Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Atviro ir poledinės žūklės sezonų reportažai telkiniuose, kuriems nėra sukurtos temos

 #65481   Edosius
 21 Lie 2008 19:35
Poros menesiu zvejyba trumpai ;-)
Sveiki krepšinio šalies žvejai ir žvejės!
Senokai fotgrafavau žuvį, paukštį, žverį, net žiogą nepamenu kada vaikiaus žolių laukymėje, o juk tai mūsų mama – gamta, na ta kurioje visko daug, net per daug... jos vienas vandens lašas mums jėgų suteikia, smegenis pravalo, kojas ir rankas pramankština, nervų sistemą atpalaiduoja, leidžia pamiršti nebaigtus darbus ir priverčia spoksoti ar tai paplavokan, ar bezdžionėlėn ar spiningo viršūnėn ar bent jau tik į raibuliuojančias vėjo gainiojamas bangas...
Nebūtina juk visko pagauti, kad kažką papasakotum ar ne? Gali ir nieko naujo iš vandens pasaulio į orą neišvilkti, vistiek juk grįžęs namolio būni laimingas ir lūžti bet kokioje pozoje.
Šiūmetinė vasara kažko šaltoka, žiema pagal žiemą buvo šiltoka, gal toms žuvims irgi adaptacijos reikia, o gal žuvį gąsdint nebemoku? Koks skirtumas, vistiek šniūrų nerišu, tinklų neperku, nebent kokį pamirštuolį iš vandens ištraukęs sudarkau, o jų visur pilna, kaip šiemet šiaurės aukštaitijoje grambuolių, net ir dabar žiūrėk koks pasiklydelis pradūzgia lyg malunsparnis.
Eilinį sykį susiraitai bolidan ir dulkias keldamas birbini prie vandens telkinuko. Net nepradėjęs žūklauti jau pradedi atsipalaiduoti. Vėl konstruoji valti, įrankį sulipdai, masalą kažkokiu mazgu užmezgi ir „v piriot“. Švyst ir švyst su botkotėliu, suki ir suki tą ritės rankenėlę, keiti masalus, keli ir keli inkarą ir ko tik nedarai.. jei taip namus visi kruopsčiai tvarkytume kaži ar nors vieną trupinėlį rastume 
Nepameluosiu, jau kokis keli metai kai baltos žuvies neerzinu, tik spinas spinas ir dar kartą spinas. Tiesa prieš savaitėlę gavau užduotį porą karosų ir karpioką iš vienos duobės parvilkti, tai neapmokamas „darbas“ truko geras penkiolika minučių ir karosikai po 250gr bei karpiokas per delną pasitiko naujus namus. Atsigavau 
Net juodą žuvį medžiojau, kokias penkias štukas kibiran inmečiau ir pasiūliau joms naujus namus. Na o tas spinas ar dar sveikas? Sveikas kaip ridikas  Starkių privariau į marias, pilnas šaldytuvas, nebeturiu kur dėti, ir kaimynai ir kaimynų kaimynai aprūpinti, jau nekalbu apie visą giminę, viso iš kokių keturiasdešimt štukų - tris namo parvilkau, būč daugiau parvilkęs, bet nepatempiau.
Esu laimingas žūklėse, kokios jos bebūtų, kiek bepagaučiau, bet nesu laimingas matydamas kaip trisdešimties centimetrų starkioką drebia valtin, lydeka tikra gangstere tampa jau arti puskilio, dešimties kilogramų baltos žuvies ne limitas... ai, tikiu kad čia tokių mažuma...
Pagalvokim chebra apie šniūrus, apie begalę skritulių, jau tinklų nebeminiu...
Būkim laimingi žvejybose paleisdami nors dalį gyvasties atgalios.
Edosius arba tiesiog Edis.

 #65482   Kairys
 21 Lie 2008 19:57
Nugi teisybę rokuoji. :roll: Ir aš panašiai galvoju ir elgiuosi. Kai būnu kaime, o ten būnu retokai, tai sugautą žuvį nešu namo, nes žinu, kad mano sugauto laimikio tikisi ir laukia, ir kad jis bus maloniai suvartotas. O štai Vilniuje kiek kitaip. Jei ištrūkstu pažvejojti, tai tikrai žinau, kad mano žmonai nelabai didelis skirtumas, su žuvim aš grįšiu ar be jos, svarbu, kad laiką gerai praleisiu. Jei su žuvim, tai dar pačiam teks ir išmėsinėti, o tai po žvejybos kartais taip tingisi. Taigi, dažniausiai žuveliokai keliauja atgal, nebent koks didesnis papultų ;-) . Bet šiais metais tokio titulo verto dar nesutikau. :twisted: Gal rytoj ar poryt bus geriau? ;-)

 #65486   Edosius
 21 Lie 2008 20:17
Gal ne taip parašiau... tas pilnas šaldytuvas, kaimynai ir ju kaimynai tai neegsistuoja pas mane... Rašiau kaip kiti terbom velka, gal tarp skliausteliu kažkokius issireiskimus reikejo parasyt :roll:

 #65487   Sokratas
 21 Lie 2008 21:10
Gražiai suraitei....

 #65489   Kairys
 21 Lie 2008 21:39
Edosius rašė:Gal ne taip parašiau... tas pilnas šaldytuvas, kaimynai ir ju kaimynai tai neegsistuoja pas mane... Rašiau kaip kiti terbom velka, gal tarp skliausteliu kažkokius issireiskimus reikejo parasyt :roll:
Tai taip ir supratau, Edi, menines kalbos raiškos priemones dar atskiriu, ir aiškiai buvo galima suprast, ką pasakyt norėjai. Taip ir toliau. ;-)

 #65491   tench
 22 Lie 2008 02:15
Edosius rašė:Esu laimingas žūklėse, kokios jos bebūtų , kiek bepagaučiau...
Edosius — teisingas pacanas. -:saliut

 #65496   eLPi
 22 Lie 2008 07:07
Edi, tu kaip visada - aukstumoj ::liux

 #65498   gelmės
 22 Lie 2008 07:20
Jo. Jis jau tokis. Prašau , kad tris žuvis namolio partūstų. Tai. blyn nea. :-D Nors man skolas :cool: atiduot rek, galėtų pamačyt. ;-) Negi reks 3,14zdyt un parduotuvę. :-D

 #66924   cyma
 07 Rgp 2008 09:21
Taigi, vakar nusimuilinęs ankščiau nuo darbo, nulėkiau žemiau Kauno Nemunan....,galvojau gal kokią plūdę parident, ale noras pavaikyt plėšrūnus nugalėjo :grin: , tuo labiau, kai pamačiau salačių ir šapaliokų šou....,bet kai visada jie tik cirkus vandens paviršiuje krėtė, o kibt nenorėjo....,drožiau su lengvu spinu, skandinau voblikus,sukres ir net guminukus-rezultatas :!fig! Visai vakarėjant, akmeningoje vietoje pradėjo kapoti matroskinai,tai nors pasilinksminau su jais :-D
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
gražus vakaras buvo.....
Paveikslėlis

 #67369   kamstis
 09 Rgp 2008 20:05
Is penktadienio i sestadieni,atbudeta visa para,telkinys zinomas,vieta gera,nei vieno isvaziavimo :evil:
Pagautas vienas "liniuikias"apie 600-700gr.ir kelios kuojos,visos zuveles gyvena linksmos toliau. -:kiwl prie lovio neatejo :?

 #70083   lydekiukstis
 01 Rgs 2008 14:24
Sveiki visi. Negalvokit jei lydekiukstis neraso, tai vadinasi nezvejoja. Anaiptol. ;-) :-D
Taigi trumpa ataskaita uz 1,5 savaites. Kadangi vasara skaiciavo paskutines savo dieneles, stengiausi jas deramai isnaudoti.
Buvau lydekaiciu pagainiot, bet nors oras ir "lydekinis", taciau nieko rimto nesuviliojau. Tik vaikai leido apie save pranesti.
Kitasyk patraukiau link Nemuno aukstupio. O cia revos, akmenynai - tikra sapalu karalija. Deja kibimo nesulaukiau ilgai. Galiausiai uzkabinau pataisyta "jaxon" vobleriuka ( cia tas kur nedirbo) ir isvelejau nebloga eseri. Veliau seklumeleje geras smugis . Zuvis duko ir spardesi is paskutiniuju. Nors valas ir ne super plonas (0,16mm), bet teko paprakaituoti, kad storasprandis nelystu i pakrantes zoles. Pagaliau beveik pusantrakilograminis egzempliorius rankose. :twisted:
http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... G_2759.jpg
Veliau dar vienas isvaziavimas ant piatro kultinio sapalinuko :-D Deja, sis sugebejo atsikabinti. Tevukui ŠMOTAS neklausydamas ejo ir nuejo i akmenu sangruda. Net ate nepasake...
Paskiau pasiilgau pludines. Norisi kartais ramiai pasedet. Pasirinkau lynini ezeriuka suvalkijoj. Deja pastangos buvo bevaises - kibo tk smulkme.
Si sestadeni nusibeldem i Nemuno dambas. Nors orelis neblogas, deja gera valanda vyravo nekiba. Vienoje is dambu, ties sukuriukais kazkokia zuvis vis uzvaikydavo mailiu. Pamaniau salatis. Dedu "Yo - Zuri Aile goby". Metimas. Joptv..... :!: koks smugis . Lekiu paskui, kad nelystu i zagarus. Dar keletas rimtu smugiu ir zuvis silpsta. Pagaliau laimikis rankose. Pasirodo vietoje rudnugario sis raudonpelekis.
http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... G_2950.jpg
Duodu draugeliui papozuot. Smagu. Geri 1.5 kg. :ruko
Veliau ant ivairiu vobleriuku isprasiau dar pora lydekaiciu ir eserioku. Draugelis neblogai naikino dryzuocius su "salota" 5 cm.
Stai toks tas vasaros sezono uzdarymas. Gaila...
Pirma rudens diena, o jau isivaizduojat, mokytis siek tiek reikia... 'viarkt

 #74595   Edosius
 06 Spa 2008 14:22
Atidirbau kaip reikalas :cool:
Tris balas aplankiau, dvejose su valtike, vienoje su kedais pakrante pavaikščiojau .. ../;nzv
Penktadienį po darbo sakau sau prasimankštinsiu valandėlę žvyrduobėse, kad šeštadienį jau taikliau metyčiau. Tad, su kėdakais, džinsiukais ir kožanke valandėlę apšilau. Trys kibimukai. Penktame metime gero kylo įsegiau, dar po 15min apgavau trišimtinę !-kliovas-!
Na apkatkę padariau tikrai gerą, savaitgalį žvėrėsiu :yaaah!
Šeštą ryto šeštadienį jau mašinoj, prieš aštuonias jau valtyje kartu su seneliu viename Anyksčių rajone esančiame lėkštiniame ežeruke. Tikslas - rainiai ir lydokai. Pamačius muiliaus debesis ir rainių pusryčius, mikrikus godžiai skanavo gero delno spygliuotieji. Pusryčiai tesėsi astronominę val, buvo tikras smagumėlis... Dar po valandikės kitą užkandinę radom. Per keliolika minučių, vieną mikriką kažkas nurijo seneliui, aš gi sakau tuoj sužinosiu kas, bet per penkias minutes iš tos vietos ištrauktos lusoxu trimetinės dvi lydekaitės nasruose pašalinių dovanėlių nesuradom. Iki vakaro vos ne su malda išprašėm dar dvi „vėjažuves“ ir vieną tikrai padorų šariką :cig. .
Grįžtant namolio, telekominukacijų pagalba išgirstam pasakiškas istorijas, kaip kažkokie chebrantai užsirovė ant rimtų „ryklių“. Planą chuliganą sukurti kitai dienai tetrunka keletą minučių :je-heh .
Sekmadienis dar ankstesnis, jau prieš septynes valtyje išplaukiam į trečią telkinį. Senelis, jau penktą ryto žvejų parduotuvėje išgirsta iš šalia stovinčio kažkokio diedo žodžius – „va prisiklausiau kaip vakar Ramūnas lydžių patraukė, tai ir šiandien po keturių metų pertraukos i tą vietą važiuoju.. duok man guminukų ant kurių Ramūnas taip traukė...“
Nu galvojam mes, kiek gi ten tas Ramūnas draugų turi? :donknow' Ir prasidėjo... tikras traukinys, mašina po mašinos, o ir dar mašinų buvo tokių, kad valtis vežėsi kaip baidares, ant vienos net trys buvo prikabintos. Aštuntą ryto valčių daugiau nei per varžybas... Ryškiai visi Ramūno draugai, nes guminukai visų vienodos spalvos – balti su mėlyna nugarėle... Kokių ten tik neprivažiavo – ir džinsuotų ir paltuotų ir su padidėjusiu spaudimu ir negerenčių kas pusmetį o kas ir visus metus... Ir ko mes tik neprisiklausėm... linksma, tikrai linksma buvo :-D . Pirmasis kaip supratom pagavo Teodoro draugas..---„Teodorai, Teodorai... pagavau, pagavau!!!“ Na galvojam prasidės... Kai kur lydžiai tikrai dideli išeidavo, vos ne bebriniai, bet...tuštuma... ir ačiū Dievui kad ta tuštuma buvo visą dieną, nes šiandien, ryt ir poryt o gal ir iki kito savaitgalio tam telkiny rankų nerastum kur nusiplaut :-ou-je
Mūsų tikslas buvo vienas – be lydekos negrįžti, juk gimtadieniui žvejys turi turėti žuvies bent dėl kvapo ;uolrait . Apie vidurdienį trinkteli „feederastui“ per nagus, YES! Velka išsišiepęs :mhu užtikrintai, užtikrintai ir techniškai įsikelia valtin pirmą „snikersą“, na gal pussantro – koks šimtas su puse gr...
„Aš gi sakiau tau Ecka, kad be lydžio aš negrįšiu...“ nusijuokiam :je-heh ir toliau dirbam iš peties.. ir taip visą mielą dieną, iki pat penktos, vos ne paskutiniai likom, o mašinų kurias matėm buvo virš dvidešimt.. Visgi Neptūnas šios dienos solinezantui, mūsų nepakartojamam seneliui padovanojo gero kylo dovaną. Man gi vienas vienintelis grybštelėjimas ir prie valties nurūkęs taip ir nepamatytas vandens gyvis...
Tokia ta trijų dienų žūklė –
1. Parvežta vienintelė Neptūno dovana.
2. Pailsėjom, pasijuokėm ir tikrai nenusiminėm.
3. Šeštadienį prisižiurėjom neregėtų pauksčių gausa ir kilme vandenyje ir jų „darbais“.
4. Na ir paskutinis, kurio taip nenoriu rašyti, bet tenka... turėtumėt suprasti kieno čia žodžiai – „tik neuzmirsk pasakyt,kad fyderistas padejo spiningista i vieta sekmadieni“ :jeheje:
Vsio chebrite, pagal susitarimą senelis turėtų įmesti keletą nuotraukų, o gal dar ir kokį sakinį išraitys.
Ate ::hai-bai
 #74622   zuviuks
 06 Spa 2008 18:15
:lol: del visko kaltas Ramunas su Teodoru :-D :-D :-D

 #74838   senelis
 08 Spa 2008 08:20
Edosius rašė: turėtų įmesti keletą nuotraukų, o gal dar ir kokį sakinį išraitys.
Na jei jau zadejau,tai metu keleta nuotrauku is savaitgalio zvejybos
Sekmadienio rytas buvo tiesiog fantastiskas....gaila,kad paspaudus keleta kartu nusedo fotoaparato baterijos :?
PaveikslėlisPaveikslėlis
Sestadienis.Ezerioko lydekiokams labai patiko Mepss Lusox
PaveikslėlisPaveikslėlis
Tikri zvejai tokiu lydeku nejama :ruko
PaveikslėlisPaveikslėlis
A va tokius eserius rimti zvejai jama! :ruko
PaveikslėlisPaveikslėlis

Reportazo pabaiga :)

 #74840   gelmės
 08 Spa 2008 08:26
Jau kaip aprašėt, kad valčių daug, tai turėjosi matytis paskutinėje nuotraukoje nors viena. :-D
O pima fotkutė tikrai graži.
O paskutinėje kas per senis tokis :?: Apšepis :-D Ui. ;-)

 #74910   Vitolis
 08 Spa 2008 17:24
Ezerioku matai jie rado. O kas zvalijo be mano zinios ti gaudyt? :twisted: Kad kiek, sheshtadieni butumem sustiki tame paciame ezere, taciau pasidaviau i kita puse ir gerai paspiningavau. Malaciai, geras reportazelis.

 #74913   Skumbrotas
 08 Spa 2008 17:46
gelmes rašė:O paskutinėje kas per senis tokis :?: Apšepis :-D Ui. ;-)
Čia Senelio anūkėlis :!: :-D

 #75460   gelmės
 13 Spa 2008 09:28
Likti vienam namie nesinorėjo, tad penktadienį Panevėžyje apsitvarkiau reikaliukus ir šeštadienį išmyniau lydokų jamt. Prieš išvažiuojant tuntą bobų sutikau. :evil: Atsiminiau prietarus ir....
:-D Žodžiu apie 8 valandą aš jau kinkuoju spinu. Kinkuoju, kunkuoju, kunkuoju, kunkuoju, ir vėl makaluoju. Taip iki 10 valandos nieko neprimakalavau ir neprikunkavau ir neprikinkavau.
Pavalgiau. Pasakiau lydokams, kad jiems irgi pietų metas. Prisakiau kibti. Jie paklausė. Tik, bla, labai jau atsargūs rupūžokai. Griebia tik uodegytes. Tai keturių gumijų galus ir nukando. :lol: Bet veiksmas tai y. Jau linksmiau.
Užsidedu mažesnį maistelį. Pradedu vilioti. Susigundo. Bet vien malaletkos. Ištraukiu 3 vnt. Kažkur apie 200-300 gr. Raikia paleisti, tai ir paleidžiu. Prisimenu prietarus. Aha, manau. Reikia gumą apspjauti tris kartus. Taip ir padarau. Apspjaunu devynis kartus, kad dar geriau sektusi. :mhu Seilėtą relaxsą metu į neseilėtą vandenį. Daug kartų metu. :mhu Pagaliau seilių kvapas kažką rimtesnio privilioja. Spino viršūnė sulinksta ir klauso tik to padaro judesių. Linksta ji link žolių. Kurį laiką jose pasilsi. :stop-; Bijau tusyti, todėl laukiu ir aš, tik retkarčiais pajudindamas pintuką ranka. Po kiek tai laiko padaras išsikrapšto ir ima plaukti artyn manes. :!: Buvau nepasiruošes tokiam posūkių viražui. Greitai suku špulę. Lyg ir pajuntu žuvį. Ji, tai tikrai pajunta. Staigus jos spurtas ir.... :wh.flag: Kapituliuoju. Lieku spėlioti. Ai, ką čia meluoti. ../;nzv Lieku žūrėt į drebančias rankas. 'viarkt :-D
Žodžiu žuvis man padaro !:fak!
Iki vakaro nieko doro nebebuvo. Grįžau namolia be jokios gyvos žuvelės. Keturių gumų uodegos paliktos. Pora pavadėlių nebebėra. Du kartus apturėjau pinto valo barzdikes, tad dalį jo teko pašalinti. Nieko baisaus. Svarbiausia, manau, kad ryt rinkimai. ;-read! -:saliut :-D
Sekmadienio rytas. Bandau susikoncentruotis rinkimams. ;-) Už dyką atiduodu balsą (vienas pirmųjų :!: :!: :!: , žinau, kad ne šeštas :tia-tau ) ir sėdu :-car į dar riedančią savo raudoną mašinukę. Pamiršau pasakyti, kad pieš balso atidavimą, gerą pusvalandį knisausi skladuke, rinkdamas kibius guminukus. :jeheje:
Vėl prie vandens. Darau metimus. Tuščia. Labai nesinervuoju, nes žinau jog visi gyvi padarai skuba rinkti sau valdžią. Pramėtau tuščiai kokią gerą valandą. Paskui dar vieną valandą. Paskui ir dar valandą. Jaučiu, kad ima jaustis ne ranka, o nugara. O bla. :!: :-D Taigi vėl reikia jamt pietus. Jamu. Sučepsiu. Pailsiu. Pasigrožiu mažiukėmis varlytėmis, kurios neapsisprendžia KĄ DARYYYYTTTTT :!: Ar straksėti į vandenį pas lydokus, ar dar pasidžiaugti paskutiniaias saulės šviesuliukais. :-blablab-: Stojuosiu, ieškau ir surandu. Pakabinu. Paglostau, meilius žodelis tariu. Laižeko ne, bet bučki mesteliu savai. :-grazi? Tai mano Jūratė. Nors ir ne pirmos jaunystės, bet man miela. Kažkada už ją 5 litovcus paklojau. (Jūs galvojote , kad tai merga. A nea :?: :-D :-D :-D ) Apgavau.
Paaiškinu, kad jei teks maudytis ir švysteliu link meldų. Neilgai mėgavosi manoji tais skraidymais. Tur būt TEN kitu susigundė, nes niekaip nebegalėjo atitrūkti. Pasiliko vandenų karalystėje. Net ir dalį grandzinės pasiėmė. O rašė instrukcijoje - 10 kg atlaiko. Šūdas, o ne 10 kg. :evil:
Yra, kaip yra. Pasiknaisioju tarp savo Relaxsų ir dar visokių pribunbasų ir vėl pradedu mėtymo procedūras. Atrodo ir gyliuose ir seklumėlėse, ir prie žolių , ir net pačiose žolėse tikrinu. Nėra. Jau ir popietė. Nei kibimo. Žuvis tai gyva. Matosi, jog mailius laksto kažko vaikomas. Aš tai žinau kas jį vaiko. Bet žinoti neužtenka.
Galvoje topteli ideali mintis. :idea: Išvadinu save negražiaias žodeliais. :-D Taigi aš šiandien nesilaikiau papročių :!: Neapspjaudžiau. :!: Pasiimu juoda nugara ir raudona uodega masalą. Apspjaunu tik tris kartus. :je-heh Tris, nes devyni kartai ne mano sugebėjimas ir jėgom. :lol: Ir paleidžiu maudytis. Ir ką jūs manote. ;uolrait Iš kelinto karto mano seilės privilioja plėšrūnę. :-D Spiningėlis gražiai sudirba. Vandenyje iš karto pamatau margašonę. Ji tolokai nuo kranto. Blaškosi. Nenori pasiduoti. Ji nežino, kad šį kartą jėgos nelygios. Nugalėjo stipriausias. !yeee! Prieš pat dantų valymo procedūrą, ji man sugeba atsikeršyti. Smagiai grybšteli man į pirštus. Lai. Nors tiek . Išvalau dantukus, išimdamas gerai įsikabinusį kablį su visu maistu. Viskas. Lydoką priglaudžiu pas save. Net nematuoju, nes virš standarto. Be to, senai beragavau savo pagautos. ../;nzv
Daugiau kibimų neturėjau. Vienas buvo ir to užteko. Buvau 100 procentinis žvejys. :-D Gaudžiau be praliotų. !-kliovas-!
Namie pasvėriau. Svarstyklių rodyklė sustojo ties 1,6 kg. Kaip jau nurengtai, tai visai gerai. ;-) Mačiau dar dvi gulinčias. Kažkas pagavo, tai mano tikrai ilgesnė. :tia-tau
Šiandien darbe vaikštau su aprištais dviem pirštais. ../;nzv Galėjau apsirišti ir visus keturis,bet... Užteks ir dviejų. Lai žino, kad pagavau !-kliovas-! :cool:
Tai va. Ir aš retkarčiaias pagaunu. ;-)
P.S. Kadangi fotiko nėma, tai biški aprašiau. Kas joka, atsiriksit. :-ou-je ;-) Kas ašaros, irgi 'viarkt
Iki. -:saliut
Paskutinį kartą redagavo 1 gelmės. Iš viso redaguota 13 kartus.

 #75485   Vitolis
 13 Spa 2008 10:55
Skaitydamas zvejojau kartu su tavim. :grin: Geras reportazelis. Malonus yspudziai. Shaunuolis.

 #75487   kamstis
 13 Spa 2008 11:08
Sauniai cia Gelmes viska sudeliojo,smagu skaityt.

 #75514   Agis
 13 Spa 2008 14:03
tris kart spjovus 1,6, tai devynis... blemba jau ta normaliokas buvo :lol: as irgi galvoju, kad po devynis kartus nespjaudysiu :-D bo valas nelaikys :-D

 #79510   cyma
 04 Lap 2008 11:00
Taigi per vėlinių išeigines, dvi dienas pavyko nusiraut pažvejot :grin: užvakar bandėm vieną žemupio didesnių senvagių ,tikslas- ešeriai lydekos. Dėja jautėsi kažkoks plėšrūnų vangumas ,keleta įkandimų į gumos uodegą, o normaliai paimt nesugeba....,finale kolegos 300 g.ešerys ir 1kg ščiupokas, pas mane dvi sasyskos po puskilį (per paskutinį žvejybos pusvalandį) ir ešerys apie 250g. Oro puikumėlis atpirko viską... :grin:
Nu o vakar nusprendėm atidaryti vėgelių sezoną, turbūt greičiau pasiilgę būtent proceso... :-D Skambučio garsą( ir ne vieną ) visgi teko išgirst :grin: ape 17 val. varpelį supūrto karšis (netraukė kilo), o sutemus pavyksta pakirst ir žiobriuką, būtent jie turbūt nudraskydavo načnykus, vienas skamtelėjimas ir vsio....,nors dieną bandėm juos viliot motyliais- neėmė :evil: Visgi kolegos tėvas suvilioja ir varležuvę, dėja vietinis šlipsas :(
tai tiek to savaitgalio.....

 #86657   senuks
 15 Gru 2008 12:15
Tvenkinuks nedidelis,te kur sava lydeką pagavau :lol: Drožiu su mikrobais,a nei cigaretes neim :cry: O šalt,o dygu-užsirioglinau ant užtvankos statinio,užvėjuks toks gavos :lol: Daba sakau,dedu tvisterį pa bolše,su labai lengvu galvakabliu,inšbandysiu kai mikrinis spinings laiko :-D (1-7g)Vals 0,14mono,be trosiuko :-D Nutrauksiu i lėksu namo-akurat,velku dugnu-sustoja tvisters,pradedu pumpuot :-D Lyg ir koriaga,kuri pasiduod ir..... :shock: :shock: Kaaaarrooosas,bet koks :shock: iš akies min,2kg.Taip ir tempiu krantan,kaip petelnę :twisted: Tvisteris kibęs uodegon :-D Pritempiu,acigavo zaraza :!fig! Bisky nein sulaikyti,ale anava jau tiesiu ranką,pradėjo vopše blaškytis,o leduks šalia plons.Spyyynkt-mano tvisters tolsta su monstru karosu :-D Nugi nešoksi paskui,dar neįsirašiau į ruonius :je-heh Na,bet patika man,juoba karosas buva neeilinis,tikiuos su laiku iškris mana masals iš uodegos,arba lydį sugundys :je-heh

 #86688   Edosius
 15 Gru 2008 19:02
Senuks ::liux Nenustebsiu kai toj savo baloj žiemą ant balansyro lyną apie tris kg įsegsi :je-heh

 #122115   Saugirdas
 06 Bir 2009 16:00
"Kelkis!" Pirmi išgirsti žodžiai šįryt.
Nors dar be 20min 4h aš jau stoviu šalia mašinos ir žvelgiu į rytą.
-Ramus rytas.
Nuostabę tylą praskrodžia pusbrolio balsas.
-Ramus. Bet ar nebus lietaus?
-Man tas debesis pyktai atrodo.
Ir porodė į šiaurės rytus.
-Gerai važiaujam.
Ramiai pasakė Mantas žvelgdamas į dangų.

4.10 jau sedėjome valtyje ir kalbėjom apie karšius.
-Gal reiks pabandyt kokį lyną paimt. Naktinių irgi yra.
Užsisvajojąs ir bežvelgdamas į ežero tylą vos supratau ką pusbrolis pasakė.
-A. Aš tai tik karšio noriu.
Dar neesu pagavęs dedeliaus karšio...
Po kelių min kabinu "sumuštinuką" ir plūdė gula, manau karšis, lynas ar plakis. Bet kurgi raudė... Vėliau dar viena.
Mantas baksteli man ir parodo pirštu į tą vietą kur užmetė... Pusė plūdės panardinta ir kramsnoja lyg lydeka ragauja kilbuką. Po kelių sekundžiu kirtimas...
-Ruoškis! Padėsi!
Aš klupu vidury valties ir stebiu pusbrolio dvikovą su... Lynu... Jis staigiai neria į žolias. Maniau jau viskas, ne! Mantas kovoja toliau po minutės lynas atsiduria mano rankoje. Pasveikinu jį.
Toliau mažyčių, didelių ir visokių žuveliukų šou. Ant dziko pagavom ir ešerių. Sumuštiniu susidomėjo ir plakiai ir kuojos, bet tik ne karšis.
Baigėm žvejot 10h nuostabiai pasiilsėjau.
Na dabar apibendrinimas:
1. Vienas lynas (Išdorotas, svoris 1,2kg)
2. 4ešeriai (išdorotų svoris nuo 100 iki 450g)
3. Raudės, (išdorotos didžiausios svoris apie 150g)
4. Plakis (svoris išdoroto 250g)
5. Daug visokios smulkmės keliavo atgal į ežerą pas mamą ir tėtę...

 #128762   saciokas
 12 Lie 2009 10:53
Isvaziavau su Kamstuku pasiraut gerokai malku. Dviese linksmai pagaudem aisku gavau ir ant skaiciaus ir ant svorio, bet kamstuko pamokos nepraejo veltui. Telkinys zinomas vieta irgi. Kaip kamstis sako isvaziavimu nebuvo, bet veiksmo tikrai netruko. Karsiuku paimta, kad nebutu tuscia rukykla, o siaip tai jau is ryto buvo :
Paveikslėlis
o po to ir taip:
http://www.youtube.com/watch?v=vAcL8GwjpfA
Sitas 1.35kg.
P.S persiprasau uz kokybe, juk teleponas ne NIKONAS o tik NOKIA

 #128794   Skumbrotas
 12 Lie 2009 13:11
Dvi dienas šį savaitgalį skyriau upėm. Spiningą teko atidėt, nes pakilęs vanduo nešė visokį šieną ir kitas gamtos gėrybes, tad vieną dieną praleidau su sportine plūdinuke Minijos vidurupyje, visai įdomiai prižvejojau strepečių, kuojų, aukšlių :grin: Kitą dieną nusitaikiau į rimtesnę žuvį karšį, kurio nusibeldžiau į artimąjį užsienį, į seniai belankytas vietas. Bet teko skaudžiai nusivilti - kur seniau upės vidurys būdavo švarus nuo žolių, ir kur ganydavosi karšiai, lynai ir karosai, dabar visas užėlęs pusmetrinėm špinatų džiunglėm :evil: Švinukas su sistemėle prasmenga ir u-tiu-tiu... :evil: Vietiniai, gaudę su gyva lydekas paporino, kad kai seniai nebera pavasarinio ledonešio ir potvinio, tai ir nebeišsivalo dugnas. Sakė vasarą dabar nieks nebežvejoja čia nei su plūdine, nei su dugnine... Prasimaliau dar keliolika km palei upę, ieškodamas normalaus dugno, bet radau tik vienoje vietoje, kur įrengta maudykla, bet ir ten nespėjau nė apsižvalgyti kaip sugužėjo vaikų būrys maudytis... Teko grįžt be laimikio.

 #133151   Sokratas
 09 Rgp 2009 17:37
Šiandien mėginau braidyti Virvytėje, bet toj vietoj kur buvau, įmanoma tik pačiu pačiu pakraščiu, kitaip jau būtų per giliai. Atvažiavom tik apie pietus, valtį pūsti tingėjau, tai šiaip taip roplinėjau porą treitą valandų, smigdamas į dumblą.
Suviliojau vieną ešeriuką ant voblerio ir porą tokių šapaliukų ant vabalo:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Praplaukė du vyrukai su gumine, tai sakė tik vieną lydekuką turį ir porą ešeriukų.

 #133571   Sokratas
 11 Rgp 2009 19:00
Vakar nežvejojau, tai nutariau šian pabandyt, kaip ten bus ant orų permainos.
Nuvažiavau į vieną upę, žvejojau su valtimi: iš pirmo ar antro metimo pačiupau šapalą... Vėliau vėl keliskart griebė, bet nepakirsdavau.
Na, galvoju, reik pabandyt lydekų pasigaut , o tuos šapalus visada spėsiu...
Uždėjau pavadėlį ir su vobleriu velkiaudamas pradėjau varinėti....
Per kokią valandikę pagavau 3 lydekaites, bet tik tokias, kurios pro brakonierių tinklus sugeba nesunkiai pralįsti. Papulė ir vienas ešeriukas.
Bevelkiaudamas užplaukiau šapalų būrį, gražių šapalų... Dar turėjau kelis perdžiūvusius vabalus, tai su jais š... gaudavosi, tai nepakirsdavau, tai vababalą nusinešdavo. Taip bežaisdamas pamačiau atplaukiant tokią žuvį, kad iš nustebimo net apmiriau. Iš pradžių galvoju karpis, bet ne.. O jin plaukia į mane ir per valties apačią, taip solidžiai, tik truputį tempą paspartino... ne taip kaip mažieji, kad neria į krūmus strėlės greičiu....
Paskui pamaniau, kad salatis, bet visgi priėjau išvados, kad ten buvo šapalas... Bet tokio dydžio, kokio dar neteko regėti man....
Čia jau mano nervai nebeatlaikė, prisišvartavau prie kranto ir išlipau pasirinkti žiogų. Pririnkęs 20 vėl valtin ir pirmyn į tą pačią vietikę.
Tiesa, prieš tai dar buvau bandęs vobleriais nedideliais juos sugundyti. Bet tik vieną kartą mačiau, kad vijosi, o šiaip - nei bilst...
Taigi, žiogų turiu, šapalų yra, bandau įsiūlyti žiogą... Nereikia nei siūlyti, tik meti ir griebia, kerti, yra.... Vėl meti, jei negriebia, vadinas ne ton vieton užmetei. Meti kiton, ir jei tik yra šapalas netoliese , griebia, kartais net iš vandens iššokdamas... Prisižvejojau atsakančiai, bet didesnio nie 0,5 kg nepapuolė, nors matėsi, kad yra ir virš kilogramo. Kelis kablius nutraukė bekertant, tad nežinau, kokio ten jie dydžio buvo...
Fotikas remonte, tad nupaveiksluoti negalėjau, sorry.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė