Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #153577   Fiskius
 18 Lap 2009 21:51
Sukuriau nauja tema, nes neradau kur apie tai patalpinti info.
O info, mano supratimu tikrai aktuali ir svarbi.

Dabartiniu sunkmecio laikotarpiu, labai sukruto visi hidroenergetikai.
Jiems viskas dzin, deje jie ant lasisu, ant upiu ir upeliu, svarbu kad elektrines suktusi ir jiems i kisenes kristu pinigeliai. O visas imanomas upes ir upelius uztvenkus ir pastacius hidroelektrines is ju gautume apie 1% lietuvai reikalingos el. enegijos. Ir del to verta griauti ir taip melioracijos ir tarybiniu laiku nuniokotas upes?!?!?!?!?

Mano skaityti straipsniai sia nelinksma tema:

http://www.delfi.lt/news/economy/energe ... d=25853825

http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 0/2232&l=4

http://www.technologijos.lt/n/technolog ... s-9275&l=2

http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 29/182&l=2

diskutuokim ir dalinkimes surinkta informacija apie tai. Reikia kelti veja, kovoti pries sita bezobrazija, kitaip nebeturesim upiu.
 #161915   Fiskius
 29 Gru 2009 12:22
Kazkaip labai jau visi pasyvus situo klausimu. Tiek cia, tiek www.melynasvingis.lt per diena prisiregistruoja vos vienas kitas zmogelis.
Kolegos zvejai, jums ka, tikrai giliai dzin ant viso sito? Tikrai norit tureti kruvas smirdanciu balu su karosais, plakiais bei kuojom vietoj nuostabiu srauniu upiu su sapalais, salaciais, slakiais bei lasisom? :shock: :shock: :shock: Negaliu patiket... :neutral:
 #161922   Skumbrotas
 29 Gru 2009 12:46
Fiskius rašė: Kolegos zvejai, jums ka, tikrai giliai dzin ant viso sito? Tikrai norit tureti kruvas smirdanciu balu su karosais, plakiais bei kuojom vietoj nuostabiu srauniu upiu su sapalais, salaciais, slakiais bei lasisom? :shock: :shock: :shock: Negaliu patiket... :neutral:
Pasidalink rezultatais - kas pasikeitė dėl to, kad tau "ne dzin" :?:
Man pvz irgi yra "ne dzin", bet irgi negaliu patikėti, kad pašūkavus šitam forume, ar prisiregistravus ir pašūkavus "mėlynamvingyj" kažkas išgirs ir atsivers į meilę gamtai... Yra interesai, yra papirkti valdžios šulai stumiantys šitą reikalą, o kaip priverst tą nupirktą ranką nepasirašyt įstatymų už kuriuos gauti pinigai seniai išleisti - nežinau.... Kas sugebėjo pasipriešinti Lubiui, kai žudė Virvytę :?: Kas sugebėjo sustabdyti verslinės žvejybos plėtrą :?: Kas sugebėjo nugriaut tvoras paežerėse :?:
 #161934   Fiskius
 29 Gru 2009 14:23
Skumbrotai, tavo zodziuose tiesos daug, bet na negalima juk taip paprastai sudeti ranku ir laukti kol visa tai ivyks. Reikia bent bandyti. As bent, negirdejau kad butu buvusi tokia ar panasi akcija kai buvo zudoma virvyte ir t.t. Visa tai praejo gana tyliai, ir prasidejo shukavimai tik kai viskas buvo post factum :?
Manau melynojo vingio ikurejai tikejosi daugiau demesio ir palaikymo is visuomenes. Siuo atveju tik aiski visuomenes pozicija gali kazka pakeisti. O diskutuoti ir garsiai kalbeti apie tai reikia vien, tam, kad visi zmones suprastu sio reikalo absurdiskuma. Nes dabar daugelis netgi zveju masto mazdaug taip: "ai nesvarbu man tos laisos, bus daugiau tvenkiniu kur galesiu karsiu su donke pasedet. O ir elektros daug pasigaminsim, bus naudinga".
Taip atrodo dideliai lietuvos daliai, nemaciusiai realiu skaiciu. O kai pamatai skaicius, suvoki kad tokia palyginti didziule elektrine, su milzinisku tvenkiniu, kaip kauno HES'as tepagamina susiktai mizerna elektros kieki (100MW(~2% Lietuvai reikalingos energijos) projektinis galingumas, vasara realiai gal tik puse jo tebuna) suvoki kad visa tai tera didziulis absurdas ir kai kieno aiskus noras pasidaryti didziuli pelna is mums visiems priklausancio turto.

Vat stai todel ir nereikia tyleti.
 #162145   Sokratas
 31 Gru 2009 02:32
Ar tikrai elektrnės ant Virvytės yra Lubio?
kiek aš girdėjęs, tai ant Varduvos beveik visos yra Paleičiko (LUKOIL Lietuvoje vadas)...

Aišku, negerai upes tvenkt, labai negerai, bet paskutiniu metu irgi intensyviai galvoju, kurią čia upę geriau patvenkus, kuri daugiau prisuktų tos aliektros ir, ... ir iš kur tam reikalui man gaut pinigų, gal pagelbės kas.... :)
Velniškai sunku daros pragyvent, kai nieks nebyra į kišenę....
 #162154   Fiskius
 31 Gru 2009 10:13
Va va, apie ka as ir kalbu. Bobis pasitvenks kuria nors upe, turbinos sukasi, pinigeliai jam byra (dargi ir is musu kisenes, nes uz zalia energija valstybe moka daugiau), is tos jo pagamintos alektros apsvieciami 5 namai, o mes visi, vietoj grazios upes pvz merkio puvociuose, darom sekanti meeta prie eilines nendrem apzelusios, zydinciu vandeniu balos :evil:
 #162167   Skumbrotas
 31 Gru 2009 11:24
bobis rašė:Ar tikrai elektrnės ant Virvytės yra Lubio?
kiek aš girdėjęs, tai ant Varduvos beveik visos yra Paleičiko (LUKOIL Lietuvoje vadas)...
Į dokumentus nežiūrėjau, sakau ką girdėjau :donknow' Iš esmės tai nieko nekeičia koks to b... vardas, visvien upė nužudyta :twisted:
O dėl kapeikų byrėjimo į kišenę - netikiu, kad pats visiškai nieko nemoki ir nesugebi išsiėmęs kokį verslo liudijimą kažką naudingo veikti ir tų kapeikų užsidirbti :donknow'
 #162241   Sokratas
 31 Gru 2009 18:13
mokėjau daug ką, bet tų mano mokslų seniausiai niekam nebreik :)

o kai kapeika byr į kišenę nieko nedirbant, nesakykit, yr gerai :)
 #162426   Arunasbaze
 02 Sau 2010 10:14
Fiskius rašė:Skumbrotai, "ai nesvarbu man tos laisos, bus daugiau tvenkiniu kur galesiu karsiu su donke pasedet. O ir elektros daug pasigaminsim, bus naudinga".............................
elektrine, su milzinisku tvenkiniu, kaip kauno HES'as tepagamina susiktai mizerna elektros kieki (100MW(~2% Lietuvai reikalingos energijos) projektinis galingumas, vasara realiai gal tik puse jo tebuna) suvoki kad visa tai tera didziulis absurdas ir kai kieno aiskus noras pasidaryti didziuli pelna is mums visiems priklausancio turto.

Vat stai todel ir nereikia tyleti.
Na teisybes delei reikktu pasakyti ir kitus Kauno HE pliusus-patvanka auksciau Kauno ir iki Birstono tarnauja kaip visokio dumblo ir tersalu nusodintuvas :-D ,tai yra zemiau Kauno ir iki Kalipedos :lol: turim zymiai skaidresni ir svaresni vandeni kuriuo kyla tos lasissos ir kiti taurus :-D padarai su riebaliniu :superšokas peleku nugaroj iki nerstavieciu.Nes gal kai visi tarsalai :-niak' pasiektu zemupi,jos pasuktu Latvijon? :lol:
Antra-nebegresia Kaunui jokie ;uolrait potvyniai,nes iki HE egzistavimo zemiau Kauno Neries ir Nemuno santaka pavasari uzsikimsdavo nuo nesamo Neries ir Nemunol edo lyciu,ir visas Kauno senamiestis virsdavo Venecija-idomu,gal potvynio nuostoliai butu didesni,nei zala,kuria gamtai padare ir iki siol :ks> daro elektrine?
Trecia-Kauno marios yra puiki zuklaviete .........verslinei zuvinikystei :-D :lol: Bet ir megejai pasigauna neblogai plius dar tie 100megavatu ''plot :-D
 #162439   Sokratas
 02 Sau 2010 12:09
Arunasbaze visad turi ką pasakyti :)
 #162473   Arunasbaze
 02 Sau 2010 16:27
Donis rašė:Aha,pastebejau,nusisneket irigi sugeba :-D
......kad as sugebu nusisneket sitam forume,nera man jokia naujiena :lol: :lol: Man va stebetina,kad tai tamsta pastebejot ''plot :-D
 #162507   Arunasbaze
 02 Sau 2010 20:11
Arunasbaze rašė::lol: Kartais geriausias dalykas, kurį gali padaryti pokalbio, kurį pradėjai, metu, yra užsičiaupti ir eiti namo. :cig.
Taip tu :/brazasista :-D gali padaryti laimingais begalę žmonių net nekalbėdamas su jais. :-D
As pirmas pasinaudosiu siuo savo patarimu :!fig! ::liux
 #162529   Fiskius
 02 Sau 2010 22:21
Arunasbaze rašė: Vat stai todel ir nereikia tyleti.
Na teisybes delei reikktu pasakyti ir kitus Kauno HE pliusus-patvanka auksciau Kauno ir iki Birstono tarnauja kaip visokio dumblo ir tersalu nusodintuvas :-D ,tai yra zemiau Kauno ir iki Kalipedos :lol: turim zymiai skaidresni ir svaresni vandeni kuriuo kyla tos lasissos ir kiti taurus :-D padarai su riebaliniu :superšokas peleku nugaroj iki nerstavieciu.Nes gal kai visi tarsalai :-niak' pasiektu zemupi,jos pasuktu Latvijon? :lol:
Antra-nebegresia Kaunui jokie ;uolrait potvyniai,nes iki HE egzistavimo zemiau Kauno Neries ir Nemuno santaka pavasari uzsikimsdavo nuo nesamo Neries ir Nemunol edo lyciu,ir visas Kauno senamiestis virsdavo Venecija-idomu,gal potvynio nuostoliai butu didesni,nei zala,kuria gamtai padare ir iki siol :ks> daro elektrine?
Trecia-Kauno marios yra puiki zuklaviete .........verslinei zuvinikystei :-D :lol: Bet ir megejai pasigauna neblogai plius dar tie 100megavatu ''plot :-D[/quote]

Del potvyniu, tai tu teisus. Manau tai vienintelis HES'o pliusas.

Del dumblo - nesamone, nes anksciau tos pacios lasisos varydavo nemunu iki merkio bei jo intaku ir ten nershe. Taip pat ten plaukdavo apie 60% lietuvos ziobriu populiacijos, kuriuos tamsta gaudyti megstat ;-) Be to, dabar kai vasara mariose suzydi vanduo, sunaudojamas deguonis, kurio vasara ir taip truksta, taigi tai yra zymiai blogiau nei neshamas dumblas.

Na zuklaviete gal ir nebloga, ale yra sociai lietuvoj ezeru kur tuos karsius, starkius ir karosus galima zvejoti, be to ir paciam nemune yra ka zvejoti. Nebutina is upes padaryti bala. O dar tie verslininkai... paskutiniu metu vis girdziu kad toj baloj liudna visai.

Na o tie 100MW (vasara max 50MW) yra sudniekis.

Kita vertus jei butu kalbama tik apie nemuno tvanekima, jei butu tai padaryta protingai, su zuvitakiais, dar mat ji shunys sakyciau. Bet kai jie kesinasi patvenkti visus upelius, is kuriu po to nelieka nieko... tyleti negalima!
 #162531   Fiskius
 02 Sau 2010 22:25
Arunasbaze rašė: Na teisybes delei reikktu pasakyti ir kitus Kauno HE pliusus-patvanka auksciau Kauno ir iki Birstono tarnauja kaip visokio dumblo ir tersalu nusodintuvas :-D ,tai yra zemiau Kauno ir iki Kalipedos :lol: turim zymiai skaidresni ir svaresni vandeni kuriuo kyla tos lasissos ir kiti taurus :-D padarai su riebaliniu :superšokas peleku nugaroj iki nerstavieciu.Nes gal kai visi tarsalai :-niak' pasiektu zemupi,jos pasuktu Latvijon? :lol:
Antra-nebegresia Kaunui jokie ;uolrait potvyniai,nes iki HE egzistavimo zemiau Kauno Neries ir Nemuno santaka pavasari uzsikimsdavo nuo nesamo Neries ir Nemunol edo lyciu,ir visas Kauno senamiestis virsdavo Venecija-idomu,gal potvynio nuostoliai butu didesni,nei zala,kuria gamtai padare ir iki siol :ks> daro elektrine?
Trecia-Kauno marios yra puiki zuklaviete .........verslinei zuvinikystei :-D :lol: Bet ir megejai pasigauna neblogai plius dar tie 100megavatu ''plot :-D
Del potvyniu, tai tu teisus. Manau tai vienintelis HES'o pliusas.

Del dumblo - nesamone, nes anksciau tos pacios lasisos varydavo nemunu iki merkio bei jo intaku ir ten nershe. Taip pat ten plaukdavo apie 60% lietuvos ziobriu populiacijos, kuriuos tamsta gaudyti megstat ;-) Be to, dabar kai vasara mariose suzydi vanduo, sunaudojamas deguonis, kurio vasara ir taip truksta, taigi tai yra zymiai blogiau nei neshamas dumblas.

Na zuklaviete gal ir nebloga, ale yra sociai lietuvoj ezeru kur tuos karsius, starkius ir karosus galima zvejoti, be to ir paciam nemune yra ka zvejoti. Nebutina is upes padaryti bala. O dar tie verslininkai... paskutiniu metu vis girdziu kad toj baloj liudna visai.

Na o tie 100MW (vasara max 50MW) yra sudniekis.

Kita vertus jei butu kalbama tik apie nemuno tvanekima, jei butu tai padaryta protingai, su zuvitakiais, dar mat ji shunys sakyciau. Bet kai jie kesinasi patvenkti visus upelius, is kuriu po to nelieka nieko... tyleti negalima![/quote]
 #162532   Fiskius
 02 Sau 2010 22:26
blyn, istrinkit sita ir pries 2 postais auksciau. Galvojau patvarkysiu, tada istrinsiu, pasirodo nebesigauna :?
 #162540   Arunasbaze
 02 Sau 2010 22:52
Va dabar jau nebeistrinsi :-D Iki mano posto,reikejo istrinti paskutini,tada nukopinti buvusi priespaskutini,ji irgi istrinti,tada istrinti trecia nuo galo ir uzpastinti ta kur nukopinai,but viskas ezio liadas,o dabar ...... :/bd-d/el
 #162553   Raupsuotas
 03 Sau 2010 08:55
Cia tas antras lazdos galas '''bum Manau ateis laikas kada saito seimininkai supras jog senesne tvarka buvo geresne :gutgut kada galejai savo zinutes koreguoti.Speju - tai tik laiko klausimas, o griztant prie Kauno elektrines temos tai nauda vienintele - zmones nekencia nuo potvyniu 'viarkt Apie zala gamtai galima butu kalbeti tik tuo atveju jei ja kas bandytu skaiciuoti, o kad ji yra, aisku ir darzelinukui Paveikslėlis
 #162564   Ignelis
 03 Sau 2010 12:53
man tai isvis nesuvokiama kaip buvo paruoshtas sitox didelis kauno HE projektas ir kuriame nebuvo numatytas zhuvitakis... :roll: isivaizduoju kox vaizdelis turejo buti pirmais metais kai zhuvys suplauke ir nebezhinojo kur detis stumdydamosis prie uzhtvankos..., beje 2005m bizelio menesi ishspausdintame "kauno diena" straipsnyje buvo rasyta kad zuvitakis yra numatytas, bet pirma bus statomi zuvitakiai ant mazhesniu upiu ir upeliu, o tik po to kauno He sulaux savo eiles... :roll: beje 2005m sake kad per 10 metu ant kauno he zuvitakis atsiras... :twisted:

idomu kiek buvo nuveikta per tuos 5 metus ir keli zuvitakiai atsidure ant mazesniu upiu ir upeliu..??
beje ar realu kad 50m nebuvo jokio zuvitakio ir jam atsiradus zhuvys vel prades migruoti..?
galetu kokia nauja "nomeda" atsirasti ir pradet rengt akcijas ir rinkt leshas tam zuvitakiui...
ajshku jei nuo jo siuo meut kasnors isviso pasikeistu... :?
 #162598   Fiskius
 03 Sau 2010 16:45
Dima tau jau laikas patyleti. Nesuprasi to pats, pades suprasti moderatoriai ;-)

Igneli, paziurek kaip buvo statomas HES'as http://www.miestai.net/forumas/showpost ... stcount=17
Manai tuo metu kam nors rupejo lasisos ir kas nors turejo is viso kazkoki suvokima apie zuvitakius? :shock: Nemanau :?

Atsiradus zuvitakiui, zuvys jau neprades pacios migruoti, reiks ideti daug zuvivaisininku ir paciu zveju pastangu. Reiktu zuvinti merki, bei jo intakus slakiais ,lasisaitem gal ir ikrus sudeti i spec. dezutes. Tuomet ten issirite ir uzauge zuviukai migruotu i jura,o uzauge griztu nersti i gimtasias upes. Sunkus, brangus, ne vieneriu metu darbas, bet jis imanomas ;-)

Tik va kad pats zuvitakis tokio aukscio uztvankai ziauriai brangus. Kazkur skaiciau ar girdejau jog pasaulyje tera 2 ar 3 zuvitakiai ant tokio aukscio uztvanku pastatyti. Is kur gauti babkiu vien projektui parengti ir bent paskaiciuoti kiek babkiu reiks viskam igyvendinti :roll: Tikrai reikia zvejiskos nomedos...
 #162670   Ignelis
 04 Sau 2010 00:20
Ooo.... :eek: tj dar 50metu prireix kad tuo zuvitakiu kasnors apciuopiamai kilt i nerstavietes prades... :roll:
cia sis tas apie zuvitakius http://www.google.lt/url?sa=t&source=we ... 8r5hYXCfXA manau imanoma siais laikais viskas..., kitur prie zuvitakiu net zhmones budi ishtisa para ir hidraulo bei lyno pagalba, talpose, uzhkelineja ant uzhtvanku i nershtavietes plaukiancias zhuvis... :lol: snd prigooglinau straipsni kad kauno he tik 5limonai tekainuotu pats zhuvitakio pastatymas... :mėlynvarla bet info kazhin ar patikima tera..., nes jauciu kol musu valdininkai vien prisiruostu apie tai galvot pradet perpus didesne suma dingtu kazhkur :cig. ypatingai dar tokiam kaune :) :roll:
 #162671   Ignelis
 04 Sau 2010 00:27
realiai paemus man nei silta nei salta turetu buti del tu uzhtvanku... nesu nei gaudes nei pagaves karalisku zhuvu musuose... :roll: bet kai pagalvoju kad jei nebutu susve, prie kurios didziaja dali gyvenimo pragyvenau, patvenkta ir ten buciau galejes taurias zhuvis gaudyt tj net siutas ima... :evil: nesinoretu ish kitu atimti shitokio dziaugsmo kurio ir taip pas mus mazhai belike, tegul stato vejo jegaines ir trugdo pauksciu migracijai jau tada geriau... :? jiem praskrist aplink paprasciau :cool: ;-var-var.
 #162676   Fiskius
 04 Sau 2010 08:37
Nereiks 50 metu. Normaliais kiekiais pazuvinus, manau po ~10 metu rezultatas pasijaustu ;-)

O pauksciu migracijos pagr. keliai gerai zinomi, todel vejo jegaines reiktu statyti ne ant ju :roll:
 #162689   Sokratas
 04 Sau 2010 10:59
Buvau įdėjęs jau šią nuotrauką, bet, kai tokia tema atsirado, įdėsiu dar ir čia....
Žuvitakis ant Ventos Viekšniuose.
Kaip matom, stato tuos žuvitakius po truputį, stato... Tiksliau gal, statė, bent jau prieš krizę, o ar jis ten jau veikia, nežinau, negaliu pasakyti...

Paveikslėlis

Kažkur, pministerijos planuose, mačiau, kad numatytas pastatyti ir ant Šerkšnės upės (kuri įteka į Ventą) ties Bugeniais ir dar daug kur....
 #162690   Fiskius
 04 Sau 2010 11:03
Po truputi stato zuvitakius ir tas yr gerai, bet bobi ar iki sito zuvitakio kas nors ateina? Man kazkas girdeta, kad latvijoj per uztvankas lashiai neperlipa. Nebent latviai zada pastatyti pas save zuvitakius, tuomet ir sitas bus naudingas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė