Esu eksperimentavęs su tais kvapais daug kartų. Išvada pasidariau vieną - jei masalas šviežias, is pats savaime turi pakankamai stiprų kvapą, nieko papildomo nereik, svarbu netingėti dažniau juos keisti, nemirkyti ilgai. Jei jau masalai pastovėję (čia daugiau taikau porcijoms)arba kokios ne itin kvapnios žuvies - geriausia natūralūs kvapai, tokie kaip krevečių, krabų.
Galima ir pačiam kvapų pasiruošti - pvz pavirinti labai nedideliam kiekyje vandens maximines krevetes, būtinai su galvom ir kiautais, arba midijas. Midijų kvapas labai efektingas vėlų rudenį ir žiemą, nes tuo metu dreisenos ir kitokios kriauklės yra pagrindinis plekšnių maistas. Gautame koncentruotame nuovire žvejybos metu laikyti pamerktas paruoštas porcijas.
Galima ir pačiam kvapų pasiruošti - pvz pavirinti labai nedideliam kiekyje vandens maximines krevetes, būtinai su galvom ir kiautais, arba midijas. Midijų kvapas labai efektingas vėlų rudenį ir žiemą, nes tuo metu dreisenos ir kitokios kriauklės yra pagrindinis plekšnių maistas. Gautame koncentruotame nuovire žvejybos metu laikyti pamerktas paruoštas porcijas.
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...