Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #8206   Skumbrotas
 25 Geg 2006 11:58
Užvedu šią temą, nes pradeda iškilti visokie klaustukai liečiantys plaukiojimo taisykles, apribojimus ir panašiai. Jei moderatoriai nuspres, kad tokia tema nereikalinga, tai tegu perkelia ten kur reikia.

Taigi man iškilo keletas neaiškumų - gal kas žino atsakymus?
Pirma - kokie papildomi reikalavimai plaukimui Klaipėdos uosto teritorijoje su mažuoju pramoginiu laivu? Skaičiau uosto laivybos taisykles ir niekaip nesupratau - vienoj vietoj rašo, kad galima už kanalo ribų vakarinėje pusėje, kitoj vietoj rašo, kad visi laiviūkščiai privalo turėti radio ryšio priemones ir pastoviai palaikyti 16 ir 9 kanalu ryšį, trečioj vietoj rašo, kad dar reikia LET (laivų eismo tarnyba) leidimo. Kažkokia bilebarda. :donknow'
Antra - kažkur buvau užtikęs, kad galima plaukti Minijos upe ir Vilhelmo kanalu, tik yra greičio apribojimai. Bet keli mano kolegos teigia, kad aukščiau Mingės su motorine negalima plaukti. Kaip ten iš tikro?

 #9329   alkanas
 21 Bir 2006 15:00
tai vat ir as galvoju, kad zvejyba is valties nakties metu gal daugiau laivybos kokios tai tarnybos reikalas- ne zvejybos, nes zvejot nakti galima, o plaukiot ? : kur pasiskaityt :?: aciu

 #9330   Agis
 21 Bir 2006 15:07
Manai taip lengva rasti konkrecia informacija, kaip anot Skumbroto visur belebirda.As nuo saves galiu tik tiek parasyti, kad Nemuno deltos regioniniame parke nakty zvejoti draudziama, taip raso ant lecenzijos.Tiksliau raso "leidziama zvejoti nuo saules patekejimo iki laidos"Kas liecia plaukiojima nakti, tai draudzia pasienio nuostatos.Zodziu praktiskai kiekvienam telkiniui galima surasti kazkokiu tai nuostatu :roll:

 #9342   Skumbrotas
 21 Bir 2006 16:02
Alkanas, atsiversk www.vvvli.lt , ten išstudijuok visus teisės aktus ir "susijusius dokumentus" - tai ir yra tas ko tu ieškai. Galiu pasakyti tik tiek, kad kiek aš tuos įstatymus kramčiau, tiek niekur neradau jokio skirstymo į plaukiojimą dieną ir naktį. Tuo labiau su paprasta irkline valtimi. Tokie apribojimai taikomi tik pagal pasieniečių reikalavimus atitinkamose vietose.
Jei ką pavyks iškasti naujo, tai informuok, bus įdomu.

 #9566   Skumbrotas
 27 Bir 2006 22:42
Aprašysiu situaciją, kurią šiaip jau galvojau įdėti į anekdotų temą, bet kadangi ji tiek juokinga kiek ir apverktina, tai rašau čia.
Taigi situacija - pilietis nori prisivežti savo laivelį prie jūros, kad nuleisti jį į vandenį ir smagiai sau pažvejoti ar šiaip paplaukioti. Kalba eina apie pakrantės ruožą tarp Klaipėdos ir Palangos. Kadangi beveik visas šis ruožas priskirtas Pajūrio regioniniam parkui, tai išsyk peršasi mintis, kad visą tvarką reguliuoja būtent šio parko vadovybė. OK, pasak šios institucijos www bei pagal informaciją parke esančiuose stenduose sužinau, kad yra skirtos trys vietos, kuriose galima prisivežti rekreacinę įrangą ir ją nuleisti į vandenį - Giruliuose prie vokiškų dzotų (praktiškai privažiuojama tik su tanku ar labai krūūūtu visureigiu), Karklėje prie kapinaičių (privažiuojama su klaustuku) ir Nemirsetoje. Atrodytu gražu - kaip civilizuotame pasaulyje, pasirūpinta visapusišku pramogų plėtojimu, užkertant kelią saviveiklai ir betvarkei. BET - visur prierašas, kad šitą veiksmą reikia suderinti su parko administracija! Ką gi - reikia tai reikia, kaip samoningas pilietis imuosi šito reikalo. Susirandu telefonus ir skambinu, klausiu kaip čia susiderinti? Nuo čia jau prasideda linksmoji dalis - po ilgokų pasvarstymų apie tai, kad šiame reikale lyg ir turėtų dalyvauti dar dvi instancijos, kažkoks pajūrio apsaugos departamentas ir kelių policija (???), galu gale pasiūlo paskambinti į darbo pabaigą, mandagiai pažada išsiaiškinti visą tvarką ir informuoti... Įsivaizduojat?! Matyt, pirmas toks asilas pasitaikiau, kuris bando viską daryti tvarkingai pagal nustatytą tvarką, kurios pasirodo nėra.... Palaukiu vakaro ir vėl skambinu. Mandagus, malonus ir pasimetęs balsas iš anapus mandagiai informuoja, kad minėtos papildomos institucijos maloniai jį pasiuntė na xutor baboček lovit, atsisako bet ką derinti ir pasirašyti, tad jis žadąs artimiausiu laiku išsiūsti raštą į AAM su paklausimu "ką daryti" ir reiktų paskambinti po kokio mėnesiuko, tada jau būsią (gal būt) aišku. Dar priduria, kad jie, Pajūrio reg.parko vadai, leidžia numatytose vietose prisivežti tą laiviuką, bet jei netyčia užsirausiu ant GA inspektorių ar kelių policijos, tai anie turėsią teisę nudirti nuo manes kiekvienas po kailį...
Hmmm.... Ką čia bepridursi....
Nejučiom prisiminiau jaunystę, kai armijoj buvom išvežti trim mėnesiam į apmokymus lauko sąlygom. Gyvenom palapinėse, vanduo buvo tik vienoje bačkoje, nei nusiprausti, nei nusimaudyti. Po mėnesio, kai pasidarėm panašūs į smirdinčius ir nušašusius šunis, nusiuntėme savo seržantus pas "načalnik učenyj", kad šis leistų tvarkingai ir organizuotai vakare nueiti prie už kelių kilometrų esančio prūdo nusimaudyti. Vadas išklausė, pamąstė, ir ištarė nepamirštamą visam gyvenimui frazę - " Možno, no uvižu - vyjabu"... (Kas nesupranta - "galima, bet pamatysiu - iš3,14siu").[/b]

 #9574   Mike
 28 Bir 2006 07:41
Nu jo, Lietuvoj gyvenam. Šiaip realiai tai turi teisę raštu kreiptis į tą parko administraciją, o jie per 1 mėnesį turi raštu atsakyti, išdėstydami visą tvarką. Jei neatsako, turi teisę skųsti jų veiksmus, nes negali įgyvendinti savo teisės. Dėl įdomumo taip ir padaryčiau, tik reikėtų labai tiksliai suformuluoti klausimus, kad gauti tikslius atsakymus. Nu o jų pasakymas, kad jie į kažką kreipsis ir po mėnesio jau žinos - nieko vertas (nu stebuklas būtų, jei viską padarytų), nes tavo skambutis niekur neregistruojamas, ne taip kaip gautas raštas, į kurį jie privalo atsakyti. A tu dėl smagumo dar paskambink į Kelių policiją ir paklausk, o po to į Gamtos apsaugos inspekciją, gal širšių lizdą sujudinus iš visų kampų, kas nors dūgzti pradės.

 #9579   Skumbrotas
 28 Bir 2006 08:46
Niekur nežadu kreiptis su jokiais raštais - tai jau ne mano problema. Svarbiausia, kad informaciniuose stenduose yra nurodytos vietos kur galima nuleisti valtį, tad jei kas bandytų nubausti - tai nesunkiai teisme laimėčiau bylą, nes jei nėra nustatyta ir aprašyta tvarka, tai ir mano kaltės ir kažkokio pažeidimo iš mano pusės nėra. Tegu rūpinasi tie, kam tas priklauso.

 #19518   karolis
 31 Gru 2006 14:54
Gerb p. zvejai,

man umiai iskilo toks painus klausimas: kur galima suzinoti kokiame vandens telkinyje (ezere pvz) galima plaukioti su varikliu ir kokie ten apribojimai taikomi. Mano kukliu isivaizdavimu tai reiketu apie 30 ag varikliuko, bet su tokiu kaip speju bet kur nepaplaukiosi?

Turiu minciu pirkti kateriuka ar valti su varikliu, reikia kad isibegetu iki 30-50 km/h ir paskui save 100kg trosa patemptu :)

Is anksto dekingas uz visa informacija.

aciu,
Karolis

 #19578   karolis
 02 Sau 2007 10:33
aciu uz nuorodas.

Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu :) O praktiskai kas nors laikesi tas laivavedzio teises, ar sudetingas ten procesas?

Karolis

 #19580   Agis
 02 Sau 2007 10:44
Dauguma zveju stengiasi pirkti plaukiojimo priemones ir variklius mazesnio galingumo, kad butu kuo maziau apribojimu, taigi daugumai uztenka iki 4-5 arkliuku.
Zinau, tik kad Skumbrotas tikrai issilaike, nes jis plaukioja po priekrantes zona juroje, tai jam be teisiu niekaip neiseitu.Manau jis papasakos visus niuansus.

Tavo sumanytam atvejui, Karoli, as manyciau, kad vandens motociklas geriau tiktu, nes kateris, galintis patemti trosa, dideliu greiciu tikrai jau bus vidutinio didumo :roll:
Pabandyk susisiekti su
http://www.laivynas.lt/
jie manau zino laivu charakteristikas ir mazdaug nupasakotu kokio dydzio ir galingumo priemoniu reikia.

 #19581   Agis
 02 Sau 2007 10:49
Nors tiesa pasakius, ant vandens motociklo vargu ar pritvirtinsi gerve talpinancia trosa :roll:

 #19582   Skumbrotas
 02 Sau 2007 10:53
Nėra baisus tas procesas, nepergyvenk. Jei laikai tik vidaus vandenų laivavedžio egzaminus, tai yra 10 temų ir 10 klausimų egzaminas, turint aukštajį išsilavinimą galima laikyti externu. Jei nori išplaukti ir į teritorinius jūros vandenis, tai būtina lankyti kursus, egzaminai tada yra iš 15 klausimų pagal 15 temų. Egzaminai vyksta kas 2 savaitės, perlaikymų skaičius neribojamas. Egzaminavimas vyksta prie kompo - klausimas ir trys atsakymai, pažymi teisingus per limituotą laiko tarpą. Leidžiamos 2 klaidos iš 10 klausimų arba 3 klaidos iš 15 klausimų.
Užsiimk tuo dalyku jau dabar, jei nori sezonui susitvarkyti, nes po išlaikymo dar visą mėnesį reiks laukti kol išrašys popieriukus.

 #19583   karolis
 02 Sau 2007 10:54
nepaslaptis kad zadam istempineti parasparnius. Taigi prie to katerio/motociklo reikes pritaisyti pasyvini isvilktuva (kaip gerve, tik biski didesnis ir papildomu atsileidimo mechanizmu), kuris nera toks jau mazas. Be to, ta 100kg jega gali buti nukreipta ne butinai i prieki, bet ir i virsu, dar pakels ta motocikla netycia :)

 #19584   karolis
 02 Sau 2007 11:09
ok, dekui uz informacija. Pradzioj bandysiu ieskoti tinkamo ezeriuko. Dauguma normaliu ezeru patenka i nacionalinius / regioninius / istorinius / dar kokius nors parkus, suprask jokiu linksmybiu :)

Karolis

 #129508   spiridonas
 15 Lie 2009 11:38
Radau idomumo :

PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos aplinkos ministro
2004 m. balandžio 15 d. įsakymu Nr. 187

VANDENS TELKINIŲ, KURIUOSE PLAUKIOJIMAS TAM TIKROMIS PLAUKIOJIMO PRIEMONĖMIS
DRAUDŽIAMAS AR RIBOJAMAS, SĄRAŠAS
Eil. Nr. Savivaldybė Vandens telkinio pavadinimas (saugoma teritorija) Ežero (tvenkinio) plotas, ha Kodas Ežero inventorinis numeris Apribojimai
1. Anykščių r. Šventosios up.
(Šventosios kraštovaizdžio draustinis) 12210001 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Šventosios kraštovaizdžio draustinio ribose.
2. Anykščių r. Mūšėjaus ež.
(Anykščių RP) 90,7 12231562 30-41 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
3. Biržų r. Širvėnos ež.
(Biržų RP) 325,4 42040061 8-6 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
4. Druskininkų Vilko ež.
(Vilko botaninis draustinis) 89,2 10030227 61-156 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
5. Kauno m.

Prienų r. ir Birštono Nemuno up.

Nemuno up.
(Nemuno kilpų RP) 10010001
Draudžiama plaukioti 500 m upės ruože žemiau Kauno HE užtvankos, išskyrus vidaus vandenų transporto priemones, skirtas turistų, keleivių ir krovinių pervežimui vidaus vandenų keliu.
Draudžiama plaukti ne lėta eiga nuo liepos 1 d. iki navigacijos sezono pabaigos savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Nemuno ruože nuo Prienų tilto iki Birštono m. ribos, išskyrus vidaus vandenų transporto priemones, skirtas turistų, keleivių ir krovinių pervežimui vidaus vandenų keliu.
6. Kauno m., Kauno r., Kaišiadorių r. Kauno HE tv.
(Kauno marių RP) 6350,0 10050001 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis nuo Pažaislio motorinių valčių prieplaukos iki įlankos Samylų k. arčiau kaip 200 m nuo kranto, išskyrus plaukimą vidaus vandenų keliu ir nustatyta tvarka vykdant verslinę žvejybą. Šiame ruože savaeigių plaukiojimo priemonių iškėlimas ir nuleidimas leistinas tik Pažaislio motorinių valčių prieplaukoje, prie aikštelės Grabučiškėse ir krantinės Samyluose.
Draudžiama tvenkinio dalyje nuo Samylų k. įlankos iki Arlaviškių pusiasalio (ties Kruonio HAE) savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis priplaukti prie kranto ne prieplaukose, poilsiavietėse ar stovyklavietėse.
Draudžiama tvenkinio dalyje nuo Kruonio HAE iki Piliuonos gyvenvietės pabaigos plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, išskyrus šio ruožo praplaukimą ir nustatyta tvarka vykdant verslinę žvejybą.
7. Klaipėdos r. Karaliaus Vilhelmo kanalas 20020001 Draudžiama plaukti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis ne lėta eiga.
8. Lazdijų r. Snaigyno ež.
(Veisiejų RP) 207,5 10030250 61-83 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
9. Lazdijų r. Ilgio ež.
(Veisiejų RP) 61,6 10030181 61-131 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
10. Molėtų r.,
Švenčionių r. Asvejos (Dubingių) ež. (Asvejos RP) 982,2 12130039 42-109 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Žalktynės įlankoje.
11. Molėtų r. Kertuojų ež. (Labanoro RP) 545,2 12140320 43-173 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
12. Plungės r. Ilgio ež.
(Žemaitijos NP) 113,8 17030041 2-13 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
13. Plungės r. Platelių ež.
(Žemaitijos NP) 1181,5 17040030 2-5 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis ištisus metus. Nesavaeigėmis plaukiojimo priemonėmis draudžiama plaukioti nuo lapkričio 1 d. iki gruodžio 31 d., išskyrus atvejus, kai, suderinus su Žemaitijos nacionalinio parko direkcija, vykdoma speciali žvejyba.

Sportinių treniruočių ir regatų metu, šių renginių organizatoriai, plaukiojimo saugumui užtikrinti, gali naudoti savaeiges plaukiojimo priemones, kurių variklių galingumas neturi viršyti 40 kW (54 AJ). Savaeigių plaukiojimo priemonių skaičius turi būti suderintas su Žemaitijos nacionalinio parko direkcija, derinant bendras renginių organizavimo sąlygas.
14. Prienų r., Birštono Verknės up.
(Nemuno kilpų RP) 10011050 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Nemuno kilpų regioninio parko ribose.
15. Rokiškio r. Rašų ež.
(Sartų RP) 188,5 12230018 20-95 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
16. Skuodo r., Kretingos r. Salanto up.
(Salantų RP) 17010410 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Salantų regioninio parko ribose.
17. Skuodo r. Mosėdžio I tv.
(Salantų RP) 56,0 20050100 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
18. Šiaulių r. Bijotės ež.
(Kurtuvėnų RP) 60,7 14040005 15-36 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
19. Šilalės r. Paršežerio ež.
(Varnių RP) 193,4 30030062 24-1 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
20. Šilutės r.
Klaipėdos r., Kretingos r., Plungės r. Minijos up.
(Nemuno deltos RP,
Minijos ichtiologinis draustinis) 17010001 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, išskyrus plaukimą vidaus vandenų kelio upės ruože Minijos žiotys–Lankupiai (19 km).
21. Šilutės r. Nemuno deltos šakos
(Nemuno deltos RP) - Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Aukštumalėje ir Purvalankyje.
Draudžiama plaukti ne lėta eiga savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Skirvyte, Vytine, Šakute, Vorusne, Skatule, Pakalne, Rusnaite. Šiuose vandens telkiniuose draudžiama sustoti ne prieplaukose, išskyrus nustatyta tvarka vykdant stintų verslinę žvejybą Pakalnėje ir Skirvytėje.
Draudžiama plaukti ne lėta eiga savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Upaite (išskyrus plaukiojimą apžvalginiu maršrutu, nurodytu šio Sąrašo 23 punkte) ir bevardžiu upeliu, jungiančiu Upaitę su Atmata, nuo navigacijos sezono pradžios iki birželio 1 d. ir nuo rugsėjo 1 d. iki navigacijos sezono pabaigos.
22. Šilutės r. Krokų Lankos ež.
(Nemuno deltos RP) 878,8 10031790 22-2 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, išskyrus plaukimą lėta eiga organizuoto vandens turizmo tikslu (ekskursija) apžvalginiu maršrutu Atmata – Duobelė–Krokų Lanka–Tulkiaragės siurblinė–Krokų Lanka–Duobelė–Atmata.
23. Šilutės r. Kuršių marios
(Nemuno deltos RP)



Kniaupo įlanka
(Nemuno deltos RP) 41300,0 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Nemuno priešakinės deltos gamtinio rezervato teritorijoje, išskyrus lėta eiga įplaukimą į Nemuno deltos šakas arba išplaukimą iš jų į Kuršių marias. Draudžiama sustoti rezervato teritorijoje.
Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, išskyrus plaukimą lėta eiga organizuoto vandens turizmo tikslu (ekskursija) apžvalginiu maršrutu Minija–Upaitė–Kniaupo įlanka–Atmata–Minija.
24. Švenčionių r. Kretuono ež. (Aukštaitijos NP) 861,0 12130044 44-25 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
25. Švenčionių r. Siaurio Mažajo ež.
(Labanoro RP) 57,8 12131140 43-192 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis pietinėje ežero įlankoje nuo sąsmaukos ties kvartaline linija tarp Pasiaurės girininkijos 8 kv. ir Prūdiškės girininkijos 104 kv. (Švenčionėlių miškų urėdija).
26. Telšių r. Saloto ež.
(Varnių RP) 76,3 17030014 13-10 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
27. Trakų r. Drabužio ež.
(Aukštadvario RP) 53,4 10030863 57-90 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
28. Trakų r. Galvės ež.
(Trakų INP) 361,1 12030201 57-123
Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių variklių galingumas didesnis kaip 4 kW (2,7 AJ), išskyrus nustatytą akvatoriją, skirtą akademinio irklavimo bei baidarių ir kanojų irklavimo sporto tikslams (treniruočių ir varžybų metu).
Sportinių treniruočių ir regatų metu, šių renginių organizatoriai, plaukiojimo saugumui užtikrinti, gali naudoti savaeiges plaukiojimo priemones, kurių variklių galingumas neturi viršyti 40 kW (54 AJ). Savaeigių plaukiojimo priemonių skaičius turi būti suderintas su Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, derinant bendras renginių organizavimo sąlygas.
29. Trakų r. Lukos ež.
(Trakų INP) 87,7 12030200 57-138 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
30. Trakų r. Margio ež. 121,3 10031010 57-59 Draudžiama plaukioti vandens motociklais ežero dalyje, kuri nepatenka į Trakų r. savivaldybės valdybos 1999 m. rugsėjo 8 d. sprendimu Nr. 265 nustatytą ežero dalį, skirtą plaukioti vandens motociklais.
31. Trakų r. Skaisčio ež.
(Trakų INP) 282,0 12030202 57-124 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
32. Trakų r. Totoriškių ež.
(Trakų INP) 76,0 12030219 57-127 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
33. Varėnos r. Ūlos–Pelesos up.
(Dzūkijos NP) 11010550 Plaukioti Ūlos upe leidžiama tik irklinėmis valtimis, baidarėmis ir kanojomis nuo gegužės 1 d. iki spalio 1 d.
Ūlos upės atkarpoje, esančioje Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 m. balandžio 29 d. nutarimu Nr. 419 „Dėl Dzūkijos nacionalinio parko planavimo schemos“ (Žin., 1997, Nr. 40-972) patvirtinta Dzūkijos nacionalinio parko planavimo schema, plaukiojimą aukščiau nurodytomis plaukiojimo priemonėmis organizuoja ir informaciją teikia Dzūkijos nacionalinio parko direkcija.
34. Zarasų r. Duburio ež.
(Duburio hidrografinis draustinis) 99,3 12230952 20-87 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
35. Zarasų r. Kumpuolio ež.
(Kumpuolio hidrografinis draustinis) 87,0 12230941 20-62 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
36. Zarasų r. Šiurpio ež.
(Gražutės RP) 66,9 12230322 32-13 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
37. Zarasų r. Švento ež.
(Gražutės RP) 425,9 12230256 32-45 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis.
38. Zarasų r. Zaduojo ež.
(Sartų RP) 137,2 12230942 20-78 Draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis nuo navigacijos sezono pradžios iki liepos 1 d.

PAAIŠKINIMAI:
NP – nacionalinis parkas,
INP – istorinis nacionalinis parkas,
RP – regioninis parkas.

 #129512   spiridonas
 15 Lie 2009 11:45
bet sitas, manau, naujesnis :roll:

aaa.am.lt/VI/files/0.756699001112276896.doc



nukopinti nuoroda i exploreri


jame nieko neuzsimenama apie Minijos upe :roll:

 #129520   savas
 15 Lie 2009 12:07
spiridonas rašė: aaa.am.lt/VI/files/0.756699001112276896.doc
jame nieko neuzsimenama apie Minijos upe :roll:
Kazko labai mazai telkiniu pamineta, o gal egzistuoja dar koks sarasas su bendrom taisyklem, kazkur lyg ir buvau rades... :roll:

 #129521   Skumbrotas
 15 Lie 2009 12:18
savas rašė:
spiridonas rašė: aaa.am.lt/VI/files/0.756699001112276896.doc
jame nieko neuzsimenama apie Minijos upe :roll:
Kazko labai mazai telkiniu pamineta, o gal egzistuoja dar koks sarasas su bendrom taisyklem, kazkur lyg ir buvau rades... :roll:
Įdėjęs esu biški aukščiau, pakartoju:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=231271
Reik žiūrėti ir priedus, ir susijusius dokumentus. Rasit ten ir Miniją ;-)

 #132579   Skumbrotas
 05 Rgp 2009 09:54
Gal kas praeidinėjo TA Klaipėdoj šią vasarą :?: Kokiom savaitės dienom ir valandom priiminėja šiemet :?: Gal yra kokių šviežių pasikeitimų "C" kategorijos reikalavimuose :?:

 #132601   mantesas
 05 Rgp 2009 11:18
Kazkur buvo uzsiminta apie taisykles plaukioti juros pakranteje su baidaremis. Gal kas gilinosi galima ar negalima ir kokiu leidimu ar irangos reik tureti

 #132637   Skumbrotas
 05 Rgp 2009 15:18
Nėra tokių taisyklių plaukiojimui jūroje su baidarėmis.

 #132797   mantesas
 06 Rgp 2009 11:30
inau inau kad buvo entuziastu kurie pries pora metu plaukiojo baidaremis pripuciamomis juroje iki 5 km nuo kranto baidares buvo registruotos ir tereikejo turet liemene ir racija. Ir is pasienieciu buvo gave leidima. kazin per pora metu pasikeite tvarka ar nelabai

 #132801   Skumbrotas
 06 Rgp 2009 11:39
Manau kad forumuose į tokį klausimą atsakymo nerasi. Paprasčiau ir greičiau viską sužinosi paskambines į tas dvi institucijas, kurios gali skalpą nuimti - pasieniečiams ir laivybos inspekcijai.

 #140783   sonca
 16 Rgs 2009 13:56
Kam Tu metų senumo straipsnį idėjai :?:

 #140786   SauliusM
 16 Rgs 2009 14:17
sonca rašė:Kam Tu metų senumo straipsnį idėjai :?:
nu tik dabar netycia pamaciau, tai ir idejau, informacija nuo to niekuom ne blogesne, kad metu senumo. o jei kazkas jau matet, nu tai neskaityk antra kart. bet kai as pats apie tai pries pora men klausinejau, tai niekas nieko atsakyt negalejo...
 #244806   f'eD
 01 Sau 2011 18:43
kokia nesavaeigiu vandens plaukiojimo priemoniu tvarka plaukioti Baltijos juros priekranteje?
 #245014   Skumbrotas
 02 Sau 2011 13:41
f'eD rašė:kokia nesavaeigiu vandens plaukiojimo priemoniu tvarka plaukioti Baltijos juros priekranteje?
Kaip ir kitur pasienio ruožuose - valtis turi būti registruota ir reikia prasinešti pasieniui kad plauki pasiplaukiot.
Atskiros tvarkos nėra numatyta irklinukėm.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė