Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai
 #593992   minduletorius
 17 Spa 2014 14:55
Štai vasarą sukonstravau rukyklėlė iš atliekų, neprikau nieko, visko buvo like nuo ūkinio pastato renovacijos. dūmas geresnis nei bačkoje metalinėje. tik gal vamzdis per ilgas. reikia pakankamai sausų malkų, nes jei vien drėgnos, gali ir savaite rūkyti. Išsirūko žūvis per 2,5- 3 val. Dabar vamzdis apaugo žolyte ir visai padorei atrodo :)
Prikabinti failai
20140815_140617.jpg
20140815_140557.jpg
 #594269   Negazdink
 20 Spa 2014 10:16
minduletorius rašė:Štai vasarą sukonstravau rukyklėlė iš atliekų, neprikau nieko, visko buvo like nuo ūkinio pastato renovacijos. dūmas geresnis nei bačkoje metalinėje. tik gal vamzdis per ilgas. reikia pakankamai sausų malkų, nes jei vien drėgnos, gali ir savaite rūkyti. Išsirūko žūvis per 2,5- 3 val. Dabar vamzdis apaugo žolyte ir visai padorei atrodo :)
Nu vamzdi tai per pus tai tikrai gali trumpinti, mazau malku reikes.
 #597093   minduletorius
 05 Lap 2014 14:29
Nu vamzdi tai per pus tai tikrai gali trumpinti, mazau malku reikes.[/quote]


Realiai cia vamzdis ne apvalus- o keturkampis kazkur 20*20. tai tiesa sakant paskutinis kart iskepiau o ne isrukiau. nors reiktu ir pritrumpinus pabandyti.
 #597309   Skumbrotas
 06 Lap 2014 12:49
..... paskutinis kart iskepiau o ne isrukiau. .....
Tam yra termometrai, išsigręžk skylę rūkymo lygyje ir įsidėk, pamatysi rezultatus išsyk :!: Termomtras ne karvę tekainuoja, nereiks spėliot kas kaip vyksta, ir neklausyk visokių "specų" sapaliojimų kaip tobulai jie pajaučia temperatūrą ranką prie šono pridėję :lol:
Žuvis 0,6 - 1,5kg karšto rūkymo rūkau valandą, pirmas 15min prie +50C, paskui 30min prie +60C, ir paskutines 15min prie +70C, išsirūko tobulai :!: Jei pražioplini procesą ir karštis pakyla aukščiau +80C - žuvis iškepa, jei nepakyla iki +60C - neišsirūko pilnai...
 #599309   minduletorius
 17 Lap 2014 17:11
[quote="Skumbrotas"]..... paskutinis kart iskepiau o ne isrukiau. .....
Tam yra termometrai, išsigręžk skylę rūkymo lygyje ir įsidėk, pamatysi rezultatus išsyk :!: Termomtras ne karvę tekainuoja, nereiks spėliot kas kaip vyksta, ir neklausyk visokių "specų" sapaliojimų kaip tobulai jie pajaučia temperatūrą ranką prie šono pridėję :lol:

Tai temmometras yra nupirktas, bet kai važiuoju į sodybą, Jis vis Vilniuje, bute pasilieka :) Būtinai įsaidėsiu ir pabandysiu
 #599947   tidass
 21 Lap 2014 23:15
Skumbrotas rašė:..... paskutinis kart iskepiau o ne isrukiau. .....
Tam yra termometrai, išsigręžk skylę rūkymo lygyje ir įsidėk, pamatysi rezultatus išsyk :!: Termomtras ne karvę tekainuoja, nereiks spėliot kas kaip vyksta, ir neklausyk visokių "specų" sapaliojimų kaip tobulai jie pajaučia temperatūrą ranką prie šono pridėję :lol:
Žuvis 0,6 - 1,5kg karšto rūkymo rūkau valandą, pirmas 15min prie +50C, paskui 30min prie +60C, ir paskutines 15min prie +70C, išsirūko tobulai :!: Jei pražioplini procesą ir karštis pakyla aukščiau +80C - žuvis iškepa, jei nepakyla iki +60C - neišsirūko pilnai...
nezinau ar nuo rokyklos talpos priklauso, ar nuo dar kazko, bet 60 laipsniu temperaturoje rukau zuvi bevei 4 valandas. Naudoju termometra.
 #599996   Skumbrotas
 22 Lap 2014 13:32
Prie ko čia talpa :?: Viska apsprendžia temperatūra ir žuvies dydis. Esmė tame, kad temperatūra žuvies viduje turi pasiekti 60C, prie tokio karščio koaguliuoja baltymai. Ilgesnis laikymas karštyje jokios prasmės neturi, tik išdžiovina sultis, tuo pablogindamas skonines savybes. Įkaitus daugiau kaip 80C irgi nieko gero - sultys išvarva, pati žuvis ištežta.
Jei žuvis į didesnę pusę, tai geriau ne 4 val laikyti 60C karštyje, o 1,5 - 2 val kokiam 70C ar 75C, turėtu užtekt, o žuvis gautusi sultingesnė.
 #601182   lukas55
 01 Gru 2014 18:39
Skumbrotas rašė:Prie ko čia talpa :?: Viska apsprendžia temperatūra ir žuvies dydis. Esmė tame, kad temperatūra žuvies viduje turi pasiekti 60C, prie tokio karščio koaguliuoja baltymai. Ilgesnis laikymas karštyje jokios prasmės neturi, tik išdžiovina sultis, tuo pablogindamas skonines savybes. Įkaitus daugiau kaip 80C irgi nieko gero - sultys išvarva, pati žuvis ištežta.
Jei žuvis į didesnę pusę, tai geriau ne 4 val laikyti 60C karštyje, o 1,5 - 2 val kokiam 70C ar 75C, turėtu
užtekt, o žuvis gautusi sultingesnė.

Absurdas , 4 val rukoma saltu rukymu , bet ne karstu . Termometrai , manometraiir t,t - vaiku darzelis . Kad ir kokio dydzio zuvis , perskrosta per nugara ir ant tinklelio isruksta karstai max per 2 val .
 #601186   Negazdink
 01 Gru 2014 18:53
lukas55 rašė:
Skumbrotas rašė:Prie ko čia talpa :?: Viska apsprendžia temperatūra ir žuvies dydis. Esmė tame, kad temperatūra žuvies viduje turi pasiekti 60C, prie tokio karščio koaguliuoja baltymai. Ilgesnis laikymas karštyje jokios prasmės neturi, tik išdžiovina sultis, tuo pablogindamas skonines savybes. Įkaitus daugiau kaip 80C irgi nieko gero - sultys išvarva, pati žuvis ištežta.
Jei žuvis į didesnę pusę, tai geriau ne 4 val laikyti 60C karštyje, o 1,5 - 2 val kokiam 70C ar 75C, turėtu
užtekt, o žuvis gautusi sultingesnė.

Absurdas , 4 val rukoma saltu rukymu , bet ne karstu . Termometrai , manometraiir t,t - vaiku darzelis . Kad ir kokio dydzio zuvis , perskrosta per nugara ir ant tinklelio isruksta karstai max per 2 val .
Nu cia galetume pasiginciti, nemanau kad ziema pavyktu tinkamai per dvi valandas isrukytil, normalioje 50 karsioku talpinancioi rukykloi.
 #601665   Negazdink
 03 Gru 2014 22:53
Manu kiekvieno rukykla pagal jo poreiki, zinoma mazesne greiciau ikurentik, bet kai seima didele reik dauk zuvies prirukyti :)
Prikabinti failai
10383875_802854986400936_2942487945201009559_o.jpg
Manu kiekvieno rukykla pagal jo poreiki, zinoma mazesne greiciau ikurentik, bet kai seima didele reik dauk zuvies prirukyti :)
10383875_802854986400936_2942487945201009559_o.jpg (27.55 KiB) Peržiūrėta 17046 kartus(ų)
10383875_802854986400936_2942487945201009559_o.jpg
10383875_802854986400936_2942487945201009559_o.jpg (27.55 KiB) Peržiūrėta 17046 kartus(ų)
 #601809   Negazdink
 04 Gru 2014 20:25
Rolas rašė:Žinovams gal ir kvailas klausimas, o bet tačiau, iš kokios medienos reiktų (ar geriausia) gaminti medinę rūkyklą?
GAL SKIRTUMO BAISIA NERA SVARBIAUSIA KAD NEBUTU KOKIA NEMIRUS PUSIS AR EGLE. bO [ASILUS SAKAI PRADES TEKET ANT ZUVIES.
 #602009   tidass
 06 Gru 2014 16:56
po 2 val rukymo 60 laipsniu riebesne zuvyte (kaip karpiukas ar lyniukas) neissiruko - dar buna zalia. cia apie 2 kg zuvis.
 #602011   tidass
 06 Gru 2014 17:10
tiesa, neperseniausiai biskuti pagerinau savo rukykla, nes senasis vamzdis buvo netinkamas rukymui - trumpas, plona skarda, cinkuota. Del siu priezasciu smarkiai sokinedavo siluma jei nepriziurint rukymo, na ir kiek sako isminciai - cinkas kenksmingas, kiek tame tiesos - nezinau.. Visgi vos tik pastacius rukykla smarkiai ikaitinau virs 150 laipsniu ir gan ilgai palaikiau, kad isdegtu viskas ko nereikia.
Paveikslėlis
залить картинку на форум
Paveikslėlis
фотохостинг png
Paveikslėlis
хостинг фотографий
Paveikslėlis
хостинг изображений
 #602801   tidass
 11 Gru 2014 20:55
Na, galiu dar kiek panervinti :) trejeta tokiu rukymu pavyksta i metus padaryti.
Aisku, dalis zuvies mano, dalis kolegu :) kai rukau zuvi, visuomet susiskambinu su kolegom - jei kas turi, atveza savo dali. Negalvokit kad suvalgau tiek ar parduodu.
Paveikslėlis
загрузить картинку
Paveikslėlis
хостинг картинок
Paveikslėlis
хостинг картинок без регистрации
 #602824   Negazdink
 11 Gru 2014 21:54
Siap tik mano asmenine nuomuone, bet truputi pavirusi. Griau padziovuinus...
Prikabinti failai
10484988_802854619734306_5222551401045389368_n.jpg
Siap tik mano asmenine nuomuone, bet truputi pavirusi. Griau padziovuinus...
10484988_802854619734306_5222551401045389368_n.jpg (59.31 KiB) Peržiūrėta 16774 kartus(ų)
 #603048   zdankus
 12 Gru 2014 21:40
Klausimas pradedančio rūkintojo :idea: :)
vasarą rūkydamas žuvis dėdavau palaužęs žalių alksnio šakelių ir žuvis išsirūkydavo gražiai ir skaniai po kelių praktinių bandymų.
o rudenį rūkinau pridrožęs skiedrų nuo alksninės malkos ir nieko gero nesigavo, nes žuvis buvo be dūmo kvapo/skonio ir be rudos spalvos.
kur problema? :roll:
 #603080   Negazdink
 13 Gru 2014 00:11
zdankus rašė:Klausimas pradedančio rūkintojo :idea: :)
vasarą rūkydamas žuvis dėdavau palaužęs žalių alksnio šakelių ir žuvis išsirūkydavo gražiai ir skaniai po kelių praktinių bandymų.
o rudenį rūkinau pridrožęs skiedrų nuo alksninės malkos ir nieko gero nesigavo, nes žuvis buvo be dūmo kvapo/skonio ir be rudos spalvos.
kur problema? :roll:
Zales medis daugiau dumo duoda. Galejai sakelias net su zaliais lapais det. Neringoi zvejai rukydami pusu konkoreziu imeta (Egles netinka) irgi grazia spalva duoda.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė