Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #13087   Vytautas
 22 Rgs 2006 20:07
po savaites darbu, parvaziaves namo isokau i zvejybinius rubus , pasigriebiau naujai pirkta "daiwa" spininga ir nauja "shekspeare" ritele ir i zvejyba.
vaziuoju ir galvoju kur pasukti. prie priekules teko apsispresti kur. tai nuvaziavau i vilgelmo kanala. netoli, o ir senai ten nebuvau.
atvaziavus pamaciau viena ryboka su valtele plaukiojant, bet neklausiau kaip sekasi, o uzsidejes vobleri pradejau sukuoti kanala. pilna zoliu ir praejes kelio gala nutariau vobleri pakeisti riperi. pora metimu prie zoliu ir kazkas kitame gale spurda. spiningiukas mano mikrikinis 3-15gr. tai amortizuoja ziauriai. zaidimas buvo nuostabus, bet teko kelti lydeka i kranta nes gaudau be pavadzio, todel bijojau jog nukas. metu i kita puse ir vel yra. dabar stambesne ir taip pat inertingai spardosi. spiningas islinksta iki rankenos. vis delto lydekom per silpnas. tik sapalam ,upetakiam,kirsliam ir pan. bet lydeka prisitraukiu ir .... staiga nukanda vala ir teskiasi i vandeni kur guli nejudedama. soku prie jos ir ismetu i kranta. laime kad negilu. kolega su valtele plaukia prie manes ir meto tiesiai man po nosim, taip ir norejosi paleisti koki vezda atgal, bet pagalvojau, kad cia paemiau viska tai paejau i kita vieta. po sekundes is valteles patenkintas balsas pranesa ,kad palikau viena lideka ir matau kaip jis ja parsivelka.
as metu i kita kranta ir vel yra. si mazesne todel keliauja atgal. kolega vel persekioja mane ir plaukia artyn. as nuo jo tolyn, bet visur zoles ir nieko daugiau. nutariu baigti. uzteks siam kartui. juk vaziavau ne zuvies o atsipalaiduoti ir isbandyti naujus irankius, kas pavyko. lydeka pajudejo, o gal man tik pasiseke?

 #13093   Donis
 22 Rgs 2006 21:54
Manau,kad lydekos jau po truputi pradeda judeti,naktims jau ne taip ir silta,dar vienas faktas tame,kad jos telkiasi i burius,kad ir Vytauto sendienos zvejyba paemus.

 #13171   Vytautas
 25 Rgs 2006 16:45
tai va,sekmadieni irgi ten pat buvau su irmantu, tai jam kaip nepatyrusiam visai neblogai pasiseke. ::liux ikirto tris lydekas, kai as tik viena ir eseri. bet svarbiausia, kad lydekos po truputi juda. ;-var-var. tiesa visos tu paciu gimimo metu. :donknow' visos kaip viena 800-900gr.

 #16841   Vytautas
 22 Lap 2006 18:54
vakar nebeistveriau ir nulekiau i Vilgemo anala. nors buvau tik pora valandu nes del sulauzytu sonkauliu ilgiau pavaikscioti negalejau, dvi lydekaites pagavau. siek tiek adrenalino kraujuje padidejo.

 #16887   Agis
 23 Lap 2006 15:43
Vilgemo anala

A jau ir ten zvejoti pradejai :lol: :lol: :lol:

 #16901   tuomahaukas
 23 Lap 2006 18:05
Nu aš tai vargais negalais susilaikiau nuo komentaro... bet Agis neištvėrė :jeheje: :jeheje: :jeheje:
 #29730   Vytautas
 21 Bal 2007 20:38
senai šiame skyriuje nebesilankiau ir nemačiau Agi tavo komentarų dėl "analo". juokingai gavosi, net pats pasijuokiau. kaip nepastebėjau tokios kvailos klaidos rašydamas? Na užtat linksmai gavosi, o dabar apie rimtus dalykus. Kadangi šiandien pirmoji lydekavimo sezono atidarymo diena, tai nusprendžiau ją praleisti prie vandens. Problema buvo ta, kad negalėjau apsispręsti kur važiuoti, tai išvažiavau Priekulės link. Važiuojant sumasčiau patraukti prie Vilgelmo kanalo (šį kart prie kanalo). Išlipus iš mašinos prapuolė noras žvejoti, nes Klaipėdoje atrodė pakenčiamas oras, o laukuose neįmanoma buvo stovėti. Pūtė stiprus, o svarbiausia labai šaltas vėjas, kanalu ritosi bangos kaip kokiu Nemunu, su baltom keterom.Na jau atvažiavus teko eiti prie vandens. Praslankiojęs apie 1,5 val. ir neturėjus nė mažiausio požymio, kad kanale kažkas gyveną, nusprendžiau ieškoti kitos, ramesnės vietos Privažiavęs pagrindinį plenta pasukau link Tenenio.
Tenenys dar gerokai patvinęs ir ne visur gali prieiti. Žvejų buvo ne mažai, bet visi sušalę ir po biškį besiruošiantys namo. Aš nuvažiavau prie savo pamėgto kanaliuko, bet praeiti iki jo negalėjau, todėl pamėtęs pusvalandį pagrindiniame kanale einančiame nuo siurblinės ir nieko nepajautes išskyrus nusivilimą, nuspręndžiau grįžti namo. Privažiavus Priekulę apsigalvojau ir pasukau link Agluonėnų. Bevažiuojant pamačiau kanalą tekanti per laukus ir sustojau. Tikraiusiai juokingai iš šalies atrodžiau su spiningu prie to kanalo, nes tikrai nepagalvotum, kad tenai kimba žuvis. Užsikabinau mažą riperiuką ir po antro metimo pajaučiau, kad lydekavimo sezonas atidarytas. Po kelių sekundžių ant kranto šokinėjo kokių 700 gr. lydekaitė. Metu dar kartą- smūgis, bet pasispardžiusi atsikrato, metu ten pat vėl ir vėl smūgis. Velku link kranto, bet ir vėl jai pasiseka. Bandau ten pat dar kartą ir dar, bet jos jau nėra. Matomai įsidūrusi į kablį nuplaukė tolyn. Einu kokius 10 metrų į šalį ir metu išilgai kanalo-stukt. Silpnai trūkteliu ir jaučiu spurdesį kitame gale. Yra vėl. Praėjęs šiek tiek toliau ir atsisukęs metu į praeitą ruožą- yra. Šįkart rimtesnė. Kokių 1,1kg. lydekaitė niekaip nenori pasiduoti ir laksto po kanalą. Pro šalį važiuojančios mašinos sustoja ir žiūri kaip aš bandau kažką ištraukti iš vandens. Jiems matomai keistai atrodo, kad kažkas kažką traukia iš tokios pelkės. Trumpiau tariant ir mažiau rašant aš per 1,5val iš tos "pelkės" ištraukiau 8 imamas lydekas ir dar 4 nusispardė, neskaitant, kad dar nukando riperio uodegą peiliukas ir turėjau kelis silpnus kibimus.
Paskambinęs draugelis ir sužinojęs,kad sezono atidarymas pas mane vyksta pilnu tempu, atlėkė ten pat ir jis dar pagavo 5. Taip, kad sezonas prasidėjo gan smagiai. Pasikroviau adrenalino visai savaitei.
P.S. Doni, nepergyvenk, visų neėmiau, o paleidau didžiają dalį. Paėmiau mažiau nei leidžia taisyklės.

 #36130   Mindenas
 30 Lie 2007 15:14
Miortvas tas kanalas jau senai,ko ta žuvis ten nesiveise, kas ja išsėmė, turbut nevale žinot.Pamenu senas dienas dar visai jauni vos nepirma pažintis su žuvim (yskaitant ant siulo ir adatos lenktos gaudimas karosiukus :-D )
Pamenu meti y kanala balta tvisteri ir sedi,visos lydekos sverdavo nemažiau 1,5kg,vaikam tai didelis yspudis budavo,tiesiog yaugo i širdi tokie dalykai ir tu nebegali nebuti nežveju ;-)

 #36147   Mindenas
 30 Lie 2007 20:03
Esu girdėjas, kad "krato" gi palei ta kanala daugumoj vietu nutiesti elektros laidai y gyvenvietes,užmeta ant laidu kablius,viena,kita ir išdaužo žuvi :cry:
Tokiu dalyku nepropoguoju,turiu GA tel.nr. kaip mat kviesčiau pamates,bet ta GA pasmumis irgi dar nekelia pasitikejimo :!:

 #36149   cesius
 30 Lie 2007 20:14
Nezinau, cia varo visi ant to kanalo, bet as pries pora metu ten varydavau intensyviai ir negaliu skustis, kad jis visai bergzdzias. Pagaudavau su spinu ten ir lydeku ir eseriu, ypac pavasary ten ant mepsu kimba eseriai padorus, lydekos kaip ir dauguma vietu megdavo guma salotine su juoda nugara. Gal neverta ant jo taip varyt :roll: , gal mes ka nors ne taip darom :roll:

.

 #41794   Zvejukas
 02 Lap 2007 12:19
zuvu vietos keiciasi , norai. zuvies ten daug, y tinklus nelenda ( sakau ish savo jaunos patirties) , elektra ? na taip girdejau kad nustekena, lydekos kimba ihstisa vasara... tik reikia pateikti gal kitaip masala. nebenori jos nei mepsu nei blizgiu, geriausia perlas su melyna nugara 4gr jigas ir sokdinant... arba gyva zuvele... karsiu gan daug sauleta diena pasiveiksciok pakrantem pamatysi ir karosu dideliu, tik lynu simeet nepagavau... teko ir ungury pagaut ir salati ... zuvies ten nemazai ...

 #41890   ensteinis
 04 Lap 2007 10:59
Ten zuvies tikrai turi buti gi kanalas pavasary su mariomis susijunge vanduo is mariu patvinsta, man rodos, tiksliai nezinau bet taip galvoju o zuvies judejimas yra matomas taciau kazkodel nesimaitina :) Galetu ten ir stinta ieiti jei butu sliuzai atidaryti ir zveju ziema daugiau butu, ar niekas nesat megine ziema ant ledo ka nors ten pagauti?

 #41992   Mindenas
 05 Lap 2007 09:43
cesius rašė:Is malku ylankos daznai atidaro sliuzus, ir pacioj pradzioj kanalo ganosi nemazi salociai :!:
As kitaip manau esu uztikes ir ilgai grozejasis bet ten greiciausei ne salacei ten stanbus ziobrei ,labai stanbus,nes pamenu senai is gretimo kiemo toks senis jis dirbo ten priepat taj jie nuolat su kaimynu tinkliuka mezdavo,o suzinojom visai atsitiktinai su draugu kad jie ten tinkla meta,zvejojom su tvisteriukais eserius ir uzkabinom ju tinkla netycia,taj per jega krantan prisitempem kad prigriebt paziuret,betraukiant visas pavirsius pradejo virti o tinkle matesi pilna ziobrio, visi ziobrei ydentisko dydzio ~1kg ir daugiau
,spejom po kelis isinarpliot ir pamate savininkai ir isvare,buvom vaikai nerupejo nei kokia GA iskviesti visgi leido po tos kelis ziobrius pasilikt,turbut jie taip mus papirko uz atskleista nusikaltima, vat tokios tos tokeles :ruko

 #100508   jashas
 28 Vas 2009 20:16
Mantas rašė:Paveikslėlis siandien smagiai pora valandikiu praleidau su avizele :cool:
::liux grazus kupriai ;-)

 #102686   mcdee
 12 Kov 2009 20:34
O kartais nera zenklo ieit/zvejot draudziama ar panasiai toj aptvertoj teritorijoj?

 #102856   hamis
 13 Kov 2009 16:16
sian griztant is klp specialiai per ten vaziavau :grin:
Paveikslėlis

 #104872   Urlys
 21 Kov 2009 20:09
Praėjusi ketvirtadieni buvau pasižvalgyti, nuo Klaipėdos pusės iki miškelio už posukio link Dituvos ledo nėr (vietomis ledukas palei krantą, bet dažniausiai vakarinį), toliau vientisas ledas (po visą kanalą šunis lakstė ant ledo, pats nelipau), kaip toli nežinau, toliau nevažiavau.

 #110801   redlinet
 12 Bal 2009 11:13
Vakar buvau kanale vandentiekio teritorijoj,oras buvo geras,nors ir apsiniauke.slieko neeme,tik manu kose.pasiseriau nedaug.dviese pagavom tik apie 25 zuvis.raudes,plakiai.tokie rezultatai :(

 #110985   redlinet
 13 Bal 2009 21:11
o kaip ta ilankele vandentiekio teritorijoj?ar ten apsimoka bandyt gaudyt?nesu bandes :)

 #111074   Ceslovas
 14 Bal 2009 09:27
Yra viena mazdaug per viduri vandentiekio zonoj, is mariu puses, o kita- prie vodokackos, gale vandentiekio teritorijos, priesingoj mariu pusej. Abi yra mazdaug vienodos, panasios. Ta, kur per vidury zonos tai vasara uzzelia visa pilnai, o ta, kur gale, tai buna plika( tik vidury kanalo juosta lapusniku eina). Ta prie vodokackios man nelabai patinka, nes ypac dabar ten prasideda "sardelkininku" bumas. Privaziuoja, prisiukslina, prigeria, dar ziurek ir sietku primeto... Vienu zodziu toje vietoje prie tos ylankos daug "poilsiautoju"... Dar kartais uztaikyti galima, kai buna ijungta vodokacka, tai toje ylankoje nepazvejosi, vandeni traukia, srove ir garselis nemazas... Kalbant apie ta viduryje zonos ilankele, tai manau geresne, nes ten poilsiautoju 0 buna(toli eiti reikia), ir nors ji uzzelia, ten zuvies zymiai daugiau gali pagauti nei kitoj ylankelej. Tai va, cia as taip skaitau is savo patiries tose ylankelese ;-)

 #111265   Vaidis
 14 Bal 2009 21:15
kiek kanale esu gaudęs, tai didesnės kaip 1kg nesu pagavęs, o tokių iki 500g tai po 7-9vnt per kelias valandas, gaila vaikus žalot, nebegaudau aš ten :roll:

 #111371   Ceslovas
 15 Bal 2009 13:14
Anksciau atsimenu, pries kokius gerus 4 metus, kai tik pradejau ten gaudyti, tai per diena kokia 30 kliovu ant zivco turedavau beveik kiekviena kart kai varydavau, bet turbut vieni peiliai, nes suvanoja raudeles ir vsio...Bet esu geru monstru paleides( 0.5 lieska ne rodiklis :eek: )...Bet dabar tai sunkiai, vos 2-3kliovai, ir daugiau papuola kad eseriai ima ant gyvos nei lydekos. Ant spino nelabai as ten gaudau, bet kiek sutinku "veteranu", tai daugiausia, kaip Mantas sake, ant salotiniu ir dar ant balto perlamutro riperiu visi gaudo. Vot ten jeigu atsedesi gera savaite kiekviena diena ribalkose, tai tikrai kazka gero paimsi ;-)

 #112130   redlinet
 18 Bal 2009 20:11
paskutini karta kai buvau ant slieku jokio kibimo,tik manu kose isgelbejo :) siandiena pazystamas drevernos pusej zvejojo,bet nieko.vejas siaures,tai ir rezultatai daugmaz aiskus turi but :)

 #112471   redlinet
 20 Bal 2009 18:59
Vakar su kolega buvom kanale,mazdaug viduri vandentiekio.vejas siaures buvo,bet pasisere gana neblogai pagavom raudziu.bet dauguma smulkme.nemazai spiningautoju buvo,bet ko teiravomes tai niekas nieko nepaeme.bent jau taip sake :)

 #113230   vladka
 23 Bal 2009 03:55
Na, ar kas nors is spiningautoju buvo jau kanale? gal kokiu laimikiu gavo dovanu? nes sendien gryzes namo po darbo planuoju vaziuoti uz priekules i kanala pametyt spiniingiuka, gal mano siulomi masalai sudomins kokia lydekaite ar esery?! turiu dar viena klausima, ar ten zvejojant reikalingas spec leidimas, ar tinka ir zvejo tas zalias bilietas kuris leidzia zvejot visuose telkiniuose isskyrus tuos kuriuose atskirai isduodami leidimai?

 #113493   vladka
 24 Bal 2009 09:12
taigi vakar buvau kanale. kiek su draugu kilometru valo ant rites priviniojom vienas dievas ir tezino, o kibimo nei vieno neturejom, nors vietiniai zvejai, mums tik atvaziavus, gyva zuvele pagavo lydekiuka... buvom apsidziauge kad gal sis tas uzkibs, bet deja teko nusvilti..

 #113971   crg
 27 Bal 2009 08:18
Šeštadienį ant skritulių paėmė 7 lydekos visos apie 1-1.5kg kibo ryte nuo 10 iki 11 val. su spiningu tik atsargus bakstelėjimai ir tai tik ešeriai vaikėsi ir vienas rimtesnis kibimas iš po medžio bet neužsikirto ėmė ant salmo voblerio horneto.Vanduo verda nuo žuvies o kibimai minimalus gal vanduo per šaltas :?:

 #120738   Ceslovas
 01 Bir 2009 09:43
Nu va. Vakar buvau pasedet porai valandikiu vakare prie antro sugriuvusio tilto. Siaip netaip pagavau viena eseriuka, kuri daviau bratkiui uzsimest ant gyvos... plude benesant vejeliui prie vidurinio tilto poliaus niurkt! Ir issitrauke 1.5 kg lydeki :) Tai va. Kazka dar ymanoma tam kanale pagaut. Laukiam ziniu is kitu ;-)

 #124776   subariux
 19 Bir 2009 21:00
Sian nu16 iki 20,30 3 plakiukai ir raudele mazyte kanale,o malku ilankoj gaude raudes tokias puse grybo,lyg ant teslos lyg ant mankes ir jaukino
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė