Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #5089   Agis
 10 Bal 2006 08:16
Manau patys suprantate, kad zemupyje yra na vienas vandens telkinys ir jau taip gaunasi, kad atvaziavus zvejoti prie vieno neuzilgo atsiduri prie kito ir aprasinejant zukles yspudziuose paprasciausia butu ir rasyti ir skaityti visa tai isskirstan i atskirus vandens telkinius.Zodziu bandykim zvejybas kurios susijusios su maziau girdetai vandens telkiniais arba kai zvejojama ne vienoje vietoje pabandyti talpinti cia ;-)

 #5097   Agis
 10 Bal 2006 08:34
Taigi, jaunuo savaites pradzios, girdint per informacijos priemones, kad zemupyje potvynio praktiskai nera, buvo planuojama isvyka pirmuju kuoju ar kitokios baltos zuvies zvejojimui.
Penktadienis, Zvejuko pagalba surenkama informacija kur, kas kada ir kaip ir nusprendziama vaziuoti link Gargzdu pabandyti pagauti ziobry ar kuoja.Suderinamas laikas ir...Zvejuko telefonas neatsako, i sutarta vieta neateina, nors zadejo parodyti tautieciams kaip reikia zvejoti :lol:
Kadangi mudu su Alvudu nelabai tu vietu ir zinom tai patraukem auksciau Dovilu prier sodu.Vietoje buvom saulei tekan ir antroje puseje jau radome zvejojant vietinius, reiskiasi pataikem i vieta.Bandant kaitalioti pusdugnine su dugnine, keiciant vietas nesulaukeme nei vieno kibimo. nors tiesa pasakius nelabai mes ji ir butume mate, nes nors jau Minija savo vagoje, taciau dar labai nesa zoles ir virsunele po uzmetimo netrukus pradeda linguoti nuo uzsikabinusios sakeles ar lapo.
Balsu dauguma :lol: buvo nutarta varyti zemyn, juo labiau kad pasnekejus su Doniu teleponu, jo zinios gana gerai nuteike.Taigi is Dovilu, pakeliui pro Agluonenus ir Priekule(kur pasipildoma ziuronais) atvykstame i Minge.Vandenelis normalaus lygio, pievose laukines zasys ganosi dorai nesuslapdamos koju :lol: Tuscia stovejimo aikstele atrode keistokai, nu bet gal liaudis nezino, kad jau galima drasiai zvejoti Minijos zemupy.Greit meskeres po ranka, kuprines ant peciu ir pirmyn i viena nuostabiausiu pavasario upiu Upaity.Pasakysiu atvirai, nesitikejau. kad vanduo toks zemas.Zodziu normaliai, praktiskai nesuslapindami balotniku daeiname iki Upaicio ir kanalu issisakojimo.
Pratesiu veliau :!:

 #5117   Agis
 10 Bal 2006 09:47
Zvejojam toliau :lol:
Taigi Upaicio lygis normalus, tik lytys laiks nuo laiko praplaukia.Tokiomis aplinkybemis dar neteko zvejoti.Zodziu pauksteliai pypauna, cirskia, karkia, kranksi, o musu dugninikiu svareliai keliauja vandenin.Greitai apziurima viskas pro Svyturio ziuronus, keli gurksniai uz kibima ir.... okibimo tai ner :cry: Nei po penkiolikos minuciu nei po valandos :evil: Alvydas pirmas, o as dar atsilikdamas kokia desimcia minuciu patraukiame atgal link Minges prieplaukos.Jau einant arciau prie prieplaukos pamatome besedint keleta zveju, o viena vis ynirtingai kertant meskere.Susizvalgome, tikriausia kimba, kad taip mosukuoja ;-) Netrukus uzsimeteme, tylu... ir as pradedu stebeti kaimyna, gaudanty per kokia dvidesimt metru nuo menes, tiksliau pirma stebeti jo plude.Ar ji kaira kazkokia buvo, ar ten kliuvinys koks atnestas sroves, bet jam panirdavo vis po kokios 20 sek. po uzmetimo, ir sekdavo ynirtingas kirtimas su pliupsniu keiksmu, kad kas cia per bld kimba, kad neina pakirsti.Pradejus stebeti ji atidziau pastebejau, kad jis kaip ekvelibristas linguoja ant betonkes, man nesuprantamai kaip dar neysiverte.Jo bendrininkai jau praktiskai ilsejosi istiese kojas ant krantelio leisdami budingus tam elgesiui garsus :lol:
Zodziu TEGYVUOJA MINGE, zveju atvykeliu sezonas jau prasideda :lol: ir greitai bus pakelta aplinkiniu parduotuveliu alkoholio apyvarta.
Truputy mukrypau :oops:
Taigi pabandome dar ant stintiniu girliandu, nes ejo kalba, kad jau pirmosios stintos eina, bet ir vel jokio kibimo :cry:
Nu ka, beliko viena viltis Klisupys :!:
Greitai lekiam tenai.Atvaziavus randam dvi masinikes, aha, reiskiasi veiksmas kazkoks turetu buti ;-) O veiksmas is tikruju yra, vienas zvejoja su spiningu :evil: ir tolumoje matosi pripuciama gandonke(senuku tipo)Atejus prie krantelio spiningistas dingsta, o valtike kazkotai kelia man ytarima :roll: Koks normalus zvejys gali plaukioti su valtike, kai dar ne visi ledai isnesti :shock: Nuojauta kuzda issitraukti fotika, ir as jau einu prie ju, matau kaip jie paskubomis insimeta likusi tinkla, nezinau state ar jau trauke ir pradeda plaukti link mariu.Kiek spejau priejau(Prisipazinsiu is susijaudinimo pamirsau, kad optinis pritraukimas sesiu kartu) fotkinu juos, randu dar viena zmogysta su samciu, kurio krepsys suvyniotas i maisa.Zmogysta skuba aiskinti, kad niekas nekimba ir reik jau varyti namo.As gryztu atgal, skambutis operatyviniai, o Alvydui pasiulau ustatyti pasatui isvaziavima, deja... kaip bebutu gaila, bet kartais dauguma nori tvarka padaryti kitu rankomis, zodziu gaunu atsakyma, kad gali padangas pradurti.Po kiek laiko pasatas dingsta, anie nuplaukia uz posukio o man atgalinis skambutis is inspektoriu del vietos sutiklsinimo.Zodziu dirba zmonys ir nereikia cia pasakoti apie netikusius inspektorius ;-)
O mus kaip ir anksciau jokio kibimo :cry: :evil: :x
Pasilipes ant dambos pastebiu ties Drevernos kanalo siurbline keleta masinu ir nutariam pabandyti tenai, nors jau vilties nera ir norejosi bent jau kibima pamatyti.
Atvaziuojam o tenai :shock: :shock: kuojas zmonys begaudo.Greitai metam meskeres ir... netrukus pirmosios pavasario kuojos spurda musu rankose ''plot ''plot Paskutine mano apzvalga siu ziuronais ir gaudome toliau.Priesais mus gaudantys marijampolieciai(nu ir atsibasto gi zmones) trauke viena po kitos, nes ir pasaru negailejo.Mums sekesi kur kas kukliau, taciau pirmosios zuvys bovo pagautos ir atviro vandens sezonas atidarytas.
Bezvejojant ir besnekant su vietiniais(salimais zvejojo), sake, kad dar vakar (sestadieny) nekibo ir cia.Zodziu kuojos dar tik pradeda judeti is mariu ir be kokiu triju savaiciu ju normalaus kibimo nebus :!:
Taciau, visi kas pasiilge pamirjyti savo dugnines ar pludinukes Minijos zemupyje gali jau drasiai vaziuoti nebijodami neperbrendamu vietu ar uzlietu privaziavimu (tiesa Kintu siurbline dar neprivaziuojama) ir gales ramiai bandyti sugauti savo pirmasias zemupio kuojas.
Nuotraukas sudesiu vakare.
Paveikslėlis Paveikslėlis

Tolumoje matosi Viktoro ir Astros klientai :lol:
Paveikslėlis
Cia jie is arciau :lol:
Paveikslėlis
O kibimo tai jokio :cry:
Paveikslėlis
Si karta jiems pasiseke isnesti sveika kaily :twisted:
Paveikslėlis
Pludininkai, Klisupys laukia jusu :lol:
Paveikslėlis
Nei zvyno, nei marijampoles :lol:
Paveikslėlis
Pirmosios kuojos ir pugzliai
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Agis. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #5132   Deividas
 10 Bal 2006 16:57
na rasinukas neblogas.as kiek kukliau parasysiu.vakar sezona atidariau sakuciuose.i zukle pasiemiau savo nauja match'a(visgi norisi isbandyti).zveju nemazaj,visi gaudo dugnine,na o mano dugnines namuose o slieku taip pat neturejau.taigi susiradom vieta.pasiserem ir kibimo laukt ilgaj neteko.3.5 metro gylyje auksles kibo puikiai :lol: su pusbroliu gal po 40 pagavom,visos beabejo keliavo atgal...nei zvyno nei...

 #5424   Agis
 13 Bal 2006 22:24
As irgi girdejau ganda, kad Aukstumaloje jau pagauna, sake ant naktinio kibimai reti, bet kimba tik karsiai, raudes slieku netampo.Jei leis aplinkybes tai po kiausiniu reiks patikrinti :lol:

 #5453   eLPi
 14 Bal 2006 08:33
Apie Aukstumale - ant slieko kimba tik karsiai, jokios smulkmes /ypac pugzliu/ kibimo nera ... kol kas :lol: . Ech, prisimenu lygiai pries metus gerai traukiau ... ;-var-var. Jei tik bus galimybe, butinai reiks pabandyt laime per si ilgaji savaitgali :ruko .
 #5539   andpld
 15 Bal 2006 19:50
Dar zemupyje upaityje ir minijoje zvejybos sezonas, niekaip neisibegeja kaip ir pavasaris.Sis sestadienis buvo labai labai nekoks kibimo atzvilgiu, zveju buvo daug o kibimu tai ant vienos rankos pirstu suskaiciuoti galima.

 #5609   Agis
 18 Bal 2006 20:32
Po siandienines zvejybos galiu irgi pasakyti, kad pavasaris niekaip nenori ysibegeti.Si karta su jungtiniu ekipazu nutareme isbandyti Aukstumala.Ankstu ryta atvaziavus matesi, kad jau tikrai busim kokie trisdesimti sr net daugiau.Taciau vietos dar radom,nors kaip veliau paaiskejo nelabai kokia, nes priekyje tesesi ilga sekluma, jeigu tikslas butu buves kuojos, tai ta sekluma butu dziuginusi, taciau si karta jau norejosi pasigalineti su karsioku.Gal kam keistai atrodo "pasigalineti" taciau kai gaudoma lengva dugninike, plonais valais tai visai normalus priesininkas.
Nors saulele sviete pro skystokus debesis, taciau silta tikrai nebuvo ir dziaugemes, kad apsirengeme zieminemis striukemis.Retoki pugzliu, kuoju kibimai visai gadino nuotaika, antroje puseje (dauguma keliasi i antra puse nes geresnis krantas ir vaga salia) irgi didelio judejimo nesimate.eLPi susukimas, kad vo c ia tai normalus kibimas atkreipe demesy ir visi stebejome, kaip karsiokas graziai parkeliavo krantan.
Tai ir buvo vienintelis karsiokas, ben tol kol as buvau salia, nes mes su draugeliu isvaziavom kitur laimes ieskoti.Patikrinom Atmata, kad susidaryti vaizda tolimesnem zvejybom.Praktiskai sukti is vieskelio per pievas link Atmatos dar tikrai neverta, na nebent jeigu stumti kam bus.Atmata dar kunkuliuoja, nors vanduo jau skaidreja.
O bendras vaizdas tai butu toks, kad dar niekur gero kliovo nera, nes visi zuja zemupio keliukais, klausinedami vieni kitu apie kibimus.
Tiesa gamtosaugininkai siandien dirbo, nors ir sventes :lol: O kad greiciau visus patikrint tai vieni plauke vandeniu, kiti krantu vaziavo.Manau suprantat, kad sansu islikti nepastebetam zvejojant be licenzijos praktiskai nera ;-)
Na o cia eLPi sezono atidarymas :
Paveikslėlis

 #5634   eLPi
 19 Bal 2006 09:08
Apie musu zvejyba Agis jau viska parase, galiu tik pritarti, kad karsiu zvejybai dar siek tiek ankstoka, nes kiek kas bande laime, pagauna tik viena kita egzemplioriu. Reikia laukt kol vanduo siek tiek susils ir prades kaltis zole, va tada... :roll: Nes jo didenybes pugzlio :-ug ner ko maitinti ir sau nervus gadinti :lol: .
Paleidus mazasias raudes ir plakius, namo parvaziavo pirmasis sio atvirojo sezono laimikis:

Paveikslėlis

 #5677   ramas
 19 Bal 2006 21:10
na va aplankem zemupi.,drevernoja prie siurblines 5.30 h. vos beradom kur uzmest.,kibo,bet bent mums dominavo tesla. apie 10.30 prisispricaves iki soties(nemegstu ant teslos)pasiuliau paieskot laimes. ;-) ,chebra dave""dabro"" na tai pasileidom pro kintus iaukstumale.sustojom silutej prie romados.,pardavejas mus atvesino; aukstumalej tuscia. vienas kitas kur ant duobes sedi dar istraukia.,likusieji ""kolhozo""nariai nieko.tada nutarem patikrinti silininkus.,patikrinom- tai prie senvages biski zveju buvo.,bet zuvies-ne beveik. taipsusikloscius situacijai kad is astuoniu asmenu (du auto),keturi neturi kotu nemunui(paciu laiku isaiskejo) ,nutariam dar ismeginti rusnej prie siurblines,(aisku uzsukom ir i skirvyte zvilktereti.-auksta dar,labai nustebino vaizdas,viskas sutvarkyta ,isvalyta,krumai iskirsti,gal pries rusus nori pasirodyti ogal ...karocia ryboko nei vieno ,bet ju jau laukiama. :grin: )na oten jau is tolo matosi autoparkingas.atsistot ner kur.lindau i ""nardymo kostiuma"",su tokiu navarotu radau pusetina viecike ir jau tada ant dzikiuku atsigriebiau uz exkursijos padaryta zala per likusias 3.5 h.tai va tokia ivygdem pazintine zvejyba.antadieni.ate. p.s.jei sukiltu karsiai zemupi,man nepastejus :roll: praneskit.,

 #9511   Agis
 27 Bir 2006 00:36
Sekmadienis, pries akis dar laukia ilga kelione is Labanoro girios i mielaja Klaipeda :lol: Jau privaziavus Moletus galvoje pradejo rutuliotis mintis, kad jei dar ir per sias iseigines nepazvejosiu, tai stazas tikrai nutruks.Juo labiau, kad kiekvienais metais per Jonines stengiuosi zvejoti(siais metais nepavyko) ir veliau ilgais ziemos vakarais prisiminus lyginti vienas Joniniu zvejybas su kitomis.Galiu pasakyti tik tiek, kad praktiskai visada per Jonines (plius minus diena) visada zemupyje buna lietus su perkunijomis arba trumpi skvalai.Taigi tokiomis naktimis taip ir ima kuzdeti viltis, kad gal metu ungyriukas taves laukia :lol:
Ties Ukmerge mintys jau peraugo i konkrecius darbus ir maigydamas telefono klavisus pradejau ieskoti bendraminciu su kuriais pavyktu sy vakara islekti pazvejoti.Susisiekus su vienu ar kitu, jautesi praejusiu svenciu slegis ir apie zvejyba jiems minciu kazkotai nekilo :lol: "Broliukai" nese "Rovanai" pelna iki desimtos vakaro, tai tas variantas pasiliko tik kaipo atsarginis.Jau uz Kauno supratau, kad belieka tik atsarginis variantas ir nustojau pazeidineti taisykles :lol: bo skubeti nebuvo kur.
Dezutes su galvakabliais ysimetimas masinon (visa kita jau seniai keliavo po Lietuva masinoje) ir vaziuoju iki Donio rimtai aptarti zvejybiniu planu.Nutarem, kol jis uzbaigs darbus as pazvejosiu kur nors Priekules apylinkese prie Minijos, o toliau Nemunas prie Silininku.
Aglonos ir Minijos santakoje jau pora metu nesilankiau, tai nustebino visiska karklu apgultis, amksciau buvusy grazu smeleta kranta.Kaireje nuo santakos gana aukstas krantas su apacioje suvirtusiomis sakomis leido numatyti, kad cia "bulkautojai" tikrai turi plaukioti.Metant nuo kranto duonele ir stebint jos plaukima pagal statu kranta girdejosi ir matesi tik nedideli verpetai.Taigi rimto egzemplioriaus tikriausia tenai ir nebuvo.Besirisant ssistemele su mazu mikriku, supratau to priezasty.Antrame krante ganesi karviu banda, kurios laiks nuo laiko subrizdavo i vandeny.Taigi pasedejau ant krantelio, pasidairiau ir... Donio skambutis "Jau ties Jaku ziedu"
Netrukus visi jo zvejybiniai daiktai ir maisas sausu berziniu malku (Kokia naktine zvejyba be lauzelio) atsiduria mano masinikeje.
Pravaziuodami Juknaicius dar apkalbame Juknaiciu sveikatingumo komplekso likima.Juk kaip buvo patogu, pavyzdziui nusiperki savaitgalio abonimenta, vakare, ryte sau ir zmonikei masazai, druskos vonios.Laisvu laiku sast iki netoliese esanciu Silininku, o zmonike kokia arbatu terapija priimineja, kol tu su lydziaku sugrysti...Sodziu seimyninis savaitgalis po polnau programie gali buti be jokiu nusivylimu :lol:

Kai nusileidziama nuo pylimo tik birzelio naktis rodo kelia, taigi senokai buvus truputy sunkoka prisiminti viska.Pasidairius pro ziuronus :lol: ieskome normalesnes dambos ir po gero pusvalandzio vazinejimo pirmyn atgal pasirenkame vieta, kur salimais praktiskai trys gana arti viena kitos dambos, kuri viena paplauta ir nuo kranto puses atsiradusi gana plati protaka.
Bekurenant lauzely, besisnekuciuojant, besidairant laiks nuo laiko su "ziuronais" prasvinta.Susirenkami spiningai, veriami valai, risami masalai ir mes jau ant dambos.Dambos gale laiks nuo laiko vyksta veiksmas ir mudu su Doniu gincijames "salatis, ne lydeka, salatis kitaip musa... ir t.t."
Turiu tokia taisykle, pirma apmetau sunkiomis sukremis, taigi rezultato ilgai laukti neteko ir pirmoji lydekaite atkeliavo krantan.Netrukus uzkibo dar viena, tik ta gavo plaukti atgal dar paugeti.Tikriausia del to uzpykus, kad as ja niekingai paleidau, atsivede mama :lol: Ta suteike nemazai maloniu akimirku ir man ir Doniui, nes iskeliant i kranta nukando vala(zvejojau be jokiu pavadeliu) ir atsidure Doniui tarp koju tikriausia taikydamasi i...Ismesta i kranta, nutilo ir atrode jau apsiramino.Man tik prisilietus prie sukres, kilo staigus judesiai, kaip pas koki bulterjera ir vaizdelis tapo toks, kad ranka pasruvo kraujais.Teko jei gerai voztelti per spranda, eiti i masina apsiristi ranka ir toliau zvejoti.Veliau dar pora lydekaiciu kurios uzdare leistino pagavimo norma, taigi sukre su monoflamentiniu valu ejo krepsin, o ju vieton stojo pintas valas su guminuku.Nors galvakablis 28 gr., taciau sroves deka, jo sokdinima pajusdavau tik jau netoli dambos, taigi puikiausia pats supratau, toks gaudymas neduos rezultatu.Pazvejojus valandzike atsirado is kazkur
:lol: atsirades noras miegoti(pasirodo Doniui irgi kilo tokie norai) ir ...
Apie desimta mes jau pajudame namo, puikiai pazvejoja, gerai praleide laika, zvaigzdeto dangaus energijos pasikrove visai savaitei.Nuo pylima paskutinis zvilgsnis link Nemuno... iki kito karto.Kitas kartas kau bus su valtimi.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

N-14

Sukriuke "Kileris" :lol: Ydomu, kurio ten kraujo daugiau, mano ar lyekos :lol: As visada sakiau, mes visai nepelnytai pamirstame D.A.M.
Paveikslėlis
Ne y tema, taciau ji labai ydomiai dirba.Veikdama pratekancios pro dambos akmenis sroves, ji tai uzsiveda, tai uzgesta.Gal tai ir yra jos kibimo priezastis.Turiu keleta tokiu modeliu ir pabandzius visi taip vienodai dirbo.
P.S. Nors kamputyje ir mano logo, nuotraokos darytos Donio :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 Agis. Iš viso redaguota 27 kartus.

 #9514   Donis
 27 Bir 2006 00:52
Man dar ir dabar akyse stovi vaizdas,kada beatsisuksi visada Agis vis su nauja lydeka stovi :lol:
Paveikslėlis

Eh,tas D.A.M. :gutgut :twisted:

 #10263   Agis
 15 Lie 2006 13:32
Nu jeigu pagal Mende, tai pazvejojom normaliai :lol: :lol: :lol:
Nu o jeigu pagal mane......
Zodziu paskutines darbo akimirkos pries atostogas, skambutis draugeliui, kad sutartui laikui tikrai nespesiu, reik prideti dar pusvalandy ...Puse sesiu pajudam link Silininku ir nors buvau zadejes tes apsilankyti su valtele, taciau primetus kiek reikes sugaisti laiko pas pasieniecius, buvo nutarta zvejoti nesikeliant pro protaka.Priekuleje uzsukam i parde apsiprekinti produktais kukliai zvejo vakarienei ir pirmyn.Draugelis vis spaudzia, o as jam nu neskubek, juk man atostogos, rasim tos zuvies ir vietos zvejybai.Kazkur pravaziavus Veivirza priekyje sustoja masinu kolona ir as kaip tikra Zoze, greit primetu, kad kazkas atsitiko.Privaziuojam... beliko spustelti fotoaparato mygtuka, nes..
Paveikslėlis
Maniskis apsiramina, tardamas, joooo tikrai nera kur skubeti :lol:
Uz pusynelio pasirodo pasienieciu apsaugos bokstelis ir mes jau prie Nemuno.Dvieju savaiciu karstis neatpazystamai pakeite Nemuna, atrodo visai kita upe.Visos dambos paleistuviskai kysoja virs vandens, tarsi sakydamos lipk ant manes.Tarpudambiuose istisi plezai, prie senvagiu ezeriuku stovedamas turi ziureti zemyn, kaip y kazkokias ygriuvas, visur suveslejusi zole.Taciau ne gamta stebetis atvaziavome, greitai viskas apzvelgiama su "Svyturio" ziuronais, susirisami spiningai ir mpirmyn, viens i desine, kits i kaire.
Labai jau norejosi isbandyti tuos isgirtuosius "Vivivgros " vabalus, tai pirmiausia jais ir zvejojau.Nu ka as galiu pasakyt, praktiskai kas penktas, sestas metimas uzsimeta valas ant kabliuko, pagal savo svory lekia gana sunkiai, taciau... ta vakara sprindiniams eseriokams tai buvo pats geidziamiausias masalas
Paveikslėlis
Kitokios zuvies ant ju nei ta vakara nei kita ryta sugauti nepavyko.Taigi galima butu ji priskirti prie dambu eseriu viliokliu.Laiks nuo laiko uzsirisdavau sukriukes bandydamas suvilioti astredante, bet....
Bandziau ir "Zilvinus" pravedinti, taciau net nesimate jikiu salaciu musimo, tai ir meciau greiciau vien del sportinio azarto.
Susiskambine nutarem pakeisti vieta, pavaziuodami auksciau.Atejus prie masinos supratau, kad sy karta sekme lydejo mano draugely.
Paveikslėlis
Pavaziavus toliau dar truputy paspiningavome, taciau tusciai.Upe aplamai tylejo, nebuvo jokio zuvies sokinejimo ar pliauskejimo.Taciau viena lydekaite dar pavyko istraukti ir man.Senoptikai zadejo stipru siaures veja, taciau buvo visiskai ramu, netgi uodai kazkaip labai ytartinai letai skraide :lol: Karstis matyt ir juos perkaitino.
Vakariene kaip visada praejo labai sklandziai :lol: Tik telefonai kazkotai ryte labai tyliai zvimbe, tai zadintuvu nebegirdejom :oops:
Atsikeleme, kai saule.... jau per gera ranka buvo virs horizonto.Greitas kavytes ruosimas, pusryciai.Praeinacio zvejo su spiningu paklauseme, kas geresnio, atsakymas, nuo ryto visiskas stilis :roll:
Stilis, tai stilis, nu ale visviena reik nors pora karteliu svystelti.Zodziu pusvalandis metymo abu po esery ir po juozapine lydekaite, kuriu viena keliavo atgal, o kita, ta kur blizge iki siknos ryja, turejo keliauti krepsin.
Paveikslėlis
Kilo vejas, atsirado noras vaziuoti link namu, tai mes to noro ir nevijom salin :lol:
Parsiveziau tik viena egziamplioriu, kuri seklios dambos gale stvere "Kibs" vartikle
Paveikslėlis

Visumoj, tai palikau kruva masalu, bo seklus vanuo neleizdavo yprastai zvejoti ir kabindavosi yvairus dugno kliuviniai, taciau esant sekliam vandeniui, labiau susipazysti su upe, jos duobemis, zinai dambu galus.Zodziu verta pazvejoti ir esant labai sekliam vandeniui, kad ateityje zinotum kokiame gylyje galima drasiai vesti masalu nepaliekant ju Nemuno dugne.

Nu tai tiek trumpai butu pagal mane :lol:

 #10336   Agis
 18 Lie 2006 10:50
Patikrinta Pakalne, Skirvyte ir Skirvytes Atmatos kampas.Nieko apart sprindiniu eserioku ir vieno sapalioko (sugavo draugelis) nerasta.Prie trecios Skirvytes krantines nespejome ir masalu prisisegti, uodu koks miliardas puole ir skubiai trenke durim islekem.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

 #10662   Agis
 31 Lie 2006 11:42
Apibendrinant atostogines zvejybas galiu teigti, kad ir man skirtos zuvys atostogavo.Nors buvo vaziuota keleta kartu su forumieciais ir su seima, rezultatu kuriais galeciau pasigirti nera :!fig!
Bandyta buvo ir spiningauti ir jau atostogu pabaigoje prie dugnines sedau bet nieko doro nesugavau.Dugnine uzmesti bandziau kazkur tai prie Paleiciu (ten tokie grandioziniai bokstai like).Radau nebloga viecike tarp dambu ir paseres ruosiausi gaudyti balta zuvy.Vakarop prisistate "treninginis" ir jau labai smulkiai ruosesi mane iskvosti kas, kur, kaip , is kur ir t.t.Jam buvo paaiskinta, kad vos ne vietinis ir zvejosiu kol nusibos.Anas netruko pareiksti, kad nakty jis keleta kartu pertrauks su tinkliuku.As jam pasakiau, tipo bandyk laime.Jis sutriko ir sako, kad as paskambinti ruosiuosi ar ka.O as jam ir sakau, kad man nera reikalo niekam skambinti, as pats toks, tik atostogauju.Truputy sutrikes ir matyt permetes savo smegenineje pazystamus atsake, kad as inspektorius pazystu, o manes nemates.Taigi sakau as jam vel, pabandyk laime, tai susipazinsi ir su manimi.Zodziu po zodziu "paziuresim" dingo krumuose.Kaip suprantate naktis buvo kaip tikro zvalgo su medziokliniu peiliu prie dirzo ir smagiu sausuoliu prie koju.Zvejoti jau teko ysiklausant i kiekviena garsa ar masinos burzgima.
Nesulaukus rimtu kibimu, prisimeniau skaityta straipsny liepos menesio zurnale apie naktine starkiu zvejyba, ir pagalvojau, o kodel nepabandzius, juo labiau, kad salia buvo paplautos dambos protaka.Kibimu ant Vivingros vabalo laukti ilgai neteko, kibo sapaliokai gana agresyviai ir tik istraukus nustepdavau kaip delninis sapaliokas taip stipriai puola masala.Zinoma, kadangi nesu naktinio spiningavimo asas, tai turetu abieju vabaliuku atsargos greitai pasibaige atnezdamos keleta spurdanciu sapalioku."Rapalos" kabinti kazkotai nesiryzau manau del visiems suprantamu priezasciu.Zodziu jauciu apsirupines pigesniais vobleriais dar pabandysiu nakties metu paspiningauti, nes zuvis tikrai kimba ir sedejima prie lauzo laukiant ryto galima pakeisti i spiningavima, zinoma labiau rezultatyvesnis jis taps tiktai po geros praktikos, nes rodos jau ir ne pirmokas, taciau nakty masalai skrenda kazkotai ne taip tiksliai, kaip noretum :piktaz
Sveciu nakty nesulaukiau, tai dar pazvejojus patraukiau link Silininku, kur patikrinau keleta dambu ir protaku.Zveju palyginus mazokai sutikau, o tas leido manyti, kad nekibimas jau nuvyle ne viena.Pakeliui dar teko atrasti tikrai uzmirstu dambu (net zole nenutrypta) ir rodesi prie ju galu tikrai turetu kibti lydekiokas, bet...

 #10665   Mike
 31 Lie 2006 13:45
Gal ne visai apie žemupį, bet į tą pusę. Penktadienį su Sacioku apie 17.00 val. pajudėjom iš Kauno link Baltupėnų. Kadangi žinojom tik tiek, kad jie yra tarp Viešvilės ir Nausėdų, tai teko paklaudžioti, nes pasakė ne tą kilometrą, kur reikia įsukti. Šiaip ne taip miško takeliais kokia 15 km susukę radom ir Baltupėnus (trys namai - visas kaimas), po to šiaip ne taip tarpudambį, kuriame reikia gaudyti. Susinešėm visus daiktus ir užmetėm meškeres turbūt kokia 20.30 val. Iš karto vienas po kito kliovai, plakiai, kuojos keliauja į krantą. Ne monstrai, bet nespėji suktis. Dar bandžiau kokią dėlę, geldelę ar varlę susirasti, kad ant nakties užmesti, bet nepasisekė, o naktinių sliekų neturėjom. Vos sutemus kliovai dingo, dar temstant vieną šapalioką kokių 300 gr. pagavau. Sumetėm ant vadinamųjų "lenkiškų 4 Nr. sliekų. Saciokas apie 24 val. užsilenkė, o aš dar pasėdėjau iki 1 nakties. Tuščia. Apie 3 pabudęs permečiau savo meškeres. Kai kur sliekai net nepaliesti. Pakilau jau 4,30 val. ir iš karto prasidėjo. Vėl nespėjom suktis su smulkme. Pasitaikė ir keli panašaus į pirmąjį dydžio šapaliokai. Vėliau atradau vietą, kur tie šapalai laikosi. Metimas labai tolimas, į priešdambį, prieš pat dambos liežuvį. Ten vieni akmenys, todėl dažnai svarelis tarp jų įstrigdavo. Turėjom kokia 15 gerų kliovų (tikri šapaliniai, kai meškerė vos ne per kuolelį šoka). Iš jų kokius 6 kartus likom be pavadėlio. Taip ir nepagavom didžiojo šapalo, bet jau žinom kur ieškoti, tik žvejoti dar reikia išmokt. Šėrėm žirniais ir kviečias, ant kablio movėm žirnį (čia šapalams). Kuojos geriausiai kibo ant kukurūzo ir kviečio. Apie 10.30 val. nusprendėm, kad užteks, nes smulkmė užkniso, o šapalų pagauti vis nepavyko, be to laiko turėjom tik iki 14 val., o dar norėjom paspiningauti. Kol susitempėm iki mašinos daiktus ir pavalgėm atėjo ir 12.00 val. Išėjom su spiningais. Vienam uždambyje Sačioko užsikabinta Mepps firmos sukriukė darė stebuklus. Per kokia 20 min. keturios lydekaitės (dvi "ant ribos", dvi mažesnės, visos keliavo atgal), vienas ešerys apie 200 gr, dar keli kliovai. Kibo jam vos ne kas antru metimu. Aš šalia stovėdamas ir ten pat mesdamas apturėjau tik vieną kliovą ant guminuko. Keičiau masalus, uždėjau tokią pačią tik vienu numeriu mažesnę sukrę - tuščia. Nežinau, gal sukimo greitis ne toks, nekibo man ir viskas. Apie 13 val. lietus išginė namo.

 #10669   saciokas
 31 Lie 2006 14:56
Pataisymai is sacioko puses. 24 val. neuzsilenkiau. o pamates, kad veiksmo nebus nuejau miegot :grin: . ALKOHOLIO NETUREJOM. NET RUKYT NETUREJOM. Kas cia mums pasidare nezinau? Taigi mike dar nepaminejo, kad tokioj pliurzej jau senai teko zvejot. Buvau purvinas iki bakendarbu saknu. vienu zodziu 2 murzilkos ant nemuno kranto. Jo mepsas dare stebuklus metimas - kliovas - silkute - namo. taip linksmai ir pagaudziau, o pamastymai apie netinkama sukimo greiti ar panasiai -PASAKOS - ISMOK ZVEJOT. :grin: Viskas vidury savaites vel varau pabandyt didiji sapala pagaut. Mike nepaminejo. kad bendrai pagavom 8 sapalus. aisku visi maziukai ejo namo, o 2 ar 3 stambesni buvo isrukyti ir skaniai suvalgyti. is mano jurtos viskas amen.

 #11281   Skumbrotas
 14 Rgp 2006 13:09
Vakar susiruošiau palydekiauti Nemune. Ryte buves gražus oras gundė spjauti į orologų prognozes, todėl suplanavau vakarą praleisti Nemune. Bet kaip nekeista orų žmonės šikart neklydo - kol nuvažiavau, kol nusileidau valtį, kol susiruošiau įrankius, kol išplaukiau iš Atmatos dangus pajuodavo, pradėjo stiprėti vėjas, lynoti... :evil: Nors echolotas rodė visose duobėse tirštai žuvies, bet nė vienas plėšrūnas nepasirašė nė ant jokio masalo...
Tad iš žvejybos gavosi tik žvalgyba - išstudijavau Nemuno duobes iki Leitės, paskui užsukau į Skirvytę - pasižvalgiau iki Skirvytės senvagės, patyrinėjau dugno reljefą. Įspūdis, kad Skirvytėje žymiai daugiau žuvies neu Nemune, bet ji visa susitelkusi taip pat gyliose duobėse - iki 2m ruožuose echolotas nerodė jokios gyvybės.
Žvejų prie Nemuno nedaug, kiek daugiau apsėstos Skirvytės pakrantės, ypač II ir III 'betonkės".
Vakarop oras visai pabiuro - pakilo stiprus vėjas, bangos, vos išnešiau peršlapusį kudašių :lol:
Tai tiek žinių iš žemupio ::hai-bai
 #11458   Vytautas
 19 Rgp 2006 10:34
vakar po darbo nulekem su kolega i nemuna, konkrečiai i paleičius. nemunu neša žoles ir uždambiai tiesiog žali, net mepsas neskesta imetus. tvankybe nežmoniška ir jokio vejelio. ant dambos sraunumos kažkas mailiu gainioja, bet musu masalu nesusidomejo. per gera pusdieni pavyko du "peiliukus" paimti ant pirmo numerio sukriukes kurie sedėjo priešdambyje. pavakary nusprendem keisti vieta ir pavažiavom iki šilininku senvages. tenai kaip šuliny. tokios naujienos iš nemuno. žmoniu praktiškai nieko nera, matomai visi laukia oru atšalimo, gal žuvis suaktyves.

 #11463   Agis
 19 Rgp 2006 13:06
Vakar draugelis (Alvydas) buvo ties Silininkais.Sakesi keturias lydekaites paeme vakare, zvejojo su sukremis, tomis naujomis, kur asele beveik per vidury lapelio perverta.Labiausiai sake salaciai nervus gadino, taciau niekaip negriebe.

 #12019   Vytautas
 28 Rgp 2006 18:41
iš 26 i 27d. dvi mano kolegu brigados vare i Nemuna. vieni i Šilininkus ''plot kiti i Tatamiški :/braj; . Rezultatas praktiškai tas pats :aina-sikt , tik tatamiškej pora lydeku kibo, o taip tai tik šapalai ir vieniems ir kitiems, lietus pamaiše gerai žvejybai, bet kitkam buvo pats tas :aliukas-2 .

 #12025   Donis
 28 Rgp 2006 21:53
Siandien buvo uzejes toks dieduska i parduotuve,tai sake vakar ties Silininkais 7kg lydi isvilko,ir dar didesne su visu riperiu nuejo :,-wow

 #12310   Donis
 07 Rgs 2006 10:22
Autorius - Zvejukas
Laimikis - upėtakis
Įrankis - spiningas
Data - 2004-09-10
Masalas - baltos spalvos Nr. 3 mepsas


--------------------------------------------------------------------------------
cia is zvejokliu,galerijos :roll:

 #12897   Donis
 19 Rgs 2006 15:41
Siandien nuo ryto iki pietu zvejojau spiningu ties Silininkais,bandziau ir vartikles ir voblerius ir guminukes,uzdambius tikrinau sunkiom sukrem jes pakeisdamas pjautinemis,visiska :aina-sikt :!fig! ,sutiktas spiningautojas nuo vakar vakaro gaudo,taipat nei kibimo :shock: ,vanduo pakiles,praktiskai uzlietos visos dambos,per visa ta laika net nemaciau nei vieno zuvies issivertimo :shock:

Varau pamuseliauti,gal Minija duos rezultatu kokiu :roll:

 #12907   Liuciferis
 19 Rgs 2006 21:25
As tai sekmadieni puse dienos spiningavau Nemune ties Silininkais, tai net kibimo neturejau :evil: Po to nusprendziau isbandyti salia esancias "balas" - ariau stambiomis vartiklemis, mepsais- 0. Tada nusprendziau pasigauti bent koki eserioka- galvojau uzsidesiu tvisteriuka, jei nepades dar mazinsiu masala... Bet mazinti neprireike, pora metu ir masala sugriebe lydeka ::liux Tiesa sakant tokios kovos neturejau net su didesnemis lydekomis. Sioji ismaise visas zoles ir kitokius sabakstynus, tik isprasau is vienu tuoj nevaldoma nuvaro i kita zoliu kruva. Pabaigoje isipainiojo netoli kranto taip, kad istempti nebepavyko, tai bridau iki bambos i vandeni :lol: prisemiau batus, taciau siaip ne taip sugriebiau lydeka ir prispaudes prie pilvo :roll: kazkaip islipau ant kranto. Rezultatas- 72 cm ir 2.7 kg ne monstras, bet kova buvo gera ;-var-var.:
Paveikslėlis
Nekoks is manes fotografas ypac su mobiliaku :oops:

 #12908   Agis
 19 Rgs 2006 21:39
Smagu, kad nors vienam savaitgaly Silininkai kazka dave :lol:
Kas liecia nautraukas, tai nesijaudink, bo cia ne fotografu forumas :lol:

 #13160   Agis
 25 Rgs 2006 10:12
Taigi penktadienis.Darbus pavyko nudirbti anksciau :lol: , tai kelios minutes po triju jau lekiam link zemupio.Dekle ymestos ir dugnines ir spiningai.Zinios is zemupio spiningavimo nezadejo, tai praktiskai buvo ruostasi karsiu zvejybai.Privaziuojam senvage prie Ragininku, pirmoji vieta, kur giluma pereina i sekliu jau uzimta, antroji... irgi :evil: Beliko trecioji vieta, kur gylis palei kranta apie sesis metrus, taigi si vieta labai jau nepalanki atsipalaidavimui :-D Uzmaisomi pasarai, risamos meskeres ir pirmyn.Srove yra, taciau vala uznesa menkai, todel su normaliais feederiukais zvejoti ymanoma.Oras kaip vasara, silta, vienas kitas uodas dar zyzia, priesais saloje gagena, krezena vandens pauksciai.Demesy patrauke burys kormoranu, negi tie isperos jau ir cia bandys sukti lizdus.Tokiu atveju tenai liktu tuscia, nes uzejusi zuvis ir beaugantis mailiukas pradingtu ju pilvuose.Besidairant per "ziuronus" ir i kaimynus jokio judejimo nematyti.Pamazu pradeda temti ir musu masalais iki to laiko susigundo tik vienas pugzlys ir vienas eseriukas.
Galvoje mintys apie zvejybos vietos keitima, bet tas bus tik ryte.Pasiskambinu Viktorui, tas sveciuose turi keturis kauniokus, kurie ryte bandys plaukti zvejoti tik ar eseriu ar ko nors kito dar nezino.Pasiuliau Viktorui, kad ykalbetu paimti ir mus, o trukstama kieki iki desimties zveju pabandau rinkti rysiu is kosmoso :lol: .Veliau nusiraminu, nes anie pareiske, kad su jokiais svetimais nenori plaukti.
Taigi susirenkam meskeres ir einam apapuko.Prasvitus Rusnes koloneleje nusiperkam licenzijas ir vaziuojam link Skirvytes.Garsas apie treciadieny tenai kibusius karsius apskriejo visa lietuva, nes kito paaiskinimo nerasciau, zveju vos ne petys prie peties.Kas kalbesnis tas pasibedavojo, kad nieko gero nepagavo, kas tylejo, ziuredamas snairai, kas tuoj puole aiskinti, kad turi licenzijas ir skubejo jas rodyti :lol: (matyt nuo skrydzio i kosmosa, turejo nepamatuotos baimes ir nelabai skyre apranga).Pravaziave pro visas krantines pasukom link kanalu.Tenai lugniu ie leliju "lysves" dar zaliuoja, taigi dar veikti nera ka.Toliau atsiduriam prie Atmatos.Priejus prie kranto zvilgsnis uzkliuva uz besiburiuojanciu pulko zuvedru prie Uostadvario.Viskas aisku, ten mailius tai ir eseriai turetu tenai laikytis.Vaziuojam tenai.Draugelis uzmetes meskere netrukus sulaukia pirmo kibimo ir pirstinis eseriokas atkabintas keliauja atgal.Po to seka dar keli tokie kibimai ir Alvydas sako, kazka turiu normalaus.Jo plonas feederiukas keistai linguoja, toks jausmas, kad koki celofano gabala ar skudura trauktu.Netrukus kaltininkas istraukiamas.Tai grazuolis vezys, kuris skuba atbulas atgal vandenin.Atliekama fotosesija ir jam leidziama sugryzti i gimtine.Issitraukiu meskere ir as.Kabinant po pora naktiniu tarp tu smulkiu eserioku papuola ir vienas kitas keptuves silumos nusipelnes eserys.Antroje puseje is valteliu begaudantys zvejai didelio aktyvumo nerode, vienas uzsiinkaraves vos ne per vidury tikriausia kokiai pora valandzikiu atliko naktinio skrydzio i kosmosa antraja daly.
Netrukus istraukiu karsiuka, po to antra, trecias jau prasosi tinklelio ir Alvydo nerangumo deka keliauja atgal :evil: Betraukiant ketvirta svarelis uztringa tarp akmenu ir bebandant atpalaiduoti nutruksta pavadelis :cry: Netrukus uzkimba ir penktas, sita jau graziai issitraukiau atrades tarp akmenu tarpa.Alvydo liudesy netrukus praskaidrina jau rimtas karsis, kuris atstojo mano du :lol: Veliau jam pavyko istraukti dar du taigi lygiosios.Naktiniai sliakai jau baigesi, o ant importiniu tekibo tik smulkus eseriokai.Taigi ilgiau nei patys kankinomes, nei tu eserioku ziaunas draskem, bo anie stengesi ryti iki subines.
Bezvejojant buvo atvaziave gamtosaugininkai, taciau pamate tvarkinga zvejybos vieta, i maisely surinktas siuksles nutare nelipti is masinos ir net netikrine licenziju nuvaziavo toliau.
Vakar karsiokai sekmingai buvo isrukyti besisveciuojant svogerio sode ir besikalbant apie sekminga dugniniu sezono uzdaryma.Velesnes zvejybos bus skirtos spiningavimui.
Nuotraukikes sudesiu vakare.
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis

 #13256   kamstis
 26 Rgs 2006 22:09
:shock: Chebra pasistojo klausimas :twisted: Ar zvejojant zemupi,na pvz.Silininkuose reikia licenzijas pirkti :?: Iki siol tai tikrai nereikejo,bet iskilo klausimukas ;-) Padekit berasciui :twisted:

 #13257   Donis
 26 Rgs 2006 22:29
kamstis rašė::shock: Chebra pasistojo klausimas :twisted: Ar zvejojant zemupi,na pvz.Silininkuose reikia licenzijas pirkti :?: Iki siol tai tikrai nereikejo,bet iskilo klausimukas ;-) Padekit berasciui :twisted:

Ne, gaudant Silininkuose licenzija nereikalinga,licenzijinis ruozas prasideda nuo Nemuno isisakojimo,tai reistu,kad licenzijos yra reikalingos Skirvyteje ir Atmatoje,bei salia ju esanciuose telkiniuose ;-)

 #13263   Agis
 27 Rgs 2006 08:04
Tu Doni, neskubek taip su atsakymais, reikia spauda skaityti ir pasidometi kaip yra is tikruju :!:
http://www.ve.lt/?data=2006-09-23&rub=1 ... 1158941797

Atkreipk demesy i tema apie licenzijas :roll:

Siaip tai pagal mano turima zemelapy Nemuno deltos regioninis parkas pasibaigia berods kazkur prie Silininku, taigi reikia pasitikslinti.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė