Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video

 #144989   MINDULE
 07 Spa 2009 06:01
Kelios foto ish paskutines 3 dienu lashishu zhvejybos... Ishtrauktos vien mano buvo 26, dar tevas kazhkiek ishtrauke... Apie pakirstas ish vis patylesiu... Po tiek ishtrauktos zhuvies net fotkintis buvo neidomu, o gal tiesiog nesinorejo tam gaisti laiko ir buvo skubama zhvejoti toliau...

Paveikslėlis
Dantukai...


Paveikslėlis
Viena ish daugelio...

Paveikslėlis
Dar viena ish tu...

Paveikslėlis
Taip sportuojama betraukiant... (gal ne visai prie laimikiu, bet kad esme matytusi, be to kur nors talpinti kitoje temoje atskirai nelabai norejosi)


Paveikslėlis
Chia ta kur traukiau virshuje esanchioje foto... Svarstykles kurias turejau rodo tik 11KG, todel pasverti nepavyko...

 #145254   Edebisi
 08 Spa 2009 20:22
keli neuzaugos, daug tusciu pakirtimu ir sitas :-D
Paveikslėlis

 #145455   MINDULE
 09 Spa 2009 20:50
Vakar puse dienos sedejau ir laukiau karpio, bet uzhsisiurbe shitas gyvunelis :)

Paveikslėlis
Channel Catfish (63.5 cm)

Paveikslėlis
Plaukia atgal, daugiau foto nespejau padaryti...

 #145506   Fiskius
 10 Spa 2009 20:54
Jau vakar kazkas kuzdejo, kad ryt reikia vaziuot lydeku.
Ryte atsikeliu, saule, giedra, bet buta salnos, balsas tebekuzda kad reik
vaziuot. Juolab pries savaite pasiskaiciau cesiaus rekomendacijas ir nusipirkau kibs cunami ir tornado, labai jau knietejo jas isbandyti,
nes man pradejo atrodyti jog tos gumos nusibodo ne tik man bet ir lydekoms :lol:
Laikas grizti prie metalo :roll:
Ir neapsirikau :grin: Pora metimu ir bac! Pamaniau kad zoles,
lengvai kirstelejau ir zoles pajudejo :shock: Traukti buvo tikrai smagu.
63cm, o bezmenas namie parode 1.5kg :grin:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Daugiau kibimu neturejau, o veiksmas vyko paistrio karjere. Ilgokai neturejau tikejimo siuo telkiniu, o siemet pradejau tiketi ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Fiskius. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #145567   zuviuks
 11 Spa 2009 15:35
sveiki visi, buvau ir as truputi islekes prie upes snarglio pavarvinti tai va rudeninis laimikis tiesa nieko ispudingo tik 1.3, bet kaip man kai zuvies nepagaunu tai puse bieso ;-) .
Paveikslėlis
aisku paleistas ir auga toliau(kokybe nekokia mat vienam leist ir dar fotkint sunkiai sekas, o ir telefono galimybes ribotos:lol: )
Paveikslėlis
tiesa dar buvo trys lydekiukai 1, 1.1, 1.2 ir eseriukas 150gr.bet tie jau i kadra nepateko :)

 #145615   intelektas2009
 11 Spa 2009 20:41
Vakarinis pasivaiksciojimas Lydeko vaikas 2.900kg ir eseraitis :grin:
Paveikslėlis

 #145622   intelektas2009
 11 Spa 2009 20:54
O cia eseraitis :grin:
Paveikslėlis

 #145694   Agis
 12 Spa 2009 11:39
Paveikslėlis


Paveikslėlis

Nu o čia, jokio meno tikrai nerasit, tiesiog konstatuoju faktą
Sugavimo vieta :Juodkrantės paplūdymys, spalio 10 diena.
Svoris 1 kg.

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Agis. Iš viso redaguota 19 kartus.

 #145917   SauliusM
 13 Spa 2009 10:48
sestadienis butingeje:
Paveikslėlis
vakarejant kazbekas jame naglaji kirstuka:
Paveikslėlis
vakarinio kliovo metu jame ir tripletais:
Paveikslėlis
deja nedideles, bet bent jau testas, kad naujieji mano penn kotai ir parduotuvines SPRO sistemeles pilnai tinkamos petacioku zuklei.

 #146500   Saugirdas
 15 Spa 2009 15:10
Nemunėlis. Šios dienos laimikis.

Paveikslėlis
. :grin:
1,2kg 56cm. Imitus rainoji. :cool:
 #146724   zuviuks
 16 Spa 2009 20:39
sveiki, ziuru paskutiniu metu oras visai nelepina, po darbo atrode dar lyg ir puse bedos o va kai nuvaziavau iki zvejybos vietos taip subjuro(lietus vos ne su slapdriba) kad nelabai norejosi ir is masinos lipti, bet negi vaziuosi masalu neismaudes.Rezultatas nekoks vos venas sapaliukas 700gr
Paveikslėlis
ir didelis snarglys panosej :-D

 #147074   Xrapas
 19 Spa 2009 13:06
Šeštadienį orai išties nelepino- žvarbokas vėjas, stingstančios rankos, o vakarop ir prasidėjęs lietus vertė galvoti daugiau apie karštai prikūrentą pirtį, nei apie žūklės teikiamus "malonumus" :lol: ...Vienok iškentėt iki vakaro pavyko, rezultate- 3 kibimai. Dvi visiškos neūžaugos ir viena truputį įdomesnė: 3,33 kg dantytoji, susigundžiusi antikvariniu PRT spalvinimo 9 cm/12gr Rapala Jointed sinking voberiuku:
Paveikslėlis

 #147187   dzonotonas
 20 Spa 2009 07:35
Sekmadienio laimikiai: 7kg, 4kg, ir dvi po 1kg.
PaveikslėlisPaveikslėlis

Masalas mepps sukrė. Fotosesija tik septinkylės, nes fotiko baterija išsikrovė :oops:
Paskutinį kartą redagavo 1 dzonotonas. Iš viso redaguota 20 kartus.

 #147374   dzonotonas
 21 Spa 2009 08:15
blight rašė:
dzonotonas rašė: Iki valties atėjo nesunkiai, bet dar vandenyje atsikabino sukrė, tai tik spėjau už žiaunos sučiupęs įversti į valtį :lol:
Tai visai ekstremaliai. O nebus smulkesnio aprashymo? Tokia jau lyg ir prashosi ../;nzv
PRAŠOM:
Žvejyba prasidėjo 8val. ryte.Iki 9val- tuščia. :evil: Priplaukus arčiau nendrių (gylis- 1m.} pasijautė labai atsargus stuktelėjimas Masalas mepps sukrė (su sukrėmis žvejoju 95 proc.). Iš pradžių iki valties ėjo nesunkiai. Galvojau gal koks kilograminis ščiupokas. Tačiau likus gal 20m. atstumui pradėjo rodyti savo jėgą. Galų gale virš vandens kyštelėjo uodegos pelekas. Tada supratau su kuom turiu reikalą. Nusiteikiau ilgesniam gražuolės varginimui, tačiau ji pradėjo krėsti šposus.Užsiprogramavo maršrutą iš kairės į dešnę pralisdama po mano valtimi. Ir taip bandė mano nervus gal kokius 5 kartus . Gerai , kad inkaro nebuvau išmetęs. Galų gale pavyko sutramdyti jos tuos žaidimus, tai tuomet ji įsigūdrino įlysti kiek įmanoma gyliau į dugno žoles (žolių paklotė apie0,5m.) ir ten tarsi apmirė. :roll: Nesinorėjo naudoti jėgos ,tai ir man beliko laukti kada jinai pati sugalvos išlysti į vandens sluoksnį. Vis tik nusibodo jai ten ilgai tunoti ,ir lyg suprasdama mano mintis, išnyro. Aišku jau buvo netekusi kažkiek jėgų, o man tik to ir reikėjo. Iš lėto pradėjau kviesti aš ją į savo "LARUSĄ" Iš pradžių sutiko ir į svečius ėjo nesunkiai, tačiau prisitraukus iki valtelės įpyko ir labai jau nenorėjo, kad aš su samtelio pagalba padėčiau jai įlypti į valtį. Prie valties borto pradėjo stipriai spardytis ir žiūriu, kad sukrė jau mataluojasi ore, na o viešnia stovi prie valties borto ir galvoja ką daryti. Beliko griebti už žiaunelės ir be jokio mandagumo įversti į valtį.
Aišku gera medžioklės vieta nelieka tuščia, tai po pusvalandžio tą vietelę užėmė 4kg. giminaitė, kuri taip pat buvo pakviesta į valtį.
Bendrai ta vieta patinka tiek lydekoms ,tiek ir man. :lol: Praeitą rudenį ten sugavau 6kg. ,na šių metų rugsėjo pradžioje sūnus 5kg.

 #147850   Edebisi
 22 Spa 2009 18:11
buvau eseriu pavaikyt, kol saule sviete ejas gan gerai o uzejus debesim aprimo ir vangeu kabinejos bet vistiek kibo, pora didesniu
Paveikslėlis Paveikslėlis

 #148044   Edebisi
 23 Spa 2009 18:30
pora didesniu sios dienos laimikiu
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
dar kaska ikabines gero buvau bet kaip eso taip ir nuejo su visu kabliu net neleides ilgeu pakovot ir pamatyt !:nujop...!

 #148189   Vitolis
 24 Spa 2009 23:19
Kelinta naktis blogai miegu. Gal del to, kad neisheina ish galvos tai, kad priesh keleta dienu apturejau pirma kliova ant LC Pointerio ir tuo paciu , lydekis parodes man !:fak! dingo gelmej su mano vobliku. Kaltas pats, kad pasidariau per trumpa pavadeli ish stygos ir tvico metu, kai buvo padaryta pauze, ji nukirto. Treciadieni Sostinej nusipirkau pora titaniniu pavadeliu 25 cm. ilgio, tai buvau ramus, kad daugiau taip lengvai ash jiems tu Pointeriu neatiduosiu :-D
Paziurejes i prognozes, pasirinkau zvejybai sheshtadieni ir jau ish vakaro viska susipakavau. Zmona: "kai taip ish kalno ruoshies, tai vel tushciom gryshi" :mhu Shiandien rytas pats tas lydekinis. Ir vejas nedidelis ir shiaip dushia dainuoja. Susidedu ish vakaro pasiruoshtus buterbrodus, termosa su arbata ir pirmyn i garaza. Netrunka prabekt valanda ir ash jau prie undenio. Susikraunu viska i valti, kabinu varikliuka ir insistumu. Dziaugiuosi, kad jau baigia praeit nugaros skausmai, kurie kankino tris savaites. Kabinu LC "lydekiuka" ir pirmyn. Pirmas kliovas po keleto metimu toje vietoje, kur paprastai gaudydavau gana neblogus esherius. Kirtimas ivyko tvico pauzes metu. Viena, kita karta paprashe valo ir draugelis pasirode pavirshiuje. Na ka, nebloga lydekaite. (sverimas buvo jau parvykus, nes per skubejima nepasiemiau svarstykliu) Svoris 1,7 kg.
Paveikslėlis
Nebloga pradzia, galvoju. Na kurgi jusu daugiau? :grin: Shukuoju tai palei nendres, tai i giluma uzmesdamas, taciau daugiau nieks nesusidomi. Plaukiu i zinoma netoliese esancia nedidele duobe. Jos krashtai visada apauge lydekiniais barshciais. Sakau pabandysiu duobej ir jos krashtuos esherio pajieshkot. HMMM, 100 Pointeriukas lyg ir didokas rainiams. Segu ji ir dedu i dezute, o ish jos pasiimu kita Pointeri tik 78mm. suspendinga, aukshles imitacija. Labai jau jis man patiko stende zalciukas. Zvyneliai blizga, nugaryte tamsiai ruda ;-var-var. O haku ashtrumas :gutgut Metu palei duobes krashta, padarau pirmus tvico judesius (vienas ilgas- du trumpi- pauze. Ir vel ilgas-du trumpi-pauze ir kale.
Paveikslėlis
:grin:
Po keliu tokiu pat pravedimu antras
Paveikslėlis
Shitas jau visai padorus. Kadangi bijojau lydekio atakos, titaninio pavadelio nenuemiau, ir mono pavadelio nerishau. Pasirodo jiems tai visai nerupejo.
Dar vienas panashus atsiktarate prie pat valties. Po to tishina kak v lesu.
Nutariau uzkast, arbateles atsigert, pipkute surukyt. Dushia atsigavus ;-var-var. Zashibis.
Paveikslėlis
Pailsejus, pasigrozejus gamta (o ish PVC valties tai daryt visai patogu, ne taip kai ish gumeshkos ar medines :-D ) Pravedimas skersai duobe ir rezultat na lico :grin:
Paveikslėlis
Ir dar viens, taciau nuotraukos nebedariau.
Na kagi, zvejyba ivyko. Rudens sezonas atidarytas. Bet labai jau knietejo dar pravest ta manaji voblika, dovanojusi man shiandien lydeka. Kabinu atgal lydekiuko imitacija, metu pagal barshciu siena ishilgai duobes krashto ir kad ziebs :eek: Jauciu, kad pakabinau tikrai gera. Meldziu tik, kad but gerai insikirtus. Ji i dugna ir i zoles, ash itempiu, neforsuoju ir laukiu. Pagroju per vala kai per styga, matomai nepatiko, ishejo, taciau kilt nekyla. Manishkis 842 net zvimbia, valas ish rites net rukdamas :-D Ir taip gal 5-6 kartus, kol pagaliau pasidave ir pasirode :shock: :eek: ;-var-var. nu gera bandura galvoju, ir matau, kad mano vobliko tik viena shakele i zabtu krashteli tera ismigus. Na dabar, tai jei nueis vel i dugna, tai tiek ash ji ir tematysiu. Na bet jau gerai tai, kad nors ash i ji akis paganiau. O dar tas mano muselininko graibshtelis kai ant juoko. Ku raiks daryt, kaip ans paimt, nenuraukiu. Po valiai traukiu artyn lig valties ir kai jau apsisuko, kai jau nere vel i duobe, taciau matomai jegas jau buvo ishnaudojes, kad nesunkiai ash ji vel ishkeliau. Pakishau graibshta ir galva invairaves atleidau vala, greit dejau spina ir kita ranka uz uodegos inverciau pusiau i samti, pusiau vilkte, taciau anis jau valtyje. ''plot ''plot ''plot Rankytes tarytum parkinsono pakirstos, o voblikas ziuriu guli shalia lydekio, Tiek tik ir besilaike. Nuotrauka padariau kai tik ishplaukiau i kranta, nes giganta pasodinau ant kukano, tai mislinau, kad ir valties borta nuplesh, kai atsigaves eme dukt.
Paveikslėlis
Kaip jau rashiau, svarstykles rode 7.2 kg. Ilgis-85 cm. Grazi storuliuke :grin:
Man bekeliant valti, privaziavo toks vaikinas, pasveikino su laimikiu ir pasisiule padaryt nuotrauka kartu su manim. Sake atsius i meila. Kai pasakiau savo meila, tai jis ir sako "tai gal cia tas pats Vitolis tribunietis? Na pasirodo, tai musu seno trybuniecio Ramaz brolis. Maza ta mus Lietuvele :grin: Bet buvo labai malonu pasishneket. Kai nuotrauka atsius, patalpinsiu. O shitas dariau su mobilka, tai kokybe neachti :oops:
Tai tokia ta mano shiandienine zvejyba. Gal ir shianakt da nekaip miegosiu :grin:
P.S. Niekaip negaliu persukt tu nuotrauku. Tiesiog kompe persukau, o kai perkeli ir indedi nuoroda cia, tai atidaro vel ekis-nakis. Na gal nenusisuksit sprando ziuredami. Prabocykit. Praeita karta Agis pataise, taciau nepaklausiau kaip padaryt :-D

 #148431   Vitolis
 26 Spa 2009 18:21
makaulė rašė:Vitoli :roll: ......nu tu supratai mane....
Nu nesmerk, kad kotlietam ana suejo. :grin: Daugiau pazadu tokias mamas leist toliau ganytis ir daugintis :-D
Cia dar viena foto ish tos pacios serijos

Paveikslėlis

 #148438   Rukis
 26 Spa 2009 19:23
siandienos laimikiai: 3,8 kg ir 2,4 kg
Paveikslėlis

 #148576   mende
 27 Spa 2009 17:57
Paveikslėlis

:oops:

 #148583   Vitolis
 27 Spa 2009 18:40
Neishkenciau. Suskroviai viska ir pirmyn i azeru. Rytas su menku lietuciu, taciau neshalta. Rukas. Atvarau, vejelis vakaru nedidelis. Na galvoju bus gut. Nedaug trukus pirmas kliovas ir ateik :grin: Tik kad vaikas papuole, tai leidziu toliau dziaugtis gyvenimu ir dusint aukshlytes. Paaug, o tadu, tai jau saugokis :-D
Paveikslėlis
Antras neuzilgo dar didesnis neuzauga, taciau rezvas rupuziokas ir nukabint niekaip nesiduoda. Na bet atsargiai ishsegu trishaki ir pirmyn pas savo draugelius. Ir pasakyk, kad shitas diedas geras, ans paciupina tik, atsega ir vel paleidzia tokius vaikezus kai tu :-D
Paveikslėlis
Nu gal tiksliai praneshe aniems, kad per koki 10 min. dar du tokie patys. Ir kur, toj mano gerojoj duobej. Matomai mamos ieshkojo nabagai :(
Papietavau, ir netrukus insegiau 1.4 kg. Kol ta atseginejau, nes buvo visas voblikas burnoj, vejelis pomazu nuneshe mano eldija i toki uzutekeli. inkaro neleidau, tai ta pasodinau ant kukano ir shvystelejau pointeriuka link shvendriu. Pora truktelejimu ir sege. Jauciu, kad shitas jau geresnis uz pagauta, nes du kart paprashe valo. taciau jau jutau, kad tikrai ne toks, kaip sheshtadieni. Pasiemiau !-kliovas-! nesunkiai. 3,3kg.
Krite nelygioj kovoj. Vis delto geri tie LC ::liux
Paveikslėlis
Kito masalo shiandien ir nedejau, nes ant jo kibo gerai. Va tik esheriecu shiandien neradau. Meciau ir mikrikais, taciau :!fig!

 #148944   MINDULE
 29 Spa 2009 06:27
Na va, ikalbejo mane dar karteli nuvazhiuoti i upe kur gaudzhiau lashishas. Zhinau, kad pagrindinis sezonas baigesi, kad bus pilna stipusiu lashishu ir zhuvies beveik nebus, bet gal netychia uzhsikabins koks Brown Trout ar Steelhead'as (Rainbow Trout), na gal kokia shviezhiai atplaukusi lashisha pasitaikys tarp visos dveselienos plaukiojanchiu lavonu...

Nuvazhiavom... radau tai ko ir tikejausi... pakrantes nuklotos stipusiomis lashishomis, ir plaukioje leisgyves, jau pradejusios puti:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Kol vandenyje stovi, tai dar kazhkaip nieko, bet jei prie kranto, tai smyrda jos ten, malonumas menkas...


5 val kelio, zhvejoti reikia... Kibimo nera, upe nesha nukritusius lapus, tai itariu pleshri zhuvis maitinasi minimaliai... Na bet zhvejojam...

Ishtraukiu viena panashia kur nuotraukose virshui, nors dar spurdanchia, bet uodega jau pradejusi puti, todel be fotosesijos ji plaukia ramiai numirti...

Toliau uzhsikabina viena mazhyte, bet shviezhia... Ka tokios mazhyles dar veikia upeje, mirti tokioms lyg ir per anksti...

Paveikslėlis


Na o chia tai del ko mes ir atvazhiavome:

Paveikslėlis

Steelhead'as - 31 inch'as (78.7cm) svarstykliu neturejau
Be to tai greichiausiai mano asmeninis rekordas :) (kolkas :P )

Dar buvau ir Brown Trout'a iseges, tik ish to dzhiaugsmo jis greichiausiai ir nutruko... Shiaip pavedzhioti gavau gal 8 zhuvis (3 ish ju ishtrauktos), bet kai pavadelis 0.16 ar 0.18, tai visai linksmai jos traukioja kabliukus ir plaukioja toliau...

Draugam nepasiseke visai, nes nei vienas neishtrauke nei zhuveles, nors pavedzhiojo bent po kelias...

 #149431   rayyyma
 30 Spa 2009 21:48
Paveikslėlis

 #149607   rayyyma
 01 Lap 2009 20:28
tai va sendienos zvejybos rezultatai 4 lydekaites : 4,7 kg; 4,6kg; 2,5kg; ir 1,4kg.. kelias kilogramines paleidau.. viena nebloga zveri buvau uzkabines, bet nespejau as jo nei iskelt nei pamatyt. atsikabino po valtimi. net nusikeikiau po viso to :-D
Paveikslėlis
Paveikslėlis

 #149973   MINDULE
 03 Lap 2009 04:03
Na va, paskaitinejau, pas jau minusas, stintos kimba ir pan, o chia mano shios dienos laimikis:

Paveikslėlis


Paveikslėlis

4.8 kg karpiukas (28 inchai - 71cm). Pats zhuvies neiimu, bet kai shalia yra tokiu kurie nezhvejoja ar zhvejoja mazhai/silpnai ir zhinau, kad zhuvis bus suvalgyta, nieko ppiesh ja atiduoti. Ba ja tai didzhiausias mano shiu metu karpis, ne toks monstras kaip ne kai kuriu, bet ir karpininkas ash nesu :)



Paveikslėlis

Pastaraja foto ikeliau tik tam, kad matosi ezhero ilankos kita puse. Ten tevas gaude lydekas gyva zhuvele. Tris ishtrauke:
1 kg (23 inch'ai - limitas yra 24, todel plauke atgal)
ir dvi po 2 kg (27 inchai - bus suvalgytos)

Taigis lydekos ir pas mus kimba, tik va blizgiu sukriu ar gumu visai nenori, tik gyva zhuvele valgo. Jei kada prieisiu prie tevo mobilaus, tai imesiu ir kokia foto...

 #150318   MINDULE
 05 Lap 2009 03:47
MINDULE rašė:<...> tevas gaude lydekas gyva zhuvele. Tris ishtrauke:
1 kg (23 inch'ai - limitas yra 24, todel plauke atgal)
ir dvi po 2 kg (27 inchai - bus suvalgytos)

Taigis lydekos ir pas mus kimba, tik va blizgiu sukriu ar gumu visai nenori, tik gyva zhuvele valgo. Jei kada prieisiu prie tevo mobilaus, tai imesiu ir kokia foto...
Ignelis rašė:nu gal ir grazhu bet man nesuprantama kad karpiu neimat o Muskie megstat... :lol: :)
Na va priejau iki tevo mobilaus, tik labai kokiu tai ispudyngu foto neradau, bet shtai pora:

Paveikslėlis
Viena ish tu 2 kg

Paveikslėlis
Zhmogus ishmokes mane zhvejoti ir "kaltas" del shios gyvenimo aistros.

 #150371   Evaldas Z
 05 Lap 2009 10:53
praejusio savaitgalio lydekiai :cool:
Paveikslėlis
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė