Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai
 #125559   wongas
 25 Bir 2009 12:23
Labai paprasta ir lengva:
Paėmiau šama apie 2,3 kg. Labai geitai išsivaliau ( nors nera ka valyti) oda ir galva palieki. Tik vidurius. I vidų prikemši rūkytų lašinukų, svogunų ir česnakų mišinio. (aišku galima ir kitų preiskonių, pagal skonį)
Svarbu nepadauginti lašinių. Guldai šamuka ant folijos, kad minksčiau jam būtų patiesi per visą ilgį parūkytos šoninės. Ant viršau taip pat šoninė, prieskoniu truputis ir žolelių. Viska suvynioji i folija ir ant ugnies. Kepiau ant laužo, bet bandėm ir orkaitėje. Ant laužo čirškinau kokią 45 min.
Skanaus.

 #150956   Raude
 08 Lap 2009 17:55
Menkiu kepeneles
cyma rašė:
Vaidis rašė:nu va, pažiūrėjau, nebijo rupūžės druskos... :roll: užlašinau citrinos sulčių :twisted: lauksim :ruko o paskui :-byta: :-D

cyma rėžk receptą :!: gi ne svetimiems :lol:
paimi sloikėlį (0,5 ar 0,7ltr) ir per piršto storį dedi kepenėles, ant jų užbarstai druskytės, p[ipiriuko, išspausto česnako ir lauro lapelį....,taip sloksniuoji iki tiek, kad idėjus sloiką į puodą, jo turinys iš lauko pusės būtų apsemtas vandens....,pridengi dangteliu, kad į vidų neprisitaškytu vandens :grin: ir verdi 45min. arba tol kol viršuje atsiranda aliejukas....,tiesa vanduo nuverda, tai aš vis dapilu iki reikiamo lygio....
po to stipriai užsuki dangtelį ir palieki atvėst.Atvėsusias į šaldytuva ir tepiesi ant duonos kada širdis užsigeidžia...

 #154022   Arcia
 19 Lap 2009 22:55
Žuvies kotletai
Šie kotletai, gaminami iš virtų bulvių ir žuvies, yra labai populiarūs Anglijoje. Dažniausiai patiekalas ruošiamas iš menkės, nors galima naudoti bet kokia žuvį (aš beveliju naudoti baltą žuvį, bet tai – skonio reikalas). Kotletus galima pagardinti įvairiom prieskoninėm žolelėm, idėti virtų kiaušinių, tarkuotos citrinos žievelės ar pagardinti mėgstamais prieskoniais. Paprastumo dėlei recepte naudojau tik žuvį, bulves, druską ir pipirus.
Receptuose dažniausiai naudoju šviežiai paruoštus trupinius: nupjaustau nuo batono plutą ir sumalu virtuviniu kombainu.

500g menkės ar kitos baltos žuvies
400g miltingų bulvių

100ml pieno
vandens
1 lauro lapo
pusės svogūno
skiltelės česnako

miltų
suplakto kiaušinio
baltos duonos trupinių

Tartare padažui:
4 v.š. majonezo
1 a.š. susmulkinto marinuoto agurko
1 a.š. susmulkinto svogūno
1 a.š. susmulkintų kaparėlių
1 a.š. susmulkintų petražolių
1/2 a.š. garstyčių

Aliejaus kepimui
Citrinos

· Įdėkite žuvį į puodą, supilkite pieną, sudėkite lauro lapą, svogūną bei česnaką ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų žuvį. Užvirikite, nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.

· Nuskuskite bulves, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais ir virkite pasūdytam vandenyje15-20 minčių, kol bulvės išvirs. Nupilkite vandenį ir, kaitindami ant ugnies, bulves sutrinkite grustūvu ar šakute. Atvėsinkite.

· Paruoškite tartare padažą: sumaišykite visus padažo ingredientus

· Nuimkite nuo atvėsusios žuvies odą ir žuvį sutrupinkite į nedidelius gabalėlius. Labai atsargiai sumaišykite žuvį su bulvėmis, kad žuvis per daug nesutrupėtų.

· Suformuokite apvalius kotletus, apvoliokit juos miltuose, kiaušinyje ir duonos trupiniuose.

· Ant vidutinės ugnies įkaitinkit keptuvę ir įpilkit aliejaus. Kepkite kol apskrus abi pusės ir patiekite su tartare padažu ir citrinos skiltele. Skanaus!

man tai patiko buvau pasidare, skonis panasus i zemaiciu blynus ;-)

 #155371   Raude
 25 Lap 2009 21:13
kuoju katlietai pagal Gedasa:
nuskutu ir isdarineju, nupjaustau galvas ir isfiletuoju. Malu per mesmale, kartu su zuvies file i mesmale dedu svoguno, svoguno reikia daug, sumalus ismaisoma , i farsa dedama druska , pipirai ir kiti prieskoniai , pries kepant , i farsa imusamas kiausinis ir ismaisoma, po to formuojami kotletai... gali juos ivoliot i manu kruopas arba dziuvesius ;-)
 #166717   Guru
 18 Sau 2010 20:47
Neradau kur čia savo marinatu pasidalyti tai čia parašysiu:
Žodžiu bandžiau naują marinatą (beja puikiai tinka kaip karštas padažas). Kepiau upėtakį- 1,2 kg. Marinatui- 1-os citrinos sultys, šaukštas medaus (mėgstantiems stipresnį skonį 2-3 gali jaustis kartumas), 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2-3 šaukštai garstyčių (kiekį spręskit kai išmaišysit-pagal skonį) pirpiriukų, druskytės, baziliko, petražolės, šaukštelis žuvies prieskonių, galima patarkuoti citrinos žievelės. Žuvį marinuojam bent pusvalanžiui, dubenį kuriam kepsime ištepam sviestu. Žuvyje darau įpjovas kad marinatas geriau įsigertų ir į įpjovas dedu po pusę česnako skiltelės arba mažiau, pora kvapiųjų pipirų lauro lapelių ant viršaus, į vidų supjaustytą griežinėliais citriną (tą išspaustą) ir morkos griežinėlių. Kepam 180 laipsniu orkaitej ir Vualia :D likus 10 min iki kepimo pabaigos supilam likusį marinatą ant žuvies, kuris puikiai sueis kaip karštas padažas, kaip garnyrą pateikiau grietinėlėje (riebi) troškintas daržoves (brokoliai, kalafijorai, morkytės- paprieskoniuoti nedaug žolelėmis) kurias likus 10 min iki kepimo pabaigos barsčiau smulkiai tarkuotu sūriu, troškinau orkaitej 180 laipsnių.

Marinatas puikiai tinka triušienai (papildomai dedu kmynų, daugiau pipirų triušį patrinu druska ir marinuojasi per naktį). Abu patiekalai išbandyti- skanaus.
 #171451   Antas
 08 Vas 2010 15:08
kursis rašė:Nu chebryte pasidalinkite savo kulinarinemis ziniomis - kaip ruosiate vegele :?: isanksto dekoju ''plot
svarbiausia nulupti oda kaip ir eseriui, skaityti pirma puslapi, o tada jau gali kepti troskinti virti ir t.t. viskas priklauso nuo fantazijos.

nepamirskit, kad eseriai labai skanus kepti druskoje ir vien tiek +: nereikia valyti, nereikia pjauti, nereikia peleku isimineti, pagavai-kepi. tik grizti ir padarai kaip agis rase pirmame ar antrame puslapyje.
druska ant skardos, ant jos zuvis ir vel druska ant zuvies, kepti ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje, priklausomai nuo zuvies dydzio kepti 10 - 30 min. atsargiai - nenusikaskite pirstu.
 #172129   rayyyma
 10 Vas 2010 23:15
nu kiek pastebejau , cia neradau recepto ''zuvis kepta druskoje''.... isbandziau tai... rezultatas apsivalgymas... nu pagavom eserioku padoriu ir sumastem iskept druskoje, buvom apsiskaite toki recepta..
zuvis kepama orkaiteje. imame skarda i ja priberiame rupios druskos sluoksni bent 1cm. ant druskos graziai tvarkingai sugoldome eserius. ant virsaus vel beriame druska, ir kad vel butu 1cm sluoksnis... nu ir kisam i orkaite... ji turi buti ikaitinta iki 200 laiksniu.. ir kepame... smulkia zuvi apie 15 min, stambesne apie20- 30 min, stambia 40 min.. na kai jau atrodo kad kad iskepe, istraukiam is orkaites, atsargiai pralauziam druskos sarva, nuvalome atsargiai, isimame zuvi idedame i didele lekste ir valgome, aisku uzgerdami aluciu :aliukas-2 skanaus.....
jei taip kepsite, veliau patys pagal save suprasite kiek ko reikia siam gamybos procesui... nu bet manau apsivalgymas garantuotas ;-var-var.
kepem eserius, lydeka, vegele.... kiekviena zuvis nuosabi...
 #202025   Zafas
 04 Bir 2010 22:54
Nebutina, jai nori pasakysiu labai gera receptuka.. iskrosk file, kiek eis.. tuomet pabarstyk santos mariso prieskoniais zuvu kepsniams... palaikyk truputis.. poto i plakta keusini ir miltus. gerai pakepink kad paskrsutu .. tuomet padaza darai paprasta.. dedi grietines masdaug du saukstus, du saukstus majonezo.. sauksta garstyciu, ipili arbatini saukstuka acto, valgoma sauksta grybu padazo panasaus i soja, iberi dziovintu krapu arba petrazoliu... kvapniuju pipiru... viska ismaisai ir iberi maltu dziuveseliu. sauksta su kaupu gera toki... isdaviau savo sukurta slapta recepta :/
 #215705   pensininkas
 26 Rgp 2010 10:33
Dabar taip, nepavydekit, bet buvo ziauriai skanu. O viskas buvo taip:
Pirmadieni pagautas karsiokas sekmingai isvalytas, pasudytas, zuvies prieskoniais apibarstytas ir paliktas saldytuve porai paru pasimarinuoti. (zvynai, viduriai, galva keliavo lauk, nors poto pagalvojau del zvynu, kad reikejo palikt, bet viskas gavosi ok). taigi, vakar uzsikuriau zidinuka, kol kuresi ir gaminosi anglys, i pilva pridejau dar siek tiek prieskoniu, pora pertrazoles sakeliu, pora krapu sakeliu, pora lauro lapu, folija is abieju pusiu istepiau kepimo aliejum, kad nepridegtu, zuvies isore irgi istepiau aliejum, graziai viska suvyniojau i folija, uzspaudziau kepimo grotelese ir i zidinuka ant katik pagamintu angliu. kepiau ~ 20-22 min (800g karsioks), vertydavau kas 5 minutes.
Skonis ... na, patiko labiau nei rukytas karsis ... truksta zodziu apibudint, pabandykit pasigamint :)
 #216090   Agis
 28 Rgp 2010 11:24
Kinieciai, aplamai galva laiko skaniausia zuvies dalimi

Kiniečiai ir džiovintas žuvies oro pūsles laiko delikatesu :-D aš tai visko lyginti pagal tos tautos gurmanų skonius nedrysčiau :lol: Galvą nemetu tik dėl to, jog pjūvis tai vieta, kur prarandamos žuvies sultys.Kuo pjūvių daugiau, tuo žuvis sausesnė gaunasi, nors čia vėl pagal skonį.Kitiems ir keptas džiuvėsis patinka.Dėl druskos sutinku, sūdau tik prieš gaminant ir tik stambiai malta jūros druska (čia kai gaminu ne gamtoje, kur dedi kas papuola tuo momentu).Perpjautą per nugarą ir atverstą karšį dedu ant folijos ir tik užlenkiu kraštus, o ne pilnai suvynioju į ją 230 laipsnių 20-25 min. orkaitėje.Gaunasi ir paviršius apskrunda ir sultys dar neišsausėja, nes didelė temperatūra staigiai uždeda sluoksnį, per kurį neišgaruoja sultys, nu čia kaip ir visur kulinarijoje.Karšio neplaunu, tik labai gerai iššluostau su popierinėmis servėtėlėmis, taip žuvis negauna papildomos drėgmės ir manau taip išlaikomas tikrasis žuvies sultingumas ir skonis.
 #238028   kamstis
 03 Gru 2010 19:10
Vegele paprastai.
Paimi sviezia :!: vegele ,isskrodi,nupjauni galva,pelekus,uodega.Vidu isvalai su servetele(galima ir isplauti)ir, jei kepi tuojau pat, tai spjaustai zuvi gabaliukais ar ispjauni file, dedi prieskonius .Druska,pipirai,tarkuotas cesnakas ir puse sviezios citrinos sulciu.Viska permaisai,zuvies gabaliukus apvolioji dziuveseliuose ir kepi karstoje keptuveje (geriausia ant aliejaus).Kepti reikia neilgai,kol graziai apskrunda.Joki budu nereikia lupti odos :!: Jei zuvi kepsite ne is karto,tai jos nesudikite ir nedekite jokiu prieskoniu,visa tai reikia atlikiti pries kepant.Pasudei i dziuveselius ir i keptuve ;-)
Reikia neuzmirsti ,kad pas vegele yra toks organas kaip kepeneles,atskirus atsargiai tulzi,jas galima kepti,troskinti.Skonis mazai ka skiriasi nuo menkiu kepeneliu.
Ikrai.Galima kepti,galima ruosti zalius(pagal Vitolio recepta)
Pieniai.Skanu iskepti keptuveje,taip kaip ir zuvis.
Skanaus.
 #240653   diego
 14 Gru 2010 17:09
UZKANDA IS KIRSLIO

Sugavote kelis kirslius ir norite pavaisinti biciulius cia pat, prie upes? Nuvalytus ir isskrostus kirslius supjaustykite skersai nedideliais gabaliukais, pasudykite, apiberkite maltais juodaisiais pipirais ir, prideje svogunu griezineliu, paslakste actu ar citrinos rugstimi,sumeskite i polietilenini maiseli.Uzriskite ir, stipriai sukrate,palikite pusvalandziui. Gero apetito! :gutgut
 #243018   Skumbrotas
 24 Gru 2010 15:57
Especialy for Christmas from Skumbrotas :!:
KALĖDINĖ STINTOS IKRŲ UŽTEPĖLĖ - skrosdami stintas ikrus atsargiai išimame ir sudedame į dubenėlį. Jokiu būdu neplauname su vandeniu :!: Pabarstome druska, bet nepersūdome - turi būti sūrstelėjusios. Pabarstome grūstų juodųjų pipirų negailėdami. Įdedame nemažai čiobrelių lapelių - būtinai šviežių, ne džiovintų :!: Išsukame viską su šakute, jei daug ikrų galima ir su blenderiu, iki vientisos masės. Viskas, už 10 min galima tept ant batono su sviestuku ar šiaip sulaižyt :!:
Nerealus dalikatesas, lašišos ikram slėptis po lapais :!: SKANAUS :!:
 #288380   RamaZ
 13 Bir 2011 11:51
XE (Kupiškio marių)
-imame žuvį. Vardinu nuo geriausios - starkis, ešerys, karšis, kuoja... (netinka karosas) (tinka šamas, bet jis retai pagaunamas). Nereik "riebios" žuvies.- pjauname file iš nugaros . Gabaliukai nedideli, max 2x2x1 cm, gali būti mažesni.
-imame indą, papilame rupios druskos, dedame žuvies gabaliukus, užpilame druska, pilame gausiai - vos ne kaip "voblai". Lengvai pamaišome ir paliekame pusvalandžiui. Pamaišome. Dar pusvalandis - vėl pamaišome. Po keliolikos minučių...
- Išimame žuvį. Nuplauname vandeniu ir duodame "nuvarvėt",
- pabarstome žuvį "piktu" ir "kvepianciu" pipiru. Truputį aštrios paprikos, pamaišome,
-pusei kg žuvies - 2-3 galvos svogūno (pjaustom arba žiedeliais, arba pusžiedžiais), pamaišome,
- užpilame 3-4 valgomus šaukštus acto,
- lengvai pamaišome,
-po 10min vėl pamaišome, dar po 10min vėl pamaišome.
VISKAS. Valgome, patiekalas paruoštas, o tiksliau - kaip sako gaunasi "mirovaja zakuska" ;-) Skanaus ;-)
 #290229   arabas
 22 Bir 2011 09:35
Kaip iš šū... ,t.y. iš šapalo, išspausti vašką.
Žuvį išvalyti, galvą palikti, tik reikia išimti žiaunas. Galva irgi valgoma.
Svarbiausia kaip galima tankiau įpjauti žuvies nugarinę iki stuburkaulio,- sukeps visos ašakos. Garantuoju! Apvolioti krakmole (ne miltuose!) ir gerai iki traškesio apkepti iš abiejų pusių. Baigiant kepti apšlakstyti sojos padažu. Keptuveje palikti kokį šaukštą aliejaus ir ant smūgio (1-2min) apkekti daržoves, kokias randame šaldytuve ar darže. Kepant ilgiau iš daržovių liks košė. Į pabaigą – vėl sojos arba Tai Chi. Primygtinai rekomenduoju imbierą ir česnaką, be jų nieko gero nebus. Tinka ir česnakų laiškai. Viską sudėti į lėkštę, žuvį apipilti saldžiarūgščiu aštriu padažu (tinkamiausias tailandietiškas) ir atsikimšti alaus butelį.
Всё! Кушать подано! Идите жрать, пожалуйста!
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #290469   ttm
 23 Bir 2011 03:35
Dar prisiminiau viena panasu recepta. Karpi nuskutam ir isfiletuojam. Astriu peiliu is vidines puses supjaustom skersai ir isilgai kvadrateliais mazdaug per pirsto stori. Svarbiausia pjauti iki odos, nepazeidziant jos. Po to pavoliojame krakmole ir i fritiurine arba i keptuve ( aliejaus per pirsta) tikriausiai nereikia sakyti , kad aliejus turi buti karstas. Iskepem, idejom i lekste ir apliejom karstu padazu ( cia jau pagal fantazija, kam patinka kinietiski ar kt.) Garnyras ryziai darzoves ir t.t. jei naudosite koki europini padaza , tai galima ir buves
 #291103   RamaZ
 27 Bir 2011 14:07
XE (Kupiškio marių)
-imame žuvį. Vardinu nuo geriausios - starkis, ešerys, karšis, kuoja... (netinka karosas) (tinka šamas, bet jis retai pagaunamas). Nereik "riebios" žuvies.- pjauname file iš nugaros. File be jokios skuros. Gabaliukai nedideli, max 2x2x1 cm, gali būti mažesni.
-imame indą, papilame rupios druskos, dedame žuvies gabaliukus, užpilame druska, pilame gausiai - vos ne kaip "voblai". Lengvai pamaišome ir paliekame pusvalandžiui. Pamaišome. Dar pusvalandis - vėl pamaišome. Po keliolikos minučių...
- Išimame žuvį. Nuplauname vandeniu ir duodame "nuvarvėt",
- pabarstome žuvį "piktu" ir "kvepianciu" pipiru. Truputį aštrios paprikos, pamaišome,
-pusei kg žuvies - 2-3 galvos svogūno (pjaustom arba žiedeliais, arba pusžiedžiais), pamaišome,
- užpilame 3-4 valgomus šaukštus acto,
- lengvai pamaišome,
-po 10min vėl pamaišome, dar po 10min vėl pamaišome.
VISKAS. Valgome, patiekalas paruoštas, o tiksliau - kaip sako gaunasi "mirovaja zakuska" ;-) Skanaus ;-)


Lydekos nenaudojame - yra šansas pasigaut žuvinį kaspinuotį.... Naudojame tas žuvis kurias rašiau. Tinka ir šapalas ir meknė ir salatis ir kitos "baltos" žuvys
 #292060   RamaZ
 01 Lie 2011 13:55
Aš prieš kurį laiką klausiau, gal kas žinote "sviestinio ešerio" receptą. Radau šiaip taip, dar pats nebandžiau, nes nėra (neprisirpo) kadagio uogų. Štai jis, bandome :roll: :

-imame ešerio (tinka starkis, o ypač sykas) filė. pjaustome plonomis 0,5cmx0,5cm ir apie 5cm ilgio juostelėmis.
-dedame į dubenį ir apšlakstome obuolių actu (6proc),
- užbarstome šviežių smulkintų čiobrelių (tinka ir bitkrėslės ir kraujažolės),
-padruskiname (švelniai),
-papiriname (maltas, piktas) irgi švelniai,
-sutraiškome kelias kadagio uogas, metame į dubenį ir viska pamaišome.
Po 15-20min ragaujame. Kaip kam labiau patinka - galima vieną, galima užsikąst, galima ir su batonu ar duona ;-) Čia gaunasi tokia "lietuviška suši" :roll:
 #297170   arabas
 03 Rgp 2011 22:37
Vaizdai iš lavoninės, t.y. iš virtuvės

Patiekalas vadinasi.... niekaip jis nesivadina, nes daryti nieko nereikia.

Tereikia susigauti tinkamą žuvį, išvalyti, ikrus palikti arba nepalikti.
Išimam stuburą, šonkaulius. Filetuojam. Iš to kas liko, dar galima išvirti lėkštę sriubos, arba pavaišinti draugiškus kiemo katinus. Filė supjaustom, pabarstom druska, uždengiam, kad nedžiūtų, ir - į šaldytuvą. Kiti dar beria truputį cukraus, pipirų, krapų, bet mano supratimu, tai - jau pereboras ir iškripimas. Sekančią dieną valgome.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #297256   Skumbrotas
 04 Rgp 2011 13:42
arabas rašė:Aš tik laukausi nuostatos, kad geri (natūraliai skanūs) produktai vartotini su minimaliu prieskonių kiekiu.
Aš irgi tokios nuomonės, bet būna niuansai. Imkim lašišinę žuvį - pati skaniausia yra kątik išdarinėta. Naxrien laukti per naktį - susipjaustai plonyčiais permatomais lapeliais, arba susismulkini į pastą, čiut čiut druskytės ir niam niam. Nieko kito tikrai nereikia. Palaikyta per naktį jau bus kiek kitokios kokybės, praras kažkiek sulčių, tad nemaišo pridet trupučiuko grūstų pipirų ir vos vos iki miltelių sugrūsto džiovinto čiobrelio (butinai iki miltelių :!: , nes lapeliais bus per stiprus ir užgoš žuvies skonį), per naktį šie prieskoniai suteiks papildomo aromato. Jei žuvis stambesnė, ir tebus suvalgyta tik per savaitę/dvi tada jau tai ilgesniui laikui skirtai daliai be druskos dar reik pridet ir cukraus, nepamaišys prie anksčiau minėtų prieskonių pridet labai smulkiai supjaustytų česnakų, pabarstyt smulkiai sugrūstom džiovintom kadugio uogom, aišku visko labai saikingai, žuvies gabaliukus sudėti taip, kad galima būtų paslėgti, ir laikyti vėsiai šaldytuve. Tikrai bus žymiai sknesnė, nei tas savatę/dvi laikyta vien tik druska pabarstyta :!:
 #303504   RamaZ
 07 Rgs 2011 15:14
Va čia tai dalykas ;-var-var.
Rekės smulkių ešerių (jei skutame - tai įpjauname išlgai, jei "lupame" - tada ne). Galvas nupjauname, nors galima ir ne. Tinka ir kita smulki žuvis, bet ešeriai skaniau ;-)
Darom taip:
-2-3 šaukšteliai kmynų, smulkiai supjautome galvą česnako, piktą pipira irgi smulkiname, pridedame
pora gabaliukų (susmulkiname) imbiero šaknies, truputis druskos (pagal skonį). Jei žuvies bus daug - visų šitų prieskonių reiks daugiau ;-)
Viską šitą - sutriname iki gausis vos ne pastos konsistencija. Įtriname žuvį, dedame į indą ir leidžiame valandą pasimarinuoti.

Į keptuve pilame aliejaus (gana gausiai), gerai įkaitiname ir dedame žuvį. Apkepame iš kiekvienos pusės po kelias minutes (kol gražiai pagels). ;-var-var.
 #306565   Fiskius
 21 Rgs 2011 16:18
Ramaza sudomino mano receptukas, gal ir kitiems bus idomu.

Kazkada pamaciau per kazkokia zveju laida, kur Alytiskiai rengdavo. Vilius ten kazkokis, laukarpis.lt ikurejas, berods, su tokiu prikolnu povaru ant kranto kepe. Kepe jie tada lauze. As kai turiu lydeka, neturiu lauzo ir atvirksciai, tai kepu orkaitej :-D
Zodziu teip: lydeka paprieskoniuojam, padruskinam, pashmozyjam. Idarui varske+majonezas+petruskos+isspaustas ar susmulkintas cesnakas ir truputi druskos. Viskas pagal skoni, majonezo neperdaug, kad nebutu per skysta, nes kepant dar suskysteja visas tas turinys.
Lydekos shonuose darom ipjovas, kas kokie 2-3cm, istrizai, link stuburo. I tas ipjovas sukaishom plonai atpjautus shonines ar lasinuku gabaliukus. Istiesiam folija, ant jos sudeliojam griezineliais pjaustytus svogunus, kad pakaktu per visa zuvies ilgi. Guldom zuvi, prikemsham pilva varskes ir uzsiunam ar bent pagaliukais sukabinam, kad neissiskestu. Ant virsaus velgi isdeliojam svoguno griezinelius ir folija suvyniojam. Shaunam i orkaite ;)
Garnyrui: pjaustytos bulbos, ant virsaus sukraunu likusia idaro mase ir suvynioju i folija.
Visada kai sugaunu koki rimtesni laimiki (o tas buna nedaznai), ruosiu pagal sita receptura -liežvis

Skanaus ;)
 #318664   Vegys
 10 Lap 2011 18:50
RamaZ rašė:netroškink karosų grietinėje iš karto. Tu juos padruskink, papirink, pačesnakink ir 2-3 val palaikyk uždengtame inde. Tada apvoliok miltuose ir į gerai įkaitintą aliejų keptuvėje. Apie 5 min viena pusė, tiek pat kita. Kol įgaus gelsvai-rudą spalvą. Pirštukus aplaižysi ;-)
Jei nori kažko kitokio - po to (kai jau iškeps) dapilk pora šaukštų grietinės, pamašyk ir kelias minutes patroškink . Duok kelias minutes praaušt. Irgi labai skanu ;-)
 #319506   cyma
 14 Lap 2011 10:22
Gal kas turi daugiau praktikos apie žuvies kepimą druskoje :?: Galvoju pabandyti su ešeriais... :roll: mačiau nete, kad galvos neapipila druska, kaži kodėl :roll:
p.s. ešerių nenuskutau :oops:
 #320078   cyma
 16 Lap 2011 08:47
Nu ką, druskoje keptą ešerį užskaitom :gutgut Mano Indrė sakė, kad taip skaniai žuvį valgė tik Kanaruose :ruko tik va kepimo laiką visgi paiilginau iki 40 min...mėsytė laaaabai sultinga ;-)
Ešeriai 500-700g išskrosti, papipirinti, pačesnakinti( nedruskinti), stovėjo 2-vi paras, prieš užpilant druska, į vidų įdėta grežinėliai citrinos, pora šakelių čiobrelio, keli baziliko lapeliai....
paprasta ir genialu :/braj;
 #322052   Skumbrotas
 23 Lap 2011 20:22
Bratka rašė:Kepant eserius druskoje,juos skust reikia ar uztenka tik vidurius isimti?
Užtenka tik vidurius :/braj;
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė