Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai

 #117244   Vegys
 13 Geg 2009 08:23
saturnas rašė:Galiu wiena gan nebloga lengwa receptuka suskelt ;-) . Pagal zmoniu kieki paimam kiaulienos sprandines ir supjaustome gabalais , swogunai sutarkojami per tarka ar supjaustomi smulkiai , druska , pipirai . Wiska sumaisome ir sudedadam i bliuda ir uzpylame kefyru , kad lengwai apsemtu . Po 1-2 valandos jau galime kepti !
Skanaus ;-)
Viskas ok. Kaip tik taip ir darau. Tik nepilu kefyro, kaip kad ir jokio kito skyscio (acto / keciupo / mineralinio vandens / etc). Kam to skystimo reik ? Nereik jo. Bent jau man :) Beje, ir druskos man nereik. Buvo savaitgali dukros gimtadienis, kepem saslykiukus, daug kas sake "suds cia bus pas tave, nieko neuzpyliai ant mesos." Ale po to valge ir gyre :) Dar vienas skirtumas - as palieku mesyte pasimarinuot kokiai parai .... Beje, gero saslyko pagrindas - mesa. Is kiaulienos - sprandine. Avienos / etc - nebandes, nedaauges iki to :) Jautienos siaip nemegstu, bet reiks pabandyt kada nors.

Visai neblogas straipsniukas http://www.gaspadine.lt/kulinarinis_pav ... iesmo.html
"Jei norite sveikai ir ilgai gyventi, kaip gyvena Kaukazo ilgaamžiai, jokių actų, alų, vynų, majonezų, grietinės, kefyro, jogurto, garstyčių, pomidorų padažų ar parduotuvėse esamų krakmolinių chemizuotų kečupų ruošiant kepsnius ant iešmų dėti negalima, kaip negalima dėti ir parduotuvėse parduodamų „šašlykų" prieskonių, - tai yra kepsnių ant iešmo gamybos profanacija, nes parduotuviniai prieskoniai ne tik gadina mėsą, bet ir keptoje virš žarijų mėsoje atsiranda nepageidaujamos skoninės ir aromatinės savybės ir netgi vėžį sukeliantys "kancerogenai. "

 #117281   Skumbrotas
 13 Geg 2009 10:00
Vegy, tame ir skirtumas kiek turi laiko šašlikui paruošti - jei parą, tai be abejo negalima pilti jokio alaus, vyno ar kito tam dalykui tinkančio skysčio, nes per tiek laiko ištraukiamos visos mėsos sultys ir šašlykas bus sausas. Tokiam laikui užmarinuoti tikrai tinkamiausias dalykas yra susmulkinti svogūnai. Bet jei reikia pasiruošti šašlykus per 2-4 valandas, tada svogūnai jau nebesumarinuos, tada puikiai suveikia alus, vynas ar kefyras. Acto marinatas mano požiūriu visai netinka, nes nuo jo mėsa irgi tampa sausa ir beskonė.
O kas liečia tavo nurodytą straipsniuką, tai atkreip dėmesį į autorių ir jį įsidėmėk - tai yra pats didžiausias kulinarinio pasaulio skiedalas, rankiojantis po internetą visokią informaciją, ją plagijuojantis ir su nedideliais pakeitimais arba be jų pateikiantis kaip savo "išminties" perlus :-D Mėgsta jis ir apie žuvų patiekalus postringaut, kažkada bandžiau pagal jo receptus šį tą paruošt, tai nemažai žuvies sugadinau... Tikrajį to vincento kompetenciją gali pamatyt šioje diskusijoje: http://giedrius-v.livejournal.com/77872 ... ead=726064 ;-)

 #117337   audrutis
 13 Geg 2009 12:28
Skumbrotas rašė:Na dėl skonio nesiginčijama... ;-) Man actas ne draugas. Naudoju labai ribotam ratui valgių.
Papasakosiu kaip darau, nes darau tikrai ne tipiska skiesta marinata, gal todel ir mesa visiskai nesigauna sausa. Supjaustau mesa, daug svogunu, idedu pipiru, druskos. Tada ant visko uzpilu keleta slakeliu 6% obuoliu ar kitokio acto, nu mazdaug kokius 100ml ant 1,5kg mesos. Na ir tada viska minkau rankomis kaip kokia tesla ne trumpiau 5 minuciu. Po pusvalandzio jau galima kept. Jei laiko iki kepimo yra daug, acto galima pilt siek tiek maziau. Cia gaunasi mesa kaip savose sultyse (nes ji visiskai nebuna skystyje), truputi parugstinta actuku. Kazkada esu megines tik savose sultyse, tai man ir kitiem ragavusiem patiko maziau :roll:

P.S. Taip pat galima ir acto esencijoje marinuot. Litras esencijos ant 1 kg mesos, gaunasi gutttt :-D Taciau kiekviena kasni butina uzgert samane, kad skrandzio keistis nereiktu :-D Bet kaip skanu :-D :-D :-D
 #193866   RamaZ
 05 Geg 2010 14:51
Šašlykus galima paruošt ir per kokį pusvandį. Čia jau su visais darbais - mėsos ir žalumynų pjaustymu ir kt. Viską galima daryt, jau atvykus į vietą - prie ežeriuko, upės, miške...
Reikės:
mėsos (geriausiai sprandinė). Skaičiuojam vienam žmogui - 300g kukli porcija, 400-450g rimta porcija, 500g ir daugiau - ryškus apsivalgymas, su galimom pasekmėm :lol: .
Reikės:
1 kilogramui mėsos - pakelis aštrių kaukazietiškų prieskonių, keliolikos svogūno laiškų arba mažos galvutės, petražolių arba kažkokio kito panašaus žalumyno, skiltelės česnako, trupučio druskos (kas mėgsta sūriau). Kam patinka galima dėt kario, čiobrelių, baziliko ir t.t.
Veiksmas vyksta sekančiai:
Susmulkinam žalumynus, supjaustom mėsą.
Viską dedam į didesnį indą, kad būtų patogu minkyt. Užpilam Kaukazietiškus prieskonius, druską...
Pradžioje gerai išmaišom, o paskui pasiraitoję rankoves, pradedame "minkyt". Minkom - vyriškai. Maždaug po kokių 5 minučiu (arba anksčiau) mėsa pradės šviesėt. Nepatingim dar padirbėt kelias minutes ir viskas. :gutgut . Šašlykas paruoštas - veriam ant iešmo ir kepam.
 #193876   Agis
 05 Geg 2010 15:06
Šašlykus galima paruošt ir per kokį pusvandį

Manau šašlykus ir reikia ruošti prieš kepimą, maximum 2-3 val. iki kepimo.
Nieko mandro nedarau, tačiau kas valgė patiko, o ir pats tą receptą jau kokis dešimtmetis kaip naudoju ir kito neieškau, nes skanu ir paprasta.
Susipjaustai mėsą, druskos ir granatų sultys, tik tos kur buteliuose.Minkai minkai, susigeria sultys į mėsą, vėl minkai...1,5-2 kg.mėsos sueina tas butelis sulčių.Tada leki gamton ir kepi, valgai su šviežiomis daržovėmis bejokių ryžių ar ketčiupų.
Kartais mėsa būna jau šlapoka, tai tiek sulčių neprireikia.
Pabandykit, gal patiks kai pajusite mėsos, o ne ketčiupo ir pipirų skonius ;-)
Nesakau, kad tai idealiausias receptas, tačiau man toks šašlyko gaminimo būdas tinka.
 #193885   RamaZ
 05 Geg 2010 15:20
Mačiau (pats dar nebandžiau, bet būtinai pabandysiu), kaip vietoj mūsų atsibodusių visokių ten "ale ryžių" ir etc. tikras gruzinų virėjas daro garnyrą prie šašlykų:
naudoja:
paprika, pomidorai, baklažanai
ant vieno iešmo veria papriką, ant kito pomidorus, ant trečio baklažanus
Kepa ant tų pačių žarijų, kaip ir šašlyką. Paprikas - kol truputį apskrunda, pomidorus - kol sutrūkinėja luoba ir jie truputį suminkštėja, baklažanus - kol pagelsta. Visas procesas trunka apie 10-15 min. Blyn kad skaniai atrodė :gutgut
 #193986   Agis
 05 Geg 2010 22:30
Aš negruzinas, tačiau panašiu patiekalu kartais prie jūros palepinu gryžusius vaikus
Paveikslėlis
 #205199   Donatelo
 22 Bir 2010 22:23
Pasiskaiciau pasiskaiciau,, noreciau kai ka pridurti ir as ir as :grin:

Zodziu, yra Gariunuose toks saslyku kepejas, nezinau ar jis gruzinas ar armenas tik :grin: Jis jau 20 metu gyvena is saslyku kepimo,, gyvena visai neblogai.. Kadangi mano uosvis (tiksliau jo dukra nenusipelne kad jis taptu mano uosviu :grin: , bet as ji vistiek taip vadinu) taip pat yra gariunu prekeivis,, keleta kartu tas saslyku kepejas sveciavosi pa mus sodyboj.... Aisku vakaro vinis budavo jo saslykai... Tad buvo taip: paime ,butinai sviezios ,gabala kaiulienos mentes (apie2 kg),, kelias galvas svogunu,, didele puokste sviezio tikro baziliko (anot jo, tikras bazilikas yra violetines spalvos, o ne zalias kaip mes iprate) ir is savo salies atsiustu prieskoniu...(prieskoniai-kazkokie ivairus pipiriukai, bet ne malti o gan stambiai grusti,prieskoniai be druskos) Mesa supjauste dideliais, na gal vos ne kumscio dydzio gabalais,, svogunus taip pat gan stambiai supjauste,, bazilika suplese rankom,, imete sauja savo prieskoniu ir viska maise... Ne kociojo,, o maise... lengvai,, sake kocioti negalima :grin: Pas mus akys ant kaktos,, kaip galima tokius mesos gabalus imarinuoti per 5 minutes ir net ne kociojant... realiai paruosimas truko apie 10 min... lauza kureno pats :) bia klupinejo jis ten prie tos saslykines,, vis laike ranka virs,, tai damesdavo tai isimdavo malkas is saslykines,, zodziu kai jau jis nusprende kad zarijos geros,, sudejo iesmus ir kepe bijau sumeluoti,, apie 15 min... maciau karts nuo karto islysdavo atvira ugnis,, bet jis kazkaip ramiai reagavo,, negesino jos,, o priesingai prasukdavo saslus ant ugnies...
Rezultatas - nerealiausi saslai kuriuos teko valgyti gyvenima...nesudege,, labai sultingi,gerai iskepe... :gutgut :gutgut :gutgut
Po to prie stalo pasipasakojo, kad gariunuose kepa paprastai,, su actu ir savo prieskoniais,, o acta naudoja aisku taupumo sumetimais, nes acte ismirkus mesa gali ilgai stoveti negesdama,, bet jis situ gariuniniu saslyku ,saslykais nevadina :grin:
Galiu pasakyti kad pats bandziau pagal ji viska atkartoti,, ir prieskoniu savo buvo daves,, ir baziliko issiprasiau,, deja man tokie mesos gabalai neiskepa o jai ilgiau kepu apdega.... bandziau pjaustyt ir mazesniais gabalais,, buvo skanu bet ne taip sultinga kaip pas ji... Apibendrinant - nenaudojo jokiu marinatu,jokios druskos, jokio ilgo marinavimo, jokio kociojimo... Supjauste,pramaise su priedais, sumove, pakepe... Viskas... Visas receptas... nezinau daugiau ka ir bepridurti :grin:
 #205265   Tadass
 23 Bir 2010 10:26
Sveiki. Pasidalinsiu netradiciniu saslyko receptu. Reikes vistiernos, obuoliu acto, cukraus, svogunu, prieskoniu.
Vista galima pirkti visa ir pjaustyti gabalais, galima pirkt atskirom detalem - sparnelius, kulseles- cia jau kaip patinka. Marinavimas - sudedam i inda vistiena, supaustytus svogunus, prieskonius (is principo uztenka ir pipiru, bet galima ideti ir paprikos, saslyku ar vistienos prieskoniu) pamaisom, kad apsivoliotu. Tada pilam cukru ir acta, velismaisom ir paliekam min 4 val, max parai, nes po to jau pradeda sauseti mesa. Cukraus reikia pilti daug - apie 200 gr. ant 1 kg vistienos, acto - , kad pilnai apsemtu. Gaunasi toks saldziarugstis marinatas. Nebijokit, mesa tikrai neissauseja (jei nelaikysit 2 paras), turbut cukrus neleidzia. Maunam ant iesmo ir kepam ;uolrait Jei patinka saldziarugste mesyte (ala china food) tai pirmyn. Kas valge, kecupo dar ne karto nenaudojo prie sio patiekalo, reiskia valgyt galima. Receptukas gan keistas, bet paragaves negali sustoti ;;yel
 #205623   vobler
 25 Bir 2010 21:09
na gal palaikysit kai kurie visai už gluša mane,bet Joninėms ruošiau šašlyka šitaip--apie 5kg kiaulienos(sprandinė geriau bet nebutinai) 4 galvos nomaliu svogūnu supjaustytos apvaliai-griežinėliais,pipirai malti kvapnieji kad matytusi pabarščius.taip pat ir juodu,ir kvapniūju pipiru žirneliais lauro lapais idedu nesigailint.česnako skiltelės jei didesnės tai 4-5.paprika raudona skiltelėmis.majonezo tik labai mažai ir vos vos kečupo pirmam apmaišymui.gerai pamaišyti ir šlakelis vytauto mineralinio,vėl pamaišyti,bet atsargiai,kad burbuliukai pasiliktu.palikti per nakti vėsioje patalpoje.skanaus ;-var-var. kas pabandysit duokit i snuki arba paglostykit '''bum
 #211268   mcdee
 30 Lie 2010 22:16
Turbut taip daznai saslyku, kaip budamas emigracijoj, dar nesu valges :grin: cia musu topinis variantas:

Mesa (kiauliena, tinka ir vistiena) ~1.5kg, du arbatiniai sauksteliai druskos, du cukraus, cili (kas megsta astriau), dvi citrinos arba trys laimai, puse galvos cesnako, kalendros ir metos (svieziu) po gera kuoksta (UK po pakeli).
Metas nuplikom karstu vandeniu(gera puse stiklines), viska smulkinam (mes darom smulkintuve), t.y. metos (su vandeniu), kalendra, cesnakas, prieskoniai. Supilam ant supjaustytos mesos, tarkuojam citrinos arba laimo zieveles (nuo vieno vnt. uztenka), spaudziam ju sultis ir viska gerai isminkom rankytemis.
Po geru 2h jau galima drasiai kept! Skanaus ;-)
 #215609   RamaZ
 25 Rgp 2010 16:47
Bandžiau improvizuot (nes privertė aplinkybės, buvo užsakymas šašlykams - jokio acto, citrinų, majonezo, pomidorų padažo ir t.t.)
2 kg sprandinės
2 didelių apelsinų sultys
2 arbatiniai šaukšteliai "kaukazietiškų prieskonių"
1 arbatinis šaukštelis "penkių pipirų mišinio"
1 didelis smulkiai pjaustytas svogūnas
pora smulkiai pjaustytų skiltelių česnako
pusė smulkiai pjaustytos paprikos
žiupsnelis čiobrelių
druskos
Viską gerai "išmaigiau"
Pabuvo marinate 3-4 valandas. Buvo visai skanu. Pabandykit, nes dėl skonio nesiginčijama
 #499901   pensininkas
 12 Rgp 2013 13:40
vot jeigu kam pabodes yra saslykas, ar siaip desreles, ar siaip nori paskanaut keptos vistos, tai biski cia si savaitgali pabandziau pasigamint.
Vistienos file ant zariju. Kadangi ruosiau maista 6 alkanom burnom, tai man reikejo:
- viestienos krutinele, file 1 kg
- fermentinis suris 200g
- kokios rukytos mesikes (dregnesnes, su lasinuku) 200g (as naudojau rukyta karka)
- ceskako ir svoguno pagal skoni.

Tai file sutvarkom, uzmarinuojam. Tam dalykui geriau naudot stambesnio malimo prieskonius, + papildomai galima paprieskonint su zoleliu misiniu. Viska pamarinuojam, tada pasaunam i saldytuva kokiai valandai pasimarinuot. Tada einam ramiai uzsikuriam kepsnine, pasigaminam angliu, atsidarom aliuko ir einam pjaustyt suri ir rukyta mesgabali riekem. Cesnaka su svogunu irgi neuzmirstam supjaustyt riekelem.
Tada pajamam folijos, ja istiesiam, dedam vistienos krutineles file gabaliukus. Tada uzdedam surio rieke, tada - rukyto mesgabalio rieke, ant visrsaus ceskakiuko ir svoguniuko siek tiek. Viska suvyniojam i folija ir gaunam toki kukuli. Kadangi burnu buvo 6, tai tiek kukuliu man ir gavos.
Viska sudedam i kepimo groteles ir kai turim angliu - dedam ant kepsnines. Kepam ~20 min., arba as uzsistaciau zadintuva kad skambetu po 5 min su 5 min intervalu, nu ir vartaliojau kai suskambedavo :-D ir po 4 suskambejimu kepimas baigtas - patiekiama ant stalo :gutgut
Vistiena gavos super duper :gutgut
 #565062   mangutas
 03 Geg 2014 20:05
as saslykus marinuoju pagal savo receptuka
darau taip:
3kg kryzines arba sprandines
5 dideli svogunai
5 dideli pomidorai
apie 250-300 g. grietineles
truputi druskos
ir pipiriuku
kam patinka vietoj pipiru dekite santamarija prieskokiu pakeli

ruosimo budas mesyte supjaustome norimo dydzio gabaliukais.imame pomidorus ir svogunus susmulkiname benderiu iki tyreles.i gauta tyrele supilame grietinele ir prieskonius.i gauta tyrele sudedame mesyte ir ismaisome.marinuojame maziausiai para,marinuojant 1 karta sumaisome.
skanaus.:)
 #612268   V77
 06 Vas 2015 14:03
Vienas netradicinis garnyro prie saslykelio receptukas. Jis vietoje tradiciniu ryziu. Salyga - saslas kepamas ne ant grill angliu bet ant naturaliu malku, nes reikia tureti zariju apkasti skardines.
Reikia: konservuotu kukuruzu,- na , kiek ten buna, 200 gr. lyg skardine. Tai iseiga vienam vidutiniam valgytojui. Maltu juoduju pipiru, paprasto sviestuko, reikalingos bus ir reples.
Viename kampe saslykines, atsilaisvinam vietos keletai skardiniu.
Imam skardine, suplakam, atidarom dangtuka iki puses, pilnai nuplest negalima. Viduje esancio skyscio neispilam, jame verda turinys.
I vidu dedam pilna valgoma sauksta sviesto ir arbatini nubraukta saukstuka juodu maltu pipiru. Megstantys extryma - dekites daugiau.
Kiek imanoma - neatidare pilnai dangtuko, pagrudam gilyn sviestuka. Uzlenkiam dangtuka, uzdarom - ir replemis pastvere skarbonke apkasam ja zarijom. Tegul viskas troskinasi.
Baigus kepti mesytei, tuo paciu isimam ir garnyra. Tik nesugalvokit rankom imt, skarda labai ikaista.
Isberiam viska i inda ir prasom, skanaukit. Valgyti reikia karsta.
Tikrai skanu - i sveikatyte.
 #612323   waneris
 06 Vas 2015 21:34
CAM00072.jpg
Geras receptas yra toks,2-2.5kg mentes abba sprandines(priklauso nuo pinigines)druska,pipirai pagal skoni,1kg kiviu (be odeles)isimam minkstima saukstu ,viska sumaisom lengvai su meile,po 2-3val. kepam ir skanaus.Receptas tikrai vertas demesio.Bandykit bus skanu.
Dar vienas kaip daro Vokietijoje 1kg mesos-1kg svogunu toks santykis plius druska,prieskoniai pagal skoni.Para marinuojam ir skanaus.
P.S oi laukiu lakiu as saslyku sezono laukiu ;-var-var. .SKANAUS VISIEMS. ''plot ''plot ''plot
 #612639   Augustasjj
 09 Vas 2015 14:30
Siulau nenuvertinti ir pabandyti pasidaryti saslyka is subproduktu, tokiu kaip kalakuto sirdeles :) Sirdeles pjaunam pusiau, marinuojam iprastai: druskyte, pipiriukas, kmynai, malta kaledra (ciut ciut), galima kardamono, slakelis augalinio aliejaus ir truputis raudono sauso vyno arba dar maziau nei vyno raudono vyno acto. Viska palikti pasimarinuoti bent 12 valandu, toliau verti ant iesmuku ir kepti ant grilliaus :) Nerealiai skanu ;uolrait galit greitai pasimarinuoti ir svoguniuku. Susipjaustom plonais ziedais balta svoguna, beriam truputi druskos, truputi cukraus, apslakstom saulegrazu aliejum, viska patrinam tarp ranku ir papilam balto vyno acto. Pasimarinuos per 15-20 minuciu :) Tobulas saslykiukas is daugelio nuvertinamu sirdeliu ;-var-var.
 #612655   RastaMan
 09 Vas 2015 16:39
Augustasjj rašė:...Sirdeles pjaunam pusiau, marinuojam iprastai: druskyte, pipiriukas, kmynai, malta kaledra (ciut ciut), galima kardamono, slakelis augalinio aliejaus ir truputis raudono sauso vyno arba dar maziau nei vyno raudono vyno acto...
Sveikas :/braj; ,
tavo nuomone širdeles galima pakeist mėsa? Ir dar klausimas, kodėl raudono vyno actas? Kuom jis čia pranašesnis, šiame recepte, už balto vyno actą?
Iškart dėkuj už atsakymą :/braj;
 #612659   Augustasjj
 09 Vas 2015 16:54
Mesos pakeisti subproduktais tikrai neverta, netgi daznai vartoti subroduktus nera patartina, bet sirdeles juk yra grynas raumenukas. Butent skonine prasme tikrai turtingas organas :) O baltas vyno actas nuo raudono vyno acto skiriasi kaip ir baltas vynas nuo raudono vyno, skiriasi vynuoges ir sudetis. Balto vyno actas yra zymiai svelnesnis, tinkamas ruosiant gryna paukstiena, juros gerybes, pagardinant salotas ir t.t... O raudonas vyno actas yra be kvieciu, be cukraus paprastai, be pieno produktu... Raudonas vynas actui priduoda stipraus aromato, astrumo :) tiesiog su sirdelm jis labiau tiks, nes yra ryskesnio skonio. Dar geriau aisku butu naudoti raudona sausa vyna :/braj;
 #612696   Mike
 09 Vas 2015 20:34
Augustasjj rašė:Dar geriau aisku butu naudoti raudona sausa vyna :/braj;
Pvz., Chianti. Labai tinka prie subproduktų. Hanibalas Lekteris prie žmogaus kepenėlių mėgo...
 #612724   Augustasjj
 09 Vas 2015 23:09
Chianti vynai tikrai tinka maisto gamybai, jie kurkas rugsteni nei kiti :) na o jei gurksnoti Chianti vyna, tai tik prie svelniu mesu, tokiu kaip pvz eriena :)
 #639001   Wytux
 26 Rgs 2015 21:19
Agis rašė:Šašlykus galima paruošt ir per kokį pusvandį

Manau šašlykus ir reikia ruošti prieš kepimą, maximum 2-3 val. iki kepimo.
Nieko mandro nedarau, tačiau kas valgė patiko, o ir pats tą receptą jau kokis dešimtmetis kaip naudoju ir kito neieškau, nes skanu ir paprasta.
Susipjaustai mėsą, druskos ir granatų sultys, tik tos kur buteliuose.Minkai minkai, susigeria sultys į mėsą, vėl minkai...1,5-2 kg.mėsos sueina tas butelis sulčių.Tada leki gamton ir kepi, valgai su šviežiomis daržovėmis bejokių ryžių ar ketčiupų.
Kartais mėsa būna jau šlapoka, tai tiek sulčių neprireikia.
Pabandykit, gal patiks kai pajusite mėsos, o ne ketčiupo ir pipirų skonius ;-)
Nesakau, kad tai idealiausias receptas, tačiau man toks šašlyko gaminimo būdas tinka.
Siandien isbandziau sita, tai :gutgut patiko ir sveciam, sultingi ir visaka, gal tik druskos pagailejau, bet tikrai uzskaitau.
 #691972   Wytux
 12 Kov 2017 13:53
Augustasjj rašė:Siulau nenuvertinti ir pabandyti pasidaryti saslyka is subproduktu, tokiu kaip kalakuto sirdeles :) Sirdeles pjaunam pusiau, marinuojam iprastai: druskyte, pipiriukas, kmynai, malta kaledra (ciut ciut), galima kardamono, slakelis augalinio aliejaus ir truputis raudono sauso vyno arba dar maziau nei vyno raudono vyno acto. Viska palikti pasimarinuoti bent 12 valandu, toliau verti ant iesmuku ir kepti ant grilliaus :) Nerealiai skanu ;uolrait galit greitai pasimarinuoti ir svoguniuku. Susipjaustom plonais ziedais balta svoguna, beriam truputi druskos, truputi cukraus, apslakstom saulegrazu aliejum, viska patrinam tarp ranku ir papilam balto vyno acto. Pasimarinuos per 15-20 minuciu :) Tobulas saslykiukas is daugelio nuvertinamu sirdeliu ;-var-var.
Ne ant griliaus, bet vistiek :gutgut Seima suzaveta tetes kulinariniais sugebejimais :-D
IMG_20170312_125342.jpg
IMG_20170312_132409.jpg
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė