Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #494005   looking4snow
 16 Lie 2013 14:37
Na, sitas Bush Kaiman 285 S man patinka. O jis neturi tokiu bedu, kaip cia skaiciau apie Larus (kad transas puna, ten visokais medziagas paklijuoti reikia ir pan.)? Priziureti tai priziuresiu, bet gal sakau yra gamykliniu problemu? :) O kaip tos lentutes dugne - ar nepribyra po jomis kokiu akmenuku ir pan., kas laikui begant galetu pratrinti skyles medziagoje? Pas mane retai priejimai civilizuoti, o tai reiskia reikes ir su guminiais apsiavus lipti, o ten protektorius toks, kad visko prilenda ir paskui byres i valti... :)
 #494008   Rapolas
 16 Lie 2013 15:05
O ką bendro turi kylis su velkiavimu?
Su nyrokais velkiauja laisvai, tai su bushais manau bus tikrai normal :-D
 #494009   Xrapas
 16 Lie 2013 15:05
Akmenų ar purvo, aišku, pribyrėt gali, kaip ir į bet kokią kitą. Apsaugai dar įkloju "kilimą", naudoju seną nepripūstą pripučiamą čiužinį.
Kilio nėra, "kursą laiko" normaliai...bent jau plaukiodamas su el. varikliu nepasigedau :donknow' .
 #494011   Rapolas
 16 Lie 2013 15:14
Xrapas rašė: Apsaugai dar įkloju "kilimą", naudoju seną nepripūstą pripučiamą čiužinį
Nu va, po šašlykų galima prisipūst aną ir numigt dar :-D
 #494017   Andrius0522
 16 Lie 2013 15:24
looking4snow rašė:Na, sitas Bush Kaiman 285 S man patinka. O jis neturi tokiu bedu, kaip cia skaiciau apie Larus (kad transas puna, ten visokais medziagas paklijuoti reikia ir pan.)? Priziureti tai priziuresiu, bet gal sakau yra gamykliniu problemu? :) O kaip tos lentutes dugne - ar nepribyra po jomis kokiu akmenuku ir pan., kas laikui begant galetu pratrinti skyles medziagoje? Pas mane retai priejimai civilizuoti, o tai reiskia reikes ir su guminiais apsiavus lipti, o ten protektorius toks, kad visko prilenda ir paskui byres i valti... :)
isemiau dugna dejau ant linoliaumo,apsibreziau ir kirpau linijos isioreje dar po kokis 3-4 cm is visu pusiu,nes kai ydedi kad dar uzsilenktu linoliaumas ciut,nebutu birejimo pro sonus,nei slysta suslapes,bent jau kaip pats ysivaizdavau kad gali slysti slydimo praktiskai nera...
 #494019   Rapolas
 16 Lie 2013 15:35
Andrius0522 rašė:... bent jau kaip pats ysivaizdavau kad gali slysti slydimo praktiskai nera...
tai jei reikia slydimo ,galima dar plytelėm išklijuot ant viršaus :-D
 #494032   Andrius0522
 16 Lie 2013 16:16
Rapolas rašė:
Andrius0522 rašė:... bent jau kaip pats ysivaizdavau kad gali slysti slydimo praktiskai nera...
tai jei reikia slydimo ,galima dar plytelėm išklijuot ant viršaus :-D
paimi gerai paskaitai ir supranti ka noriu pasakyti...tik tiek tereikia :)
 #494051   looking4snow
 16 Lie 2013 18:41
Rapolas rašė:O ką bendro turi kylis su velkiavimu?
Tiesiog skaiciau, kad jeigu jau deti varikli, kylis kaip ir butinybe (pagal kai kuriu pasisakymus ;) ). Pagal jusu pasisakymus supratau, kad visai nebutinas. Nuraminote.

Andrius0522, o tu irgi Bush Kaiman 285 S turi ar kita? Jei kita, koks modelis ir ar patenkintas valtele?
 #494061   slavikas
 16 Lie 2013 19:44
Bush Kaiman 285 graži valtelė. Dėl kilio pasakysiu taip : nėra jo-gerai , yra- dar geriau. Pats plaukioju su 270, dugnas iš lentelių(spiningauju stovėdamas) . Kilio nėr ir vėjuotą dieną velkiaujant vairolazdės iš rankų nepaleidžiu , nuolat reikia taisyti kryptį. Bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia , kad būtų transo lenta, nes greitai užsinorėsi tekinių , o be jo jau sunkiai. Valtis kad ir trumpa , bet plati ir po pažastim kaip Nyroką nenuneši.
 #494083   vytiocha
 16 Lie 2013 21:19
Vienisiui 270-290 optimalu ir pagal svori jei lenteles ar airdecas apie 30-32kg.I lentelini dugna buvau isidejes virtuvini plyteliu imitacijos,vandeniui atsparu kokiu 7-8mm laminata.Airdec valtelei buvau isimetes didesni masinini kilimuka-nerukau pradegint nebijojau,esu gan tvarkingas brudo daug neprisirinkdavo.Lyginant ploksciadugne su kiline patogiau aisku su kiliu.Ypac velkiaujant.Del transportavimo.Niekada nesu isleidinejes-putinejes.Visada ant stogo masinikes kurios nesaugodavau.Pro pravirus langus su tresciotke salone atsisedes uztempdavau tiek,kad po zvejybos tiesindavau stoga.Tiesa isleisdavau kili pries pritempdamas.90-95km\h ramiai.Visdelto vienas pastebejimas-nenusimazint visai.Manau 285 netgi labai geras ilgis vienisiui.Pirma lenteline buvo plastimo 240 lyg ir nieko ir balionas 42,5cm,bet... pasidejus akuma,kuprinike,da si bei ta tarp koju mazoka vietos.Na ir ne vieno daigto nesu pirkes naujo-ne sa mo ne.Yra ebajuj uk labai idomiu avon 290-310 istisinem lentutem ir lyg tai su kiliu variantas labai idomus kelioninis variantukas.Nerekomenduoju,bet labai idomus varintas ir kaina gera ju buna.Ir galima jas drasiai imt 8-10metu ir naudot da 12-15metu.Avon ir Afrikoj avon
 #494106   Rapolas
 17 Lie 2013 07:25
Nelabai derinasi ,nu bet jai kaina nėra esminis faktorius, tai kodėl ir ne :-D
p.s.: nu ir "vienišiui" keleivių skaičius- 4 (su keliamąja galia 635kg.) pats tas :-D
looking4snow rašė:... Gerai butu (bet nera esminis faktorius) itilpti i 2500 Lt (tik valtis)
 #494125   Andrius0522
 17 Lie 2013 08:49
as cia ne del skaiciaus keleiviu ar kanos,kaip pavizdys tik manoji su kyliu,o ne airdeckas...tiek pats nemokejau,ciut defektuota yra,tai uz 1500 paemiau...pacas kyli prasiejo ir ciut borta kabino (minimaliai),o siaip su tokia tik 2.70 ri su kyliu apie 5-6 sezonus atplakiau,vienam man pakako,tik va rudeini jau kai susidedavau visa manta,apsirengi pats neplonai gal ir trukdavo keliu cm ilgio ir plocio...
Paskutinį kartą redagavo 1 Andrius0522. Iš viso redaguota 17 kartus.
 #494130   Rapolas
 17 Lie 2013 08:58
Andrius0522 rašė:... o siaip su tokia tik 2.70 apie 5-6 sezonus atplakiau,vienam man pakako...
Nu tokia- tai dar kits reikals, gal ir 2.8x dar nieko, bet virš 3m vienišiui- tai sakyčiau tik jaunam "fizkultūrininkui" kokiam nebent.
Pats turiu ir 3.20m ilgio, tai vienam su ja man per sunku tvarkytis- nu vaikėju- ką padarysi :-D
 #494132   Andrius0522
 17 Lie 2013 09:02
as nelabai jauciu skirtuma tarp 2.7 ir 3.1,net minimalaus skirtumo nejauciu,siek tiek sunkene bet tai tik skaciai o ne juntamas skirtumas...gal rimtai,kad nera tu metu daug,galima metyti kaip nori kolkas tos svoriukus :)
 #494313   looking4snow
 17 Lie 2013 20:00
Uzklausiau keliose vietose ir gavau atsakyma, kad Kaiman serijos Bushas nebegamina... Tai ku dabar reiks daryt? :roll: :grin:

Hmm, nu jo 4 gabalai uz maza valti gal jau biski prabanga. Visgi reikes ir variklio, akumo, meskeriu laikikliu (velkiavimui), inkaro ir pan. :cig.
 #494355   viktas
 17 Lie 2013 21:37
Kaip pats per tai praejes pasakysiu, turiu Buch crab300(pirkau prisiskaites internetiniu zinuoniu...), jei dabar reiktu rinktis pirkciau larusa 320 ir nesukciau velyku(geriau uz ta kaina turbut niekoir nera...) , cia tam intike dauk ka reik atsirinkti ir net snargliai su pieniskais usais jau brendu pavadinimus zino ir siulo.. '''bum ( tai mano kaip plaukiojancio nuomone)
 #494359   Sokratas
 17 Lie 2013 21:44
viktas rašė:.... cia tam intike dauk ka reik atsirinkti ir net snargliai su pieniskais usais jau brendu pavadinimus zino ir siulo.. '''bum ( tai mano kaip plaukiojancio nuomone)

:gutgut :grin: :grin: :lol:

na tokio pasakymo dar neteko girdėt
 #494364   Kipas
 17 Lie 2013 21:53
viktas rašė:Kaip pats per tai praejes pasakysiu, turiu Buch crab300(pirkau prisiskaites internetiniu zinuoniu...), jei dabar reiktu rinktis pirkciau larusa 320 ir nesukciau velyku(geriau uz ta kaina turbut niekoir nera...) ,
kuom neitiko broliuku kokybe?kiek tego girdet bush ar tai dulkan geros valtis :roll:
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė