Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #248462   Vitolis
 14 Sau 2011 19:34
1 dezute shprotu
1 nemazas svogunas
4 kietai virti kiaushiniai
Pekino kopusto 1 ketvirtis
1 agurkas (shviezias)
1 pomidoras
3 shaukshtai acto (geriau obuoliu)
4-5 shaukshtai majonezo su krapais
pipiru maltu
druskos (pagal skoni)
Perpjaunam svoguna pusiau, po to supjaustome plonomis ripkutemis ir apipilame virintu vandeneliu, kad apsemtu ir supilame acta. Paliekame 15-20 min pasimarinuoti.
I gilu inda sudedame shprotus (alieju nuvarvinu), apdedu juos marinuotais svogunais, po to supjaustau visus kiaushinius (ne labai smulkiai) ir paskleidus juos ant svogunu, apipilu majonezu. ant ju dedu supjaustyta briuselio kopusta, po to kubeliais supjaustyta agurka, o ant virshaus supjaustyta pomidora. Viska padruskinu, papipirinu, dar pabarstau krapu.
SKANAUS :gutgut
 #248635   Tadass
 15 Sau 2011 17:11
Paprasta, greita, skanu:

Vistiena supjaustom kubeliais, dedam prieskoniu ir pakepam. Supjaustom marinuotu agurku, atidarom konservuotu pupeliu (paprastu, be tomato arba paprasciausiai issiverdam). Agurkus ir vistiena, pjaustyti gana stambiai, kad gabaliukai nebutu mazesni nei pupeles. Visko dedam mazdaug lygiom dalim.
Kepta vistiena, agurkus, pupeles dedam i dubeni, pagal skoni druskos, juodu maltu pipiru, majonezo. Sumaisom. Skanaus.
 #249524   Vaidis
 19 Sau 2011 13:12
Super paprastos, bet neprastos Jūrinio ešerio salotos :cool:
Mums reikės:
1 karštai rūkyto jūrinio ešerio, 3 kietai virtų kiaušinių, konservuotų žirnelių apie 100-200g, majonezo, druskos, juodųjų pipirų, šviežių krapų.
Ešerį išlaupom nuo kaulų, sutarkuojam kiaušinius, suberiam žirnelius, druskytės, pipiriukų, krapiukų, majonezo ir viską permaišom :gutgut
Skanaus :!:
 #249600   pensininkas
 19 Sau 2011 16:44
O poto desertui:
visko ~ po 200-250 g: zalios vynuoges - pageidautina be kauliuku, mandarinu, obuoliu, marinuotu ananasu, pjaustytu griezineliais, bananu. viska isplaunam, nulupam ka reikia, suplaustom kubeliais, kurie neuzstrigtu gerkleje, i viena bliuda, pamaisom netraiskydami ir saikingai uzpilam sultimis, kurios lieka ananasu indelyje. Galima puosti ledus, o galima tiesiog taip valgyti. ypac skanu karsta vasaros diena - istrauki is saldytuvo, isidedi, suvalgai, atsigaivini. sveika ir naudinga.
 #714368   V1lius
 06 Bal 2018 13:24
Ne taip seniai atradau avinžirnius, kuriuos galima labai puikiai visur įkomponuoti, tiek darant humusą, tiek kaip užkandį prie alaus, tiek salotoms, tai trumpai parašysiu kaip darau paprastas ir greitas salotas su avinžirniais :ks> :

Ruošiant salotų pagrindą - kiekių aiškių nerašysiu, čia pagal kiekvieno skonį ir apetitą, bet aš sau prisipjaustau nemažą bliudelį. Taigi supjaustome iceberg'o kopūstą ar kitus žalumynus, pridedame agurko, pomidorų, juodųjų alyvuogių, jei mėgstate galima pripjaustyti ir šiek tiek avokado. Taip pat, jei turite galima apibarstyti linų sėmenimis, o galiausiai pabarstyti mėgstamais prieskoniais (druska/pipirai/krapai/česnakas ar koks prieskonių mišinys) apšlakstyti citrinos sultimis, alyvuogių/graikinių riešutų aliejumi.

Ruošiant avinžirnius - paimame skardinę ar pakelį konservuotų (ypač skanūs AUGA firmos platikiniame pakelyje) avinžirnių, ten jų grynas kiekis 200 gr, tai man su salotomis užtenka iki soties. Tad nupilame skystį, juos ant kiaurasamčio ar su šiek tiek popierinio ranksluosčio nusausiname, tada apibarstome puse šaukštelio kario ir tolygiai išmaišome. Tuomet įkaitiname keptuvę su mėgstamu aliejumi (aš ne per seniausiai atradau avokadų aliejų, brangus, bet geras skonis ir sveikesnis, nes gali kepti aukštoje temp. ir geresni riebalai) ir dedame avinžirnius bei pavartydami apie 5 min pačirškiname kol šiek tiek apskrus.

Galiausiai dar karštus avinžirnius dedame ant salotų ir valgome su pilno grūdo juoda duona. Tikrai greita, skanu, sotu ir maistinga.

P.S. Tuos pačius pakepintus avinžirnius su kariu drąsiai galima vartoti kaip užkandį prie bet kokio gėrimo. Ypač putojančio. :beer'2
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė