Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video

 #110765   cesius
 12 Bal 2009 08:57
Kaip upetakiai mane padare :!: :grin:
6val ryto ir as jau pakeliui link numatytos vietos
Paveikslėlis
Atvykus y vieta pradedu ieskot to vienintelio "desktopinio" :grin:
Paveikslėlis
Artimiausioje revoje sulaukiu stipraus timtelejimo ir istraukiu shniura be strymerio, galvoju jog lydeka nedali stovet revoj , tad risu 0,25 pavady ir tamsesne varlyte nei buvo pries tai. Pirmu pravedimu sulaukiu stipraus kalimo per varle, bet tam jau buvau pasiruoses, raunu kaip reikiant :twisted: Mucha sulinksta vdubu ir shniuras zviegia vejyje :shock: , pirma mintis slakys, taciau revoj pamatau besivartanty orandziny pilva, esu ramus nes buvau tam pasiruoses ir pradedu be striomo zaist su zuvim, bet po keliu akimirku fuc... .Paveikslėlis Einu toliau ... uz kokio pusantro km permetinejant strymery y tarpine stotele pamatau keista verpetuka prie pat koju, lyg strymeris- sausa muse :shock: . Atsariai pasileidziu keleta metru pasroviui ir raudongalvy strymery uzmetes pries srove leidziu jam laisvai dreifuot pro ta vieta, laukdamas "kalimo". Pamatau kaip upetakecas tevelis pakyla letai ir uztikrintai prie strymerio ir apzioja , kertu... fuc.... . Zmonos skambutis kvieciantis gryst ant balandeliu, lai jie plaukioje, as dar sugrysiu......

 #110936   Agis
 13 Bal 2009 19:16
Nu ir mes su eLPi nutareme sestadieny prasivedinti, pauksteliu pypavimo pasiklausyti, pasitreniruoti :lol:
Nulekus iki tos vietos Atmatoje, kur tikejomes zvejoti, pamateme, jog sansu nera, yra kas anksciau keliasi arba anksciau atvaziuoja, tai pasileidom ieskoti vietos kur ramiau, kur nereikia ziureti, kad kaimynui su svereliu neuzvaziuotum :lol: Radom jau ir tokiu, kurie palapinese nakvojo, ir nesalta amonems, pagalvojom :lol:
Taigi reikejo isbandyti naujai ysigyta feederiuka, tai ir tikslas buvo juo padirbeti perpratant kokio svorio serykleles anam geriausia pritinka.Trumpai tariant uzsiemiau "Faniera", o eLPi, seda "Na krupniaka" :lol: Zinoma Atmata jau tokia yra, kad pasitaiko suzvejoti ir neyprastu laimikiu, jei stinta dar ir visai pritiktu prie sio laikmecio
Paveikslėlis
tai vezys kazkaip dar per anksti kabinejasi
Paveikslėlis
Oras nuostabus buvo, tai ir zvejojom, o tiksliau as zaidziau atsipalaidaves su plakiais ir kuojomis, kurie pirmuma atiduodavo tai sumustiniui, tai dzikeliams, tai kukuruzui.
Paveikslėlis
Po zvejybos as ieskojau eLPi karsiu tarp savos "fanieros" tai ir nefotkinau snargletomis rankomis.Laimikiu nuotraukas sudelios pats karsininkas :lol:
"Faniera" jei nepakliuvo kam nors kitam, tai turetu dar plaukioti :lol:

 #111002   Jonvabalis
 13 Bal 2009 21:45
Taigi per sventes apturejau dvi saunias zukles skirtingais zvejybos budais, na bet viskas is eiles. Sestadienis su bolonke traukiu i panemune. Vanduo aukstokas, bet rast vietos tarp krumu ir prieit prie vandens dar galima, uzsiseriu ir laukt ilgai nereikia meksrai kimba, papildomai uzmetu feederi. Vanduo dar pakankamai saltas, tai ilgai neistveriu gelos ir keiciu vieta, randu, kad net atsisest prie vandens galiu, persibazuoju ir boloninu is sirdies plius feederis dar neleidzia uzmigt. Taigi pirmoji zukle - sirdies atgaiva... :-D rezultatas 4,5 kg meksru.
Na antroji zukle antraja Velyku diena dave kaip reta, kelias nuotraukas imeciau i laimikiu tema, o reportaza sukurpsiu rytoj, bo po siandienos zukles nei jegu, nei razumo nuo tokiu laimikiu :fingal:


Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

 #111069   eLPi
 14 Bal 2009 09:09
Agis pradejo, as pratesiu, is mano zvejybu dienorascio:

5.30 Agis jau laukia prie mano namo durų. Tikslas – atidaryti atvirojo vandens sezoną su fyderiu. Taikomės į karšius. Vėjas R, PR, 5-7 m/s, slėgis stovi vietoje jau kelinta diena – 76, temperatūra apie 6 laipsnius šilumos, mėnulio pilnatis, debesuota, saulė pasirodė apie 13 val. Važiavom neskubėdami, žinojom, kad didžioji dalis žvejų nusės kur prie Aukštumalės, Upaičio ar dar kur prie mažesnės upės, o dar daugiau jų bus karščiausioje šių dienų vietoje - ant molo. Vietoje buvom apie 6.30, pasiruošimas. Agis maišo pašarus, nes žada žvejoti su šėryklėlėm. Aš norėjau pailsinti rankelę po vakarykščių strimelių ir nusiteikiau ramiai pagaudyt tik didelę žuvį – karšį, todėl kabinu trijų uncijų svarelį, naktinius sliekus ant vienos meškerės, mėšlinius - ant kitos ir švysteliu į Atmatos sraunias gelmes. Pirmieji metimai ir meškerių viršūnėlės ilgai nuobodžiauti neleidžia. Įtartinai dažnai suvirpa. Traukiu, sėdi – jo didenybė pūgžlys ! Žiūriu į jo akis ir matau kaip jos tarsi sako: „tai sakai ant karšių atvažiavai ?“. Nukabinu, metu į vandenį. Tuo tarpu Agis nespėja tvarkytis su savo dviem fyderiais. Prie jo pasiūlyto pašaro susirinko kuojos, plakiai ir .... dar kažkas. Kibimai užtikrinti tik pakirst sunkiai sekasi. Sumažinus kabliukus, paploninus pavadėlius pirmosios žuvys jau krito į tinklelį. Masalui naudojo musės lervas, kukurūzą. Pirmąjį karšinį kibimą pamačiau apie 9.30 ir pirmasis šio sezono karšis keliavo į krantą. Susigundė naktinuku. Antrąjį pavyko ištraukti apie 10.15, paėmė ant kuokštelio mėšlinukų. Agis testavo savo naująjį fyderį ir džiaugėsi dažnais kuojų, plakių kibimais. Ant sliekų išskirtinai ėmė tik pūgžliai. Tokie stori, išpampusiais nuo ikrų pilvais, pasišiaušę, duriantys. Tos dienos laimikis tradicinis fyderiui: pūgžliai, plakiai, kuojos, ešeriai, karšiai. Buvo ir anomalijų: Agis ištraukė ..... vėžį, o aš ...... stintą ! Žvejybą baigėm apie 14 val. Foto sesija, po to „pagavai-paleisk“ ir namo, ruoštis Velykom.
Išvados: Norint pavasarį pasportuoti su balta žuvim, reikia: tamsaus pašaro, 30 g šėryklėlė, musės lerva ar kukurūzas, 10-12 nr. kabliukai, 0,12-0,14 pavadėliai ir pirmyn. Bus ir kuojų, ir plakių. Karšius ištraukiau ant kabliukų (nr. 6-8, pavadėliai 0,14-0,16 ) buvusių aukščiau švino, t.y. žuvis turėjo judėt virš dugno.
Dar keletas foto:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

 #111277   Jonvabalis
 14 Bal 2009 22:18
Taigi tesiant vakarykstes zukles tema:

sekmadieni su draugu sutariam, kad antra Velyku diena vaziuosim pazonduot senu vietu ir atidaryti spiningavimo sezono. Velai vakare ans skambina ir vos pajegdamas isveblena, kad jis truputeli padaugino tam tikro skyscio ir rytoj nevaziuos :evil: , velniop, nutariu visvien varyt.
10 val. ryto as vietoj, pirmi metimai bandant suvokti nauja spiningeli, gal is kokio 20 metimo smugis ir rite dzerzgia, smugiai ir pasipriesinimas greitai nuslopsta, pirmasis salatis siais metais krante, kaip minejau zuvis sveriau, tik is akies, is paziuros apie 2.5 kg ir leidziu atgalios.

Paveikslėlis

Adrenalinui nuslopus tesiu paieskas, bet anei nei bakst pora valandu. Griztu i ta pacia vieta, kur pagavau pirma, vel smugis, antras keliauja i kranta, sis truputi didesnis, manau turetu ~3 kg but, velgi keliauja atgalios.

Paveikslėlis

Velgi pora valandu ramu, einu tolyn, vel smugis, nespeju tinkamai sureguot, o gal tiesiog gerai neuztaike. Nurimstu ir po 5 min. griztu, keli metimai ir vel smugis, bet sikart viskas teisingai, taigi trecias salatis keliauja i kranta ~2.5kg, jeigu tas pats tai arsus :grin: Bandau nufotografuot vandenyje, bet tas vykst ir tiek ten jo maciau

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kagi, galvoju gal reiktu ir baigti, bet azartas neleidzia sustot, betraukiant vobleri, sis tiesiog sustojo, kilsteliu kota, galvodamas dugnas ir cia lyg kokia lebiotka eme vala be gailescio traukt. Is kart mintis, vo cia tai motininis salatis, bet pasipriesinimui nenuslugstant imu itart bites, kad kazkas cia ne taip. Taigi rites stabdi po truputi priverzineju ir bandau atsiimti vala, taciau kiek as parsitraukiu, tas dukart pasiima :shock:, ranka pakirto, jau su dviem pradedu laikyti. Po kurio laiko kazkas pakyla i pavirsiu, taciau per toli, kad imatyciau, po truputi pumpuoju, kol pasimato ir negaliu patiketi karpis ir dar uz uodegos :shock: :shock: , nauja banga adrenalino pamatyt pamaciau, bet iamzinti noriu, po truputi traukiu, o tas vis bando uodega mot,taciau iseina tik toks garsas pliurpt :-D , itemptas valas neleidzia :-D . Pagaliau prisitraukiu prie saves ir nezinau, ka daryti, kadangi krantas tiesiog slaitas ir iki pavirsiaus apie 1.5 m. Su viena ranka prispaudziu is virsaus prie dugno, ir vel galvoju ka dabar daryt, padesiu meskere o tas truktels su viena ranka neislaikysiu, bet zuvis jau issekusi ir rami. Taigi uzsikeliu i kranta fotografuoju ir atgalios, manau kad ~7kg. Letais judesiais nuplaukia.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Gaudyta buvo G.loomis 842 spiningu, valas pintas nuo Spiderio 8 lb, vobleriai Pontoon 21 Crackjack 58F-MR. Tiesa, vobleriai dirba uztikrintai, na o spiningeli pakrikstyjau uztikrintai, bet galios atsargos tai turi pakankamai zaraza :shock: :-D
Taigi tiek, koniec sviazi

 #111479   Jonvabalis
 15 Bal 2009 21:52
Siandien po darbo, neistveriu, lekiu patirkint senosios vieteles. Pradedu sukuoti, bet anei bac, na ir pagaliau scenarijus kartojasi betraukiant vobleris sustoja ir stabdis zviegia, patirties jau turiu :cool: :-D , tai ne forsuoju, galu gale jis pakyla, pumpuoju link saves ir ka, vel karpis, tik dabar vobleris virsutiniame pelekia sedi. Vel spaudziu ranka is virsaus prie dugno, pasidedu spininga ir i kranta, is paziuros ~9 kg:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tesiu toliau, kad adrenalinas nuslugtu, dar apturiu smugi, taciau nepakertu, ant voblerio lieka tik zyme, panasu, kad salatis bande, bet tuom ir viskas baigiasi. Panasu, kad atradau karpiu eldorada, bet spininga isigijau tikslu plesria zuvi gaudyti :roll: . Persasi isvada apie Pontoon 21 voblerius - jei zuvis neima vobleris ima :-D

 #111805   audrutis
 16 Bal 2009 20:38
Ir vel mes, ir vel placiasprandziu medziokle!

Pirmasis mazylis:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Meiles lizdelis su spiningo galu:
Paveikslėlis
O rytas buvo saltas:
Paveikslėlis
Spiningas dirba, rite groja:
Paveikslėlis
Grazuolis, 900g:
Paveikslėlis
Atgal i stichija:
Paveikslėlis
“Nukrate” ir Toma. Atkreipkit demesi i zvejo pasitenkinima. Pries tai kokis 5 km bambejo, kad elektra nukresti gali ir namie, tik ten vargo bei pastangu daug maziau:
Paveikslėlis
Jau beveik krante, liko pora metro:
Paveikslėlis
Stai jis, 950g placiasprandis, didziausias sio zvejo gyvenime:
Paveikslėlis
Kitais metais mes ji vel pagausim, sverianti tikrai virs kilogramo:
Paveikslėlis
Nelauktas laimikis:
Paveikslėlis
Ilgas kelias per kopas (nu gerai jau gerai, ilgas kelias namo):
Paveikslėlis
O kelias tikrai ilgas, nes upes pakrante vel nuejom apie 10 km. Ar kiekvienas tam ryztusi? Va cia ir atsiskiria tikri zvejai manjakai nuo zvejojanciuju tiktai “Eldoraduose”:
Paveikslėlis
O stai ir ilgos keliones irodymas:
Paveikslėlis
Ar tu, kurie ryztusi, nesumazejo?
Iki kito karto, mes dar tikrai sugrysim!!!

 #111990   DainiusM
 17 Bal 2009 16:41
Na va, ka tik nuo uztvankeles... tikslas buvo paieskot eseriu. Radau. Nekibo. :evil: Sukres is vis nenorejo, su gumom nezvejojau... nemegstu as anu. Uz tai prisitvicingavau iki baltu varliu. :shock: Ant zalio 5cm megabaso turejau du isejimus, dar bent 7 panasaus tipo voblikai isvis nepasirode zuvies. O va juozuko stoperiukas 4,5cm geltonais sonais ir oranzine kurpra suveike. Bent 5 isejimai, 3 kibimai is kuriu vienas seip ne taip iki ranku atejo. :mrgreen: Bet tvicingas tai sudetingas veike: is pradziu kali labai agresyviai, tada staiga stabdai ir pereini i labai svelnu ir atsargu zaidima- paprastai neuzilgo kliovas buna. Nes jeigu astriai varai iki galo, tai matosi kaip eseriokas sprindziu atsilikes seka iki koju ir tiek, o jei istisai tik svelnus tvichas tai isvis nulis demesio. Zodziu zakalebali tie uzsispyreliai, uzsidejau sbirulino, maza nimfute auksine galva ir kaip sako rusai "tut u menia karta i poshla" :mrgreen: 10-15 kuoju prispiningavau, o sega per nagus tai agresyviau uz eseri :idea: O foto nebus, nes potika pamirsau namie :neutral:
p.s. uz sbirulino pakabinau muselkos konusini pavadi 2m ilgio, tai su 2,15m spiningeliu jokiu problemu mest- ne karto nesusipainiojo ir neuzkliuvo niekur :!:

 #112162   Jonvabalis
 18 Bal 2009 22:15
Draugai pakviecia atvaziuoti i sodyba, galvoju bus nuobodu, bet ispeja, kad yra salia ezeriukas ir bus galima pazvejoti, cia jau geriau.
Kagi, penktadieni atsibarskinam ~200 km, pasilabinam as uz spiningo ir einu razvietke daryti...

Pirmoji:
Paveikslėlis

Antroji:
Paveikslėlis

Ima temti, oras ima salti, baigiu ir einu pas baliauninkus.

Rytas prasideda baisiu siauriniu veju, oras toks zvarbus, kad galvoju snipstas gausis, na bet sveika prota nugali liga... metau, bet nieko... Pagaliau pajuntu smugi, zaidziu, pakyla, prisitraukiu prie lieptelio, tikrai nebloga, ziuriu, kad vienas neiveiksiu uzsikelt, kvieciu pagalba is baliauninku. Du ateina, ju reakcija, vo *BLYN* nebloga, vienas pasilenkia ir bando su ranka abglebti, ta suspurda apsisuka vala apie save kelis riozus, bet nurimsta, tesia toliau iskelimo akcijaviena, ranka ima uz uodegos :shock: , nespeju sureguot ir perspet, kad taip nedarytu, o kita ranka siekia uz pilvo... ir ka, ryvokas ir valas nupjautas :evil: [oj-me: vobleris lieka gerklej :evil: ... Nurimstu ir darau pertrauka, nes net pirstai sugrubo.

Po poros valandu griztu einu ant kito lieptelio, na ir prasideda seliones, vobleri vejasi prie lieptelio viena atsivijusi net sugeba pakelta vobleri ore pasigaut ir ant kablio uzkibt, is tikruju skaiciu net pameciau, bet apie 8 stukas sugebejau uzkirst nuo silkes dydzio iki 2 kg, vienas vandenyje atkabindavau, kitas teko kelt ant liepto atkabint ir adgal leist, fotkinau fotkinau, kol atsibodo, cia kelios foto:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Staiga girdziu brangiosios balsa,- vaziujam namo, visi jau susiruose tik taves laukiam :evil:

 #112355   ramkis
 20 Bal 2009 08:44
Na taip sakant ilgai mislyjau kur det, cia ar i laimikiai ar upetakiai. Nusprendziau cia, o jei netiks gerbiamieji moderai perkels i tinkama tema. Kadangi veiksmas vyko kelias dienas ir fotiko nebuvau pasiemes, nes kai pasiimu tai ir cmokinti nebuna ka :-D, v foto darytos tel. ir paskubomis, kad niekam nepakenkti ;uolrait
Tai vat, veiksmas prasidejo katvirtadieni. Pasiimu savo atzala is darzelio ir sakau: na lekam margiu paganyti, ojis O.K. :grin: Nulekiam prie upeles. Svaidom, skandinam masalelius, nieko. Pervaziuojam i kita vietuke, vel dirbam, garas net kilt pradejo, o margis :liež-uvis. Ir staiga , girdziu pliuskenima, ogi mano mazasis kolega lupa mrgiuka ''plot . Pirmokelis, bet ir zvejas ne profesorius :grin: Padedu atkabinti ir nespeju issitraukti tel. kad nucmokint, ogi sunaitelis meta margi i jo gimtaja stichija ;-var-var. Toliau virinam, nieko. Pervaziojam dar i kita vieta, pasvaidom tai sen tai ten :!fig! Stojam uz nedideles saleles, ir vel sone girdziu pliuskenima, siek tiek ugtelejes pirmokas, vel lupamas lauk, vel bandau iskrapstyti tel. foto sesijai, bet istorija kartojasi [oj-me: Sakau sunau, grazu, kad paleidi, bet reiktu ir nufotkiniti, o jis - tai kad mazi labai ::liux ''plot Na dar truputi pavaikstinejam, ir jau lekiam namo, bo vakaras jau. Penktadieni, vel planuojam lekti, bet planus sujaukia :kocelas! ir mes liekam prie ukio darbu [oj-me:
Ir stai isausta isganingasis sestadienis, su mazuoju kolega iki pietu atsedim darbe, suskambinam Rolui, ir prie upeles ;-var-var. Aptariam judejimo plana, ko pasekoje, Rolas mus uzveza auklstyn, o pats pavaziuoja zemyn ir paslepes raktelius, leidziasi, o mes daeinam iki auto ir paimam jiji sutartoje vietoje. Na pagaliau mes vietoje, susirenkam "spageles" ir i kelia
Paveikslėlis
-:saliut
Apmetom pirma perspektyvu ruoza, ir mano sukre susidomi vienas neuzauga, prisitraukiu ir dar vandenyje atkabinu. ''plot
Zygiujam toliau, sule pliskina, bet rodosi debeseliai. Kitam krante pamatome senus kaimo zvejus, kalba :'blud;/ O susede labai geroj vietikej, susinerviju. Zygiuojam toliau, pabaidom tulzi, danciasnapiu porele, vadinasi pris mumis niekas nejo. Stojam labai patogioje metymui vietoje, nes kolegai dar neinasi tarp krumu ir zoliu svaidyti :roll: Na vieta gera visais atzvilgiais, plakam vandeni o mum !:fak! Na tiesa mano sukre prisiveja neuzauga sapaliokas, as su juo bovijuos, kol jis nepalieka musu kompanijos :tia-tau Su jauneliu bemetydami aptariame, ka cia toliau daryti, staiga jo balsas prityla, po to visai dingsta, atsisuku ir :shock: Vaikis isirezes stovi, spinas perlinkes, o grazuolis margis sokius soka. Metu savo spina, begu suteikti :-:help! Tikras grazuolis is akies + - 40comu ;-var-var. As margeli graziai nuprausiu, ruosiu foto sesijai, iduodu autoriui i rankas, graibausi tel. Va cia ir buvo klaida, reikejo tel. issiimti anksciau :-kvankt Margis pasirode stipresnis uz jaunojo zvejo rankas, pasisparde ir vandenelin. [oj-me: (cia mano reakcija). Bet jaunuolis nenusimena ir sako, bus dar ju nufotkinsim :grin: As :ruko Ir vel metau. Ir staiga puikus isejimas is po kero ir stai jis margelis ''plot
Paveikslėlis
Tiesa mazesnis uz jaunelio, bet grazus po foto, atsibuciuojam ir namo ::hai-bai Aciu uz emocijas. Zengiam tolyn ir stai dar vienas :-:help! Foto sesija ir aciu uz grozi ;-var-var.
Paveikslėlis
Po sito mano kolega privargo, ir mes jau siaip kulniavom iki palikto automobilio, praleisdami daug perspektyviu vieteliu.
Paimam Roli, kuriam ne taip pasiseke, kaip mums. Jaunasis zvejys dar ilgai visiems pasakojo, kaip trauke margius.
Stai tokia musu keliuone. Todel ir F-1 totalizatoriuje pavelavau, bet jei uzskaitys tai uzskaitys, jei ne tai ne. Tokios tai tokeles :grin:

 #112422   cesius
 20 Bal 2009 13:15
vakar pavakare pasivaiksciojau viena KL upike, vanduo ziauriai zemas , daug buvo praminta , turejau viena upetakio palaikyma :roll:
Paveikslėlisankstyvoji :!:
PaveikslėlisKoky dvisaky uzsiaugino fyderastai :grin:

 #112623   cesius
 21 Bal 2009 11:01
Siandien radau valanda laiko pametyt, rapaliniu nenorejo imt, pasirase ant Maximinio markPaveikslėliserinio :grin: truputis virs 2kg :grin:Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 cesius. Iš viso redaguota 21 kartus.

 #112912   Fiskius
 21 Bal 2009 21:40
Kazkaip siemet ramiai laukiau ydeku sezono. Gal todel kad darbai buvo uzgoze, bet siandien kazkas kazkur pramushe. Ar tai cesiaus lydeka ar kas, bet jau nuo pietu galvojau tik kaip leksiu iki upes.
Galu gale baigiu darba ir lekiu. Mano nuostabai ne vienos masinos :shock:

Zibutes vis dar zydi
Paveikslėlis

Paskubomis apsiaunu botus, susirenku spiningeli ir zygiuoju prie upes. Keli pirmieji metimai, voblikas parnesha po kuoksta zoliu. Tik staiga rodos eilinis iejimas i zoles, bet jau kita akimirka suprantu, kad ne zoles :grin:

Paveikslėlis

Ar del to kad ranka atbukus, ar kad neprates prie naujo UL spiningelio, bet tikrai sekundes dali bejojau ar zuvis ar zoles kitam gale :lol:
Lydekiokas nedickis, apie 40cm, papozuoja vandeny ir gulasi ant operacinio stalo. Deja galinis kablys giliai galugerkly, apsipila kraujais, bet paleidziu, gal gi isgyvens :roll:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vakaras pasakiskai grazus. Jauciu kad vesta, bet nera vejo, todel besileidziancios pavasarines saules siluma maloniai kutena nosi.
Vanduo dar aukstokas. Pernai per sezono atidaryma jau vaiksciojau cia su kaliosais, kur dabar tenka stoveti iki keliu vandeny. Bet stovejimas atsiperka kai vel pajuntu smugi, ir vel lygiai tokis pat lydekiukas. Sito net nefotkyju, graziai atkabinu ir paleidziu paaugti. Beje taip paleidineju kiekviena pavasari, bet paaugusiu nebepagaunu :?

Paveikslėlis

Sutikau dar viena zveja, spiningaujanti teleskopu. Irgi ka tik buvo istraukes tokio pat dydzio sciupoka, bet kadangi giliai irijes tai nepaleido. Paziurau, akurat kruvinas guli. Nu sakau as tai paleidau, jei bus skirta isgyvens.


Po to pervaziavau i salia tekancia sanzile. Ten is pazystamos duobes dar vienas lygiai tokis pat lydekiukstis. Sitas irgi keliauja atgalios.

Paveikslėlis

Saulela jau vakarop, metas namo. Lydeku sezonas atadarytas, kirminas nuramintas, dabar toliau galima ramiai dirbti ir gyventi iki savaitgalio arba rytojaus vakaro... ;-)

Paveikslėlis

 #113095   baniusa333
 22 Bal 2009 15:27
katik is po lydekizmo :grin: sugawau keturias,betraukiant kokia puskiline jauciu prie kranto nebeina pasukt pasiziuriu kad jau ne wiena lydeka o dwi tempiu tiksliau monstra ir peiliuka :grin: monstriukas isiziojo ir pabego o ta kuri buwo teisingai uzkibus ilgai netempe,paleista aplipo siurbelem ir padare numirau :) geriau pats suwalgysiu nei siurbeles sersiu :-D
auginu kitam kartui Paveikslėlis
skuros galejo ir daugiau nulupt nereiktu skusti :-D Paveikslėlis
ir reziume be wieno peiliaus kuris nenorejo fotkintis,kaip paskui pagalwojau gal reikejo wietoj karosiuko uzdet plude pasidarius Paveikslėlis pagauta riperiu,gaila svorio didziosios nezinau nu apie 3kg su kapeikom

 #113154   Sokratas
 22 Bal 2009 20:25
Šiandieninis lydekiavimas prasidėjo nuo tokių žuvų:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Bandžiau įvairius masalus, bet kibo, kaip matote, tik ešeria. Kibo jie ant nemažų guminukų...
Ryte mačiau, kad vienas žvejys turėjo dvi lydekas, žvejojo ant gyvos...O man lydekos neima ir viskas...
Galop, antroje dienos pusėje, pajudėjo ir jos. Iš viso traukiau 4-ias. Pirmoji apie 0,5 kg atsikabino dar vandenyje, antroji turėjo sverti virš kilo. Mačiau, kad vos tik įkibusi, guminukas ne žabtuose, bet išorėje. Traukiau atsargiai, sugriebiau už sprando, kėliau valtin, suspurdėjo ir tekštekėjusi, aptaškiusi mane, laiminga nuplaukė...Susitiksim dar, pagalvojau :).
Ir pagaliau dvi paskutines pavyko ištraukti. Jos nebuvo didelės:
Paveikslėlis Paveikslėlis
Žvejojau su tokia įranga:
Paveikslėlis
Kaip matote, šioje vietoje ne valtis mane vežė, bet aš ją :)

 #113279   okuma
 23 Bal 2009 08:10
Nu nors Jr Okumiukas (5 metai) dar ne forumietis,bet reik tiketis busimas tai ir uz ji idesiu jo fotoreportaza: buvo sekmadienio vakaras,ziaurus siaures vejas ir Sventojoj bangos kaip juroj,bet jis zyze ir zyze...ir zyze-tevai ruosk meskerias,vaziuojam zvejot...nu reikejo ruost :? radom slaita kur ne taip smarkiai pute vejas,as dar pludine pasiemiau,bet neturejau jokio noro jos tvarkytis....padariau jam dugnine (is seno spinigo) uzdejau pinta vala(nes labai norejo pats uzmetinet) karmuske ir viena pavadeli...jis man liepe dedt melina dzika..(cia jau ProPillki nuopelnas) sakau tokiu nera :donknow' tai pasitenkino baltu dzikeliu...uzmeciau irgi as,nes nenorejau kad issikabinetu sau akis bemesdamas...nu beliko laukti...lauke kaip tikras vyras atsisedes prie dugnines,tik nelabai suprato kur ziuret kad kibima pamatytu o ir nuobodu buvo tai jis labiau i dangu ziurejo-kibima pastebejau as...sakau kirsk...pakirto ir istrauke ''zuvi'' pats...tik kai suko rite tai galvojau karmuske itrauks per pirma ziedeli.. :roll: na bet zuvis jau ant kranto...namo grizes gyresi kad jo zuvis 75 metrai (turejo omeny 7.5 cm..) ir Okumienei pasakojo kad tete nieko nepagavo... :evil:
Paveikslėlis

 #113809   DainiusM
 25 Bal 2009 18:54
Na va, pazvejojom siandie vienam ezerioke... Trys vyrai ir berniokas sedom in nauju dzipu :oops: ir nuskuodem link vandens, ezeras pasoneje stypsojo dvi vistos (fotkinta is laaabai toli tai kokybe ne uhti, rankos biski dreba) :-D
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Neuzilgo pasiekiam ir vandeni, susirenkam spiningelius ir prie vandens... siandien nutariu zvejot tik vobleriais, imu viena, kita, po keleto metiimu keiciu ir t.t., bet ne kibimo. :neutral: Raudziu, auksliu ir kitokio balto gyvascio pilnos zoles, matosi viena kita zolese pasislepusi silkute... tada pastebiu paskui 5cm juozuka hardkore atlekianti eserioka vos didesni uz ji... sekanciu metimu ateina jau rimtesnis eserys, bet nekimba, suletinu tvicha ir bah, pasikabina normalus eserekas, po jo dar vienas... dar vienas atitruksta ir vel ramu. Iki pietu per mazdaug 2-3 valandas pora eseriu... ne fontanai.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Po pietu kaarsta ir nenori niekas kabinetis, todel kabinu sbirulino ir bezaisdamas nimfute pagaunu tris raudes... Atsibodus zaidimams gryztu prie darbo, si karta eina i trasa juozuko 4,5cm stoperis, po keleto metimu tvicingu partraukiant paskui voblika pamatau seseli, pristabdau, seselis ir pristabdo, tada pora astresniu truktelejimu ir BAC, sedi pirmas siemet lydekos vaikas:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Po to dar pora eseriu keliauja i pintinele ir dar vienas lydekos isejimas, bet prie koju apsigalvoja... o kai jau pradedu pagauti azarta kompanjonai pranesa, kad "laikas namo". Zodziu kita karta vaziuosiu vienas... :twisted:

 #113821   vacys
 25 Bal 2009 20:38
siandien gaudziau upeleje zemaitijoje. rezultatas trys kibimai- ~25cm upetakiukas ir 40cm upetakis
Paveikslėlis
trecias kibimas ispudingiausias. didzuve (manau slakis) du kart stuktelejo sukiuke, taciau taip ir nepakibo. gaila, bet nors zinau kur jis gyvena..

 #113867   lydekiukstis
 26 Bal 2009 13:14
Trumpai ir aiskiai
Vakar nulekeme i gamta, mesytes pasikepti. I bagazine isidedu ir UL, o gal pavyks kelis kartus uzmesti :??:
Taigi, geras pusvalandukas zvejybeles, X karjere :mrgreen:
lydekiukstis in tviching action
Paveikslėlis
tvicas nepadeda, dedam... :arrow:
Paveikslėlis
Vienas kibimelis, nepasikerta. Dirbam toliau."O, lyg kazkas kabinasi..."
Paveikslėlis
Kertam :!:
Paveikslėlis
Minutele kita, ir 49 cm. lydekele krante :mrgreen:
Paveikslėlis
Viskas, laiko limitas virsytas, reik eit kepti kepsnelius... O mergaites tai juokes is musu, sako -"atsirado modelis ir paparacis" :lol:
Ne, nu bet vistiek, UL valdo :!: ;)

 #113921   Jonvabalis
 26 Bal 2009 20:41
Siandien Nemunas, oras puikus, diena praleista nuostabiai, rezultatas, bent nesausas :D

Lydekos anukas :-D :
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

 #113948   Rolas
 26 Bal 2009 23:25
Veiksmas vyko viename is rajone esanciu tvenkiniu. Isimiegojau, dar turejau darbu namuose tai ant vandens atsiradau tik per pietus. Zveju jau nedaug like, matyt visi rimti zvejai anksciau keliasi... :grin: Siandien as cia jau trecia karta uzsispyrusiai bandau laime - praeitus du kartus nei barkst...Dar ir spiningas naujas niekaip zuvies nepakrikstijamas, net jau nervintis imu, gal jis nesekmingas :-D Esu vobleriu megejas, tai ir praeitus kartus ir siandien vandeni virinu tik su jais. Bet i pavakare visai prarandu tikejima vobleriais. Dedu guminuka (pries keleta dienu isigijau nauju guminuku kolekcija). Ir is antro metimo...yra. Apie kilograma. Tiesa, pirmoji siumetine, pasisveikinam, atsibuciuojam ir atgal pas teti ir mama. Po kokio pusvalandzio antroji, dar uz kiek laiko ir eserys (0,8kg)Paveikslėlis Deja antroji jau keliaus su eseriu i keptuve, o jas ragaus stai tos dvi undzinkos... :grin:
Paveikslėlis

 #114373   cesius
 28 Bal 2009 19:58
Vakarine neuzauga ir eserys :grin: Paveikslėlis Paveikslėlis
Nurimo pavakare vejas ir bandziau ypust gyvybes shitam masalui, tik green tiger svalvinimo, bet taip ir liko ant :?:Paveikslėlis

 #114570   Fiskius
 29 Bal 2009 16:19
Vakar sakau po darbo pabandysiu lydekioku pamedzioti leveny.
Praejau pora kilu, bet anei barkst :? Isbandziau visokius masalus, nulis. Galutinai nuotaika sugadino stai kas. Kazka isegu, bet jauciu kad ne kelmas. Galiu pajudinti, bet istraukti su UL spiningeliu nelabai noriu rizikuoti. Vaiksciodamas krantu uzkabinau batu virve ir istraukiau televizoriu. Bet mano masalas ne jame. Gerai paieskojes radau dar viena virvute ir istraukiau antra televizoriu, jau su mano masalu :grin:

Paveikslėlis

Graziai pasidarbavau peiliu. Metalinius strypus sumeciau i nendres, o smulkintus tinklus palikau krante. Tuom zukle ten ir baigiau.

Pervaziavau i kita vieta, kur ankstesnes zukles metu bent nelegalai kabinejosi. Si karta ir ten tustuma.

Tada dar uzsukau prie sanziles. Pavirsiuje tusinasi nediduki sapaliukai, auksles, bet rimtesnio nieko nesimato.

Paveikslėlis

Taip pat isbandziau viska, nuo sapaliniu vobleriuku, sukriu, gumos, iki didesniu vobleriu. Nulis.
Po to atvaziavo poilsiautojai ir aisku vos neivaziavo i upe. :evil:

Paveikslėlis

Aisku, kam vaziuot prie upes, jei galima tiesiog i upe.

Na ir pabaigai lyrinis nukrypimas :lol:

Paveikslėlis

 #114582   diego
 29 Bal 2009 17:24
liuks fiskiau ;-) grazu...

 #114583   diego
 29 Bal 2009 17:32
cia dar keletas foto is vakarykstes zukles su spiridonu ;-)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

 #114584   savas
 29 Bal 2009 17:47
Na dar yra vandens galiunu, kad sitaip sonus zuveliokams isakeja :shock: . Vienzo - grazu :!:

 #114810   intelektas2009
 30 Bal 2009 18:57
Lengvas pasivaiksciojimas upike...Paveikslėlis

 #114966   DainiusM
 02 Geg 2009 18:39
Na va, pries pora valandu parmyniau is zvejybos, svoriai neipatingi, bet malonumo pilnos akys, tai kol nepamirsau- pasakoju:
is vakaro aptarem su tetuku, kad siandien leksim pabandyti lydeku pavaikyti. Sutarem ezeriuka i kuri leksim ir nusprendem, kad labai anksti neverta keltis, tai prie vandens atsiradom 8:30... Ezeras pasveikino ledine ramybe ir superiniu oru:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Leidziam valti i ezera ir po 10-15min tecio spiningas perlinksta (spiningelis GL 841IMX- nereikia dideliu svori jam lankstyti):
Paveikslėlis
Paveikslėlis
500-700g lydekiukstis susizavi yozuri L-minou ~6cm vobliku. Po fotosesijos keliauja atgal pas mama... Po desimties minuciu vel linksi teciu spiningo galas ir ~300g dryzuotis lipa valtin:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Susigunde tuo paciu L-minou. Nespeju pagalvoti, kad gaunu sausai 2:0 kai pajuntu aisku stuktelejima ir panasiu gabaritu dryzuotis susigundes 7cm megabas vobleriu atsiduria mano rankose:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Jau kuriu planus kaip cia islyginti rezultata kai pastebiu graziu lanku islinkusi spininga... ne mano aisku...
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Zuvis lenkia liauna UL spiningeli ir niekaip nenori kilti aukstyn, taciau po keletos minuciu teikiasi pasirodyti:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Dar po keleto minuciu lydeka lipa valtin ant svarstykliu, svere 2,56kg. Teigiamu emociju traukiant tokia zuvyte su UL spiningeliu pilni zandai... Na o bet taciau beviltiskai atsilieku 3:1 ir bandau vytis (bent jau stukomis, jei svoriu nepavyks) pagaudamas sios dienos "didziausia" laimiki, kuris tuojau pat keliauja namolio...
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Ezeras tikrai idomus, kelios "duobes" su 2m gyliu, bet pagrinde 1-1,5m gyliai, perzeles zolemis ir tiesiog idealus pavirsiniams tvicinginiams vobliariams. Kabinu siek tiek giliau einanti siek-m raudongalvi, taciau jis tuoj pat "pagauna" zole... keliant su visa sumedziota darzove pavirsiunt susisuka vandens pavirsius ir pajuntu smugi, deja zuvis nepasikerta... atkabinu per giliai nerianti vobleri ir seguosi pansios spalvvu gamos (tik ryskiai geltonais, o ne baltais sonais) rapalos x-rap. Po pirmo metimo i ivykio vieta is kart smugis ir lydekaite keliauja prie valties:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Po votosesijos keliauja atsivesti mama...
Zodziu tokiu graziu vaizdu prisiziurejom siandien iki soties:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Lydekaites keliavo link valties ir atsargiai atkabintos (daugeliu atveju net jas neiskeliant is vandens) vinguriavo atgalios...
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Lenktynes vyksta pilnu tempu- taskas i taska (vis tikiuosi, kad ir kg pavyks prisivyti, bet deja deja...) kai staiga pastebiu paskui megabas vobleri atlekiancia apie 700g lydekaite, nusiteikusi kaip pasiutes pitbulis- kauksi dantimis ir vis pro sali... staiga po eilinio kaukstelejimo pajuntu smugi, nors matau, kad vobleris gerokai uz jos... is atlaisvejusio valo suprantu, kad likau be brangaus voblerio, kurio lietuvoje nebenusipirksiu, bet galutinai uzmusa vaizdelis, kaip lydeka letokai nuplaukia salin uz saves ( panasiai uz 0,5m) vilkdama dirbanti vobleri... tarkim isplauke eseriu gaudyt. Dar vis jausdamas didzios netekties gela, kurios nenuplauna net alus kabinu jackal 6cm vobleriuka ir po dvidesimties minuciu darbo pagaunu didziausia dienos eseri (~350-400g):
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Po to seka dar keli eseriai ir pora lydekaiciu... traukdamas eiline silkute pastebiu, kad jai is burnos islinedes ne mano valas... na yra ir mano, bet salia mano 0.08mm geltono pintuko matau gana storoka monofilamenta... istraukus viskas paaiskeja:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Pasirodo ji buvo papuolusi ar tai skritulininkui ar "pludininkui" bet matyt laimingai nusitraukusi ir po kiek laiko isalkusi bande maitintis. Deja matosi tas jai nepavyko, nes pagal savo ilgi labai plona, o gablys sukabines stemple, todel kabinu ja Salia eseriu ir didziosios lydekos...
Toliau stebim lydekaiciu akrobatinius pasirodymus:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
ir repetuojam iki tobulybes atkabinima nelieciant zuvies:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Galu gale pradedam jausti, kad jau 6 valandas pastoviai judinam desine ranka (tvicinguojam atseit, negalvokit ko nereikia) bei saule svilina kaip isprotejusi, o ir lydeku vaikus atsibodo atkabineti, todel sumuojam rezultatus ir plaukiam namolio...
Pagauta per abu:
-9vnt lydeku (is ju tik viena 2,5kg, kitos nesiekia kilogramo)
-7vnt eseriu, kurie siandien bus pasudyti, o rytoj lips i rukykla...
Naudota iranga:
GL 841 IMX su rite Shimano Stradic 1000 FA
GL 842 GLX su rite Daiwa Steez 2508
ant abieju pintukas salmo elite brade 0,08mm.
"Suzibeja" vobleriukai: yozuri L-minou; hardcore; Megabas; Jackal; Rapala X-rap.
Viskas uzkibo tvicinguojant, lygiai traukiant netureta ne vieno kibimo, metalas taip pat nieko nedave...
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Papildymas (2009-05-03):
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 DainiusM. Iš viso redaguota 3 kartus.

 #115029   Arunasbaze
 03 Geg 2009 21:56
:?
Paskutinį kartą redagavo 1 Arunasbaze. Iš viso redaguota 16 kartus.

 #117739   diego
 14 Geg 2009 18:56
su kolega aplankem siandien Kretingos rajono tvenikuka :roll: giedra ir vejuota - ne spakt :cry: bet tik apsiniauke, net lyti pradejo ir tada kolega pagavo 600-700g lydzioka na ir as parplaukiant iprasiau viena 1,5 kg lyduka. Siandien veike Myran firmos svediskos sukres ;-)
Paveikslėlis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė