Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...

 #95353   blight
 04 Vas 2009 18:52
Tagi nupuciau dulkes nuo keletos savo feederu.
Paveikslėlis
Vienas su jautriu galiuku (ish shpagos :-D ), kuris, prieshingai nei dabar paciam galiuki, prasidejau jau nuo puses koto, buvo skirtas nemuniniu karshiu zvejybai. Shvinai aishku irgi naudojami savo lieti i shaukshta. Gan patogus rites tvirtinimas (tiesa prieshtaraujantis cesiaus teorijai apie riciu nuimamuma).
PaveikslėlisPaveikslėlis
Kitas feederiukas buvo skirta starkiu, lydeku zvejybai nuo dambos ant rajuko (rites stabdis nebeveikia, tai tekdavo paguldzius ant jos uzdet koki akmenuka) ::liux
PaveikslėlisPaveikslėlis
Turiu dar ir tokia beinertine rituke, kuri puikiai veikia, pernai dar ir vegeles gaudziau. Tiesa, labai suka vala, del extra short cast bugnelio konstrukcijos :-D Ishsaugota netgi jos schemute (kas pasakys kokia? :-D ):
Paveikslėlis
Na ir cia dar kazkokia ;;'plim zieminuke, kuria kiek pamenu radau bezvejodamas kazkur pusnyje :roll:
Paveikslėlis

 #95371   gintars
 04 Vas 2009 21:19
Paveikslėlis
nezinau ar tinka sita foto i sia tema bet idesiu. fotke daryta pries 10 metu kai man buvo 12 metu. cia viena pirmuju mano zukliu po kurios as jau gan rimtai uzsikabinau ant zwejybos. o buvo taip tevai per gimtadieni padovanojo teleskopa su rite pavasari jau kaj ejo ziobriai kaimynas man suriso sitema ir nusiveze prie dubysos. tada pagavau viena ziobri ta diena. kita diena as vel su meskere toj pacioj vietoj ir va nuotraukoje tos dienos rezultatas. zwejot vaziuodavau su dviraciu o mint tekdavo i viena puse apie 3-4 km.

 #95565   blight
 05 Vas 2009 18:44
Na ir bishkeli ish spiningazmo serijos.
Mano pirmoji lydeka buvo pagauta ant sherkshnas blizgutes (3 ish kaires). Aishku su inertine rite, 0.6mm storio valu, ir slyvuke pora sprindziu virsh blizgutes. Kazkokiu stabuklingu budu sugebejau ishsaugot visa sherkshno komplekta (kazkaip daznai palaidodavau jas :roll: )
Paveikslėlis
Keletas senukiu, trejetas ish kaires gerai viliojo shalvius, kitos - lydekas.
Paveikslėlis
Tekdavo pasidaryt ir savadarbiu, arba tiesiog rasdavau nemunui nusekus:
PaveikslėlisPaveikslėlis
Viena grazia diena i musu kaima prie ukiniu prekiu uzmaciau Salmo mepsiuku, kas cia do firma savaime suprantama net girdejes nebuvau, bet kadangi kainavo centus, o ir buvo vieninteles, tai ishleidau keletos savaiciu sutaupytus mokyklos badpinigius ir nushlaviau :-D Pats pirmas virshuj buvo nr 1 shapalu zuklej, juo ir dabar sekmingai gaudau placiaburnius.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Na o apie senaja klasika turbut nelabai cia ir ka pridurt galima, tiesiog klasika:
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
PS. nemazai blizgiu rasdavau Nemunui nusekus, tuo netgi specialiai uzsiimdavau vasaros metu, paskirdamas visa diena kaip vadindavau "lobiu ieshkojimu", na o kitas... tik sakydavau kad radau nemune :oops:

 #95633   Skridžas
 05 Vas 2009 22:09
Paveikslėlis
Prieš 10 metu mana pirmasi fideris :roll:

 #97096   Pelekas
 14 Vas 2009 14:49
Grazios nuotraukos, yra ka paziureti ziemos vakarais. Na pagaliu ir as turiu ka parodyti.
Sio nuotraukos nera geros kokybes, jo darytos apie 1970 m. kai mano senelis buvo taip galima sakyti zvejybos fanatikas. Kai ateidavo vasaros metas, jis su mano bobute ir mama stovyklaudavo prie Nemuno ties Kubiliu vietove. Nemunas tada buvo kaip reikalas. Stovykla taip pat aplankydavo ir teta su dede atvykdami motociklu. Stai pirmoji nuotrauka, kuri parodo kaip jie isikurdavo.
Paveikslėlis
Kadangi tais laikais nebuvo tiek daug zvejybos irankiu kaip dabar, arba jie buvo sunkiai gaunami ir brangiai kainavo, tai seneliui tekdavo ir is lazdyno meskeres daryt. O kai zuvies budavo tiek, kad gali prasimaitinti gyvendamas ant kranto, tai ir rykste netrukdydavo su zuvim kovot.
Paveikslėlis

Kiekviena stovykla turi tureti savo veliava, na o kai stovykloje net du zvejai (senelis ir dede) tai puikiausia veliava yra zuvies oda :lol:

Paveikslėlis

Mano senelis buvo uzkietejas spiningistas, o taip pat mego ir dugnine, kuiria vadino "zapuschcianke" :lol: . Dede daugiau gaude pludine ir dideliais laimikiais negalejo pasigirti. Senelis is jo juokdavosi kai dede pietu stalui pateikdavo kelias raudes, karsiokus, o pats senelis atsinezdavo "schmota" lydekos ar salacio sverianciu nuo 3 iki 5 kg.
Cia su mano mociute tikrina "zapuschciankes".

Paveikslėlis

Senelis nemego pludines. Jam cia nuobodi zukle. Ji pasiima spininga ir eina metydamas krantine. Vienoje vietoje jis niekada nemesdavo keliu kartu. Tai toks jo isitikinimas. Taip per diena jis nukeliaudavo kad ir kelis kilometrus. Sioje nuotraukoje galima pamatyti senelio veide ironiska sypsena ziurint i tas zuveles. Taip, ne kokie laimikiai is tos "zapuschciankes". :-D

Paveikslėlis

Kadangi senelis tarnavo juru laivyne, buvo tikras "mariakas", tai jo svajone buvo tureti savo motorine valti. Turtingas jis nebuvo tai valti pasidare pats su geru draugu. Pirko medziagas kur tik galejo ju gauti. Valties darymas truko net puse metu, po to dar taupe motoriukui. Pirma karta ja padare per trumpa, nes kai banguodavo vanduo tai valties uzpakaline dalis gerokai pakildavo nuo vandens, tai veliau jis ja perdare ir da dabar galima nuotraukoje izvelgti pridetine dali.

Paveikslėlis

Gaila, kad neisliko nuotrauku su jo dideliais laimikiais ir zvejyba is valties...

 #97198   Pelekas
 15 Vas 2009 19:45
Kadangi megstu patiuninguoti senas meskeres ypac ziedeliu sferoje, tai ikeliau nuotrauka su idomiomis ziedeliu formomis ir kombinacijomis...

Paveikslėlis

Cia kelios ritukes. Pirmoji buvo rasta ant nevezio kranto kai man buvo 16 m. Net nezinau kieno gamybos, manau rusiska. Gal kas pataisys mane...

Paveikslėlis

Cia ne labai sena rite, na gal jai apie 20, o gal 30 metu. Bet labai gera ir tvirta. Tai viena is mano pirmuju riciu kada pradejau zvejoti. Ja man padovanojo draugas. Ji jau turejo sugedusi stabdi, bet pludei buvo puiki. Suko net ir stambiausius karsiokus, na o karasioku tai mate galybe :-D

Paveikslėlis

 #97221   Pelekas
 15 Vas 2009 20:53
Kauno Aleksoto turguje negaliu praeiti pro sendaikcius, ypac susijusius su zvejyba. Si mini spiningeli nusipirkau uz 2 litus kartu su tokia rite. Si "pocket spin"a dar ir dabar naudoju karosams zvejoti. O dar kai pasitiuninguosiu tai bus gera kelionine meskeryte. Firmos ant jos neradau, bet padaryta tikrai neblogai. Tas aliuminis tai veza :-D

Paveikslėlis

Ta rite tai isvis komiska...

Paveikslėlis

Sie spiningeliai taip pat pirkti Aleksoto turguje po 10 litu. Labai patogus dar ir dabar zvejoti eserius, meknes. Puikiai svaido pjautines blizges. Siek tiek patiuningavus nepamainomi spiningeliai. Pats pakeiciau rites laikikli, perdejau ziedelius. Na tiesiog puikus vienarankiai spinai.
Cia kazkokios firmos "Fiwa" Camping Nr. 346 spinas - 1,80 m ilgio, Made in GDR. Akcija 20gr., bet puikiai meta ir 35gr. :-D

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O cia sio spiningelio originalus rites laikikliai :roll:

Paveikslėlis

Antras spinas tai DAM originalas. Uzrasas "D.A.M Art. - Nr. 2023 - 1,80 m - Wurfgewicht 18 gr. Irgi sviedzia ir sunkiasnes blizges. Originali rankena, keisti tik ziedeliai, nors ir gal be reikalo keiciau, nes originalus padaryti is aliuminio, kurie kruopsciai nupoliruoti.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O sia kabliuku dezute man padovanojo dede. Sias dezutes, kaip jis pasakojo, gamino radijo gamykloje vienas darbininkas ir parduodavo. Tai paprasciausiai kai kuriu detaliu junginys, kurios budavo naudojamos radijo rankenoms. Dar ir dabar ja naudoju. Saugiausia dezute kabliukams pasaulyje, net ir atsukti ja reikia nemazai pastangu :lol: (turint omenyje sriegi :-D )

Paveikslėlis

 #98668   blight
 21 Vas 2009 21:02
Praeita savaitgali uzsukau pas tevuka i darba, su tikslu nufotkint dedes lydekine, kuri dabar atsidurus tenais muziejuj. Meshkere padaryta ish kadagio, per viduri sujungta vamzdeliu, nuo senumo jau matosi ishilginiai suskilimai. Rite jau gerokai "senstelejus", bet dar sukas. Gaila tik kad jau kazkas ishnarste ir neliko nei pludes, nei pavadoko (ish storos gitaros stygos), beliko tik 1netinio valo gabalas ish rites styrantis. Bet pludes labai panashia kopija turiu pasidares ir ash, taip kad kaip atrode galima pamatyt:
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Na tuo paciu pareklaminsiu Panemuniu Regioninio Parko direkcija, kas leks pro shali galit uzsukt ir aplankyt tenais muzieju, kuriame pririnkta visokiausiu gan idomiu sendaikciu:
Paveikslėlis
Vienas ish idomiausiu - valtis rasta Merkyje ties intaku i Nemuna. Kokiu metu reiktu pasitikslint. Surinkimas labai idomus - mediniais kaishciais ir metalinem kabem (cia kas gavos skubant patamsi pafotkinus):
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

 #104937   spiridonas
 21 Kov 2009 22:11
Mano žvejybinės knygos: viena 1969 kita 1983 metų leidimo.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

viena "pasiskolinta" iš dėdės kita iš pusbrolio :-D

Čia dėdės papeckeliojimas knygos vidiniame puslapyje:
Paveikslėlis

Meškeriojimas - rimtas dalykas:
Paveikslėlis

 #139067   Xrapas
 08 Rgs 2009 20:50
kazbekas rašė:...Buciau dekingas jei kas suteiktu tikslesnes informacijos apie jos gamybos metus...
va pradžiai schemutė, jei sugalvotum tepalus patikrint- žinai, per tiek laiko... :shock: :lol:

http://www.joes-mitchell-garcia-reel-pa ... /g3800.jpg

O dėl metų...pažiūrėk pačioj apačioj, berods, su gamyba startavo 1980...jei gerai supratau:

http://users.skynet.be/mitchell-collect ... ary_g.html

 #154833   diego
 24 Lap 2009 16:40
pries ~20meti mano senelio pagauta kuoja (42cm) Neries upeje.
Paveikslėlis Paveikslėlis

Re:

 #173521   Guru
 19 Vas 2010 13:57
[quote="gelmes"]Ritė. Atvežta iš Gruzijos. Kada? Senai, senai...
Paveikslėlis Paveikslėlis

UAUAUAUAU as tokia pacia turejau tik visa juoda :) gaila tik kad vaikui bunant piktas dede ateme kartu su latvisku teleskopu... :(
 #205949   Vaidis
 28 Bir 2010 21:51
Sveiki muziejininkai :lol: per kraustynes radau keletą 'old school' ričių ir spiningą :!:
Sakau, gal kas kolekcionuojat, tai galėčiau perleist jeigu nebus į metalo laužą priduotos :twisted:
Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #307248   Pelekas
 25 Rgs 2011 18:11
Iskrauscius dedes sandeliuka jauciuos kaip muziejuje. Pirmiausia pradesiu nuo laaabai idomios "neuzsikabinancios blizges", kuri puikiai papuos mano ypatinguju masalu kolekcija.

Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25
Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25

Ji pagaminta segtuko principu, zuviai suspaudus nasrais, kabliukai atsiskiria ir sudaro dvisaki zuvies uzkabinimui. Mane tiesiog si blizge suzavejo savo principu :shock:

Toliau seka ivairios sukres, kurios manau, ir dabar puikiai gaudytu zuvi :cool:

Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25
Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25
Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25
Paveikslėlis
By pelekas at 2011-09-25
 #309530   Vitolis
 05 Spa 2011 21:11
Tokią sukrę su silikonine žuvele, pirmą kartą išbandžiau 1980m. Žmonos dėdė iš amerikės lauktuvių buvo parvežęs. Kol guminukas visai nenubrizgo, ešeriai nėrėsi kai pasiutę. Nors tas silikonas tada buvo dar gana standus ir uodegėlė ne kiek tevirpėjo. O po to pasidariau pirmą, kažką panašaus į žuvelę iš porolono ir prisukau su raudonu siūlu prie trišakiuko. Ir vėl prasidėjo žoras :)

Re:

 #333681   medvis
 15 Sau 2012 21:38
Vitolis rašė:Keletas mano muziejiniu relikviju:
Sovietmecio laiku inercine ritele, kuria galima pasukti ir fiksuoti shonu. Uzmetant masala, nuo rites valas nuslenka kaip nuo beinercines rites. Ja naudodavau meshkeriodamas lydekas gyva zuvele, dugninei.
Paveikslėlis
tokia pat isliko ir pas mane su ipakavimo dezute . naudodavau taip pat lydekoms gaudyti gyva zuvele.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #339403   Agis
 05 Vas 2012 15:22
Nu gal nelabai čia į temą, ale visviena nuotraukos žvejybine tema ir iš muziejaus :lol:
Taigis belandžiojant po filmuotos medžiagos archyvus užtikau labai įdomų dalykėlį, tai kažkaip panorau su Jumis pasidalinti :lol:
Žodžiu dabar skaitinėjant apie ofsetinius kabliukus, jų kilmę, priskyrimą Amerikai ar Japonijai, man jau bus keistoka, nes manau pirmieji sugalvojo vokiečiai arba kitų tautybių europiečiai, kurie priklausė Livonijos ordinui, o gal tiesiog jie pasinaudojo užgrobtų ir valdomų lyvių, estų, žiemgalių, kuršių , sėlių, lietgalių įrankiais ir patirtimi žvejojant šalia esančioje Dauguvos upėje ir vėliau su kitais krikščionybės "skleidėjais" perkėlė ir už Atlanto :roll: :-D
Nuotraukos ištrauktos iš AVI formato vaizdo medžiagos, tai dėl kokybės nepykite.

Pirma, tai apie ką aš kalbu, gamintojas pasirinktas atsitiktinis, svarbu forma

Paveikslėlis

Na o čia radiniai iš XIII amžiaus, rasti atliekant kasinėjimus vienoje iš LIvonijos ordino pilių

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vat tik įdomų, kokį "slieką" jie kabindavo :lol:
 #339418   PRobe
 05 Vas 2012 16:31
Prisiminiau ir pas mane yra nuotrauka iš muziejaus apie kablius. Irgi iš pilies, Bodrumas Turkija, tik tiksliai nepamenu kokiam amžiuje rastas. Manau ankščiau nei XIII, nu, bet koks skirtumas.
Paveikslėlis
 #339798   HorseFly
 06 Vas 2012 21:54
Issitraukiau siandien is rusio ledo grazta pramankstint, tai nusprendziau nufotkint ir imest cia. Idomu gal kasnors yra toki turejas ir numano kokiu laiku jisai yra, nes tevas rado ji pries 30 metu apytiksliai, o ir tada nebuvo naujas jis :) Pabandziau siandien isgrezt pora ekeciu, tai viena ekete greziau apie 10min. su pora pailsejimu, antra ekete pradejau grezt, bet taip ir nebaigiau, speju peiliukas uzlinko pradejo praslydinet... :) Isgrezus ekete paskui labai patogu ledo stori pamatuot buvo ''plot
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #339991   HorseFly
 07 Vas 2012 17:43
Apziurejes is arciau pastebejau, kad nuluzo vienas dantukas turbut del to ir nebejo isgrezt man tos eketes.. Reikes aptvarkyt ir turetu eit kaip per sviesta :gutgut
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #353196   erixonas
 20 Kov 2012 20:03
, šį kotą radau tėvuko daržinėj, kolega pritaisė tarybinio spiningo galą ir prašom, starkių siaubas ir mano laimingasis ;uolrait . Čia tikras veteranas, prikeltas naujai givybei [img=http://s18[url=http://postimage.org/image/3v28qnpxp/][img=http://s14.postimage.org/3v28qnpxp/DSC06111.jpg].postimage.org/5wtzwsq45/DSC06112.jpg][/url][img=http://s15.postimage.org/ezesstyc7/DSC06113.jpg][img=http://s14.postimage.org/3v28qnpxp/DSC06111.jpg]
 #364067   Rolas
 19 Bal 2012 07:39
Eik, eik, senais, gūdžiais tarybiniais laikais tai buvo ričių ritė. Šilti prisiminimai :) Siųsdavausi jas pašte iš "Rosposyltorg" katalogo po 5 rublius,( ir šiaip jame būdavo daug gerų žvejybinių dalykų, kurių negalėdavai rasti pas mus parduotuvėse). Nu kai ateidavau su tokia rite prie kūdros, tai visi seniai puldavo klausinėti iš kur tokį stebuklą gavau... Žodžiu, būdavau pervyj paren v derevne :) Per tas KBS-4, taip ir neišmokau mėtyti su "Nevskaja"...
 #365144   linkaz
 20 Bal 2012 19:19
Rolai ji KSB 4, rasau tik todel, kad daug sovietu riciu modeliu buvo ir KBS - is esmes ,aisku, pavadinimas nesiskiria, tik skirtingos gamyklos gamino, tai ir kaitaliojo raides :) . Ir ilgai ja gamino,apie 40 metu,iki 2003-uju :) , vykes modelis ,juolab kitos uzdaro tipo rites buvo dar prastesnes ,kiek pamenu, ir brangesnes.Lyg kazkokio Sekspyro modelio kopija, bet tiksliai nezinau, gal klystu . Perdavimas 1:2, tai sukti reikejo ilgai... :) . Pamenat ,kaip vediklis pjaudavo vala :superšokas , jei koks cekiskas valas kaip gaila buvo.. (auksarankiai metalini vedikli keisdavo keramikiniu) . Veliau pasirode modelis su didesne skyle dangtely, bet sitas ,kur foto, bent man mielesnis,be to, tas su didesne skyle jau neturejo metalinio apvado :/nek . Ir fig ju buvo lengva nusipirkt, prasydavo 10 rb. is ranku, tai rosposyltorg paslaugom naudotis - :gutgut ideja, nedaug kam dasildavo tada, manau..
 #365192   Rolas
 20 Bal 2012 20:52
Gal ir ne taip aš raides sudėliojau :oops: , užmiršau, jau tiek metų prabėgo... Nu jo, pjaudavo tas metalinis vediklis valą, ypač dažnai man pasivyniodavo valas ant ašelės. Ir labai gaila būdavo, jei sugadindavai tokio valo ritinėlį...
Paveikslėlis
 #365238   linkaz
 20 Bal 2012 21:51
:-ou-je tos raides esmes nekeicia visai, kai tiek tegamino modeliu, o tokiai zveju masei :superšokas . Pamenu ir as tuos valus, vokiskas ,jei neklystu, buvo rudai geltonas,arba zalias, ir gan lygus,o cekiskas melynas ir zalias,ar isvis keiciantis spalva, lyg vos briaunotas, kaip klinska, irgi dziaugsmas gavus , o tai klino , ir to nevisad buvo..dazes esu arbata kad spalva butu :-D ,ir tiksliai- daznai valas pasivyniodavo ant asies, tai vis tarp pirstu susukt itempta stengdavaus :-D O pameni, ritej veike atseit stabdis (kazkuri ten padetis tos svirteles korpuso gale, patrauki ja, ir persimeta i ispjova, kai karabina uztaisant,tik sunkiau :v-ar ), tratedavo vala tempiant taip, kad atrode tuoj lus, manau mazai kas naudojo ta "opcija" :lol: .Prisiminimu skyrelis kazkiek :oops:
 #422340   Evaldas Z
 13 Lap 2012 20:27
tesiant apie valus.
Paveikslėlis
paciam naudot neteko, visgi vyresnis uz mane, bet va radau siandien netycia tarp lobiu :)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė