kadangi cenakines turiu, tai cenakus gaminu vat taip :
reikes:
mesa
bulves
morkos
svogunai
sviestas
krapai
pipirai
lauro lapai
kiti prieskoniai
Niekad nematavau gramais, kilogramais. visad varau is akies
bet mesos turi but daugiau nei bulviu, o morku mazdaug dar dukart maziau..
mesa ir bulves susipjaustau nedideliais kubeliais, morkas ir svogunus ribkomis.
mesa isminkau man patinkanciuose prieskoniuose mesai (cia labiau pagal kiekvieno skoni). Jei tokiu nera, uzteks druskos + pipiro.
tada tokiu eiliskumu sluoksniais dedu i cenakine:
svogunai (ju dedu daug. i cenakine kokia puse geros galvos), paskui mesa, tada bulves, morkas, vel mesa, vel bulves.
dedant kiekviena sluoksni, stipriai spaudziu prie dugno, kad liktu kuo maziau tarpu.
Reikia taip pasiskaiciuot kiekius, kad uzdejus paskutini bulviu sluoksni, cenakine uzsipildytu iki virsaus.
Todel pildydamas cenakines tai darau su visom is karto. T.y. pirma isdalinu visoms svogunus, paskui pasluoksniuoju mesa ir t.t.
I tarpus tarp sluoksniu imetu po kelis pipiriukus (tiek mazus juodus, tiek didelius), idedu lauro lapa (kartais vienai cenakinej ir puses lapuko uztenka. pagal skoni tskant).
Ant susluoksniuoto patiekalo uzdedu gabaliuka sviesto (padalinu sviesto pakeli i kokias 8-10 daliu), uzpilu kelis saukstus vandens, pabarstau krapais.
Visa grozi i duchovke
Skanaus