Pasidomėk ne rusiškais šaltiniais - sužinosi, kad tokios tautybės "rusas" nebuvo iki pat XVI amžiaus, kol nesuiro Aukso Orda.
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...
Cia kelionine o pats procesas labiau kepima nei rukyma primena.faunderis rašė:Gal kas turit tokią rūkykla? Čia kaip suprantu su ja tik karštai išrūkyt galima?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=product&id=209
na tipo, o ir kazkiek reguliuot galima viena uzdengiant.Wytux rašė:o kam 2 vamzdziai? tik kad daugiau dumo eitu ar ...?
Ant backos virsaus po dangciu dedu maisine medziaga, sueis ir koks storesnis skuduras, tik ne sintetika gryna kad butu. nu ir dar taip kepant (paprastai paie 45 min) pora kartu ( kas 15 min) nukeliu dangti trumpam, kad visa dregme pasisalintu. Tik per ilgai nelaikyk atidenges, nes uzsidegs and dugno viskas.KnZ rašė:........ Kadangi po bačkos deginimo susidarė juodas kondensatas ant dangčio viršaus ir varvėdavo, nesinori kad viskas taip ant žuvies suvarvėtu.
As dedu sviezius.o jei dedu kokia sausa obeli - tai vis tiek nedrekinu- kam tas vanduo ???KnZ rašė:........
2- Alksnio gabaliukus geriau dėti visai žalius, ar geriau sudžiuvusius, bet sudrėkintus vandenyje?
Wytux rašė:Ant backos virsaus po dangciu dedu maisine medziaga, sueis ir koks storesnis skuduras, tik ne sintetika gryna kad butu. nu ir dar taip kepant (paprastai paie 45 min) pora kartu ( kas 15 min) nukeliu dangti trumpam, kad visa dregme pasisalintu. Tik per ilgai nelaikyk atidenges, nes uzsidegs and dugno viskas.KnZ rašė:........ Kadangi po bačkos deginimo susidarė juodas kondensatas ant dangčio viršaus ir varvėdavo, nesinori kad viskas taip ant žuvies suvarvėtu.
Ir katroje vietoje tu matai didziuli puodą žuviai kepti? Ar tu tik tiesiog skaityt nemoki ir čia neigiamą atmosferą neši? Rukykla buvo išdeginima pirma kartą, nuo visos chemijos kuri buvo viduj (jeigu jin ten buvo), jeigu tu čia kalbi apie aukštą temperatūrą ant termometroNegazdink rašė:Butum is tos backos normalia duminia rukykla pasidares o ne didziuli puoda zuviai kepti.
As dedu ir dangti, medziaga po dangciu, ji apsaugo nuo lasejimo... bent jau kazkiek.KnZ rašė: Gerai pasibandysiu su medžiaga vietoj dangčio
O ką bučiau geriau padaręs iš tokios bačkos negu kaip dabar padariau "keptuve"? :D bus gerai manau kaip pirmam kartuiWytux rašė:Knz, nemazai zmoniu mano, kad tokioje 'rukykloje' zuvis labiau iskepa, nei issiruko, kitaip tarian issikepi zuvi dumuose. Nu bet vis tiek skanu
Darydavo normalais zmogiskas rukyklas, kur zuvis ruksta ne keliaiolika minuciu o kelias valandas, ir procesas nera troskinimo. Nedideliam kiekiui zuvies backa pats tas.KnZ rašė:O ką bučiau geriau padaręs iš tokios bačkos negu kaip dabar padariau "keptuve"? :D bus gerai manau kaip pirmam kartuiWytux rašė:Knz, nemazai zmoniu mano, kad tokioje 'rukykloje' zuvis labiau iskepa, nei issiruko, kitaip tarian issikepi zuvi dumuose. Nu bet vis tiek skanu
Man isvis ji atrodo kaip virta ir tik kazkiek dumo kvapas jauciasi. Valgiau tiek savo, tiek dar keliu pazystamu isrukyta zuvy tokio tipo backose, dezese ir panasiai, kol draugas neatnese mesos rukykloj rukytos zuvies. Po to karto mano deze rudyja kieme ir dabar rukinu tik mesos rukinimo rukykloj. Rukinasi ilgiau, apie 2 valandas, bet skonio nepalyginsi backos/dezes ir normalios rukyklos rukytos zuvies.Wytux rašė:Knz, nemazai zmoniu mano, kad tokioje 'rukykloje' zuvis labiau iskepa, nei issiruko, kitaip tarian issikepi zuvi dumuose. Nu bet vis tiek skanu
Jei žuvys tokios 0,5-1,0kg tai 15min laikyk +50C, paskui 30min +60C, o pabaik 15min su +70C/+75C. Didesnes atitinkamai didink tą +60C intervalą, mažesnėm užteks viso 30-40min.Aivarasc rašė:Kokia reiketu laikyt temperatura zuvi rukant karstu rukymu? turiu galvoje rukyma, o ne kepima dumuose.
AciuSkumbrotas rašė:Jei žuvys tokios 0,5-1,0kg tai 15min laikyk +50C, paskui 30min +60C, o pabaik 15min su +70C/+75C. Didesnes atitinkamai didink tą +60C intervalą, mažesnėm užteks viso 30-40min.Aivarasc rašė:Kokia reiketu laikyt temperatura zuvi rukant karstu rukymu? turiu galvoje rukyma, o ne kepima dumuose.
O kurioje vietoje geriausia tvirtint termometra? Virsuje ar per viduri?Skumbrotas rašė:Jei žuvys tokios 0,5-1,0kg tai 15min laikyk +50C, paskui 30min +60C, o pabaik 15min su +70C/+75C. Didesnes atitinkamai didink tą +60C intervalą, mažesnėm užteks viso 30-40min.Aivarasc rašė:Kokia reiketu laikyt temperatura zuvi rukant karstu rukymu? turiu galvoje rukyma, o ne kepima dumuose.