Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video

 #124689   baniusa333
 19 Bir 2009 12:22
Paveikslėlis
eserys 37cm kilogramas uzkkibo visai atsitiktinai gaudant karosiukus :lol: ir dar tokioj baloj :-D nuotrauka daryta jau pargabenus i savo prudoka,turbut linuku nesuvalgys.karosiuko nesveriau bet vos meskeres man jis neitrauke kaip karpis :) eseri kai ikirtau tai maniau geras karosas bet kai pamaciau oba geras :!: nustebau is kur jis ten ir dar toks gerulis, gerai jis karosiukais imites

 #124915   diego
 21 Bir 2009 10:21
Draugas Cesius ir draugas Diego apturejo visai nebloga zukle musele :roll: Taigi reportaziukas apie tai ;-)

Akstyvas rytas, rukas... Ibrendu i upe, o ten...
Paveikslėlis
"eziukas ruke..":lol:

man papuole ir mazas slakiukas :cool:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
pirmieji laimikiai... :roll:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
bundanti gamta.. ;;yel
PaveikslėlisPaveikslėlis
gamta dovanojo ne tik grazius vaizdus bet ir grazias zuvis ;-)
PaveikslėlisPaveikslėlis
Cesius nerimo... kaip is 7000 musiu issirinkti ta vienintele..? :roll: :) gamta jam teike pasiulymus.. ;-)
Paveikslėlis
buvau is auksciau isrinktas ta diena pagauti didziausia tos dienos kirsleli (27cm) :cool:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
na o Cesius didziasia dienos upetaki ::liux :inflovers: tikrai neeilinis laimikis muselineje zukleje ;-)
Paveikslėlis
be situ dienos laimikiu, buvo pagauta dar keletas kirsliu bei upetakiu ;-) kazkaip tadien diego labiau draugavo su kirsliai, na o cesius su upetakiais :)
Paveikslėlis
pasitaike ir keistesniu "laimikiu" :cry:

na o po sitokios dainos... isejo vyrai namo :-D
Paveikslėlis

p.s. bus papildymas (video medziaga), imesiu i video reportazus ;-)

 #124941   cesius
 21 Bir 2009 16:09
Siandien su shvogeriu pasiplaukiojom po viena tauragiskiams gerai zinoma peiliuku roju :grin:pirmoji gyvenime :grin:
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis

Islindus rytinei saulei viskas nurimo :!:

Paveikslėlis
Viso buvo pagauta 7 peiliukai ir 3 kupriai :!:

 #125022   blight
 21 Bir 2009 23:07
Joujou hilou. Senai bedejau kazkokia fotke cionais, gal del to, kad zvejot vis niekaip neina normaliai ishsiraut, gal del to, kad tada kai retai ishsiraunu buna sush*** oras, o gal del to kad mane uzgriuvo koksai tai prakeikimas... Del shiu priezasciu zvejybinis rankadrebis jau buvo perejes i zvejybine depresija... tai ka cia ir rashysi :roll:
Antai nulekiau 6nio vakara tevishkej ties namais paspiningaut pas upiu teva, koki tai shapala galvojau sugundyt.. Kaip tikejaus shapalo anei vieno neishprashiau, viso tik viens esherioks, viens shalviuko vaikas na ir vienas jau smagus shalvis (matyt priesh tai paleistas pakviete tetuka) kale per nagus ir net paprashe, kad brisciau pasroviui paskui ji, kol pasiekem abudu kranta. Grazus dzigitas... Ir labai puikus kovotojas. Del to... ir dar del to, kad ties namais sugautos zuvies praktishkai niekada neimu triobon, paprashiau kad pavadintu savo tetukus :-D
PaveikslėlisPaveikslėlis
O shiandien turejau pora laisvu valandikiu pratestuot UL spiningioka (dekui Xrapui ;-) ). Shikart sodybikej prie Mituvos, orelis pasaka, tik saule kepina net per stipriai. Tik atejus pasitinka vietine fauna:
PaveikslėlisPaveikslėlis
Na ir po pusvalanduko pratybu, atradus skaniausia kasni, pradeda kaip pashele kabineties esherioncai... Metimas - yra 1... metimas - cia ir 2 ...3......9....10....niolika... Pameciau skaiciu kiek ten ju. Nedideli, bet papozuot nusiteike. Visi kazkodel ypac godziai griebe UD (negalvokit kad fotkese visur tas pats dryzuotis tik skirtingais rakursais :-D ) lengvai patimpcinta:
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
PS. Ir 6ni ir 7ni 1ma kart prabandziau mikro segtukus, katruos pririshau prie 40-50cm FC valo(abudu ish Cabelaso) kuris per mazgiuka pririshtas prie pagrindinio. Sistemike baisiai patiko, joje kolkas praktishkai maziausiai elementu katruos gali pamatyt akyla shapalo ar shalvio akis, kiek priesh tai esu naudojes (rishimo tiesiai su "Rapala" mazgu neskaitau). Tiesa segtukai standus (tikrai kokybishkos vielos), tai kol perpratau uzseginejima, teko ir begt paskui pasroviui plaukianti RedTag'a.
Paveikslėlis
PSS. Prakeiksmas tikiuosi nuiimtas. Tada viskas prieshaky :-D

 #125180   Edosius
 22 Bir 2009 18:14
Atzvimbiau per dvi valandas iki tikslo, dar tiek pat laiko teko luktelėti kol nusiramins verkiantis dangus. Nurimo ir anas, vėjas sustingo o leidžianti saulė paliko penktadienį atsiminimuos. Šeštadienio ankstyvas rytas priminė, kad mašinoje trijų valandų migis neprilygsta šiltam patale per naktelę susapnuotiems sapnams. Kojos trypčiojo aplink mašinos dureles, rankos lankstėsi ir ruošė įrankius, pompikė pūtė valtį, plaučiai filtravo dūmelius kol galų gale dviese nuslydom valtele vandeniu link....
Echolotas skrodė vandenį link dugno ir rodė visokiausius filmukus, vandens paviršius garavo tirštais lašais, susidarė šioks toks rūkas, bet pasirodžiusi šiemetinė šiluma nelepinanti saulė visa tai išsklaidė. Vandens paviršius tik retsykiais susidrumsdavo ir kažkas nustvėręs grobį nusileizdavo gelmėn. Pradėjom ir mes svaidyti nusižiūrėję skardžius, duobes bei seklius, nelabai keitėm masalus bei jų spalvas, viskas kaip ir buvo žinoma, o ir ta nuojauta kuždėjo, kad kažkas bus, juk šiemet dar nei vieno starkio nepagavau ir net nečiupinėjau..
Laikas tiksėjo su kiekvienu metimu vis greičiau ir greičiau, pagausėjo ir valtelių su tokiais pat tikslais. Išmetu kiek leidžia galimybės savo masalą su 21gr pervertu galvakabliu plačiam seklyje, du kartus padaužau dugną ir susidrebina....Smeigiu iš dešinės ir šukteliu – turiu, bet nedidelis...Kuo artyn velku tuo pradeda didėti ir gan agresyviai, likus penkiems metrams iki valties iniršta – aš į save, anas į save, kas kurį...? Žabynė išlinkusi, valas zvimbia, ritė visu pajėgumu dainuoja, valtelė sukasi, o aš kaifuoju... Tai ta akimirka kai nematai nieko aplinkui, susikoncentravęs į vieną tašką žiūri ir lauki kas su manimi pasisveikins..ir štai pasisveikina vos ne metrinis...pasisuka ir vėl stačiai gelmėn bumsėdamas. Daug turbūt matęs, daug kovojęs, todėl pridėsiu – dar ir protingas. Antru kartu atkėlęs nuo dugno pamatau kad guminuko nematyti, įrijęs visą, šonu praplaukdamas vis dar blizgančiom akim perskrodžia mus, paskutinis pasispardymas ir anas nugalėtas...valtyje paguldomas „kiauliukas“ – nugalėtasis senukas, net ne starkis, o visas Sterkius iš didžiosios raidės...
Atsisėdu ant borto, šūkteliu, pasisveikinam, vėl tylėdamas pasėdžiu, nužvelgiu, vėl šukteliu, kol galū gale suprantu – šiemet pirmasis, kai tokio net nematęs akim nusveriu – apie 4kg.. užsirūkau ir galvoju....kiek nedaug tereikia, vos penkių minučių kad atsimintum visą gyvenimą šią kovą ir šį priešininką..
Už valandėlės kolega apturi tokią pačią ceremoniją, kerta vos ne po valtim, įveikę jį priglaudžiam prie manojo... Nenugalimas noras papietauti bei pasverti priverčia pasiekti krantą, o ten pasimato tai, ką jus regite...
Kolegos:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Na ir maniškis - 83cm... :cool:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Pradžiai galvojau, kad kartelė aukčiau nebebus pakelta niekada, bet dabar vėl jaučiu ir tikiu, kad plauksiu link.... :cool:

 #125887   Fiskius
 26 Bir 2009 21:19
Siandien po darbo bandziau atidaryti upetakiu sezona :oops: Kazkaip kuo toliau, tuo as labiau uzsivertes darausi. Gal kada nors viskas stos i vietas ir vel daugiau atsiras laiko ir nebereikes atidarineti seznono jo vidury :?
Na bet kokiu atveju sezona atidariau ir tiek. Keletas nelegalu, kuriu nereikejo atkabinti. Na o patys patys shustriausi aisku norejo papozuoti :-D
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Veliau patikrinau tos upes intakeli, kuriame ziema esu sugaves grazu upetaki. Dabar deja vandens mazai, tik maziukai upetakiukai laksto kai brendi. O ir krantai apauge taip, kad kibeni feni :?

Dar pora vaizdeliu is sios dienos

Paveikslėlis

Paveikslėlis

 #125900   jordza
 26 Bir 2009 22:51
cia tas pats
Paveikslėlis
Paveikslėlis

 #126674   Vaidis
 30 Bir 2009 08:56
Tskant atostogos Jomantų kaime :!: Patogiai įsitaisau štai prie šio prūdalio,
Paveikslėlis
po ranka šaltas drafto buteliukas ir plūdinukė tik užmetus, pradeda kibti štai tokie babaužiukai :-D
Paveikslėlis

ir kimba non stop
Paveikslėlis

nuo nakvojimo prie jo mane sustabdo tik :kocelas! :-D
Paveikslėlis

 #126913   cesius
 30 Bir 2009 21:38
Siandien su seimyna kulturinomes prie minijos, zinoma kokia kultura be muhas :grin: teko pakutent keleta dvidesimtiniu ir truputy didesniu :cool: Turejau pasikinkes rusiska trojka, bet ..., pagavau ir keleta strepeciu kokiu dar nesu mates ant LT
Paveikslėlis

 #127685   DainiusM
 06 Lie 2009 21:28
Na va, savaitgali biski pazvejojom... ne taip produktyviai kaip tiketasi bet bent netusti :-D
Taigi, sestadieni apie penkta vakare atsirandam prie uztvankos, greituoju budu pakuojames, lipam i valti ir bandom susipazinti su vietos "batimetrija"... po kokios valandos apsiuoscius tetis isega pirma vilka- ne monstrinis, bet visai grazus 1,5kg zuvinas.
Paveikslėlis Paveikslėlis
Dirbu su dvigubu azartu, bet deja kimba tik tokie "monstrai"... :neutral:
Paveikslėlis Paveikslėlis
Nuo gryno nulio isgelbsti tvicingas ir 350g eseriokas...
Kita ryta lipu is palapines BEVEIK numatytu laiku tik valanda pavelaves :oops: ir plaukiam vel ieskoti vilku. Deja, jie kazko musu visai nepasiilge ir nesiteikia pasitikti draugiskais stuksenimais per gumas. :? Na, bet vienas matyt isgirsta mano malda neptunui ir pasiraso gana godziai ir giliai pasiimdamas "kanopa". 1,4kg. Laikysim starkiu sezona atidaryta... susivelinau kaip tai siemet. :roll:
Paveikslėlis Paveikslėlis
p.s. parplaukiant sugalvojam pagal zoles patvicinguot- gal koks eserekas ar lydekiokas susigundys... bet mus maloniai nustebina pora sprindiniu "vietnamieciu"- vadinasi ne taip mazai cia ju, jei taip pasiskleide visur. :-D

 #128546   Edebisi
 10 Lie 2009 12:18
vakar trumpam paspiningaut buvom isleke, vejas stiprus nieko rimto neisejo pagaut.
pora lidekikiu beveik savo dydzio masalus ryjancio
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
ir eserioka
Paveikslėlis
o sita galiune radom kaskokioj setkoj vezem turbut gaudyt gerai papuvus pilna kreukliu ir ji isisegus i tinkleli is vidaus laikos :-D
Paveikslėlis
nebuvo teke dar tokios mazos rankose laikyt ;-)

 #128721   martiz-zz
 11 Lie 2009 19:57
martiz-zz rašė:siandien tvenkinyje :) 3 starkiai, eserys ir lydekiukas

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis


Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 martiz-zz. Iš viso redaguota 11 kartus.

 #129025   kamstis
 13 Lie 2009 17:55
Siandien "Karpyneje" buvo paleisti zymeti karpiai.
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Placiau apie Kur tu karpi?2009 ir apie paleistu karpiuku svorius bei titulus.
www.vienamgalekablys.lt

 #130509   Jonvabalis
 20 Lie 2009 09:36
Pagaliau ir as atsidariau ant eseriu su draugu po kokia 30 paemem ivairaus razmiero, nors dauguma neuzaugos, bet vistiek smagus, o dar kiek atsikrate... As gaudziau tik vobleriais tvicingu, o draugas mikrodzigais, isvada - eme vienodai ir ant to ir to. Favoritas is vobleriu cheerful'as.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Pakliuvo viena ir tokia :-D
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Vienzo atsitvicinau nuo dusios, dabar sedziu su klaviatura trukcioju :-D

 #130640   Sokratas
 20 Lie 2009 19:34
Dėjau šian šapalams į kailį, oi dėjau...
Na, bet ,,vsio po poriadku".
Išjudėjau tik 10-tą, ir buvau nusprendęs susirasti vakarykščią perspektyvią vietą, kurią nužiūrėjau plaukdamas valtimi. Tik šį kartą norėjau žvejoti braidydamas, todėl, kaip sakau, pirmiau reikėjo man ją atrasti, o tai nebuvo taip lengva. Paieškos:

Paveikslėlis Paveikslėlis

suradau, pasistiprinimui:

Paveikslėlis Paveikslėlis
|Bet uogos pasirodė neskanios, išmirkusios, matyt po vakarykščio lietaus, o ir ne jų juk ieškojau.

Važiuoju toliau, čia, kaip matom, kelias baigėsi..

Paveikslėlis Paveikslėlis

Vakarykščios vietos taip ir neradau, bet radau kitų, visai neblogų, tik gaila, kad jau 14-ta valanda, pats vidurdienis. Na, kaip tokiose vietose gali nebūti šapalų:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

...ir buvo. Maunu va tokius, ir juo didesnis, juo geriau:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Žuvys nedidelės, bet vistiek smagu jas apgauti:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis

Reikia ir pažaisti:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Papuolė ir toks:

Paveikslėlis

O šiaip, žvejyba nelengva. Iki gerų vietikių reikia brautis, asfaltu neprivažiuosi, ant kranto nepasėdėsi :

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Ačių Dievui, neapvirtau, ačių Dievui žuvies pagavau, išsidžiovinau vakar sušlapusius daiktus, ir aš laimingas, ko daugiau bereik, visas žuvytes paleidau atgalios. Na, o didžiuosius, stipriuosius, nuo kurių tratės meškerės, imsim kitą kartą. Jų ten tikrai yra, ne vieną buvau išviliojęs, pats mačiau, bet...

 #130827   kamstis
 21 Lie 2009 18:04
Viskas prasidejo nuo komandu registravimo ir burtu traukimo.
Paveikslėlis
O komandu susirinko nemazai,net 71vnt :grin: Visi kantriai laukia ,kada ateis ju eile ,traukti burtus.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Pirmieji,sektoriu renkasi tie kas pareme pinigeliais vaiku namus,jie nupirko VIP sektoriu,o tai reiskia,kad galima pasirinkti bet kuri sektoriu.
Paveikslėlis
Na o toliau,isgerk stikleli ir parodyk stiklineles dugna :twisted: o ten sektoriaus numeriukas :-D
Paveikslėlis
12val.startas ir 24val.zvejybos ir vilties,o viltis mirsta paskutine :grin:
Stai tas prizas,stai del ko buvo verta varzytis.
Paveikslėlis
Kova uzvire is karto nuozmi,zuvis kibo,zvejai nesnaude.
Paveikslėlis
Kai kas labai graziai papuose savo sektorius ir uz tai buvo apdovanoti ,tikrai vertingais prizais.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Kiti sektoriai netgi BOSUI patiko
Paveikslėlis
Taip ir praejo tos 24val.kas sugebejo tas pagavo,kam nekibo,gal kitais metais pasiseks.
Jaguaro zenklu pazymeto karpio niekas nepagavo,todel per uzdaryma ji teko visiems draugiskai suvalgyti,sis vargselis net apsiverke.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Na ir pagaliau,iskilmingas varzybu uzdarymas,vertingu prizu tikrai netruko.
Paveikslėlis
Stai jie,varzybu nugaletojai.
Paveikslėlis
Ir kaip kiekvienose rimtose varzybose ,apsilaistymas nugaletoju sampanu.
Paveikslėlis
Stai tiek ,apieKUR TU KARPI?2009
Ir as ten buvau,alu,midu geriau.........
Amen.

:-D :-D :grin: ;-)

 #131242   Sokratas
 24 Lie 2009 17:01
Na ką, mašiniukas suremontuotas, reik žvejot, kol žiema neatėjo, pamislyjau ir išvariau, susigreibęs masalus ir meškeres:

Paveikslėlis

Šviesa tunelio gale:

Paveikslėlis

Ar tik ne tinkliukai ant tvoros džiūsta:

Paveikslėlis

...bet nėra laiko gilintis, varom toliau :)
Va kelmas, kurį užvakar ,,pabučiavau"

Paveikslėlis

Upė nuo ano karto smarkiai pasikeitusi neatrodo:

Paveikslėlis Paveikslėlis

...tik biški, bet tas biškis, daug duoda, tiksliau, nieko nebeduoda: srovė neša, vos vos tarpais neišverčia iš kojų, daugumoje vietų, kur preitą kartų laisvai braidžiau, dabar būtų virš pažastų, taigi, ne visur prieisi. O svarbiausiai, nei kibimo.
norėjau dar keliose vietose , kur preitą kartą pagavau, pabandyti, bet neįmanoma prieti dėl vandens aukštumo. Tenka ,,vynioti autus"...
Sugalvoju surasti visgi tą vietą, kur prieš kelias dienas plaukdamas nužiūrėjau. užsuku palei tokį upelį. Kažkas begyvenąs, o gal ,,dačia" kokio krizinio milijonieriaus:

Paveikslėlis
Bet kas man, ne mano reikalas, einu pažiūrėti, kaip upeliukas atrodo. Visai nieko:

Paveikslėlis

Tokiam ir upėtakių būna, bet tik ne čia, čia nei gyvos dvasios
Prisibraunu prie pagrindinės upės:

Paveikslėlis

Nu nekimba, nors tu peklon... galų gale ištraukiu nors tokią, ir tai tik už subinės pakabinęs:

Paveikslėlis

Dar mėginu brautis per krūmus, kur gi ta mano stebuklinga vieta, kad jį kur perkūnas. Matau, kad neprisibrausiu, be šansų, grįžtu prie mašinos, važiuoju tolyn. Pamatęs keliuką per pievas, vėl suku. Privažiuoju tokią visai nieko vietikę. Vietos gražios, bandau braidyti, nekimba.
Per daug vandens. Saboniui būtų pats tas, bet aš tai ne Sabonis. Vis pasistiebęs ant pirštų galiukų braidau, atsieit, tarpais ir pats stebiuosi, kaip aš dar sausas. Kartais betrūksta centimetro, kad vanduo šliūkšteltų į bridkelnes.... pabrendu, pabrendu ir nebeįmanoma, išlipu krantan, paeinu, vėl bandau bristi...Širdis jaučia, kad ten toli, ta mano išsvajota vietikė ir yr.
Na jei tai tikrai ji, kaip nors prieisiu. Kuo arčiau, tuo labiau įsitikinu, kad čia ji. Uždedu patį stmbiausią žiogą ir ,,brasok"... Kažkas stvėrė, bet tik palaikiau ir ištraukiu tik žiogo galvą ir sparnus, pilvo nebėr; bandau dar kartelį ir turiu vieną, paskui kitą. Žuvys nedidelės, bet nors tiek, dūšiai atgaivinti:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Kai kotas jautrus ir jos supurto neblogai. Kartais nukrečia kaip elektra. Žinom mes meškeriotojai tą jausmą puikiai, bet ne visda pavyksta patirti jį, ar ne :)

Turėjau dar ir vabalų pasiėmęs iš šaldytuvo. Tai eilinio metimo metu, pastebėjęs kad plūdė šoka šapalinį šokį, per stipriai pakirtau ir ištraukiau nukirstą per pusę pavadėlį... Gal stambesnis buvo pagriebęs, bet jau nebesužinosiu...

Galų gale pabodo, jau ir po pietų, o aš dar nevalgęs, kiūtinu link mašinos, išlipęs į krantą. Pėdinu pėdinu ir , nori nenori, tenka pasimelsti, kad kitas kartas būt lamingesnis:

Paveikslėlis

Malda nepraėjo veltui, nustebęs pamatau pirmąjį šiais metais:

Paveikslėlis

Dasikapstau iki mašinos pagaliau ir tik dabar pastebiu, prie kokios neeilinės liepos aš atsibeldęs:

Paveikslėlis Paveikslėlis
...ir tik dabar nuotraukoje, rašydamas reportažėlį pastebiu, kad kažkoks asilas į ją bandęs savo kirvio aštrumą. Iš kur tiek idijotų pas mumis vis dar yr?. Čia visi tie turbūt, girtų tėvų darbo, kolūkio fermų daržinėse, brudų gabalai. Fu...
O liepa, nieko sau, net 10 kamienų suskaičiavau. Neeilinė tikrai....

Grįždamas dar išlipu prie tilto pabandyti:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Vieną šapalą išvilioji iš žolių, bet jis šian baikštus, apsisuka ir neria atgalios į žoles, nespėjęs gerai net žiogo apžiūrėti.
Tai tiek šiam kartui...Pavyko žvejyba ar ne, spręskite patys, jei tiktai užteko kantrybės peržiūrėti iki galo :)
Žuvytės gyvos, gyvena ir auga toliau ...

 #131333   martiz-zz
 24 Lie 2009 23:06
siandien gaudziau lynus valiukas 0,16mm :) pagavau 8 lynukus, 3 karasikus ir 2 amurus :shock: visi plaukioja toliau :P
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

 #131417   Sokratas
 25 Lie 2009 18:00
Nuotykiai per šv. Oną

Na ir kimba šiandien, tiesiog pasaka. Ar čia dėl to, kad teisingą kryptį pasirinkau, ar čia dar dėl ko, sunku pasakyti...Turbūt tinkamas oras žuvims maitintis.
Kibo viskas, ką tik norėjau pagauti. Tiesa, žuvys ne per didžiausios, kaip ir Skumbrotui (minėjo blevyzgose), bet viena kita pasitaikė ir normalesnė...

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Ir dar daug kitų smulkių užkibo, dėl kurių net fotoaparato nesinorėjo traukti. Kol dar turėjau stambių žiogų, tol dar dar, o kai jie baigėsi, kibo iš vis pernai metų gimimo....

Protarpiais palydavo, kartais net su perkūnija, bet šiaip, tai oras buvo pasakiškas:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Žvejyba ėjo į pabaigą pradėjo jau ir pabosti. Galvoju, laikas jau judėti link namų, jokių ypatingų nuotykių šian neatsitiko , tad grįžęs, sumesiu nuotraukas ir nieko daugiau nekomentuosiu, kad per daug neatsibosčiau. Aš ne Gelmės, ne Edošius, ne Agata Kristi galų gale, kad gražiai mokėčiau aprašyti, o tie panašųs viens į kitą paistalai daugeliui turbūt seniausiai jau įkyrėjo ...
Bet tai, kas atsitiko po to, nutylėti niekaip negaliu, tiesiog neiškenčiu :)

Man taip bedūmojant, voblerį bemėtant, laiks nuo laiko ešerį ištraukiant, po eilinio metimo ir traukimo, pasipylė žuvytės į šonus. Oooooo, kažkas rimtesnio pareina, pagalvojau. Ir iš kart sekė smūgis. Masalas sustojo vietoj, nei krust. Reikia didesnių pastangų pasukti rankenėlę, pajuntu anam gale kažką rimto. Ir gerai sudrebinęs kotą iš kart vobleris išskrenda iš vandens į orą...
Velniava, kažkas buvo geras. Ypač, kai visą dieną kilbukus žvejojai, o čia rankena sulinko vos ne dvilinka.
Gaudau šapalus ir ešerius, tad , ,,samo saboj", pavadėlio nenaudoju. O jei ten lydeka, neteksiu voblerio, gero voblerio, kokių pas mus Mažeikiuose nenusipirksi ir ant kurio kimba, bent jau šiandien kimba. Kažin ar mūsų tarpe atsirastų nors vienas, kuris į tą vietą masalo nebesviestų. Labai abejoju....
Sviedžiu ir aš, ir pradedu sukti rankenėlę. Žuvytės vėl pasipila į visas puses, tikrai žinau, kad ne nuo voblerio, nes būtų ir anksčiau jo bijojusios. Ir seka smūgis, geras galingas smūgis, sėkmingai pakertu, juk buvau pasiruošęs, aš juk ir laukiau jo, to smūgio. Nemažomis pastangomis, kaifuodamas iškeliu tą niekadėją į paviršių. LYDEKA. Vartosi, taškosi, priešinasi, o aš jau žadu maldelę pradėti, kad tik būt įsisegusi tik į lūpą, o ne giliau, nes kitaip praradimai. Žuvies negaila, bet vobleris, toks brangus, toks kibus, o jį nusipirkti tik Kaune geriausiu atveju galėčiau...
Lydeka sukinėjosi tol, kol patogiai pasidėjo valą ant dantuko :-D , ir oplią išlekia valas į viršų, tik šį kartą aname gale nieko, nei voblerio nei karabino...
Taip, to ir reikėjo tikėtis.. ,,.Abidna, dasadna, da ladna ladna ladna", taip šaukdavo futbolo sirgaliai kažkada Kijevo Dinamo stadijone (o gal ir dabar tebešaukia, nežinau), taip ir aš šaukiu ir mane tik miškas ir bebrai tegirdi...
Ne kartą esame girdėję žvejų pasakojimus, kaip ištraukęs lydeką, žvejys atranda joje savo įsisegusius kablius, masalus. Nežinau ar jums teko girdėti tokių dalykų, o man tai ne kartą, nors širdies gilumoje visada pagalvodavau, kažin ar čia teisybė...
Ką gi, jei jinai išalkusi, gal nesupanikuos per daug ir vėl ko nors užsinorės. Pasieškau pavadėlio, pririšu ir.... tolėliau išgirstu pliaukštelėjimą. Pažiūriu, galvą pasukęs, matosi vandens ratilai nuo žuvies bulktelėjimo, ir toje pat vietoje, vidurį upės kažkas, panašios spalvos į mano vobleriuką, plaukia. Akys jau nebe tos, kaip jaunystėje, tad sunku įžiūrėti kas tenais, todėl išlipęs krantan pasileidžiu pasroviui su viltimi, kad ten mano masalas, kurio lydeka bus atsikračiusi iš nasrų... Jo, ,,akurat" jisai. Plaukia vandens paviršiumi, mat buvo neskęstantis, bet kas labiausiai man nepatinka, tai tas, kad jį pastoviai atakuoja šapaliokai. Juk jei pasitaikys didesnė žuvis, jinai jį be vargo kapt ir praris. Pakirsti juk nebus kam...
Aš jo nepasiekiu. Netoliese upė daro vingį, o tenai stiprus jos susiau rejimas, bet srovė galingesnė. Vėl išlipęs į krantą bėgu tenais, gaila, kad nebegaliu jo matyti, nes pakrantės žolės užstoja. Pabėgėjęs kelis metrus išnyru pro nendres prie vandens, žiūriu ir šiaip ir kitaip, o manojo daikčiuko (nepagalvokit negražiai) nematyti. Greitai grįžtu atgalios, nėra, vėl pirmyn, ir vėl nieko nėra. Tfu kad jį kur perkūnai, išgaravo be pėdsakų... Apžiūriu visas žoles, , gal ten kur įsikabino, Prisikabinęs kitą voblerį pamėtau į tą pačią vietą, kur anas buvo, kad pažiūrėčiau, kur jis plauks, plaukia tvarkingai, upės viduriu, nors ir posūkį vanduo daro vos ne 90 laipsnių kampu...
Aiškiausiai taip ir atsitiko, prie upės susiaurėjimo, kaip dažniausiai būna ,,dežūruoja" galingesni šapalai, ir pamatęs tokį gražų spalvotą dalykiuką. matyt neatsilaikė ir nusprendė paragauti... Sunku bus jam jį iškakoti, ten gi du trišakiukai smailut smailutėliai, aštrut aštrutėliai....Vai vai vai....Gaila, ir žuvies ir masalo gaila, visko....
Po to dar mėginau suvilioti tą besarmatę plėšrūnę, bet visos mano pastangos nuėjo vėjais....
Ko tik neatsitinka, ypač žvejyboje...
Tiesa, dar vieną voblerį pats paskandinau žvejybos pradžioje, išsprūdo iš rankų betikrinant, ar skęstantis jisai, ar ne. Tiek aš jį ir bemačiau...
Kol parkiūtinau prie mašinos apsiraminau, nusprendžaiu dar paieškoti to nuskendusiojo, nes jau bus praskaidrėjęs vanduo po mano trypimo, bet veltui, ir man jo beveik negaila, ne neteko su juo nei žuvytės pagauti...
Išgirsu trankią muziką, einu pasižiūrėti, pasicėkavyti, kaip tas šapalas, o kas gi čia? :) O čia žmonės pasirodo švenčia Onas, va taip va:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Išaiškėjo, kodėl taip gerai kibo. Taigi šventė, taigi Šventos Onos. Va kam reikia dėkavoti už kibimą. Ačiū labai ir už kibimą ir už kantrybę jums, nepatingėjusiems perskaityti šiuos tikrus, nei gramo nesumeluotus šiandieninius mano nuotykius. ..

 #131499   Fiskius
 26 Lie 2009 17:01
Siemet kazkaip nesekesi man zvejyba spiningu, todel po ilgo laiko nutariau nuvalyti dulkes nuo senos pludines meskeres ir pameginti sugauti karsi. Tam pasirinkau bernatoniu karjera. Issirinkau vieta ir joje 2 vakarus atvaziaves sumeciau po trecdali kibiro virtu kruopu su zirniais sumaisytu su siek tiek karsinio jauko.
Sestadieni ryte atvaziavau dar saulei nepatekejus.
Uzmeciau ant kabliuko uzdejes kruopa, plude is karto niurkt :shock: Pakertu, kazkas yra, o ten pasirodo sausaruris plakis per puse delno :?
Dedu zirni, vel uzmetu.

Paveikslėlis

Plude vel niurkt, kertu, si karta jau rimtesnis priesininkas :grin:
Visai grazus puskarsis. Svere lygiai 0.5kg

Paveikslėlis

Nu galvoju dabar tai pavarysiu... ;-)
Deja bet likusi laika kibo tik:

Paveikslėlis

Su tokiais kibinejimais prazaidziau iki 8val, o tada kibimai baigesi visisai. Prasedejau iki 9val, spjovaiu i tokia zukle ir neiskentes susipakavau pludines bei pasijamiau spininga :grin:

Deja tepavyko istraukti tik stai toki plesika:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Veliau dar nuvaziavau i sanzile. Ten is pradziu apmeciau spiningu, tai pacioj srovej kazkas taip kale ant 3nr baltos sukres :shock: Apturejau kelis stiprius smugius, pamaciau balta zuvies shona ir atia :? Sapalas, mekne arba salaciokas :roll:

 #131630   Skridžas
 27 Lie 2009 19:07
Šeštadien prasymale prie vienio gandu ir legendu apsupto ežerio,bet nerade kur imerkti grižom prie savio balos :grin:
Paveikslėlis

Pasiruošėm žvejybaai
Paveikslėlis

kur žuvis? :?: Užmetam

Paveikslėlis

Žodžiu ta vakara liudna buvo,ir nakti liudna buvi keli puskaršiai o va kitos dienos ryta tarpas tarp 6 ir 13 val buvo smagus pirmas rimtas laimikis

Paveikslėlis

tesiėjias sveria žuvi

Paveikslėlis

sveria ne daug 1,2kg bet man tai ispudingas laimikis

Paveikslėlis

(tinkliukas sveria 0,440kg)puozuojiam

Paveikslėlis

žiurim aar riebus :-D

Paveikslėlis

Na o vėliau laimikiai buvio skurdesni :?

Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis truputėli dar lidekiaa paavarginau :-D Paveikslėlis

Šituos, kaip (senslis sako) sukalbėjias poterius "TEATLEIDŽIA DIEVULIS IR MAKAULĖ" pasiemau i savio didele šeima vakarieniai :roll:

Paveikslėlis

Viskas prakletijus nujimtas :-D

 #131951   diego
 30 Lie 2009 11:38
Niu pagaliau pazvejojau nors kiek - gyvensiuuuu :!: :yaaah!
su Laura siandien radom lynu ir karosu :roll: bet beieskodami biski susivelinom ant kibimo.... :oops:
Apie 5h pasirodo jau biski veloka pradet zvejot.. na bet keleta kibimu turejom. Tik uzmetus pagavau iskart lynuka
Paveikslėlis

O uz pusvalandzio Laurai teko garbe istraukti kolkas didziausia jos gyvenimo zuvi :cool:
Paveikslėlis

zuvytes keliavo atgal i eldorada :/brazasista
Paveikslėlis

tai tiek, siam kartui, ten dar grisiu... :roll: ;-)

 #132023   martiz-zz
 30 Lie 2009 22:46
nu diego :gutgut tik pavelavot ant ritinio o vakare per anksti nors siandien visiskas :/bd-d/el ir nebandai niekam tos balos skelbt :!erzina:! :-byta: o va as siandien viena linuka ir 2 lyno vaikus pagavau :-D
Paveikslėlis

iz zinoma jos namo
Paveikslėlis

 #132091   MINDULE
 31 Lie 2009 17:12
Ketvirtadienis, sėdžiu aš darbe… Darbas kaip ir į pabaigą, bet nusėdėti sunku, nes iškarto po darbo susitaręs važiuoti gaudyti catfish‘ų. Taigis naršau po forumą ir vis spoksau į laikrodį:
Paveikslėlis

Atrodo jau laikas lėkti, bet susiskambinęs su kolega, sužinau, kad jis strigęs kamsčiuose, todėl dar valandą sėdžiu offise.

Na pagaliau mes prie vandens, ežeriukas nedidelis, bet jau temsta, aš specialiai catfish‘ų niekada negaudęs, todėl sistemos neparuoštos ir kol sumetėm meškerias nuotraukas daryti buvo per vėlu. Pradžia daug žadanti, dar beruošiant paskutinę meškerę, kolegai nutrūksta viena su kabliuku. Sumetam visas, visas patampo, kažkas vis užsikabina, bet nieko įspūdingo. Kurias ištrauktas netingėjau fotkinti, galite pasigrožėti:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Gerai kad bent jau šašlyčioką išsikepėm ir oras padorus buvo…

Visos žuvys paleistos ir toliau plaukioja, gal kada kitą kartą bus kas nors įspūdingesnio…

 #133149   Fiskius
 09 Rgp 2009 17:27
Pries pora dieneliu bandziau sugauti karsi vienam svieziam, dar kasamam karjere. Negaliu sakyti, kad nepavyko :roll: Bet apie viska is pradziu.

Nuvaziavau saulei dar nepatekejus, kelia sviete menulis :-D

Paveikslėlis

Susiruosiau meskeres, jauka, pasiseriau ir uzmeciau 1 donke, 1 pludine.
Netrukus pradejo lysti pirmiejo saules spinduliai...

Paveikslėlis

Su jais ir pirmasisi kibimas. Grazus dugnines pakelimas ir toks pat grazus puskarshis parkeliavo i kranta (kazkodel jo nefotkinau :roll: ).
Nuotaika puiki, oras taip pat... bet atsiradus saulei, atsirado kartu ir slykstus, saltas rytys :? Buvau pradejes nusirenginet fufaikes, bet teko rengtis atgal :neutral:

Vazideliai, del kuriu verta keltis taip anksti:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Deja, daugiau teturejau kelis kibimus ant dugnines kai tik fyst ir ramu. Matyt koks neuzauga kabli tampe :roll: Veliau dar istraukiau viena eseriuka, kuri po zukles nuveziau ir paleidau i sanzile ;-) Pabodo toje vietoje sedeti visiskai tusciai, nusprendziau persikraustyti i kita viena, kurioje diena pries tai maciau dieda zvejojanti karsius.
Tik atejes i vieta pamaciau kazkokius zuveliokus nuplaukiancius, labai panasius i pugzlius :twisted: Uzmeciau meskeres, ir pradejau zaisti su tom zuvytem, noredamas issiaiskinti ar tikrai tu zarazu cia esama.
Pirmiausia uzkibo kilbukas, po to plakiukas, po to eseriukas, ir kai jau beveik dziaugiausi, kad pugzliu nera.. aisku uzkibo ir jis :?
Is viso pagavau 2 pugzlius :evil:

Na o veliau uzkibo idomiausias tos dienos laimikis:

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Is pradziu pamaniau, kad srepeciukas, bet kai paemiau i rankas, pradejo atrodyti, kad tai salaciukas :shock: :grin: Gal kas pasakys kokios zuvies cia jauniklis? :roll:

Daugiau nieko nebesugavau, karsioku karjere yra, bet ko gero visa reikala sugadino netikes vejas :? (reikia gi kazka apkaltinti :-D ;-) )

 #133159   Sokratas
 09 Rgp 2009 18:49
Irgi panašus grobuonis :)

Paveikslėlis

 #133587   DainiusM
 11 Rgp 2009 20:02
Na va, siandien vel nubegau prie nemuno palakstyt... gavosi ir pries lietu ir per lietu biski. Smagiai pazvejojau, tiesa kojos siknon sulindo- kokius 7km nukemziau pakrante. :mrgreen: Uz tai atrakinau vobleriuka kuris tylejo iki tol man:
Paveikslėlis

Ir ne seip atrakinau... o visai normaliai :yes:

Paveikslėlis

Nemazai dirbau kol vobleriuka atrinkau... jacksono tiny trout (kuris vakar gerai pasirode) nenorejo isvis niekas, vysniu spalvos owneriuka paciupinejo lydekiokas ~0,5kg bet kol kuiciausi fotiko nusikrate... dar karsi iki koju parsivilkau- i sona gavo, bet atminciai paliko du zvynus- po viena ant kiekvieno trisakio :twisted: . Tada kilo mintis, kad reikia kazko su agresyvesniu darbu... uzsidejau nuotraukoj matoma Panton vobleriuka ir prasidejo kibimai. Veike svelnus tvichas. Papuole ir tokiu monstru :mrgreen:

Paveikslėlis

p.s. na dar ant dirbtinio vabalo turejau tris sapalu isejimus, bet tokie pasyvus siandien buvo, ne vienas normaliai neapziojo... :roll:

 #133849   Deividas
 12 Rgp 2009 18:55
Sekmadieni nuo pat ankstaus ryto mes su mode jau prie upes. Nauju zukles vietu paieskos iki pietu nedave jokiu teigiamu rezultatu kol nesugavome po pora tokiu sapalioku ;-)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Mateme ju ir daugiau bet daugiau ne vienos nepasirase :-D
Na ir vakar po darbu nulekiu vel,vaziuojant papuolu i liuti.atvykus lyja be perstojimo,na bet brendu... Rezultate sis grazuolis ;-)

Paveikslėlis Paveikslėlis

Visi sapaliokai vis dar plaukioja, tad tikiuos neuzilgo dar su jais susikaut ;-)
Paskutinį kartą redagavo 3 Deividas. Iš viso redaguota 12 kartus.

 #134089   Edebisi
 13 Rgp 2009 20:00
si ryt buvau lydeku zadint, pavyko 7 prizadint 4 i kranta lipo pasifotkino ir toleu ant dugno migt nuplauke :-D
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

kas idomeuse kad ant nieko kibt nenorejo tik ant zalios spalvos masalu, tiek ant tamsios tiek ant sviesei zalios . taip i likau nesuprates, visi kibeusi liko neuostiti :donknow'

 #134092   dagys
 13 Rgp 2009 20:05
Pirmiausia jį sudomino žuvis. Gali įkąst, sakydavo, nedrąsiai baksnodamas pirštu. Vėliau parūpo žvejybos įrankiai. Visada prisistato kai ruošiuosi rytdienos žūklei. Pasiima ritę ir suka- čia mano, sako. Bandžiau prieštaraut, bet jis sako- tu daug turi, šita mano, tavo ana. Visada išsirenka geresnę, man lieka Okuma ar Dam. Pradėjo žvejot kieme nusičiupęs kokį pagalį. Galvojo, kad žuvis kimba ant meškerės viršūnės. Vis sunkiau darėsi ištrūkti į žūklę- kada mane pasiimsi žvejot- kaskart klausdavo. Balse nekantrumas ir priekaištas. Taigi

Paveikslėlis

Mokomės sutelkt dėmesį į vieną objektą ilgiau nei 30 sekundžių. Sekasi sunkiai, nes tuo pat metu rūpi pabraidyt pakrante, pabaksnot pagaliu vabalą ir išspardyt nuodegulius iš senos laužavietės

Paveikslėlis

Pirmas laimikis su trupučiu pagalbos iš šalies. Mokomės pozuoti.

Paveikslėlis

Kiek nedaug reikia žvejo laimei... ir ne tik mažojo.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė