Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #7001   tuomahaukas
 04 Geg 2006 08:37
Vakar su kardžuve prie Karvio ežero buvome labai anksti- 12 val. :lol:, baigėme žūklę 19 val.
Iškart paruošiau jauką ir dar ilgokai tempiau gumą, burbant žmonikei "davai... durniau... mesk, mesk greičiau rutulius, jomajo" :lol: - reikėjo įsitikinti kad toje vietoje kuojos nezuja (per 1,5 val- 2 kliovai). Sumetėm jaukus, iš pradžių "ant nosies" po 3 mandarino dydžio rutulius.... po 5 min. kardžuvė pareiškė kad ir jaukas, ir aš- fuflo... į tai oponavau kad dar valandą reiks laukti :lol: ... sulaukėm.
Parsivežėm lygiai 60 štukų kuojyčių, išdalint mamoms jų dienų proga. Anei viena nebus nuskriausta, bo visos kaip pagal liniuotę- 20 cm :lol:
P.S. Kardžuvė savo buvusį "pseudoTrabucco" kotą jau vertina kaip "įrankį lochams", su dabartiniu 4,20 matchu mojuoja kaip pasiutus ir verčia pasitempti kad neatsilikčiau :oops: ;-)

 #8053   Vegys
 23 Geg 2006 10:05
sekmadieni ryte keleta valandu bandziau laime Karvio ezere. Velkiavau 2 spiningais. Rezultatas - nulis kibimu. Sakau ar ten zuvies ner, ar oras prastas, ar zvejot nemoku .... :roll: Velns ji zino. Gerai bent jau kad pasiruoses buvau prastui orui, tai nei sulijo, nei susalau.

 #10561   Xrapas
 28 Lie 2006 06:41
Kuris čia Karvys? kur Pirčiupių plentu važiuojant dešinėje, už Meduvio?

 #10563   Vegys
 28 Lie 2006 07:04
Xrapai ne, cia tas kur netoli Maisiagalos. Tam kur netoli Meduvio pries kokia 10 m karsiokus gaudes esu, kitu zuvu nebandes.

O kodel klausi ? Gal ten gaudai kartais ?

 #10891   Xrapas
 04 Rgp 2006 07:55
Vegys rašė:Xrapai ne, cia tas kur netoli Maisiagalos. Tam kur netoli Meduvio pries kokia 10 m karsiokus gaudes esu, kitu zuvu nebandes.

O kodel klausi ? Gal ten gaudai kartais ?
Paspiningaujam, kai nėra galimybių toliau pavažiuoti. Yra lydekų, didelių nepapuola, bet 2- 2,5 kg pasitaiko...

 #11963   Vegys
 28 Rgp 2006 09:02
Sekmadieni sumasciau trumpam nuvaziuot i Karvy prie Maisiogalos paeseriaut. Zvejyba vyko gal nuo kokia 9.30 iki 13.00. Eseriu vaikymosi niekur nemaciau. Siek tiek pameciau - nieko. Tada nusprendziau pavelkiaut su mikrikais, sakau gal uztiksiu buri. Ant Storm'o 5 cm keli timptelejimai ir tyku. Tada pasidariau sistemele is 3 mazesniu guminuku (spalvos salotine / permatomas / tepalas - kibimu ant visu vienodai). Kibimas pagerejo islindus saulutei. Ale dydis tai nekoks. Gal tik pora >20 cm, dar pora galejo but arti 20 cm. Aaa, dar geras buvo - bevelkiaujant virsune stiprokokai sulinko. Pakertu - yra. Jauciu geriau kazkas. Pradedu melst dievo kad tai butu eserys, o ne lydekaite, nors pagal traukima jauciau kad ne eserys cia … ne eserys ... Istraukiau kokia 30-35 cm lydekaite. Visi zuveliokai toliau sau plaukioja ezere. Nesupratau tik kodel man nekibo metant. :/ Vienu momentu istraukiau du is kart, po to l. greit dar viena. Nusiinkaruoju, pradedu metyt - nieko :/

 #11971   tuomahaukas
 28 Rgp 2006 10:28
Vegy, o nebandei šiaurinėje pusėje (mes ten žiemą buvome susitikę) iš valties žieminiu spiningėliu pažūklaut ? Ten yra akmenynų ir laikosi :gutgut ešeriai. Pats buvau į juos mesdamas dugninę su slieku labai gražių ištraukęs (iš valties žūklaut neteko, bet vienas sutiktas žvejys sakė kad dažnai šitaip žvejoja). Priedo būtent ten prie manęs vieno vietinio buvo išvelėtas :gutgut žieminis gražuolis.
P.S. Beje, :ks> , kad Karvyje buvo sužvejotas vienas iš stambiausių ešerių- 3,7 kg ;-)

 #11979   Vegys
 28 Rgp 2006 11:22
tuomahaukas rašė:Vegy, o nebandei šiaurinėje pusėje (mes ten žiemą buvome susitikę) iš valties žieminiu spiningėliu pažūklaut ? Ten yra akmenynų ir laikosi :gutgut ešeriai. Pats buvau į juos mesdamas dugninę su slieku labai gražių ištraukęs (iš valties žūklaut neteko, bet vienas sutiktas žvejys sakė kad dažnai šitaip žvejoja). Priedo būtent ten prie manęs vieno vietinio buvo išvelėtas :gutgut žieminis gražuolis.
P.S. Beje, :ks> , kad Karvyje buvo sužvejotas vienas iš stambiausių ešerių- 3,7 kg ;-)
As ir gaudziau ten kur mes ziema buvom sustike, bet ne zieminiu spiningeliu, o paprastu spiningu :) Gaudant su zieminiu spiningeliu reikia tiksliai vietas zinot (o gal kas nors bandet juos gaudyt is dreifuojancios valties ?). O kadangi nezinau, tai manau su paprastu patikimiau (daugiau erdves gali patikrint) beigi maloniau :) Zvejodamas prisminiau kad esi berods minejes kad akmenynas yr prie antro tiltelio - teisingai pamenu ar ne ? Beje, ten eseriu nesugavau, sugavau lydekaite. O kokiu atstumu / kokiame gylyje tas zvejys is valties taip gaudo ? Speciau kad didesni turetu laikytis ne visai prie kranto, turetuy but bent jau 5 m. Siaip tai manau kad pats zvejybos metodas ner toks svarbus, kaip kad teisinga vieta. Man geriausiai kibo nuo siaurinio kranto plaukiant rytiniu pakrasciu ...
O apie rekorda skaiciau knygoje "Kur zuklauti".

 #13465   Vegys
 02 Spa 2006 10:51
Sestadieni buvau uzsiemes, negalejau zvejot. Sekmadieni is ryto skaudejo galva :) todel irgi nevaziavau zvejot. Isvaziavau tik po pietu. Eilini kart i Karvi, eilini kart tusciai. Apiplaukiau visa ezera su dviem spiningais - ne stukt nebuvo :( Ir arciau bandziau, ir toliau nuo kranto ... Gal ten zuvies ner ? Arba cia del stipraus oru pokycio jos nekibo ? Nezinau …. O gal tiesiog zvejot nemoku ? Jau kyla ir tokiu minciu, bo be Prapunto niekur kitur nieko nesugaunu.

 #13467   Xrapas
 02 Spa 2006 11:24
Mūsų dviejų šeštadienį gal 6 val. trukusios žūklės Aluonos ežeriuke rezultatai- viena nelegali silkutė :cry:
Taip pat išbandyti visi įmanomi masalai ir būdai.
Mintys panašios kaip Vegio, nes kai paskaitai kitos chebros ataskaitas- pagauna, ir gerai :shock:
Turimais duomenimis, Dauguose per išeigines irgi buvo "juoda nekiba"
Gal yra prasmė į Molėtų raj. pasiduoti? Gal ten anksčiau tas "rudeninis kibimas" prasideda?

 #13563   upelis
 03 Spa 2006 15:15
Šeštadienį b.lakajuose buvau. Visiškai nieko ant plūdinės. Net nepajudino. Buvau vieną ne vietinį sutikęs - irgi nieko. Praplaukdamas su velkiaujančiais pakalbėjau, tai dar kliovo neturėjo, bet sakė, kad tik gerą valandą plaukioja. tokios žinios.

 #17038   tuomahaukas
 26 Lap 2006 15:14
Šeštadienis- Lygainių ež. Spiningavau pagrinde tamsiomis "Kibs'o Thunder ir Cunami " vartiklėmis ir giliau- :!fig! , kibimas buvo tik ties vakariniu krantu, ilgoje seklumoje (~1,5 m). 5 kibimai, ištrauktos 3 imamos, paleistos dar paaugti su tikimybe susitikti vėliau ;-)
Visos paimtos ant ~12 cm "aisės":

Paveikslėlis

Galbūt blogai darau, bet po sėkmingo kibimo dažniausiai keičiu masalą. Net nžn. kodėl... taip esu įpratęs nuo Galvės ež. "bandymų poligono" laikų :-kvankt :?: :lol: Toje pačioje vietoje pašukavau su Kibs'ais, Mepps'o "essox" ir ramių spalvų voblomis- :!fig! Vos uždėjus "aisę"- pirmu metimu- yra. Vėl masalų keitimai ir vėl tas pats :roll: Keista, nes nesu linkęs tokias spalvas naudoti šiuo metu, bet matyt "pramušė" :roll:
Nepatinka man tokie dalykai, griauna visas savo teorijas, blin :kocelas! :jeheje:

 #17082   tuomahaukas
 27 Lap 2006 12:48
Vegys teisus, iš tiesų ež. vadinasis Ilgutis :-ou-je
http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=80648
Tik turbūt net visą gyvenimą prie jo pragyvenę vietiniai nustebtų išgirdę jo tikrąjį pavadinimą ;-)
Tas pats ir su netoliese esančiu visų vadinamu Tarpupiu, kuris šiaip jau yra Meduvys .
Velkiauti ten nelabai !nea!, gylis dažnai keičiasi, priedo dugnas daugelyje vietų nuklotas tankiu "kilimu". (Beje, tas vietinis, apie kurį kažkada buvau pasakojęs "Lygainių nuotykiuose" ir yra Gintaso giminė :lol: ). Lydekų ten yra, bet pats procesas gan bjaurus dėl pastovios ventiliacijos- turbūt pirmąkart per visą laiką pastarąjį kartą palyginus ramus ežeras buvo (t.y. bangos per bortą nėjo ir per pusvalandį kažkiek pairkluot galėdavau... kažkada su Gintasu porą šimtų metrų iš visų jėgų ~45 min. pachalinom kaip durniai, po tokio sporto jau spiningai žiauriai sunkūs pasirodė :twisted: )
Pats daugiausiai prie "pliažo" pagavęs esu (kur basliai sukalti) ir nuo jo iki pusiasalio tame pačiame krante. Priešingo kranto link yra gerulių karšinių duobių, taip pat karšius dažnai gaudo ir įlankėlėj.

 #17084   Xrapas
 27 Lap 2006 13:09
Beveik šalia gaudėm... ;-)
http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=19217
Mano rezultatas- viena 2,2 kg lydekaitė, pagriebusi 12 cm Magnumą. Draugas "išmūčino" dvi nelegalias silkutes su Jaxon Ferox 5 cm vobleriuku. Visi kibimai- mėtant, apie 2 m. gylyje.

 #17087   Vegys
 27 Lap 2006 13:46
Gintasai : o kaip siaip ezeras ?

Seniau (pries kokia 10 metu) Lygianiuose gyveno mano virsininkas, girdavosi kad saudydavo zuvis naktim (kolei GA nesugavo ir baudos neisrase :lol: ). Sake net unguriu buvo. Kokios dar zuvys ? Kokiu nors lynu ner ? Toks ispudis turetu but tinkamas ezeras. Ar ymanoma ten pas ka nors issinuomot valti ?

tuomahaukai - kai pavasari bandziau velkiaut, tai vejas/bangos mane dar labiau siutino nei kad keistas dugnas :) Apie dugna zinoju, o va kad vis vejai / bangos buna - ne. Galvojau tik man nenuskilo ...

 #17090   Gintasas1
 27 Lap 2006 14:05
Ežeras buvo visai neblogas, nu gal ir dabar yra visai nieko nes dažnai GA užsuka. Labai buvo pamėge debilai elektra žuvis padaužyti, vietiniai su "garpunais" prasieiti. Prieš kokius tris metus vandenyje ant žolės kupsto elektra nudaužtą ungūrį radau dar šviežia (pusbrolis sakė kad naktį elektrikai buvo) apie 2.5 kg. svorio. Lynų ir karšių yra bet labai baikštus matyt po elektrikų dar neatsigavę. Kupriuku pasitaiko ir šiai mekšrų neblogų yra. Valtį tai ne bent pas mano pusbrolį galima išsinuomoti tik be manęs tu negausi, tik su mano palaiminimu :[anuol vat tuomahaukas jau vošol v doverija :'blud;/ Šiap tai ežeriukas neblogas bet jam kokiu penkeriu nmetuku reiktu pilnai atsigauti jeigu nebus daugiau brakūšų. :lol: :lol: :lol: :lol:

 #17092   Vegys
 27 Lap 2006 14:19
Gintasas rašė:Ežeras buvo visai neblogas, nu gal ir dabar yra visai nieko nes dažnai GA užsuka.
Smagu girdet. Siaip tikesit ar ne, manes Lietuvoje dar ne karto netikrino GA. Latvijoje - tikrino. Cia - nea :roll: Esu tik mates viena karta, kaip tinklininkus sugavo.

Beje, o ziema vertas demesio ar ne ? Arti - butu alternatyva Karviui :)

 #17093   Gintasas1
 27 Lap 2006 14:28
Žiema ant pirmo ledo gerai o po to kaip dievas duos. Nors pagauna kartais neblogai manau kaip ir visur nevisada pagauni kaip norisi. Apie koki Karvį šneki tas kuris netoli Tarpupio ar kuris prie Maišiagalos? :shock: :lol:

 #17097   Vegys
 27 Lap 2006 15:03
Kalbu apie Karvi prie Maisiogalos.O vaziuoju ten nes patogu vaziuot / privaziuot, o ne del to kad sugauciau :lol: Bet gi svarbu ne kg ar shtukos, o procesas .... Siaip del Karvio mastau kai bus ledas kalbint tuomahauka - tas zino kur didieji Karvio eseriai laikosi :) Eh, visai jau nieko butu ir ant ledo uzlilpt ar ne ?

 #17154   Vegys
 28 Lap 2006 13:43
Gintasas rašė:Tuomohaukai iki to ežeriuko be vedlio chren nusigausi.
nu nezinau, man tai problemu ten nusigaut nebuvo. Tiesa, zvejota ten jau senokai,kokia 6 metai atgal. As vaziuodavau per laukus (cia uz kioskelio posukis i desine, per laukyme), ale dabar ten uztverta berods. Dar vaziuodavau per miska, cia pervaziavus ta laukyme posukis i desine i miska. Tiesa, kur miske sukt reikia (jei reikia) - nepamenu. Bet jei as radau be vedlio, kitas irgi suras.

As tai ten karsiokus gaudydavau. Kibdavo gerai, ale mazi ... Kitu zuvu negaudziau. Kibdavo tiek ant dugnines, tiek ant pludines (is valties). Juokingiausiai - karta ruke sugebejau pasiklyst :oops: Tai kur krantas suprasdavau tik pagal shuksnius "kur plauki <pyp> <pyp> <pyp> ant valu ?" nuo kranto :lol:

Sako, dabar stiprei nusnerkstas krantas prie ezero ..

 #17202   Xrapas
 29 Lap 2006 08:20
tuomahaukas rašė:Xrapai, gal plačiau galima apie Karvį (Tarpupio) :?: Vis nedasikasdavau iki jo ir Meduvyje žiemą smaugdavau ešeriukus prie įtekančio upelio, tų ten devynios galybės, sako kad iki norm. dydžio nelinkę užaugti + su lydekom ten visai prasti reikalai. Baltą žuvį dažniau apie salą pagaudavau...
A vot apie Karvį įdomu daugiau sužinot, kiek girdėjau ten reikalai geresni :roll:
Kažkokiu išskirtiniu to ežerioko nelaikyčiau, šiaip, "atsarginis aerodromas".
Krantai pastoviai nutūpti dugninės mėgėjų, apšnerkšti, privažiavimas nekoks... Paskutinio vizito metu mano "Pežo Partneris" vietomis kasėsi pilvą. Šeštadienį nuo krantų gaudė tik du vietiniai, bet ežero viduryje aptikau solidaus ilgio tinklaitį :x .
Bet lydekų yra ;-) ... Solidžių nepasitaikė, bet draugas šįmet pagavo apie 3,5 kg., man paskutinėje žvejyboje papuolė 2,2 kg. Visiškų "silkių", kaip Bagdanonių saugykloje arba Lieponyse, reta.
Žolių ir kažkokių kliuvinių prie krantų nedaug, matyt, gumom ir "karmuškėm" išvalyta. Beje, šeštadieni dvi "karmuškes" su negrabiai priraišiotais kabliais išsitraukiau :-D Dugnas be ypatingų perkritimų, sąlyginai lygus. Šiaurinis krantas šiek tiek seklesnis, ir lydekų ten papuola dažniau.
Taip kad į mėgstamiausių vandens telkinių dešimtuką Karvio tikrai neįtraukčiau, vienintelis jo, mano akim žiūrint, privalumas- nedidelis atstumas nuo Vilniaus.

 #17231   tuomahaukas
 29 Lap 2006 19:04
Lygainiai. Su Gintasu. Per visą dieną abiems po vienodą, didelę :!fig!
Anas daugiau bandė "provokatoriais", aš- "ramiais".
Rezultatas viršuje :oops: :donknow'
A oras gražus, ramus, rūkas sėmė kiaušius :roll:

 #17424   Xrapas
 02 Gru 2006 11:35
Du kolegos nuo ryto spiningauja Karvyje. Kažkas pakraščiuose vaikosi mailių, bet pas juos kol kas nei vieno kibimo :(

 #22519   tuomahaukas
 02 Vas 2007 19:29
Karvys po ledu (tik nevienodu- nuo 7 iki 15 cm, pamatavau keliose vietose). Privažiavimas iš šiaurinės pusės- labai :gutgut
Pirma avižėlė eina žemyn, iškart pirmas kibimas, gražus ešerys- puiki nuotaika, azartas ir... :stop-; pusantros valandos :twisted:
Prie dugno žuvies nėr, viskas pagauta ~ 9 m gylio vietose , su avižėlė 1.5- 2 m. nuo "lubų". Pagrinde nedickos kuojos, ešerys retas svečias ant avižėlės, ant blizgutės išvis :!fig! . Tešla ignoruojama buvo.
Apie 14 val. persikrausčiau prie tvenkinių. "Spirgų vietose" išvis jokio kibimo, mažos kuojos atakuoja juodai (joms buvo padarytas atskiras "baseinas" ir po žūklės darė marš namo).
Vnž. grįžau namo tuščia dėže ir piktas ant neūžaugų kuojikių.

 #28545   tuomahaukas
 11 Bal 2007 11:53
Maniau Velykoms paskanauti Karvio kuojų... :roll:
Išvažiuojant iš Vilniaus oras buvo puikus. Nedickas kibirėlis "neįkyraus" jauko, masalui trūkliai, sliekai, lervos, juodos/baltos duonos minklėms, kanapių sėklos.
Užtat atvykus Karvys pasitiko nesvetingai. Saulė pasislepė, sugirgždėjo pakrančių medžiai, ežeras sunerimo. Išsikraudamas mantą sunerimau ir aš, kilo dvejonės ar neverta apsisukti ir grįžti namo :roll: Bet, po velnių, nelyja gi, o ploną aprangą kompensuoja solidus riebalinis sluoksnis :lol:
Vienoje rankoje pikeris su teleskopu, kitoje-pašarų kibirėlis, krepšys per petį ir einu link "savo" viečikės... pasitvirtina dar viena bloga nuojauta, sukirbėjusi pravažiojant pro paliktą kelkraštyje "audinę"- akurat, mano vieta užimta. Taip ir turi būti: jei ežere žūklaus bent vienas žvejys, jis būtinai atsisės į iš anksto tavo numatytą vietą. Negaliu pykt, traukiniai šikančių nelaukia :donknow' Pasilabinu su žveju, anas sėdi prie dviejų dugninių ir bando krapštyt kuojas nuo ežero vidurio. Buvo priešingoje pusėje, bet vėjas atginė pasislėpti čia. Kibimo jam išvis nėra. Mindžikuoju ir nežinau ką daryt- vanduo gerokai pakilęs, krantas su augmenija porą metrų palindęs po vandeniu- su meškere gaudyti arčiau irgi ne pyragai. Vėjas kyla, ežeras šiaušiasi, šiltai apsirėdęs ir galvą po šilta kepure bei kapišonu paslėpęs kolega keistai žiūro kaip vėjas kedena mano makaulę ir mėlsta lūpos.
A, tiek to, dešiniau yra lieptas, pabandysiu. Juolab pabrukus uodegą nurūkti Vilniun jau irgi nefasonas- da kitiems išskalambys "va, atvažiavo cukrinukas vilenskas, vėjukas papūtė į rankytes, užpakaliukas pašalo ir išvažiavo namo arbatytės srėbt" :twisted:
Liepto gale prikombinuoju stovą, sumaišau jauką, kabinu ant pikerio kablio slieką ir švysteliu. Pasėdėsiu bent "ant vaizdo", bent pats sau gėdos nedarysiu. Kolega ištraukia pora kuojų... vėją kaip ranka nuima, ežeras nurimsta, pasiruošiu match'ą... laukiu, kolega irgi:
Paveikslėlis Paveikslėlis
Dievulis tikrai šaiposi- prasklaidė debesis, nuramino vėją, davė durneliui pasiruošt... ir po minutės
Paveikslėlis :twisted:
Praėjo valanda- po 1 kuoją pas mane ir kitą žvejį. Neima ant jokio masalo. Keičiu plūdę, mėtau toliau- nieko. Kolega išvažiuoja. Sėdžiu vienas, vėjas švilpia, mąstau ką aš čia veikiu ?...
Po 4 valandų žūklės turiu puikų rezultatą:
Paveikslėlis
Oras jau visai nepakenčiamas:
http://loadup.ru/video/view/?id=u23406a7ce (garsas nepakenks)
Spjaunu ir važiuoju namo. Arbata po tokios žūklės tikrai nepakenks ;-)
P.S. Aplinka prie Karvio ženkliai pasikeitė į gerąją pusę- mačiau vežant didelius kiekius pakrančių šiukšlių maišų, vaizdas malonus. Jaučiama atsiradusio paslaugų sektoriaus įtaka ir naujai pakrantėse pristatytų "pirtelių" šeimininkų pasirūpinimas švara. Tik nežinia, ar vėliau neprasidės cirkai "šeimininkas + rotveileris = jo tiesa" ? Snukin už žūklę ant kažkieno liepto negavau. Gal todėl kad normalūs žmonės tokiu oru namie sėdi ?... :roll: :lol:

 #30798   tuomahaukas
 06 Geg 2007 00:00
Karvys nesvetingas.
Paruošiau 2 rūšių jauko, bandžiau skirtingose vietose- nulis. Labai bjaurus oras , ventiliacija visą dieną davė kupron ir per ausis. Nors užėmiau vietikę "užuovėjos" pusėje, bet džiaugiausi neilgai- ruošiant pašarą vėjas parodė savo liežuvius ir teko užsikutojus sėdėt, rankos ruošiant jauką pašalo.
Per 5 val. sulaukiau 4 kibimų, vakarinės saulės pasitikt nebelaikė nervai.
Paveikslėlis Paveikslėlis
Oras liuks buvo:
http://loadup.ru/video/view/?id=u316043370

 #33586   tuomahaukas
 15 Bir 2007 18:36
3-dienį 6 val. ryto aš prie Gintaso namų, tikslas- pasibovyt Lygainiuose. ~7 val. jau sėdim prie ežero... mašinoje, laukiame kol baigsis lietus. O lyja gražiai ir ilgai.... ir ne veltui- aš kaip tyčia prieš išvažiuodamas autoplovykloje apsilankiau :twisted: Lietus aprimo, sėdam į valtį, pas kolegą planas chuliganas pasėdėt prie dugninių ir plūdinės. Planas gimė beveik ekspromtu, bo anas ryte žvilgtelėjo į savo spiningų dėžutę po Atmatos meet'o- Gintasienė pasidarbavo atsakančiai ;-)
Kadangi miegot nuėjau apie 3 val., tai markstausi kaip katinas in miltus prišikęs, bet nutariu spiningaut. Aš už irklų ir plukdau Gintasą į vietą. Anas paprašo leist užmest su mano spiningu. Kategoriškai draudžiu. Prašo dar- :!fig! Kol apsidairau orientyrą kur plaukt- žiūrau to (čia turi būti negražus žodis) rankose mano spiningas, užsimoja, užmetą, guminukas pliaukšteli undenin, po sekundės- jablinkst. Lydekiukas. Vos nepasiuntu :-ug
Paveikslėlis Paveikslėlis
... bet paskutiniu momentu pagailėjau irklo, kad makufelin nesulaužyčiau. Garsiai burbtelėjau kad "žiūrėk, po tokio bajerio ar nebus taip kad čia pirma ir paskutinė šiandien...". Užbėgdamas už akių pasakysiu kad akurat :twisted: Gintasas įsitaisė įlankoje, aš paleidau valtį dreifuot išilgai ežero, protarpiais užsiinkaruodamas prie žolynų. Tuščia. Vėjelis ramus, visai nebūdinga šitam ežerui. Jis toks ramus ir išliko... kol valtis atsidūrė priešingame krante. Kai teko irkluot atgal-
Paveikslėlis
Buvo ir dar gražiau, tik jau nebe foto rūpėjo :? Tik vienas aršus stukt, kažką labai suerzino raudonai dažyta "kanopa"
Paveikslėlis
Priplaukiau iki auto, sėdau ir sausuma pasiekiau Gintaso vietą. Anam kimba šiaipsau. Saulė zenite, šilta, smagu, paukšteliai čirena, tyla... vnž. mano noras pasėdėt prie plūdinukės ima blėst :lol: , priedo gera viečikė kur neblogai pagaudavau, neprieinama :neutral:
Paveikslėlis Paveikslėlis
Vnž. šveičiau plūdinę bagažinėn, griuvau auto šėšėlin ir užparpiau kūdikio miegu :lol: Pabudau, išsitraukiau plūdinę... vėl šveičiau bagažinėn, konfiskavau Gintaso skėtį ir vėl užparpiau kūdikio miegu :lol: , prieš tai aną įamžinau:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Vakare paspiningaut nepavyko, apsiniaukė, driokstelėjo lietus. Bandėm kažkiek pralaukt, bet kuo toliau, tuo reikalai su oru prasčiau. Grįžome pliaupiant :neutral:
Tai tiek žinių. Šauniai išsimiegojau :jeheje:

 #37084   Gintasas1
 20 Rgp 2007 12:08
Na ir aš truputi parašysių apie savo žvejybas praeito šeštadienio ir šio. nes pykstat kad nieko nerašom o tik skaitom ir nesidalinam įspudžiais :-D

Veiksmas vyko Lygainiuose prie Vilniaus, sumaniau su savo froilin :1women: paspiningauti vakare, kaip tarėm taip ir padarėm. Nuvarėm prie ežero pasiėmiau valtele pas pusbrolį ir į ežero platumas.
Mėtėm ir guminukus ir mepsus, bet judėjimo 0. Įlankėlėje maniškė ant guminiko paėmė vieną špingaleta netyčia :-D labai jau pasyviai jis priešinosi praktiškai be pasipriešinimo, tai buvo pirmoji lydekaitė ant spiningo maniškiai :shock: džiaugsmo buvo pilnos kelnės :lol: . Po kurio laiko ir aš toje pačioje vietoje paėmiau bet dar mažesnį :cry: visi pagauti ant baltų su raudona galvą guminikų. Dar truputi pasisukinėjus po įlankėle vieną matroskiną užkabinau. Vėjas labai jau didelis buvo,Tuomahaukas žino kokie ten musonai kai jis vienas išplaukia buna, bet dabar ir man teko vėją atlaikyti. Prieš temstant nusiirėm arčiau kranto
prie žolių, vėl maniškė ant žalsvo su perlamutu guminuko kažką pradėjo traukti ir gi labai jau pasyvus buvo, tai išvilko apie 400gr. ešerį, vėl džiaugsmo pilna valtis :lol: Visos žuvys buvo gražiai nuimtos nuo trišakių ir paleistos i ežerą toliau augti :-D
Antradienį su maniškės pusbrolių nurūkom prie Maišiagalos ant užtvankos,
užsiimti pasyve žvejyba, tai yra plūdinė ir donkės. Per visą diena gal kokių 30 štukų mekšrų ir vieną galyngą ėmimą turėjau bet...prie kranto į žoles ilindo ir pasakė iki kito karto.
Iki kito karto tai iki kito, nutarėm šį šeštadienį pabandyti ten pat. Penktą ryo jau buvome prie užtvankos viską sumete vėl sėdėjome ir žiūrėjome kaip palei krantą ešeriai gainioją mailių ir labai įspūdyngą labai didelės žuvies šuolį kitam krante. Pagal taip kaip ji išsivertė tai turėtu būtį ispūdingo dydžio lydeka ir matyt ančiuką ar naro jauniklį griebė nes vaizdas buvo įspudungas :shock:
Taip besedėdami pradėjo mano signalizatorius intensyviai pypsėti, pakertu o ten ešerys kokių 500gr. Po valandos dar vienas ir dar vienas kolegai ant plūdinės paėmė ant slieko. Neapsikentes ešerių gainiojimo paviršiūje mailių išsitraukiau spiningą, nes turėjau mintį kad teks pamėtyti po praito karto. Pavaiokščiojas pakrante ir pamėtes mepsą pora stuktelėjymu buvo bet.. Užsidėjas žalią su perlamutru guminuką toliau šukavau pakrantes ir neveltui priepat kojų pakračius guminuką kad žolė nukristu ir truputi panardinus į vandenį griebė nedičkė iš netikėtumo valą neitempiau tai jį zarazą i žoles ilindo, :evil: palaukiau truputi ir pradėjau traukti jau pakėles virš vandens jį tik išsišiepė ir padarė ate :twisted: daugiau kibimu ir nebuvo. Romano pabaiga :-D
Pirma kartą tiek prirašiau net suprakaitavau :lol:
Nuotraukų neįdėsiu kaip maniškė pagavo ir paleido atgal nes dar nemoku ir Tuomahaukas tolkam neparodo, nes kaip pas jį atvažiuoji tai apart alaus ir šnekos daugiau nieko nespėjam :lol: :grin:

 #38996   Xrapas
 22 Rgs 2007 21:01
Šiandien spiningavau Karvyje (Trakų raj.)
Vanduo labai rudas, neskaidrus. Retas atvejis- per visą laiką nepastebėjau nei vieno ratiliuko nuo mailių veiksmų...

Paveikslėlis

Tas ratilas vandenyje tolumoj- nuo panirusio vandens paukščio. Apie 9 val pradėjo kilti stiprokas vėjas, o apie 11 pavėjinėj pusėj jau nebelaikė inkaras. Maždaug 5 val siūliau įvairiausius "delikatesus", bet nesusilaukiau nei menkiausio dėmesio nei iš lydekų, nei iš ešerių.
Matyt vėl ant kokio nors "totalaus pasninko" užtaikiau :evil: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė