Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #88952   KARSIS
 04 Sau 2009 19:17
Turejau siandien garbes vaziuoti i zvejyba plentu Vilnius - Utena.
Noreciau visus nudziugint ,pakeliui esantis ezerai po ledu ir visuose matesi zveju.
Mes aplankem Zelvu ezera tai labai kuo pasigirt negaleciau ,bet pasikept yra ka!!! eseriokai kybo viens kits ir geresnis.

 #92796   vava
 25 Sau 2009 14:00
Sestadieni buvom uzlipe ant Baltuju Lakaju ledo. Reziume tokia - kur begaudytum (palei krantus ar vidury), kada bedaudytum (rytas, diena ar vakarop), kuom begaudytum (marmyskes ivairios, blizgutes) rezultatas vienas - cigaretnikai ir tokio pat dydzio kuojikes (labai retai). o dar ir stipriai ieskot ju reikia. Tad, kas ieskojo, prigaude kokius 30 stuku...

 #93183   KARSIS
 26 Sau 2009 20:36
Sveiki,penktadieni ir sekmadieni teko pazvejoti Siesarcio ezere,pasigirt labai jau kuo ir negaleciau nebent tik neblogu oru.

 #100865   tomukas_g
 03 Kov 2009 10:16
Sveiki,
Gal kas pasidalins informacija apie moletu rajono ezerus ir ten teikiamomis kaimo turizmo paslaugomis? Noreciau kada atsilus oram pvaziuot pailseti. pazvejoti!

 #101803   crazypapa
 07 Kov 2009 23:15
Sveiki. Siandien draugas buvo ant baltuju lakaju tai prisigaude eseriuku kuoju ir padleshciku prie alaus pagrauzti uzteks sake... :grin: tai manau bandysiu as irgi poryt vaziuoti laimes meginti :roll: :cool:

 #105433   KARSIS
 23 Kov 2009 20:20
Teko sekmadieni pazvejoti Galuono ezere,tai pasigauti galima-zuvys ivairi,ledas geras.

 #106969   mariokas
 29 Kov 2009 00:07
Kai buvau paskutini karta galuone,tai gerai kibo X-iuku pazymetos duobes pakrasciose.Tos duobes vidury gylis 14m,o zuvis sedi ant slaito 10m gylyje.Kimba visokios:eseriai,karsiokai,kuojos,sausasikniai zinoma ir lydekos,bet ju db gaudyt nereiketu... :cool:
Paveikslėlis

 #107161   KARSIS
 29 Kov 2009 19:29
Sveiki,pries savaite zvejojau Inturkes kraste tai eserioku pakliuvo ir nevisai nemazu,bet irgi gyliau nuo kranto. O va draugas zvejojo si sestadieni tai sake kybo neblogos kojos ir nedideli karsiukai eseriu nepakliuvo. Ech baigiasi jau ledas, lauksim lydeku po nersto.

 #113815   mariokas
 25 Bal 2009 19:36
Siandien atidarinejau lydzio gaudymo sezona :) Zvejyba pradejau apie 9h.Saule siek tiek ryte silde,o ilgiau pasedejus jau netgi kepino.. Lydekoms tiek saules matyt buwo per daug,tai dauguma sedejo nendrynuose.Pirmas metimas ir lydeka !!! Nedicka apie 800gr,keliauja su manim,nes voblika beveik iki siknos irijo.Paskui prasukaves nendryno pakrascius uzplaukiau i maza ilankele,kurioje labai akivaizdziai,beveik lipdamos i kranta nerse kuojos.Pora metimu i ta puse ir vel panasi lydekaite jau spurda.... Susidomejes tom kuojom nuplaukiu paziuret ju grupini... :) o kuojos tai tokios rinktines,visai nesupykciau,jei vasara tokios uzkibtu.Siek tiek paspoksojes palieku tas kuojas ramybej ir plaukiu toliau besvaidydamas vobla.Apie pietus lydekos pradejo tyciotis is manes :) dasiveja tokia netoli 2kg lyg valties ir vel apsisukus gelmen... Taip gal 5kartus,paskui siaip ne taip viena susiprato,kad jai valgyt reik nes manekene nebus... Si kart jau rimtesne 1,7kg 9cm vobleris visas gerklej... Pagalvoju,kad man jau lydeku lyg ir uzteks,ir del saules jau pasidariau panasus i nigeri ir plaukiu namolio... Visi sios dienos kibimai ant rapala shad rap deep runner kuojos imitacijos.

 #113879   nitrozzz
 26 Bal 2009 16:38
mariokas rašė:Siandien atidarinejau lydzio gaudymo sezona :) Zvejyba pradejau apie 9h.Saule siek tiek ryte silde,o ilgiau pasedejus jau netgi kepino.. Lydekoms tiek saules matyt buwo per daug,tai dauguma sedejo nendrynuose.Pirmas metimas ir lydeka !!! Nedicka apie 800gr,keliauja su manim,nes voblika beveik iki siknos irijo.Paskui prasukaves nendryno pakrascius uzplaukiau i maza ilankele,kurioje labai akivaizdziai,beveik lipdamos i kranta nerse kuojos.Pora metimu i ta puse ir vel panasi lydekaite jau spurda.... Susidomejes tom kuojom nuplaukiu paziuret ju grupini... :) o kuojos tai tokios rinktines,visai nesupykciau,jei vasara tokios uzkibtu.Siek tiek paspoksojes palieku tas kuojas ramybej ir plaukiu toliau besvaidydamas vobla.Apie pietus lydekos pradejo tyciotis is manes :) dasiveja tokia netoli 2kg lyg valties ir vel apsisukus gelmen... Taip gal 5kartus,paskui siaip ne taip viena susiprato,kad jai valgyt reik nes manekene nebus... Si kart jau rimtesne 1,7kg 9cm vobleris visas gerklej... Pagalvoju,kad man jau lydeku lyg ir uzteks,ir del saules jau pasidariau panasus i nigeri ir plaukiu namolio... Visi sios dienos kibimai ant rapala shad rap deep runner kuojos imitacijos.
Kokiam ežere žvejojai? Virintuose krc jokio kibimo neturejau šeštadieni po pietu per kokias 5 val. ir arodo ne ash vienas.

 #114073   Kairys
 27 Bal 2009 15:47
Buvom savaitgalį netoli Molėtų, Inturkės kryptimi, prie vieno miško ežeriuko pas draugus pasisvečiuot. Tai kol chebra kepė šašlyką, pasvaidžiau masalus kokią gerą valandėlę. Buvo ramu, tik žalčiai po ežerą malėsi. ;-) Niekad nemaniau, kad jie taip puikiai plaukia ir nardo. Žodžiu, ant senos geros Jūros turėjau pakratymą, bet nesureagavau laiku. O gal po pusvalandžio ištraukiau iš karto... 4 lydekas, va taip. :-D Netikit? Gerai, aiškinu, įkabinau gal 5 metrų seno tinklo gabalą, kuriame buvo trys jau nusibaigę lydekiokai, didžiausias gal apie kilą, o vienas gal kokio puskilio dar spurdėjo, bet išlaisvintas neparodė noro niekur plaukti, todėl teko priderinti jį prie šašlykų. :roll: Daugiau žvejų nesimatė. Vėliau bandėm plūdinėmis, tai kibo mažos kuojytės ir aukšlytės, bet tikrai mažos. ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Kairys. Iš viso redaguota 28 kartus.

 #114077   mariokas
 27 Bal 2009 16:52
Nitrozzz,zwejojau Galuonu ezere.Kas idomiausia tai kad sestadieni kibimu buwo gan nemazai,aisku realizuoti tik 3,o sekmadieni tai velniai zino,kur tos lydekos pasidejo,nes nekibo wisiskai. Uzpelkejusiam ezero gale tik wiena gan nemaza lydoka is po pluduriuojanciu zoliu grumstu isbaidziau,ale ir tas koks apgrauztas :) nes aiskiai matesi,ant jo nugaros kandimo zymes.

 #114139   KARSIS
 27 Bal 2009 20:44
Sveiki rybokai, na kaip supratau sekmadieni nekyba buvo daug kur. Sekmadieni penkta ryto buvo isplaukta is Inturkes i Isnaru ezera,vanduo labai zemas su varikliu pro Vasako ezera sunku vietom net praplaukt. Tai prie temos,vienas kliovas ir tas tuscias ir taip iki vienuliktos valandos, buvo isbandyta visi varijantai ateje i galva. Popiet vel plaukem su viltim, kad bus vakarinis kliovas. Praplaukem viena karta metidami ir nieko nusprendem,kad gal vertetu nuplaukti i Kertuju ezera upeliu plaukti pasaka ,laukine gamta. Kertuoju ezere taip pat tuscia,diena kaip uskereta,gryzom atgal vel i Isnaru ezera ir nutarem ibandyti per sekliukus-pavyko ,bet tik pavadinimas o ne lydeka,pagavom po viena peiliuka,vienoje vietoje abubu,daugiau nieko tai peiliu kai gyzo laukti sekancio sezono ir paaukti. Tai va tokia istorija,priejom isvados,kad gal dar persaltas vanduo.

 #114224   dzonotonas
 28 Bal 2009 07:18
Šeštadienį 3 po kilogramioką, na o sekmadienį - 0

 #114240   tomukas_g
 28 Bal 2009 08:50
Sveiki,
Gal kas pasidal;ins informacija apie bebrusu ezera, esu numates atostogas sodyboje pietiniame krante tai idomu kokia zuvi vertetu pabandyt suzvejoti.

 #114242   Dolmeris
 28 Bal 2009 09:34
KARSIS rašė:Sveiki rybokai, na kaip supratau sekmadieni nekyba buvo daug kur. Sekmadieni penkta ryto buvo isplaukta is Inturkes i Isnaru ezera,vanduo labai zemas su varikliu pro Vasako ezera sunku vietom net praplaukt. Tai prie temos,vienas kliovas ir tas tuscias ir taip iki vienuliktos valandos, buvo isbandyta visi varijantai ateje i galva. Popiet vel plaukem su viltim, kad bus vakarinis kliovas. Praplaukem viena karta metidami ir nieko nusprendem,kad gal vertetu nuplaukti i Kertuju ezera upeliu plaukti pasaka ,laukine gamta. Kertuoju ezere taip pat tuscia,diena kaip uskereta,gryzom atgal vel i Isnaru ezera ir nutarem ibandyti per sekliukus-pavyko ,bet tik pavadinimas o ne lydeka,pagavom po viena peiliuka,vienoje vietoje abubu,daugiau nieko tai peiliu kai gyzo laukti sekancio sezono ir paaukti. Tai va tokia istorija,priejom isvados,kad gal dar persaltas vanduo.

Kas dėl išnarų tai mes su draugu 22d. buvom . Žvejų buvo , gal 10 valteliu su mumis :)
Tai va , pradėjom kokia 8.00 , kokia gera valanda visiskas nulis ir panasiai apie 9.30 pirma ataka ir sedi lydekaitė, tai buvo didžiausia kokia ta dien pagavau 1,2kg. po gero pusvalandzio draugas ikerta dar viena apie 1kg. paskui vel ramu koki pusvalandi.
Žvejojam paprastai, pirmas užplaukimas arčiau kranto, antras kiek toliau nuo kranto ir dreifuojam ir t.t.

Tai va. Viso ta diena 6 vnt , 4 imami , 2 paleidziami , ir tariama 7 štuka "sudilo" :lol: .

ikelsiu foto veliau.

 #114244   dzonotonas
 28 Bal 2009 10:00
Na , o kai neršti kuojos, tai ir ščiupokai gal arčiau nendrių laikosi?

 #114277   nitrozzz
 28 Bal 2009 13:10
tomukas_g rašė:Sveiki,
Gal kas pasidal;ins informacija apie bebrusu ezera, esu numates atostogas sodyboje pietiniame krante tai idomu kokia zuvi vertetu pabandyt suzvejoti.
nemanau kad kazka gero ten pagausi ten pagausi, ten vien poilsiavietes aplink ezera. Bet greta pilna kitu vandens telkiniu. Ash budamas moletiskis ten nezvejociau.

 #114294   nitrozzz
 28 Bal 2009 13:48
Itariu kibimu sestadieni apturejo tie kas zvejojo sekliuose ezeruose, turbut dideliuose dar vanduo per saltas.

 #115943   KARSIS
 06 Geg 2009 18:51
Na sveiki, neturejau laiko pasidalinti ispudziais anksciau,tai rasau trecedieni. Penktadieni vel teko pasukuoti Isnaru ezera-nenurimstu,juk ten buvo ir dydeliu lydziu, bet jau siemet pradedu abejioti,vienas peiliukas ir vienas rimtesnis smugis ir viskas,o dar vejas nekadejas. Plaukiant namo nutarem dar pabandyt Vasuoko ezere lukesciai pasiteisino,ant zolines RAPALOS pakybo neblogas lydekiokas,nesveriau,bet 1,5kg bus tai va. Gryzus namo draugo tevas ir sako;iskur gali buti tu lydeku jei visa ziema kaimo brakusos nese maisais!!!!!

 #116575   tomukas_g
 09 Geg 2009 22:09
sveiki, Gal kas galetu padeti ir pasidalinti apie siuos ezerus moletu rajone, ten palnuoju praleisti atostogas sodyboje, prie aiseto, galuonio saminio ezeru.
Ant ko zvejojate? kokie masalai? ir pan...

Paveikslėlis

 #116587   tomukas_g
 10 Geg 2009 10:48
KARSIS rašė:Na sveiki, neturejau laiko pasidalinti ispudziais anksciau,tai rasau trecedieni. Penktadieni vel teko pasukuoti Isnaru ezera-nenurimstu,juk ten buvo ir dydeliu lydziu, bet jau siemet pradedu abejioti,vienas peiliukas ir vienas rimtesnis smugis ir viskas,o dar vejas nekadejas. Plaukiant namo nutarem dar pabandyt Vasuoko ezere lukesciai pasiteisino,ant zolines RAPALOS pakybo neblogas lydekiokas,nesveriau,bet 1,5kg bus tai va. Gryzus namo draugo tevas ir sako;iskur gali buti tu lydeku jei visa ziema kaimo brakusos nese maisais!!!!!
o gal gali patart ka nors kaip ir kuo reiktu zvejoti moletuose prie aiseto, saminio, galuonio ezeru ten sodyboje kur jungiasi jie visi planuojupraleisti atostogas...

 #116607   Laukinis
 10 Geg 2009 15:49
tai tu nors pasakyk ka zvejosi.............nejau su slieku dezute vaziuosi............pasiimk visko ir dziku,slieku visokiu ir kukuruzu..

 #116727   tomukas_g
 11 Geg 2009 08:24
na domintu mane lynai ir jei ten yra karsiai, tik idomu ant ko juos zvejoti, kuo geriau pasiserti.

 #116795   stirlic
 11 Geg 2009 14:59
geluone kimba karsei tik nakty sliekas zirniai ,yra ir linu unguriu lideku,pagrinde ten zvejyba isvalties arba is salos

 #116887   tomukas_g
 12 Geg 2009 07:39
stirlic rašė:geluone kimba karsei tik nakty sliekas zirniai ,yra ir linu unguriu lideku,pagrinde ten zvejyba isvalties arba is salos
O kaip ten zvejojate ungurius?
O balta zuvi su dugninemis ar su plidine geriau bandyti zvejoti?
 #117785   KARSIS
 14 Geg 2009 20:57
Na Galuonio ir kituose isvardintuose ezeruose nera teke zvejoti,taip ,kad suteikti informacijos jiokios negaliu. O siaip tai gyrdejau,kad Inturkes Galuonuose jau pajudejo lydekos, jei tik turesiu laiko tai bandysiu sestadieni.
Paskutinį kartą redagavo 1 KARSIS. Iš viso redaguota 18 kartus.

 #117937   tomukas_g
 15 Geg 2009 12:13
Na man tai isvis nera teke tame kraste ezeruose zvejoti, tai idomu kokiais maslais zvejoja ir pan... kokia zuvis dazniausiai pasitaiko ir t.t.

 #119007   tomukas_g
 21 Geg 2009 11:34
Na nejuagi niekas ir nezino, kokios zuvies dazniausiai tuose (Aiseto, Galuonio, bei Saminio) ezeruose pasitaiko pagauti ir kokie masalai bei jaukai geriausiai sudirba?

 #119031   KARSIS
 21 Geg 2009 13:30
As asmeniskai ten nesu zvejojes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė