Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #13021   skrituliai
 21 Rgs 2006 13:27
sveiki. siemet vasara gana sekmingai gaudziau lydekas skrituliais ,taciau visgi daug stambiu pabegdavo :( ypac po nakties rasdavau kelis skritulius nutemptus i nendryna ir istraukdavau nukasta vala...nepadedavo nei pusmetriniai pavadokai,nei 0.35mm valas...gal kas turit patarimu kaip spresti sia problema? gal dar storesni,ar pinta vala deti? nes itariu,kad jos apsisukdavo vala aplink snuki ir nukasdavo. ar tiek iryt imanoma?

 #13026   Donis
 21 Rgs 2006 18:11
zinoma,kad imanoma ir dauguma tokiu lydeku zuna :evil: ,paskaiciuok,kiek radai nukastu skrituliu,tai tiek lydeku nuplauke su kabliais skrandyje,zinoma jos jau nebeplaukioja.
 #13031   Xrapas
 21 Rgs 2006 20:48
Nepadeda pusmetriniai- darykis metrinius... ;-)
Nors šiaip man skrituliai nelabai prie dūšios, bet čia jau skonio reikalas :roll:

 #13048   Vegys
 22 Rgs 2006 09:01
Pats esu daug gaudes skrituliais. Su skrituliais (tiksliau - zvejojau tik vienu skrituliu, daugiau neturejau) sugavau pirma gyvenime lydeka, sverusia 1.05 kg. Dar lig siolei prisimenu kaip ilgai drebejo kojos ir rankos :) Tada man buvo kokia 12 metu. Dabar skrituliais nebegaudau - nebeydomu. Nors sutinku, kad didesne lydeka skrituliais sugaut zymiai lengviau nei kad spiningu.

Nesutinku Tomahaukai su tavim jog zvejybos skritulais nereiktu vadint zukles budu. Zvejyba skrituliais - techniskai tas pats kas zvejyba pludine meskere masalui naudojant zuvele. Abejais atvejais yra plude (plude ar skritulys), kurios deka masalas islaikomas tam tikrame gylyje. Abejais atvejais vejas tas pludes nesa pavejui, ko pasekoje apzvalgomas didesnis plotas. Zinoma, gali sakyt kad pludine yra aktyvesne zukle, ale velgi - kas draudzia taip zvejot su skrituliais ? Paleisk 4 skritulius, surukyk cigarete (arba gamta pasigrozek 10-15 min), jei nekimba - perneshk skritulius i kita vieta. Is kitos puses- jei as nenoriu ju pernesinet, lai stovi (ar plaukia) kad ir visa diena. Karpius gaudant irgi masala pateiki vienoje vietoje ir nepermetineji ilga laiko tarpa.

Jei nelaikai skrituliu zvejybos budu del to, kad masalui naudojama gyva zuvele - cia kita kalba. Sia tema neturiu tvirtos nuomones, del to nesigincysiu ir neissiplesiu.

Jei nelaikai skrituliu zvejybos del to, kad 90 % (ar daugiau) zvejybos skrituliais atveju yra pazeidinejamos taisykles (naudojama daugiau skrituliu nei kad leidziama) - cia velgi kita kalba. Cia jau ne skrituliai kalti, ne zvejybos budas, o zvejai, nesilaikantys taisykliu. Nors .... cia skritulius galima butu siek tiek sulygint su zvejyba gumomis. Guma - eilinis zvejybos yrankis, mano manymu uzdraustas tik del to, kad 90 % (ar daugiau) zveju gaudydavo su didesniu kiekiu kabliuku nei kad leidziama, nesilaikydavo sugautu zuvu limito. Velgi, kalti tai zvejai, o ne zvejybos budas.
 #13049   Vegys
 22 Rgs 2006 09:09
skrituliai rašė:sveiki. siemet vasara gana sekmingai gaudziau lydekas skrituliais ,taciau visgi daug stambiu pabegdavo :( ypac po nakties rasdavau kelis skritulius nutemptus i nendryna ir istraukdavau nukasta vala...nepadedavo nei pusmetriniai pavadokai,nei 0.35mm valas...gal kas turit patarimu kaip spresti sia problema? gal dar storesni,ar pinta vala deti? nes itariu,kad jos apsisukdavo vala aplink snuki ir nukasdavo. ar tiek iryt imanoma?
Koki pavadeli naudodavai ? As (ir mano tevas) kai zvejodavom skrituliais, dedavom gan trumpus pavadelius ir su pavadeliu nepamenu kad butu nukande. Jei sakai kad inesdavo i nendrynus ir nukasdavo, tai as labiau manau kad inesdavo i nendrynus ir ten valas nusitrindavo i nendres. Siulymas - dek storesni vala. Kazkodel tai labai stiprei abejoju kad lydekos baidosi storesnio valo. Cia ne zvejyba spiningu, kur storesnis valas trukdytu masalui teisingai dirbti. As kai zvejodavau naudodavau 0.4 mm, tevas - 0.8 ar net 0.9mm vala (visa tai budavo 10-15 metu atgal). Rezultatai nesiskirdavo.

Klausimai :

- ji zuvys pabegdavo - is kur zinai kad jos buvo stambios ?
- jei rasai kad keli skrituliai budavo nendrynuose - su keliais skritulais tada zvejoji ? Ar cia kibimai ant visu skrituliu ?
- tiesiog klausimas : palikt skritulius nakciai - ar cia viskas ok su taisyklemis ?

 #13058   skrituliai
 22 Rgs 2006 10:35
na naktine zvejyba su dugninem nedraudziama tai ir su skrituliais tas pats. galiot manim tiket.galit ne,bet karstomis vasaros dienomis lydekos kibdavo nakti. ir per nakti dazniausiai ateidavo 1.3-2.5 kg lydekos,o diena iki kilo. kai atveso,nepalieku skrituliu nakciai-retai kas papuola...

 #13059   Vegys
 22 Rgs 2006 10:42
skrituliai rašė:na naktine zvejyba su dugninem nedraudziama tai ir su skrituliais tas pats.
na kad nedraudzia zvejybos nakti tai zinau, tik uzkliuvo 21 taisykliu punktas :

21. Jei prie žūklės įrankių nėra savininko, valdytojo ar naudotojo, įrankius iki jų priklausomybės išaiškinimo nustatyta tvarka gali paimti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai ar kiti įstatymų įgalioti pareigūnai.

Jei nedraudziama palikt irankius be prieziuros (ty palikt skritulius nakciai), tada keista kodel jie turi teise irankius susirinkt ....

Apie tai pradejau kalba, nes pats nezinau atsakymo i si klausima.

 #13060   skrituliai
 22 Rgs 2006 10:45
is pradziu volframa. bet greit nusivyliau,jis luzta,greit nusidevi. po to pradejau deti rimtus,nusipirkdavau spec. pavadelines vielos,aptrauktos zalia zilka,atlaikancios 15kg ir dedavau po 50-80cm. valas 0.35-0.4. kai ieskodavau tokiu pavadeliu,pardavejai ziuredavo kaip i durna,sakydavo 35cm per akis :twisted:

 #13072   Vegys
 22 Rgs 2006 12:05
manau kad keistai ziuredavo :) Toki pavadeli tik velkiaujant dedu. Siaip tai storink vala, manau problema issispres.

 #13078   Xrapas
 22 Rgs 2006 15:36
O man tų masalinių žuvyčių gaila :oops:
Gana ilgai laikiau krūvą akvariumų, gal nuo to laiko liko kažkokia užuojauta tai smulkmei :roll:

 #13079   Mike
 22 Rgs 2006 15:42
Gaudant skrituliais irgi yra pasiruošimas. Turim su Sačioku tokį draugelį, kuris gaudo pagrinde skrituliais. Ir moka gaudyti. Ieško gerų vietų ežere, su reikiamų žolių dengtu kilimu ir reikiamais gyliais. Gaudo masalines žuveles, kažkodėl skirtinguose ežeruose skirtingas. Pritaiko svarelių svorius, masalinės žuvelės plaukimo gylį. O po to dirba. Leidžia skritulius reikiamame plote, atsižvelgdamas į vėjo kryptį, leidžia jiems plaukti reikiamą atstumą, po to perkėlinėja, vėl leidžia ir t.t. Esu porą kartų taip gaudęs. Po kokių keturių valandų prižiūrint pagal taisykles leidžiamą skritulių kiekį rankas nuo irklavimo skauda. Reiškia tai irgi aktyvus bei pasiruošimo reikalaujantis žūklės būdas. O dėl skonio tikrai nesiginčijama. Man su spiningu irgi įdomiau.

 #13080   Vegys
 22 Rgs 2006 16:15
Xrapas rašė:O man tų masalinių žuvyčių gaila :oops:
Gana ilgai laikiau krūvą akvariumų, gal nuo to laiko liko kažkokia užuojauta tai smulkmei :roll:
Pora metu akvariume laikiau karpiuka (liko nuo zvejybos - nekibimas buvo), po to karosiuka (specialiai pirktas zveju parduotuveje). Nuo to laiko skrituliais negaudau :) Kai nusprendziau pakeist akvariuma ir nebenorejau karoso laikyt - paleidau ezere :)

 #13142   skrituliai
 24 Rgs 2006 22:18
na va, buvau vel su skrituliais savaitgali. penktadieni vakare lydekos buvo aktyvios,tai pasigavau 4,is kuriu 3 imamos. tas imamas tai buvo smagu traukt :lol: is pradziu atejo ispudingi zoliu kuokstai.o po to smagiai vala patraukiojo lydekiokai po 1.2kg :grin:,po to dar kokiu 600gr lydekioka. ilgos ir plonos,keista,bet tam ezerelyje gyvena upines lydekos,ezerines labai retai papuola...bet uztat kiek energijos tueri butent to ezero lydekos,kitur taip kazkodel nebuna...palikes skritulius nakciai,ryte radau viena kiline,po to dar pagavau 4 neimamas,is kuriu 3 skrituliais,1spiningu. snd vakare taip pat daviausi su tais skrituliais,rezultatas-0. bet uztat buvo silta ir malonu :grin:

 #51427   tuomahaukas
 25 Vas 2008 12:02
skrituliai rašė:as gaudau inkaruojamis skrituliais neseliaviniuose ezeruose. jei lydekos lb aktyvios, pakeliu nuo dugno ir leidziu paprastus. laikausi nuomones, kad gyva yra gyva...

 #51428   tuomahaukas
 25 Vas 2008 12:03
Agis rašė:Kai gaudydavau skrituliais irgi labiau megdavau uzinkaruotus, ant ju buna maziau tusciu kibimu, nes pastatai y norima vieta ir kadangi ju nenesa, tai ir eseriai ir "saudykles" maziau numusineja zuvele.

 #51429   tuomahaukas
 25 Vas 2008 12:04
Vegys rašė:Kai as gaudydavai skrituliais, irgi inkaruodavau kartais, ypac kai vejas per didelis budavo. Ale man asmeniskai ant inkaruotu budavo maziau kibimu. Kai plaukia, iszvalgo didesni plota. Beje, ant inkaruotu labai megdavo zuvedros/kirai tupti, za adno ir skrituli apversdavo. :)

 #51430   tuomahaukas
 25 Vas 2008 12:05
Tadas rašė:inkaruot skrituliu tikrai nereikia ;-) nes pagrindinis jy ir yra prinsipas po truputy plaukt nesamam vejo ir iszvalgyt dideliu plotus ;-)

 #51432   tuomahaukas
 25 Vas 2008 12:06
Agis rašė:Negaleciau taip jau visiskai su tavimi sutikti, kadangi skritulio pastatymas priklauso nuo zvejybos telkinio .Paimk pavyzdy, kad skritulys statomas uztvankoje arba senvageje, kur pagrindinis gylis yra viduryje, nuo kurio i abi puses eina kliuviniai, seni kelmai, krumai ir t.t.Ydomu kur tu statytum skritulius, jeigu jie butu neinkaruojami :lol: Manau neverta aiskinti, kad pakrasciuose bus tik saudykles, kurios taves nedomina, o tikrasis grobis tenai tarp tu visu kelmu.Vat ir pastatyk tenai neuzinkaruota skrituly taip, kad jo nenestu vyraujantys vakaru vejai, kurie daugomoje eina skersai vagos.

 #58603   Agis
 25 Bal 2008 07:56
Cia teko filmuka viena matyti, tai galvoju pasidalinsiu matytais vaizdais, gal kam pravers issaugant masalines zuveles ilgiau gyvybingas.Kaip zinome saltame vandenyje zuvis ilgiau issilaiko gyva, o kad tureti ta vandeny salta galima pasinaudoti labai paprastu dalyku.I kibira su vandeniu ymesti viena ar keleta susaldytu saldiklyke mineralinio ar paprasto vandens PET buteliuku.Nauda dviguba ir zuveles ilgiau issilaikys ir atsigerimo salto turesite :lol:

 #58621   kamstis
 25 Bal 2008 09:16
Nu kaip cia pasakius :roll: Staigus temperaturu skirtumas ,zuvelems sukelia soka,tad mano manymu,cia nauda tik meskeriotojui,galima atsigaivinti saltu vandeniu :roll:

 #118233   Ribokas
 18 Geg 2009 10:13
jus man pasakykit kas geriau dvisakis ar trisakis ant skritulio :?:

 #118234   cesius
 18 Geg 2009 10:15
Geriausei isvis be skrituliu :!:
 #163360   Arunasbaze
 07 Sau 2010 14:34
Symet pramiegojau viena subtilu reikala-neprisirinkau varliu lydekom ant skrituliu ziema.......pagal taisykles negalima nuo sausio 4d. su zuvele,o va apie varles ten nera nei zodzio....teks kitamet prisirinkt !Nu gal dar gausiu is kokio uzsitaupiusio vegelisto
 #163467   Skumbrotas
 07 Sau 2010 17:53
O varlė tokiam šaltyj juda :?: :shock: Ar neefektyviau ant kokio pastipusio šproto :?: :roll:
 #163491   Arunasbaze
 07 Sau 2010 18:38
Skumbrotas rašė:O varlė tokiam šaltyj juda :?: :shock: Ar neefektyviau ant kokio pastipusio šproto :?: :roll:
Negalima nei gyva nei negyva zuvele.galima tik porcija.ty.puse zuveles ar ketvirciu :shock:
 #164151   Airis
 10 Sau 2010 09:43
va ka reiskia, kai taisykles parasytos negramatnai. galima issivartyti--ant ketvircio, ant puseles, t.y. ne ant zuveles , o ant varles, dar ko nors
(nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. vidaus vandens telkiniuose naudojant masalui žuvelę)
liuks.einu skrituliu ruost
 #164336   rayyyma
 10 Sau 2010 22:18
tai va vyruciai... sendienos rezultatai. su draugeliu isvarem zvejot... visu pirma pabandem zvejot suriam vandeny (lietuviskai isvertus mariose, o rusiskai ,zalyve. o is tikruju ten yra juros vanduo) per 2 val apturejom keleta kibimu.... draugelis uz pilvo uzkabino pirsto didumo ESERI !!! poto as uzkabinau starkioka gal 30cm bet nelegalas.. draugelis iskart po manes uzkabino irgi starkioka gal 20 cm malalietka..keliauja atgal....( suomijoj galima imt starkius nuo 37 cm kad nebut burbuliavimo is jusu puses) nu spjovem i tokia zvejyba nuvarem i salimais esanti ezeriuka (mano stebuklingaji).... pirma iszgrezta ekete ir grazus eseriuks guli ant ant sniego (610gr) ir viskas................ po to tik degtukinio dydzio eseriukai , kurie keliavo ant ant skrytulio. lydekoms vyliot...( lydekoms JOKIU APRIBOJIMU nera).....pirma ukzibusi lydeka ant skrytulio buvo 2,2kg, antra ant balansyrio o,6 kg... draugeliui ant balansyrio viena lydeka buvo 1, 4 kg, o antra ant skrytulio 1,6 kg.............
tai va abudu esam pilni ekstrymo ir geos nuotaikos, o dar parvziave namo sunaikinom !buonka! karciosios :-D :-D :-D
vien zo zeba bov.... (MADE IN FINLAND) ;-var-var.
 #182169   pensininkas
 30 Kov 2010 11:58
Esu gaudes skrituliais, iki siol dar buna dienu, kai paskiriu spinigavimui, pasiemu ir pora skrituliu. Sistema paprasta: ant skritulio vynioju max 6-7 m valo, dedu pati didziausia karabina ir pavadeli sulituota kartu su viensakiu kabliuku. Pavadelio ilgis 35 cm. Kodel viensakis? Pavadelis lankstus, gyva zuvele maunama pavadelio kilpute kisant i burna per zarna ir viskas baigiasi tuo, kad pavadelio kilpute islenda zuvytei per anusa afrikanusa. Reikia toki verimo buda labai krupsciai atidirbti, kadangi suzalojus zuvyte ji ilgai negyvens, o taikliai viska sita atlikus - is praktikos sakau, kad tie patys eseriai, kuojos yra isbuvusios gyvos ir judrios iki 3 paru.
6-7 m valo dedu tam, kad zuviai nunesus i nendres nereiketu trauktis peilio ir nuravet puses kranto kad visa sistema susivyniot i valti.
Lankstus pavadelis sulituotas kartu su viensakiu kabliu: kai kas gali sakyt, kad pasikirtimo galimybes smarkiai sumazeja. Taciau yra visai kitaip. Lydeka labai graziai ryja jauka nejausdama jokio pasipriesinimo, jokio astruko. Kai prarija iki skrandzio ir isigelia ir bando isspjauti - ate ate - kablys isikerta ir tikimybe, kad skrituli istrauksi be laimikio lygi ~ 10 proc. Tie 10 proc dazniausiai buna: pavadeliu naturalus susidevejimas veikiant zuvies isskiriamoms sultims, kurios ardo metala; valo nutraukimas i kokia nors kliuti; plaukiojanciu individu ranku kisimas prie svetimu daiktu.
Kaip apsisaugoti nuo nelegalku kibimo? Didinti masalus. Jei karosas - ne mazesnis negu 30 g, jei kuojyte ar eseriukas - delno dydzio (ilgio) arba siek tiek trumpesni. Zodziu, kalbant is praktikos gera kasneli paruosus, tikrai nesulauksi peiliuko :)
P.S. Statant skritulius orientuojos i laika, t.y. max 30 min vienoje vietoje, jei nera - skrituli perslenku uz 4-5 m ir to pakanka.
Gaudant lydekas is duobiu, valo vynioti atitinkamai pagal gyli. Cia aprasiau butent toki buda, koki naudoju as, nes retai kada skrituli isstatau i didesni nei 3 gyli.
 #182387   cesius
 30 Kov 2010 19:38
Tai taip iseina kad zuvyte visad galva y dangu plaukioja, ar as kazka praleidau :?: :roll:
 #182531   pensininkas
 31 Kov 2010 08:44
cesius rašė:Tai taip iseina kad zuvyte visad galva y dangu plaukioja, ar as kazka praleidau :?: :roll:
Neklausiau jos kaip plaukioja, ir nenardziau paziuret :) bet siaip manau ji elgiasi panasiai kaip suo ant pavadelio, nes jokiu svoriu, nieko ten tokio sunkaus nera kas trukdytu jai judeti ar temptu i dugna :) zodziu, kai tik ileidi i vandeni, ji is karto tempia gilyn, skritulys paskui ja ir galiausiai viskas sustoja zolese.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė