Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #617402   Vytenisnl
 09 Kov 2015 15:16
Spaudžiu "like" :)) Ar yra svarbu, kokius miltus naudoti - ruginius ar kvietinius? Taip pat kuo sūrį galima pakeisti žmogui, nevalgančiam pieno produktų?
 #617408   Skumbrotas
 09 Kov 2015 15:57
Tokiuose patiekaluose tik kvietiniai miltai.
O karvės pieno sūrį galima pakeisti sojų tofu, arba pasigaminti tofu iš kitų produktų.
 #617501   Skumbrotas
 09 Kov 2015 20:33
Bandyk su ruginiais, bet be glitimo tie miltai ištiš - išeitis galėtu būti dėt daugiau bulvių ir kiaušinių, arba pridėt bulvinio krakmolo - vienu žodžiu paeksperimentavus turėtu kažkas gautis.
Tofu iš daug ko galima pasidaryt - iš migdolų pieno, avižų pieno, avižirnių pieno, aguonų pieno ir dar daug ko, bet skonis jų visų nėra labia jau įspūdingas, nieko čia nepadarysi....
 #621484   Skumbrotas
 07 Bal 2015 12:13
Augustasjj rašė:Naudojam jautienos kumpi arba nugarine. Siuo atveju naudojau 1,2kg jautienos kumpio gabaleli. Mesyte itrinti rupia druska bei dziovintu raudoneliu. Tuomet si gabaleli is visu pusiu apkepti sausoje keptuveje, tik tiek kad apskrustu. Tuo tarpu ikaitinam orkaite iki 75C laipsniu (svarbu ikaitinti ir inda ar skarda kurioje kepsite mesa). Pasovus i orkaite niekuo neuzdenkite, leiskite jai naturaliai paprakaituoti 75C laipsniu temperaturoje 3 valandas. Istraukus kumpi, leisti jam pailseti kambario temperaturoje ~20 minuciu, kad sultys pasiskirstytu tolygiai po visa mesa. Taip iskepus, turetumet gauti medium, medium to well mesyte.
Augustasjj rašė:Galima ta pati metoda taikyti ir su kitom mesom. Pavyzdziui skaniausia vista gaunasi, kai ja mirkai 12 valandu tokiame paciame druskos tirpale, paskuj be jokios rankoves ir be jokiu prieskoniu pasauni i 90 C laipsniu orkaite ir kepi 1:30 val., tuomet isimam is orkaites, orkaite iki maximumo ikaitinam, vista istrinam sviestu, i vidu kokia citrina perpjauta arba apelsina arba kokiu zoliu ir apskrudinam. Tobulesnes vistos nesu valges :) Skanaus ;)
Per velykas išbandžiau šituos du receptus. Jautienos gabalas buvo 2,5kg, kepiau 4 val - gavos super :!: Iš kart įveikėm tik pusę, tai vaikai išvažiuodami pasidalino likutį ir įšsivežė, sake skanesnės jautienos neragave... :)
Kitą dieną kepiau vista. Čia jau teko atkentėti dvi valandas klausantis savo bobutės rypavimo :kocelas! apie tai koks aš prietranka ;;'plim , tikintis kad per 1,5 val ir tik prie +90Ciškeps kaimiška vista, kai ji, jos mama ir jos babūnė visad tokias kepdavo 5 val prie +180C ir tai ne visad iškepdavo :nujau-ne ... Tipo jautieną ir tai 4 val kepiau.... Buvau ir pats jau išsigandes, kai ištraukes sutepimui su sviestu įsmeigiau keliose vietose termometrą ir teradau tik +58C :? ... Bet paskui kol apskrudo dar pusvalandis praėjo ir matyt viskas dakaito kur trūko. Finale gavosi irgi viskas SUPER - pirmą kartą su malonumu ir nespringdamas valgiau sultingą krūtinėlę, kitos dalys irgi tirpo burnoj :gutgut
Vienu žodžiu - Augustai, DIDELIS DĖKUI už šitas pamokėles :!: Lauksime daugiau gerų patarimų :!: :/brazasista
 #622030   Augustasjj
 10 Bal 2015 16:54
Labai malonu isgirsti tokius atsiliepimus :) dekui
Butent skrudinimo metu vidaus temperatura tikrai turejo daeiti iki +-68 laipsniu, kalbant apie vista, nes ji jau buvo gerai isilusi, tai cia toliau ta desimtis laipsniu pasiekiama labai staigiai ;)
 #622058   fozas
 10 Bal 2015 20:10
giedriuzzz rašė:O gal kas žino kokį gerą receptuką triušienai? :roll:
va,va saunuolis ,kad paklausei.Jei kalbam apie kepta.Vaikystej turejom ju tunta,seneliai gerai paruosgavo,kai kepdavo duona toje pacioje krosnyje.Dabar karts nuo karto troskinu,tai zmona nustebusi(mat jai tai kate su ilgom ausim)skoniu.Prasom i eteri.
 #622065   Skumbrotas
 10 Bal 2015 21:28
giedriuzzz rašė:O gal kas žino kokį gerą receptuką triušienai? :roll:
Mano mama apkepdavo gabaliukais supjaustytą triušį, sudėdavo į katiliuką, užberdavo gerai sukepintų smulkinų svogūnų, pridėdavo juodųjų, kvepiančiųjų pipiriukų, česnakų, lauro lapą, užpildavo verdančio vandens ir troškindavo kol suminkštėdavo. Ant galo būtinai įdėdavo nemažai smetono ir jei turėdavo dar kokių žalių prieskonių. Gaudavosi skanu. Mėsa gaudavosi gan sultinga, nes su triušiu ta pati problema kaip su vištos krūtinėle - reik pasiekti kad nebūtų sausa.
 #622132   RastaMan
 11 Bal 2015 16:39
Iki tobulybės dar pridėčiau pakepintos morkos :)
 #622199   Augustasjj
 12 Bal 2015 11:04
Triusiena begalo skanu yra troskinti naturaliose obuoliu sultyse kartu su kepintais svogunais ir apkeptom morkom. Prieskoniai, lauro lapai ir t.t. kiekvienam individualiai pagal skoni :) jei sultys labai rugscios, tai truputi praskiesti vandeniu :) pacia triusiena pries troskinant reiketu apketi ant dideles kaitros, kaip Skumbrotas ir minejo :)
 #684702   Skumbrotas
 19 Gru 2016 17:12
Žadu Kalėdom kepti antį. Gal kas turit kokių įdomesnių patarimų ar receptų, kad gautus nekasdieniškai? Gal išeitu ją kepti žemoj temperatūroj kaip kad Augustas rekomendavo vištai? :-:help!
P.S. norintiem pasitaupyti - šią savaitę IKI šaldytos antys po 1,99eur/kg
 #684738   Vaidis
 19 Gru 2016 22:29
:-D šiandien jamiau dvi štukas :[anuol , mintis lygiai tokia pat kaip ir tau kilo, bandyti kaip vištą, tik manau, kad laiko reikėtų ilgiau, nei vištai :roll:
 #684745   MINDULE
 20 Gru 2016 01:04
Anti kepes esu viena karta, is asmenines patirties, pagindine problema riebalu kiekis, po siai dienai pamenu kaip blekoje buvo riebalu pribege per du/tris pirstus... Labai tikiuosi jums pavyks...
 #684747   Wytux
 20 Gru 2016 07:20
Gal reiktu i Kinu receptus pasizvalgyt, ten ancis 'stovi aukstai' :-D
 #684756   Vaidis
 20 Gru 2016 10:46
Nedaug patirties su kinų virtuve turėjęs, bet karamelizuota anties krūtinėlė - fantastika!!!
Bet čia ne tas atvejis, reik visą iškept, o heroglifų nesuprantu.... 'viarkt

Mindule, tai kitaip ir nebus antį kepant, taukiukai pasileis bet kokiu atveju, mirkalas mėsytei :-ou-je
 #684771   Skumbrotas
 20 Gru 2016 11:48
Vaidis rašė::-D šiandien jamiau dvi štukas :[anuol , mintis lygiai tokia pat kaip ir tau kilo, bandyti kaip vištą, tik manau, kad laiko reikėtų ilgiau, nei vištai :roll:
Jo, reiks kaip vista jei nieks nepasiūlys įdomiau. Kept reiks manau kokias 2,5val, bet turiu termometrą ir reiks įsmeigt po 1,5val ir pažiūrėt kokia situacija bus.
 #684773   Skumbrotas
 20 Gru 2016 11:53
MINDULE rašė:Anti kepes esu viena karta, is asmenines patirties, pagindine problema riebalu kiekis, po siai dienai pamenu kaip blekoje buvo riebalu pribege per du/tris pirstus... Labai tikiuosi jums pavyks...
Tie riebalai (kaip kad ir nuo žąsies) yra nupilami į slovikiuką ir pastatomi šaldytuve. Labai skanūs ir puikiai tinka kepant bulves, bulvinius blynus, kugelį troškinant raugintus kopūstus, darant plovą su paukštiena :gutgut O šaldytuve išsilaiko iki metų - bet paprastai jau po 3 mėnesių jie kažkur išgaruoja :) ....
 #684775   Skumbrotas
 20 Gru 2016 12:02
Wytux rašė:Gal reiktu i Kinu receptus pasizvalgyt, ten ancis 'stovi aukstai' :-D
Kinų virtuvę jau senai išbraukiau iš raciono :!: Nes ten viskas pagrįsta tuo jų specifiniu karameliniu padažu, kuris daromas iš riebalų, cukraus, krakmolo ir kelių saujų mononatrio glutomato (E621) - kuriuo aptepus ir zuikio spira skaniai susivalgo, ir naktiniaqi sliekai dalikatesu patampa :-D .... Bet jei be šito padažo tai nieko ten ypatingo nėra.
 #684778   Wytux
 20 Gru 2016 13:19
Skumbrotas rašė:.... Bet jei be šito padažo tai nieko ten ypatingo nėra.
Prie progos palek iki didziuju komunistu- pamatysi kiek dar ten yra ir be to padazo :-D
 #684785   eLPi
 20 Gru 2016 14:47
Sakiau šiemet anties nepirksiu, bet matau reiks atsiprašyti :lol:
 #684803   Skumbrotas
 20 Gru 2016 20:19
Wytux rašė:
Skumbrotas rašė:.... Bet jei be šito padažo tai nieko ten ypatingo nėra.
Prie progos palek iki didziuju komunistu- pamatysi kiek dar ten yra ir be to padazo :-D
Gali būt. Bet rasti kinietį virėją nepasidėjusį šalia saves maišiuko su mononatrio glutamatu irgi nepavyks :)
 #684804   Skumbrotas
 20 Gru 2016 20:24
Psiėmiau 2 antis, vienos svoris 2,8kg, pagalvojau - pusė į taukus nuvarvės, kažkiek kaulų liks, tai tos mėsos suvalgymui kaip ir mažai beliks :roll: O jei kas ir liks tai ir šalta susivalgys per kelias dienas... Dabar beliko apsispręst kaip paruošti...
 #684822   Agis
 21 Gru 2016 09:36
Nu jeigu neturi nei slidžių, nei šuns, o ir mėsos reiks susibėgusiai šeimynai, tai imi kalakutą, meti į obuolių sultis ir ramiai lauki Kalėdų :-D
 #684830   alkanas
 21 Gru 2016 13:13
Iš Anties tikrai nekažką lieka, pernai bandė kept gabaliukus kaip bulvytės fri aliejuje, apvoliojus krakmole ir kituose prieskoniuose, mėsos lyg ir daugiau liko bet sausoka pasirodė
 #684856   Kairys
 21 Gru 2016 19:31
Alkanas, gal kiek ne į temą, bet kokia jūsų niko etimologija? Su tokiu niku kepinių temoje irgi alkanam galima likti. ;-)
 #684918   krioklis
 22 Gru 2016 21:04
Joooo dabar suprantu kodel visi rubus parduoda tik xxxxl ismatavimu. Kad visi ryjat riebalus kilogramais :-vimt . Jau geriau vyrai pirkit vistas ar kalakutus ::hai-bai
 #684936   Skumbrotas
 23 Gru 2016 01:41
Agis rašė:Nu jeigu neturi nei slidžių, nei šuns, o ir mėsos reiks susibėgusiai šeimynai, tai imi kalakutą, meti į obuolių sultis ir ramiai lauki Kalėdų :-D
Kaip žinia turiu šunį, o vietoj slidžių dviratį, tad kažkaip išgyvensiu po to... :lol: O su kalakutu neprasidėsiu, jis man per didelis ir per ilgai kepa, vienas Kalėdas jau sugadinau su kalakutu... :/nek :?
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė