Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #151760   Arunasbaze
 11 Lap 2009 20:48
Adzika pagaminti super paprastas dalykas.joje nebus jokiu konksmingu E,tiks prie ivairiu mesos patiekalu,troskiniu ,i sriubas :-D Tai va pradedam
1kg pomidoru(odele galima lupti,galima ne)
1kg raudonos saldzios paprikos,seklas isimti!
1 kg cesnaku
0.5 kg raudonos astriosois paprikos(kas nemegsta astriai,gali si kieki pamazinti,arba kitu ingridijentu padidinti) ;-) seklas isimti!
Viskas sumalama su slaiceriu atskirai,paskui sumaisoma viskas i kruva ir dar kart sumalama,tada dedam druskos pagal skoni,mazdaug ant 0,5l-1-2 arbatiniai sauksteliai
Viskas! :-D Dedame i indelius ir jie gali stoveti saldytuve iki metu laiko be jokiu esminiu pokyciu-visada atidarius kvepes,lyg vakar daryti
SKANAUS :-D

 #153718   Skumbrotas
 19 Lap 2009 11:05
Nu vo, vakar pasidariau tos adžikos. Pradžioj padariau Arūno recepto proporcijomis - paragavau ir nuo liežuvio skūra nusimovė... Dinamitas :!: :-D Padvigubinau pomidorų ir saldžios paprikos normą - vistiek pro ausis dūmai parūko... :lol: Galutinėj sumoj gavos apie litrą atominio kuro, užteks tikriausiai metams, nes per kartą daugiau kaip arbatinio šaukštelio nesuvartosiu, norėdamas kad avalynės padai nepradegtų :-D Kad metus nesuges esu garantuotas, nes pasaulyj nėr tokios bacilos kad išgyvent šitoj terpė sugebėtų, tik neaišku ar stiklas neištirps per tą laiką :?: :-D
Tik vot yra vienas neigiamas šalutinis efektas - pakandus lašinio gabaliuką, duonos, pusę šaukštelio šios adžikos ir užsigėrus 56 apsisukimo stiprumo gėrimu tas gėrimas atrodo lyg būtų kompotas... :?

 #153747   audrutis
 19 Lap 2009 11:51
Na pasidalinsiu ir as su astrumo megejais siokiu tokiu paprastu astraus padazo recepteliu. Mane sitas padazas ziauriai veza, o ir kitiems astriamegiams patinka. Tiesa, nemegstantys astriai su juo atsargiai, nes zmonos sesute kazkada siuo uztaisu lupas apsidegino, ko pasekoja keleta dienu vaiksciojo paraudusiomis, perstinciomis lupomis :)


O receptukas paprastut paprastutelis. Paimi 7-15 (pagal dydi ir astrumo poreiki) aistriuju raudonuju papriku ir jas su visais kauliukais gerai sukuteruoji (tam reikalui butinas virtuves kombainas). Tada nusiperki 0,5 litro talpos indeli Daumantu tradicinio pomidoru padazo, dali to padazo nupili ir susidariusia tuscia vieta uzpildai malta aitriaja paprika. Viska gerai ismaisai ir savaite laikai ne saldytuve, ko pasekoje padazas suskysteja, igauna tolygu astruma (astru tampa viskas, o ne tik smulkieji malto cilio gabaliukai) bei nepakartojama aromata. Skanaus ;-)

 #153754   audrutis
 19 Lap 2009 12:07
Agi, tu kiek pamenu rukai, ane :?: Kava taip pat berods megsti :?: O as siais dalykais piktnaudziauju mazai, taciau labai megstu astru maista. Ir visus siuos 3 dalykus sieja stai kas:
http://lt.wikipedia.org/wiki/Alkaloidas

Beje, kokainas taip pat priklauso alkaloidams :-D

Taigi visi mes esam daugiau ar maziau narkomanai, t.y. nuo kazko priklausomi :shock:

 #154606   Skumbrotas
 23 Lap 2009 18:22
Skumbrotas rašė:... Galutinėj sumoj gavos apie litrą atominio kuro, užteks tikriausiai metams, nes per kartą daugiau kaip arbatinio šaukštelio nesuvartosiu....
Parašyta 11.19, šiandien 11.23, reik jau eiti produktų kitai porcijai, bo šitos dviem dienom beliko... Ir apsiskaičiuok gi šitaip... :oops:

Dar vienas geras jau gatavos adžikos panaudojimo būdas - kaip marinatas silkei ar sūditam žiobriui ar kitai sūdytai žuviai :gutgut
Imam sūdytą silkę (arba kitokią žuvį), išdarinėjam, nulupam ir supjaustom gabaliukais. Susipjaustom cibulę gabaliukais. Imam indelį, dedam sluoksnį silkės gabaliukų, sluoksnį cibuliukų, užtepam adžikos sluoksnelį, vėl sluoksnį silkės, sluoksnį cibuliukų ir užtepam adžika - taip sluoksniuojam kol turim silkės. Palaikom kelias dienas, kad adžika persmelktų cibuliukus ir silkę ir galim vartot. Skanaus :!:
P.S. galima ant viršaus užpilt keletą šaukštelių aliejaus, jei kas mėgsta.

 #155312   Arunasbaze
 25 Lap 2009 20:10
Siandien pasitaisiau pikantiska padaziuka prie keptos stintos.Santykis toks:trys dalys majonezo ir viena atomines adzikos :-D ;-) Skanaus! :lol:

 #155450   Agis
 25 Lap 2009 23:51
Pasdariau, ale susnaicinau taip, kad gavosi kaip kokia raudona grietine.Zinoma su pipiriukais tai labai atsargiai, tik 6 vnt ydejau ale man uztenka, prakaitas muse, bet baltiniai neuzsidege.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė