Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...

 #11528   Donis
 21 Rgp 2006 11:46
Mano ir Spiridono nauji sedevrai,reikes uzpatentuot :lol:
Paveikslėlis

 #11726   Agis
 23 Rgp 2006 19:46
Kas susidomes gali pasinaudoti siuo puslapiu
http://www.translate.ru/srvurl.asp?lang=ru
Issiversit visa puslapy ir studijuokit, o geru patarimu tikrai yra ;-)

 #14339   Agis
 18 Spa 2006 15:34
Ruosiuosi tapti Papa-Karla ir pradeti drozti buratinus :lol: Tai va, pirmas klausimas butu, ar ymanoma dar musu lietuveleje nusipirkti balzos, zinoima neskaitant cigaru pakuociu (tiek nesurukysiu) :lol:

 #14345   lauris u
 18 Spa 2006 17:42
Balzos galima nusipirkti parduotuvėse kur parduodama visokie aviamodeliai ir pan , nes balza naudojama ju gamybai . Bet nemanau kad balza butina vobleriu gamybai , vobleris dirba gal ir geriau , bet sveria jis mažiau , beto kaina balzos nebloga, geriau gamink iš liepos voblerius ;-)

 #14384   Agis
 19 Spa 2006 09:22
Tai, kad ir tos lieepos nerandu, cia aplink Klaipeda kol kas niekur, siaip tai turiu tokio kieto putplascio, skaiciau lenkai is tokio dirbasi, tai bandysiu is to jeigu medzio nerasiu.

 #14386   Skumbrotas
 19 Spa 2006 09:57
Agi, putplastis turi vieną trūkumą - reikės tiek špakliaus pritepti, kad vobleris pasidarys sunkesnis už medinį. Geriau naudok liepą arba juodalksnį. Drožiant medį ruošinį reikia biški pavirinti - tada smagiau drožti ir mažiau skilinėja. Liepa geresnė už juodalksnį tuo, kad pavirinus nelieka deformacijų, o juodalksnis kartasi deformuojasi, nors ir nežymiai.
Galiu perleisti tau keletą gerai išdžiovintų liepinių lentikių, turiu šiokį tokį zapasą. Jaunystėje buvau drožėjas-tautodailininkas ir daug metų iš to maitinau šeimą, nes stayboje inžinieriui tais laikais temokėjo grašius. Dabar nedrožiu, bet liepos biškį turiu - laikau laikams, kai išeisiu į pensiją ir vėl turėsiu laiko drožinėjimui, labai jau prie širdies šis užsiėmimas.

 #14388   Xrapas
 19 Spa 2006 10:12
Iš bėdos galima ir su putplasčiu pasibovyti. Dėl špakliaus- gryna tiesa, bet aš truputį kitą technologiją naudojau- voblerio kūnelį po pirminio testavimo aptepdavau plonu epoks. klijų sluoksniu ir apklijuodavau folga. Tada balansuodavau galutinai ir viską lakuodavau parketiniu laku. Lygtai neblogi vobleriukai gaudavosi, lydekos nebrokyjo.
Pernai paskutinį savadarbį praradau... :cry:

 #14389   Agis
 19 Spa 2006 10:20
O kam to spakliaus, dedi vidun svino juostele ir vsio :roll: Bent taip maciau parodyta nuotraukose.Putplascio problema tame, kad sunku gauti grunto, kuris nebutu padarytas skiediklio pagrindu.Dukrai padejau daryti televizoriaus pultelio maketa (studijuoja dizaina), tai taip niekur ir neradau grunto,l kuris netirpdytu putplascio.Va cia dar man neispresta problema :roll: Tie kiti PVA pagrindu gruntai ilgiau palaikius vandenyje atsilupineja :evil: Vat, kad kas pasufleruotu gero grunto pavadinima buciau dekingas.
O del lentukiu tai kada Skumbrotai, su priekaba privaziuoti :-D

 #14397   Agis
 19 Spa 2006 11:32
Skumbrotai, parasyk smulkiau apie ta medienos pavirinima, bo as apart kelmu i akvariuma nieko nesu virines :oops:

 #14398   Skumbrotas
 19 Spa 2006 12:03
Paprasčiausiai įmeti ruošinuką į verdantį vandenį ir pavirini 10-15 min., priklausomai nuo ruošinio dydžio. Svarbiausia kad permirktų tas sluoksnis, kuris bus drožiamas. Ištraukus išsyk reikia drožti - kuo karštesnis ir drėgnesnis medis, tuo lengviau jį pjaustyti, peilis eina kaip per sviesta tiesiogine prasme. Drožiant jis džiūna ir sausėja, todėl darosi vis kietesnis. Reikalui esant galima pavirinti ir tiek kartų, kiek reikia. Ši maža gudrybė tinka visiems medžiams. Pvz uosį nepavirinus išvis problematiška drožinėti - kietas kaip velnias ir skilinėja. Nesant galimybei pavirinti dėl ruošinio didelių gabaritų ar nesant būtinybės minkštinti jį visą (pvz drožiant bareljefą) naudojamas kitas būdas - ant drožinėjamos vietos padedamas sulankstytas keliais sluoksniais ir sušlapintas kokio medvilninio audinio gabalas ir pridedamas įkaitintas prosas. Susidarę karšti garai suminkština pakankamą sluoksnį medienos, kai pradžiūsta procedūra vėl kartojama - tiek kartų kiek reikia.
Šiaip drožyboje svarbiausia turėti gero metalo įrankius. Taip pat svarbu žinoti kaip juos teisingai pagaląsti - reikia turėti ne tik įvairių profilių smulkaus grūdo galandymo diskelių, bet ir vailokinį diskelį su įtrinta pasta papucinimui. Tas reikalinga tam, kad per savaitę "nenugalasti' įrankio iki rankenos, paprastai galandama tik kas pora dienų, o drožiant prarastą "macnumą" kas 1-2 val. atnaujinama su vailoku ir specialia pasta. Aš naudodavau tokią medicininių įrankių galandinimui skirtą žalią pastą, kurią pirkdavau medic. priemonių parduotuvėlėje prie senojo turgaus. Galima ir pačiam išsivirti iš parafino ir dantų valymo miltelių - bet tai jau žila senovė, vargu ar kur dar galima tų miltelių gauti :lol:

 #14410   Agis
 19 Spa 2006 14:18
tai ta pati pasta, kai sovoetinej armijos vadindavom "pasta goij" ir slifuodavome visokias bezdeluskas is organinio stiklo.Vobleriams manau tu ymantriu peiliu neprireiks, as juos su rankiniu-akumuliatoriniu slifavimo yrankiu apdirbsiu :lol: Man svarbu tos liepos kokia pora kubu gauti :-D

 #14411   Skumbrotas
 19 Spa 2006 14:34
Agis rašė:Vobleriams manau tu ymantriu peiliu neprireiks, as juos su rankiniu-akumuliatoriniu slifavimo yrankiu apdirbsiu :lol:
Labai labai abejoju !nea! Teoriškai įmanoma, praktiškai reik turėti labai labai "atmuštą" ranką tam įrankiui, gal iš šimtojo karto ir išeis...
Dabar supratau kodėl tau reik išsyk poros kubų liepos - kad pagamint PIRMAJĮ voblerį :!: :-D Pradžioj jau galvojau, kad ruošiesi voblerių fabriką atidaryti ir nori užsipirkti žaliavų pirmiems metams :mėlynvarla

 #14412   Agis
 19 Spa 2006 14:46
Nu is paziuros, ka as tokiu neapdirbsiu su tuo yrankiu :roll:
Paveikslėlis
Ipjaunu, nusveiciu, prisabacinu svinus, kabliukus, nudazau, uzkabinu ant spiningo, uzmetu, nutraukiu ir bel is pradziu :lol: :lol: O jei rimtai tai tikrai yra noras kazka pasidaryti, tik labiau krypsta akys i visokiu vabalu formas.Dievas duos, nepritruksiu kantrybes ir pavasary skaridys naujos vabalu rusys.Tipo tokios
Paveikslėlis

Priimu visus patarimus ir siulymus.Darbu eigoje bandysiu pasidalintis mintimis, o kol kas ieskau priekabos medienai parsivezt :-D

 #14421   Xrapas
 19 Spa 2006 17:31
Agis rašė:O kam to spakliaus, dedi vidun svino juostele ir vsio :roll: Bent taip maciau parodyta nuotraukose.Putplascio problema tame, kad sunku gauti grunto, kuris nebutu padarytas skiediklio pagrindu.Dukrai padejau daryti televizoriaus pultelio maketa (studijuoja dizaina), tai taip niekur ir neradau grunto,l kuris netirpdytu putplascio.Va cia dar man neispresta problema :roll: Tie kiti PVA pagrindu gruntai ilgiau palaikius vandenyje atsilupineja :evil: Vat, kad kas pasufleruotu gero grunto pavadinima buciau dekingas.
O del lentukiu tai kada Skumbrotai, su priekaba privaziuoti :-D
Man tie epoksidiniai klijai visai neutralūs putplasčiui buvo, kaip gruntą ir naudojau. Sutepi, pakabini, kad nuvarvėtų, išdžiūvusius galima ir smulkiu švitru pataisyti, o ant jų jau arba dažus, arba folgą klijavau.
Medis turbūt geriau, maloniau dirbti, bet man jo paruošimas problema buvo. Esu kelis pasidaręs iš juodalksnio, bet labai greit išbrinkdavo, lakas trūkinėti pradėdavo :oops:

 #14423   Skumbrotas
 19 Spa 2006 17:59
Xrapas rašė: Esu kelis pasidaręs iš juodalksnio, bet labai greit išbrinkdavo, lakas trūkinėti pradėdavo :oops:
Yra visokių medžiagų mažinančių brinkimą. Kažkada darbe reikėjo išspręsti tokią problemą - "kaip sumažinti atmosferinės drėgmės įgeriamumą filinginėse durelėse, kad medis mažiau vaikščiotų". Po įvairių bandymų radome gruntą, naudojamą langų ir durų gamyboje, kuris labai gerai uždarydavo medžio poras, neturėjo jokių agresyvių ingredientų, beveik nešiaušė medžio bei puikiai tiko tolimesniam dažymui ar lakavimui. Puikiai prisimenu bandymų rezultatus - virš katilo su verdančiu vandeniu garuose 10 val. buvo laikomos dvejos baldų durelės, vienos tik lakuotos įprastiniu laku, kitos gruntuotos su minėtu gruntu ir lakuotos. Po 10 val. buvo pamatuotas medienos drėgnumas - pirmu atveju drėgnumas pakilo nuo 8% iki 32% ir durelės nepataisomai deformavosi, antru atveju drėgnumas tepakilo iki 12% ir kritinių deformacijų nepastebėta, nors net lakas nuo karščio ir drėgmės pabalo ir atsilupinėjo.
Taigi parinkus tinkamą gruntą tokių problemų dėl brinkimo neturėtų būti. Reikės pamėginti pasiknisti archyve, nes dabar neprisimenu to grunto markės.

 #14433   Agis
 19 Spa 2006 21:07
Kiek teko pastebeti is nuotrauku pas kitus Papa-Karlus, tai naudoja paprasta naturalia "Olifa" medinukams.Kas del epoksidkes, tai gal ir gera mintis, tik manau kad reiktu praskiesti kaqzkuom.Epoksidiny spakly, kai dar uzsiiminejau akvariumu gamyba skiesdavau paprastu skiedikliu 646, o vat paciu kliju nebandziau, bet jeigu atskiesi su skiedikliu, tai vel putplasty tirpdys :roll: Eisiu in gera dazu parduotuve ir versiu lentynas ;-)

 #14434   Agis
 19 Spa 2006 21:13
Skumbrotas rašė:O ką mislyji panaudoti voblerių liežuvėliams :?: :?: :?:
Pradzioje apsiziurejau, kad labai tiktu dangteliai nuo "Rapalos" dezuciu ir nuo kitokiu vobleriu, paskui zvilgsnis uzkliuvo us dezuciu nuo kompaktu, na o sio gero tai namuose nepritruksiu.Turiu kazkur ir nuotrauka, kai prie "krokodilo " prisivirina verzle ir sratas, suspaudus su tokiu aparatu pakaitinta organiny stikla, palieka apvali duobele, manau supratot esme. ;-)

 #14436   Donis
 19 Spa 2006 21:29
Man is kompaktu liezuveliai nelaikydavo :? ,darydavau is dvieju suklyjuotu omtilelio pildymo korteliu,jei reikia dar lygtain kazkur turi buti like :roll:

 #14442   Xrapas
 20 Spa 2006 06:20
Agis rašė:
Skumbrotas rašė:O ką mislyji panaudoti voblerių liežuvėliams :?: :?: :?:
Pradzioje apsiziurejau, kad labai tiktu dangteliai nuo "Rapalos" dezuciu ir nuo kitokiu vobleriu, paskui zvilgsnis uzkliuvo us dezuciu nuo kompaktu, na o sio gero tai namuose nepritruksiu.Turiu kazkur ir nuotrauka, kai prie "krokodilo " prisivirina verzle ir sratas, suspaudus su tokiu aparatu pakaitinta organiny stikla, palieka apvali duobele, manau supratot esme. ;-)
Dangteliai nuo dėžučių trapūs, choleros :evil:
Man patogiausi iš aliuminio buvo, kaip AISĖS- gerai reguliuojasi.
Kažkuriame saite skaičiau- polikarbonitą naudoja, o "gauna" prekybos centruose, kur lentelės su kainom būna.
Pas reklamistus, kur visokias iškabas gamina, irgi įdomių medžiagų gali būti ;-)

 #14454   Agis
 20 Spa 2006 08:40
Nu tai tada turiu plastmases kur tarpines deguoniui kazkada gaminom, tik gaila, kad ji nepermatoma :lol: , man kazkaip noretusi permatomos, taciau netrapi, o apie aliuminy buvau pamirses :oops:

 #14463   gio
 20 Spa 2006 09:20
shiaip visai netycia uzsukau shia tema paskaitinet ir pamaniau, kad kazkiek galiu but naudingas. Kai studijavau, maketams idomesniu medziagu vaziuodavom pirkti i "Heliopolis". Daba paziurejau - vis dar egzistuoja: www.heliopolis.lt
Tikiuosi, pades, paziurekit.

 #14500   Agis
 20 Spa 2006 12:47
Kazkaip pagalvojau, kad reiktu cia sumesti nuorodas is ko peno vobleriu gamybai ruosiuosi pasisemti, ga sakau daygiau Papu-Karlu atsiras, tadu padiskutuosim zengdami pirmus zingsnius :lol:

http://jerkbait.pl/?p=83
http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modu ... gall&gid=2
http://xoomer.alice.it/cjbur/a_minn_orig.htm
http://www.pescaok.it/forum/viewtopic.php?t=337
http://xoomer.alice.it/cjbur/1indice_arg.htm
http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html
Nu ir zinoma su didziausia informacija ir patarimais
http://www.vlasenko.ru/forum/viewtopic.php?t=95

 #14512   alkanas
 20 Spa 2006 14:17
as vis bandau uzmegst rysius su vienu papa- karla is vilniaus- ans pora kupriniu voblu prisigamines, bandysiu is jo info gaut, arba gal pati ji prikalbinsiu cia pasireikst, tik kad ans labai uzsiemes buna, ir niekaip neprisiskambiju jam, paskui vel pamirstu, kai prisimenu- vel nerandu jo ir tt ir tt :oops: bet ... ko tik nepadarai...- vis tiek as ji "pagausiu" ir manau turesiu ka cia parasyt, arba jis parasys :roll:

 #14514   alkanas
 20 Spa 2006 14:51
Agis rašė:Jei ten tas "zymusis", kur voblerius anapus siuncia, tai nevark, bo nei vobleriu nei patarimu negausi :lol:
:lol: nee, "anapus" ans nesiuncia, nebent kas pasikeite :roll: jis pats sau gaminosi, bet tikrai gerus pasidaro, ivairiausius, visokiom zuvim ir vandenim :idea: kokiu pas ji tik ner :shock: nu kita savaite reik vel tuo uzsiimt rimtai :cool: kad tik nepamirst :oops: priminima telefone isirasau tuoj pat ;-)

 #14584   Agis
 22 Spa 2006 15:16
Taigi vakar perejau par parduotuves ir nieko gero neradau.Pikciausia,kad prekybininkai apart klijavimo polistirolo prie lubu ar sienu nenori nieko girdeti,ir tarsi neismaneliui aiskina visi "nereikia polistirolo gruntuoti,ant jo ir tapetai ir dazai labai gerai limpa" Nu negi as pulsiu jiems aiskinti kam man ji gruntuoti :lol: Zodziu radau poros rusiu grunto,kury ka iisbandysiu,tai aprasysiu.Teko rasti ir epoksidinio dvieju komponentu grunto :!: Taciau perskaites aprasyma nusivyliau, skiedziamas su skiedikliu 646 :evil:

 #14668   Skumbrotas
 23 Spa 2006 10:29
Xrapas rašė: O ar nebus ten mediena trečiarūšė :roll:
O koks skirtumas :?: Medienos rūšį apsprendžia šakotumas, balanos kiekis, spalvos defektai - visa tai voblerių gamybai neaktualu. Svarbu, kad nesupuvę - bet to negali būti, nes padėklams draudžiama naudoti puvėsius, grybo ar ligų pažeistą medieną, o prekės ant tokių padėklų nebūtų įleidžiamos į šalį.

 #14680   Agis
 23 Spa 2006 11:06
Dar klausimukas, rusiskuose saituose radau medzio pavadinima "shabash", tipo kazkoks afrikietiskas medis, naudojamas saunoms yrengineti, is jo irgi sekmingai gamina buratinus.Gal kas zinot normalu jo pavadinima :roll:

 #14685   Agis
 23 Spa 2006 11:36
Dar klausimelis, a raudonmedis tinka :roll: Apsidaires "Progrese" aplink kampus parsitempiau padekla is raudonmedzio :shock:

 #14687   Xrapas
 23 Spa 2006 11:37
Agis rašė:Dar klausimukas, rusiskuose saituose radau medzio pavadinima "shabash", tipo kazkoks afrikietiskas medis, naudojamas saunoms yrengineti, is jo irgi sekmingai gamina buratinus.Gal kas zinot normalu jo pavadinima :roll:
Nežinau, kaip dėl "šabašo", bet iš ABACHE medžio voblerius gamina ir Rapala, ir Nils Master. Kiek bandžiau aiškintis, tai- europietiška pušis, bet galiu klysti, gal Skumbrotas geriau žinos ;-)
P.S. Neblogas klausimėlis Visažiniams būtų :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 193
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė