skonio, nei ygauna bloga kvapa.Taigi, i stikliny trilitriny stiklainy sudedama vobla (Dziovinta zuvis) , ypilama saukstas spirito arba pora saukstu degtines ir stiklainis sandariai uzdaromas.
Kas isbandysit, atsiliepkit.

 #15684   tuomahaukas
 05 Lap 2006 02:18
Kaip žuvienės sultinį palikt skaidrų kt. patiekalams ruošti ?

 #15698   Agis
 05 Lap 2006 11:24
Visu pirma zuviene turi buti verdama ant letos ugnies ir neuzdengus puodo.Antra bet koki buliona gali padaryti skaidru ypylus plakto kiausinio baltymo ir pamaisius.Baltymas sutraukia tavo drumzlius ir viska gali nukosti.Trecia, jai jau reikia labai skaidraus buliono yra kavos aparatu popioeriniai filtrai. :cig.

 #25245   Agis
 02 Kov 2007 15:09
Manau estetine patiekalo isvaizda yra ne ka maziau svarbi negu jos skonines savybes.Taigi noreciau pasidalinti nuoroda apie galimas papuosimo detales.

http://eda.mana.ru/decor/index.html

 #146591   Plikis
 16 Spa 2009 09:20
Tiems kas skuta ešerius . Paimkit ešerį viena ranka už galvos , kita už uodegos (su peiliu kad neslystų) ir patraukite kol ešerys sutraškės . Skutasi daug lengviau, pabandykit :)
 #222763   RamaZ
 24 Rgs 2010 13:10
Nežinau ar žinot ar nežinot, gal kur ir pasikartosiu, bet yra geras būdas ilgai žuvį išlaikyt "šviežią", t.y. nepakitusio skonio. Čia labiausiai tinka tinginiams ;-) . Pagauta žuvis (nenuplauta, neskusta ir nedorota) dedama į maišeli ir kišama į šaldiklį. Viskas. Po 2-3 mėn, žuvis vis dar būna beveik kaip šviežia.
P.S. Bandžiau tik su lydeka ir ešeriu. Kaip kitos žuvys reaguoja į tokius "pokštus" nežinau, bet manau, kad turėtų būt teigiamas rezultatas.
 #598053   Arturijus
 10 Lap 2014 15:21
Mano pazistmas zuvi saldo lede, turi ivairiu formu, uzpila vandens ideda zuvi ir saldo. Pliusas zuvis geriau islaiko savo kulinarines savybes, minusas reik daugiau vietos.
Gal kas patartu kas kaip skuta eserius. Bandziau lakyti para druskoje, nepadejo (perskiaciau rusu forume). Dar yra pasiulymas apipilti verdanciu vandieniu, bet dar nebandziau. Ka darote jus, kokius irankius naudojat ir t.t.
 #598055   SKYLINE
 10 Lap 2014 15:39
Plikyk karštu vandeniu ir lupsis odele kuo puikiausiai ;-) kol šito neišbandėm, keikdavomės ir pirštus žalojomės, o ir virtuvė būdavo visa žvynuota :-D
Yra ir dar vienas variantas tai : https://www.youtube.com/watch?v=pjTlFwQb7D0 bet kaip šitas žmogelis daro nelabai gaunas, su mėsyte oda pradeda luptis.
 #598097   Wytux
 10 Lap 2014 18:05
Sviezias eserys skutasi visai neblogai, tai jei nepagailet 10min zvejybos pabaigoje galima apseit ir be drusku ar plikinimo namie.....aisku, jei zvejyboje ne maximos maiselyje jie buvo laikyti .......
 #598225   Arturijus
 11 Lap 2014 11:55
Wytux, didelis eserys svezias ar ne, skutas ziauriai sunkiai. Megintas ir toks ir toks. Nuoroda kur idejo skyline taip pat meginau, sibirieciai taip su savo eseriu daro, vienas minusas skaniausia vieta (oda) pasisalina. Nareiks pamieginti su tuo karstu vandieniu.
 #598229   Skumbrotas
 11 Lap 2014 12:14
Aš tai senai praradau viltį rasti normalų būdą ešerio skutimui, dabar skutu tik vasarą lauke ir tik su šortais apsirenges :lol: Kitu metų laiku filiuoju, o iš tos skanios skūros su visais žvynais, pridėjus galvas ir nugarkaulius išeina labia skanus sultinys, tai geras daiktas nepražūna :)
 #598301   Wytux
 11 Lap 2014 18:42
Arturijus rašė:Wytux, didelis eserys svezias ar ne, skutas ziauriai sunkiai..
pas mane puskiliniai neperdazniausiai papuola, o tie po 200-300 'kepami' tai skutasi neblogai sviezi :ruko ne kaip auksles aisku, bet kentet galima.. Siaip pastebejau kad del skutimosi sunkumo dar ir nuo balos priklauso. O siaip tai jau kuris laikas kepu su zvynais ir vargo ner :-D
 #598373   p.arturas
 11 Lap 2014 22:43
kad eserys lengviau skustusi, reikia prismeigt uodega, paimt uz galvos ir timptelt kad subrasketu, zvynai viens nuo kito atsileidzia ir zymiai geriau skutasi. bet jei daug geru eseriu tai lupu, nes taip greiciau.
 #598376   vava
 11 Lap 2014 22:57
jep, as irgi visad stubura istempiu. tikrai lengviau einasi
 #598383   Sokratas
 12 Lap 2014 00:08
Wytux rašė:
Arturijus rašė:Wytux, didelis eserys svezias ar ne, skutas ziauriai sunkiai..
...

O siaip tai jau kuris laikas kepu su zvynais ir vargo ner :-D
išnyksta kaip pas lynus?
 #598408   Wytux
 12 Lap 2014 09:30
bobis rašė:
išnyksta kaip pas lynus?
nu mazesnius galima su zvynais valgyt- perkepa.
 #598501   Sokratas
 12 Lap 2014 19:42
o didesniųjų- ne (neperkepa) ir vistiek kepi su žvynais??
 #598515   Wytux
 12 Lap 2014 20:30
kepu vistiek, tik zvynus jau valgyt cia priklauso jau nuo gurmaniskumo ...
 #598576   Sokratas
 12 Lap 2014 23:36
vadinasi, didesnių neperkepa, ir reik nulupt odą ....skanumą patį
 #598626   Wytux
 13 Lap 2014 10:39
oda nugramdai is vidaus :ruko
 #598702   Sokratas
 13 Lap 2014 18:08
reiks mėgint...tik reik ešerių kažkur gaut :)

Per savaitę ant marmyškės su dziku žvejojant, tik viens tepakibo, o ir tą patį paleidau, nes far nebuvo kalbos apie kepimą su žbynais....
 #598754   Sokratas
 13 Lap 2014 21:17
nieko sau...
Na, bet nuskutus, iškepus , valgant mažiau krapštytis juk. Pvz . kuojas ir ešerėcus tuos pačius, aš karšiukus smarkiau pakepini ir traškini su visais kauliukais kaip čipsus..
 #598817   Sokratas
 14 Lap 2014 08:00
tada jo.... na bet nuskust tarkim 5 kilograminius karšius, ne problema juk...
Tik skust geriau gamtoj, o tai namuose paskum visos sienos pasidengia žvynų danga :lol:
 #598977   Sokratas
 14 Lap 2014 23:31
na nežinau, kažkaip nesiryžčiau su žvynais... tuo labiau , kad man oda apkepusi- labai skanu...

Vasarą forume iš vieno liux žvejo nuskambėjo pasiųlymas žuvį kepti pavoliojus ne miltuose, o krakmole. Išbandžiau, labai skaniai gaunasi, žymiai skaniau nei miltuose pavoliojus. O ir nesivelia krakmolas, nekimba visur, kaip miltai, plius, nereikia keist aliejaus dažnai, kad neapkarstų, norint labiau sukepint, nerūksta tiek...

Kai išbandžiau, pasakiau sau , į miltus daugiau nebekišiu niekada, visada tik krakmole voliosiu...

Bet neseniai perskaičiau straipsnį, kad didelėje temperatūroje kaitinant krakmolą, susidaro kažkokie ten kancerogenai, galintys sukelti vėžines ligas. Tai dabar galvoju, ar nevertėtų pristabdyt man tą voliojimą krakmole?
 #598988   Skumbrotas
 15 Lap 2014 00:08
Nu jo, kas gali būti skaniau už pakepintą ir prisigėrusį daukartinio naudojimo aliejaus krakmolą :!: :gutgut
Dar kokį padažiuką padaryk su keliais šaukštais mononatrio gliutamato, ir apipilk - bus gardu kaip kiniečių restorane :lol:
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė