Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #89135   vava
 05 Sau 2009 16:24
Lazanijos receptas pagal mano zmona:

Darzoves pakepini- česnakus, svogunus, morkas, salierus ir paprika (jei megsta kazkas zinoma)... tada sudedi jautienos farsa ir verdi ilgokokai, vis vandenuko ipilant, kol farsiukas bus vientisas. Zinoma dedi prieskoniu kokiu megsti, tada as pvz sudedu kons. pomidorus savo sultyse ir sumaigau, galima aisku deti ir sviezius bet reik odele nulupti. Jei yra noras galima deti dar ir paomidoru padazo ar kecupo - cia pagal skoni. Kitam sluoksniui reik pasidaryti balta tirsta padaza... sviestuka su miltukais pakepini tuomet pamazu atskiedi pieneliu - druskyte, muskatas, vegeta ar druska (cia vel gi kas kaip megsta), jei nori galima deti grietines ar grietineles. Na o tada i skarda sluoksniuoji pagal nuotaika :) pradziuoj as aisku skarda patepu tuo padaziuku o tik tada dedu virtus lazanijos lakstus, jei lakstus naudos nevirtus tuomet farsiukas turetu but skystesnis. po kiekvieno sluoksnio pabarstyti tarkuotu suriu, pvz: lakstai, farstas, suris, lakstai, padazas, suris, lakstai, farstas, suris, lakstai, padazas, suris, lakstai, suris... ar pns. Kepti orkaiteje 30-40min. kol graziai apskrus

 #89245   audrutis
 06 Sau 2009 09:06
Paprasta "savadarbe" lazanija, bet pasiteisinusi :-D

Farsa sumaisote su druska, juodaisiais pipirais, pjaustytais pievagrybais bei grietine. Grietines dedate tiek, kad mase taptu tokio minkstumo, jog butu galima imti su saukstu ir tepti kaip koki dzema. Pirmas sluoksnis paruostas.
I koncervuotus pomidorus be odeles, pagardinus druska ir pipirais, idedate kecupo (santykis mazdaug 5/1) bei smulkiai ipjaustote viena sviezia raudonaji cili (jei nemegstate astriai to geriau nedaryti). Pries tai pomidorus irgi pasmulkinate siek tiek. Antras sluoksnis irgi gatavas.

Paimate labai gilia bleka (geriau nedidele, o jei gaminate visai armijai - tada didesne), istepate ja aliejumi ir visa iklojate sausais makaronu lakstais. Dedate viena is paruostu sluoksniu, tada vel makaronus, tada antra sluoksni, vel makaronus, vel pirma sluoksni, vel makaronus, vel antra ir galutini makaronu sluoksni, kuri apibarstote tarkuotu fermentiniu suriu. Kepate valanda. Jei orkaite dujine - geriau kepti uzdengus folija ir atidengiant tik pabaigoje. Kepti reikia iki valandos. Svarbu, kad abu sluoksniai butu pakankamai dregni (drekinimui reiktu panaudoti ir skystima nuo konservuotu pomidoru), nes priesingu atveju makaronu lakstai gali nesuminksteti. Skanaus.

 #89248   Agis
 06 Sau 2009 09:36
Nu persižiūrėjus daugiau mažiau apie "Lazaniją" supratau, kad tai eilinis makaronų apkepas, tik kad naudojami makaroninės tešlos lakštai.O jeigu jų neieškoti ir naudoti kas po ranka, tai ir "Pastitsio" išeis :lol: kurią tikriausia moka gaminti kiekvienas studentas :-D
Taigi pasirodo esmė ne recepte, o pavadinime :lol: man kažkaip smagu jau daugely metų gaminti makaronų apkepą :-D

http://www.manovirtuve.com/receptas/kar ... itsio.html

 #125496   okuma
 25 Bir 2009 09:59
Kadangi patiekalas is makaronu tai idesiu prie lazanijos... patiekalas lenku,nu man tai labai skanus ypac tiktu skridzui (paskutiniu metu skundesi kad muskuliu ner) siulau paragaut ir jums...taigi

CHLUSKI Z SEREM :

vienai porcijai reikes:

1.Pakelio makaronu (geriausi tinka tie su sriegiu)
2.Gryno sviesto 100 gr. (misinys ar margarinas netinka turi buti gryn. sviestas)
3.svoguno galva
4.Varskes suris arba tiesiog biri varske 200 gr.

Pagaminimo budas:

Kol verda makaronai tirpiname sviesta ant letos ugnies keptuveje,smulkiai supjaustome svoguna (lupta), suberiame i sviesta ir ant letos ugnies kepame kol igaus gelsvai ruda atspalvi ir suminkstes. Isvirus makaronam nupilame vandeni ir perplauname makaronus saltu vandeniu tada atgal i puoda ir uzpilame keptuves turiniu su visu sviestu,viska ismaisome itarkuojan ar ranka trupinant varske, viskas skanaus :!:
 #609260   Augustasjj
 20 Sau 2015 01:48
Siulyciau lazanijos megejams isbandyti kiek kitoki, gimininga patiekala, pavadinimu Parmigiana :) kaip ir lazanijos, taip ir parmigianos variaciju yra daugybe, todel daug nesiplesdamas, pasakysiu, kad esminis parmigianos ingridientas yra baklazanai :) baklazanu reikia tikrai nemazai (reikes keliu sluoksniu,kaip kad darytumet su makaronu lakstais). Juos reiketu pjaustyti isilgai per visa ilgy beveik pirsto storio riekelemis. Tuomet visas riekeles apkepti is abieju pusiu keptuveje (o dar skaniau griliuje). O toliau sluoksniuoti skardoje auktais krastais. Pirmiausiai eina jusu padarytas pomidoru pagrindo troskinys ar padazas, gali buti ir be mesos, toliau uzdengiamas sluoksnis baklazau, toliau vel padazas ar troskinis ir taip toliau :) virsutinis sluoksins turi buti padazo arba troskinuko :) kepti iprastai, kaip lazanija. Baklazanai bus beveik iskepe, nes pries tai buvo apkepti keptuveje, tad ruosimas neprailgs :) Virsus graziai apskrus ir viskas, pjaunam, ragaujam :) patiekiam su tarkuotu kietu suriu ir betkokiom salotelem :) Net nemegstantys baklazanu zmones valgo pilnais zandais :-D
Foto nelabai isvaizdi, bet kad plius minus matytusi esme, prasau ;uolrait
P.S. Parmigiana su parmezanu tikrai nieko bendro neturi :D
Prikabinti failai
Parmigiana.jpg
Parmigiana.jpg (75.35 KiB) Peržiūrėta 4077 kartus(ų)
 #609904   vava
 23 Sau 2015 08:01
du klausimai:
baklazanus druskini?
kas per pomidoru troskinys? tiesiog zali pakepti pomidorai at marinuoti?
 #609906   Augustasjj
 23 Sau 2015 08:28
Baklazanai apkepinejami be jokiu prieskoniu :) Netgi be aliejaus geriausia butu, iki kol siektiek paskrus.
O pomidoru troskinys ar padazas daromas kaip kiekvienai lazanijai: plius minus 2 svogunai pakepinti, 2 morkos tarkuotos pakepintos, saliero stiebas ar du pakepinti, toliau konservuoti pomidorai savose sultyse be odeliu supilami (kokie 800g), pomidoru pastos saukstas ar du, pipirai, drusta, lauro lapai, raudonelis, siektiek cukraus (pomidorai labai draugauja su cukrum). I visa sita galima ir sukepinto tarkim jautienos farso imaisyti, kad kartu pasitroskintu (bet butinai kepto, graziai apskrudusio) :) skoni kiekvienas pareguliuojam kaip kas nori :)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė