tuomahaukas rašė:A tai kame problema dėl dažų nusilupimo ? Ar kad vobleris atrodys ne toks kokį pirkai, ar su tapyba prastai ?

Jei kreipiesi į mane, tai man ir, kaip įsitikinau, lydekom, "vienodai rodo"
Ir su tapyba perdaug nesivarginu, paprastai patvarkau spalvotu markeriu plikas vietas. Didesnį dėmesį skiriu gilesnėms datų žymėms- klijuoju, lakuoju.
Yo-Zurių, kaip ir didesnės daugumos kitų skaidrių plastikinių voblerių atveju visi marginimai atlikti ant vidinių sienelių, todėl apie dažų lupimąsi kalba neina. Išimtis- matiniais dažais (kaip Magnumo nuotraukoje) dažyti arba išorine blizgančia danga (L- minnow serija) dengti variantai. Jų padengimas išties silpnas. Kibumui tai, be abejo, nei kiek neatsiliepia, nebent estetiniam masaliuko vaizdui. O čia jau skonio reikalas
Spiningo broliui
Jaxon (ir Cormoran) voblerių lakas išties linkęs trūkinėti. Man atrodo, kad šie vobleriai bijo saulės spindulių

Žvejyboj dėžutę su masalais stengiuos apsaugoti nuo tiesioginės saulės šviesos, o sutrūkinėjusį laką, nors ir tenka pasikrapštyti, įmanoma suremontuoti skaidrių epoksidinių klijų pagalba.