Vegys rašė:Parašyk, įdomu. Nes kaip rašiau anksčiau - nesigavo man ...
Na gerai, pabandysiu viską iš eilės...
Praeitą savaitgalį, nulėkiau su žmona į uošviją... „susikombinavau“ valandžiukę kitą žvejybai. Labai jau knietėjo išbandyt rūkyklą pagal visą jos aprašymą. Žinojau, kad toje baloje (atsiprašau, ežere), nieko gero nepagausiu, bet...
Pirmiausiai prisistatė ežero šeimininkas ir patikrino leidimą, leidimas buvo pripažintas galiojančiu,
tada patikrino pašarus žuvims. Gerai, kad turėjau virtų perlinių kruopų su medum, blogai, kad nesuspėjau nufotkint kol, „šeimininkas“ kruopas tikrino...
http://s15.postimage.org/dzi7c9763/28042012137.jpg
Grįžęs nuo ežero su keliais žuveliokais, užsiėmiau rimtu darbu – žuvies rūkinimu. „Užtaisiau žuvytes“ marinuotis rūkinimui. Visada naudoju tik druską, maltus pipirus, lauro lapo truputį ir į žuviuko vidų, kelis plonus griežinėlius česnako. Galima dar ir krapų įdėt.
O kiek bandžiau visokius prieskonius iš parduotuvių, tai tik žuvį sugadina.
Pirmiausiai pasigaminau pjuvenų. Dzūkijoje pirkt pjuvenas, gali tik tinginys arba kvailys... na iš principo, galimas ir trečias variantas – pirmi du variantai kartu sudėjus. Su bebrais gert butelio (kaip kolega minėjo
), nenorėjau, turėjau su kuo išgert ir be bebrų.
http://s18.postimage.org/gkkk85m09/Pjuvenos.jpg
Tada ruošiau rūkyklą, pridėjau pjuvenų – drožlių.
http://s7.postimage.org/dgdziflq3/Pridejau_pjuvenu.jpg
Tada pasiruošiau degiklius.
http://s8.postimage.org/oh0rnjsn9/degikliai.jpg
Kadangi esu didelis „tinginys“, tai žinodamas jog pridegs nuo žuvyčių išsiskyręs skystis, tarpinę skardą (skirta būtent tam skysčiui surinkt, kad ant pjuvenų – drožlių nekristų ir nebūtų karti žuvis) apvyniojau kepimo folija. Na kokius 5mm užlenkiau kitoje pusėje.
http://s11.postimage.org/csaxd32xv/Folija.jpg
Sudėjau žuvytęs ant apatinių grotelių,viršutinių grotelių net nenaudojau:
http://s12.postimage.org/flhx2f7gt/Pries_rukinima.jpg
Pradėjau rūkinimo procesą:
http://s15.postimage.org/vb5ov7udn/Rukinimas.jpg
Ir po 20 minučių rezultatas:
http://s16.postimage.org/a3adwyjsl/Po_20_min.jpg
Kol rūkinau sekančią partiją, atėjo mano ištikimas žvejybos draugas ir patikrino mano darbo kokybę, kokybė - tiko
:
http://s9.postimage.org/7uwzjn6f3/Patikrino_darba.jpg
O štai ir sekanti partija po 25 minučių rūkinimo:
http://s15.postimage.org/doya9t37v/2_pa ... _25min.jpg
Kažkas iš kolegų minėjo, kad degikliai nereikalingi, uždegi kurą pačiose bankėse ir tvarka.
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=1469
Ne velnio ne tvarka. Deginau tas sumautas bankes ir rūkiau žuvį 1, 05 h. Ir štai kas gavos:
http://s16.postimage.org/kki29qr3p/Po_valandos.jpg bet nepergyvenau, nes buvo aišku, jog trūksta temperatūros. Tam reikalui visada naudodavau paprastą šilumos šaltinį, na kad neaprūktų puodai, rūkykla:
http://s12.postimage.org/vwmmch9cd/Tai_ ... andyta.jpg
Bet reikalas tas, kad šitą rūkyklą, vešiu į Prancūzija, o ten sausuoju vasaros periodu, bet kokia atvira ugnis negalima !!!
Todėl norėjau išbandyt viską pagal instrukciją. Manau, kad toks variantas su degikliais, Prancūzijoje pasiteisins.
P.s. Dėl žuvų dydžio, pretenzijų nepriimu. Raudės + kuojos + aukšlės ir vienas ešeriukas (prarijas kabliuką taip, jog tikrai nebūtų išgyvenes), čia buvo tik rūkyklos bandymui. Šiaip, geriau pagaut vieną didelę (legalia) žuvį, nei kilogramą „šušaros“...