Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #203903   gintars
 15 Bir 2010 15:08
del patvarumo tai nemanau kad ji visiskas s... nes pries tris metus esam nusipirke stai tokias valteles http://www.e-senukai.lt/sporto-laisvala ... 050_1.html jaj jas galima taip pavadint :roll: ir kiekvienais metais leidziames su jomis dubysa pasroviui, aisku zvejyba is tokios neimanoma, bet plaukt nesamam sroves rankoje laikant aluti tinka :lol: medziaga jos atrodo labai nepatvari biski storesne uz pripuciama ciuzini, bet laiko ji gerai. plaukimas dubysa gaunas gan ekstremalus: esam uzplauke ir ant akmenu, ir dugna kabine siemet net leidomes per kriokli dubysos, esam vezdami pamete nuo masinos stogo :grin: ir nieko valteles atlaike. pas mane ant tos valteles per tris metus atsirado tik trys lopai ir tie del mano kaltes (geriau joje nebandyt rukyt) draugelis tiesa sviskei siemet pradure dugna uzplaukes ant nupjautu karklu bet cia teip ir turejo but. taigi griztant prie temos esu ciupines tokia kaip sauliusm valti, tai medziaga ten gan stora, tai manau kad zvejybai ezere ar tvenkini ji bus tikrai patvari.
 #203952   henyte
 15 Bir 2010 19:35
Sauliau , o jokiu doku prie jos nebuvo su keliamos galios uzrasu ? As praeitais metais buvau kitos firmos panasia nupirkes , tai ten buvo popieriai , kuriose buvo parasyta , kad kel. galia 249 kg , nors valties ilgis 3.6 metro :) ... Jei toks popierius yra tai ir durneliu apsimetinet nereiktu ...
 #203954   Andriusaa
 15 Bir 2010 19:51
wwuuxx rašė:
Andriusaa rašė:Sveiki,
Turiu keturtakti varikliuka Mercury 5. Ieskau PVC valties. Kaip ir apsistojau ties Buch Crab 330, taciau paskaitinejes cia kaip ir suabejojau, ar nebus per maza :) dabar mintys jau apie Buch crab 360. Tik vel abejoju, ar nebus per didele ir sunki ( surinkti ir ileisti i vandeni ), jei zvejociau vienas? Ir dar, ar nepersilpnas variklis ( Mercury 5 ) butu valciai 360?
Aciu visiems uz mintis :)
Su bush kaiman 360 ir 4,5 ag mercury nemune (zemupi) dviese pries srove iplaukiam 11- 12 km/h, o pasroviui iki 17 km/h. Iki gliso dviem tolokai, vienas nebandziau. Trumpesnes tikrai nepirk, uzsidejas ratukus ant galo laisvai susitvarkysi vienas jeigu prie vandens surinkinesi, o kai nusipirksi priekaba isvis bus ;-var-var.
Aciu uz patarima, apsisprendziau imti didesne :)
 #203973   SauliusM
 15 Bir 2010 21:12
henyte rašė:Sauliau , o jokiu doku prie jos nebuvo su keliamos galios uzrasu ? As praeitais metais buvau kitos firmos panasia nupirkes , tai ten buvo popieriai , kuriose buvo parasyta , kad kel. galia 249 kg , nors valties ilgis 3.6 metro :) ... Jei toks popierius yra tai ir durneliu apsimetinet nereiktu ...
net ant borto uzrasyta, kad kelia 300 kg... dokumentai yra...
 #203978   SauliusM
 15 Bir 2010 21:33
vienu zodziu, netalaike kantrybe ir issipakavau bei prisipuciau ta stebukla namie.
is principo pirmas ispudis teigiamas.
neigiami pastebejimai:
1. i komplekta ieinanti pompa tinka nebent tikrai tik pajurio matracam pust. esantys maisai tipo akumui ir daiktam susidet prezervatyvu lygio ir nelabai naudojami, o ir nelabai reikalingi. jei situ daiktu nebutu isvis ir kaina del to butu dar mazesne, tai butu tik geriau.
2. Tase i kuria valtis susideda mazuma dekoratyvine ir matyt ilgai nelaikys.
teigiami pastebejimai:
1. Susipakuoja tikrai labai kompaktiskai.
2. vidinis ilgis 2,3m kas atitinka mazdaug 3,25m isorinio ilgio valties su transu vidini ilgi. va pvz: http://www.dulkan.lv/index.php/lodka-na ... dulkan-325 tai manau is bedos ir dviese galima is tokios zvejot
3. Tie pripuciami suoliukai visai ne apvalus o tokie ale staciakampiai ir sakyciau visai net patogus. Tarp bortu isispaudzia gana kietai ir gal net neciuzines irkluojant.
4. bendra surinkimo kokybe ir isvaizda atrodo visai kulturingai ir nekinietiskai.
5. Susirenka ir issirenka labai greitai ir lengvai. Nu del dugno priputimo klapano biski teko pasukt smegenis, bet sekanti kart jau zinosiu kas ir kaip.

momentai kurie paaiskes matyt tik eksploatuojant:
1. ar visgi tie pripuciami suoliukai neciuzines is po subines irkluojant ir ar neteks paciam upgreidintis i medinius kazkaip.
2. irkliukai itartinai trumpoki, tai ar neteks ju ilgint, kad butu patogu irkluot.
3. stabilumas. jei bus pakankamai stabili, kas pilnai tiketina, matyt organizuosiuos kieta dugna, kad butu galima stovint dzerkaut.
4. ilgaamziskumas. stebuklu uz 300 lt nesitikiu. bet ta aisku parodys tik ilgesnis laikas.
 #203979   SauliusM
 15 Bir 2010 21:34
saturnas rašė:tu bl SauliusM nejokauk , imk ka zmones pataria ir neisradinek NASOS elementu :-D
visa beda, kad as jau paemiau. galimybe elgtis aklai pagal kitu zmoniu patarimus ir neturet savo nuomones paliksiu kam nors kitam. jei nori tau. :lol:
 #203985   SauliusM
 15 Bir 2010 22:02
saturnai, ne cabelas o maxima visagale su savo ispardavimais. pirkau pagrinde del jumoristines kainos. o del dzerkavimo tai savo nuomone pasilaikyk sau geriau, nes zmones ir is nyroku kietus dugnus isideje dzerkauja, sita uz nyroka gerokai didesne.
 #204007   SauliusM
 15 Bir 2010 23:30
saturnas rašė:galiu paimt tawo rites daiwos surfines ;uolrait
seniausiai parduotos :lol:
o del myzimo gali pas Skridza pasikonsultuot kaip reikia i bambali myzt :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 15 kartus.
 #204012   SauliusM
 15 Bir 2010 23:42
pats tu negrazus, visu pirma tu man gerokai maziau uz jas siulei nei as jas pardaviau, o visu antra sedejau uzbanytas tuo metu tai tribunoj negalejau paskelbt, tai teko parduot per biteplius. taip kad skuskis Edosiui kad likai be riciu jeigu ka :lol:
 #204018   okuma
 16 Bir 2010 04:16
SauliusM rašė:
saturnas rašė:tu bl SauliusM nejokauk , imk ka zmones pataria ir neisradinek NASOS elementu :-D
visa beda, kad as jau paemiau. galimybe elgtis aklai pagal kitu zmoniu patarimus ir neturet savo nuomones paliksiu kam nors kitam. jei nori tau. :lol:
Sauliau,mano draugas turi kazka panasaus i tavaja, Seahawk ar Mariner nepamenu dabar ,tai PVc ten tokia pat,nu ir ka? Liuks visai,jau kelis metus drozia be problemu,be to jis jos visiskai nesaugo,zvejodavom is jos dviese,jis koki 110+ kg. Man netgi atsistot joje pavykdavo ...kas del saugumo tai ten 5 kameros,tik ant tu paduskeliu nepatogu zinok ilgiau plaukiot,susirask uzapvalinta lenta,permesi skersai ir bus ciki
 #204037   SauliusM
 16 Bir 2010 10:06
okuma, pas mane seahawk, nuo mariner ans tik dydziu skiriasi. nu lenta permest tai cia primityviausias sprendimas daug pastangu nereikalaujantis. ziuresiu. pasinaudosiu, bus matyt. is principo tas seahawk labai panasus i rusiska valti "Turist" tik kad ne guminis o pvc kas pliusas ir kainuoja gerokai pigiau, kas irgi pliusas.
 #204111   SauliusM
 16 Bir 2010 16:12
nu ir kokia registratoriu reakcija buvo kai uzsimanei tokia pusle registruot? ar jiem viskas pofig? tipo mokek babkes i kasa ir priregistruos kad ir dviracio padanga.
 #204716   froxas
 20 Bir 2010 10:13
Gal kas turit bush valti?

pas mane bush k360 ir labai sunkiai man eina surinkti grindis. sudedu grindis ir sokineju kol susimauna.
Gal kas turit kokiu ideju arba paslapciu kaip lengviau ir greiciau surinkti medines grindis bush valtyje. Ar cia visoms bush valtims taip sunkiai einas?
 #204718   Robinjo
 20 Bir 2010 10:36
pas mane k330 :) Pries renkant dugna, po valties apacia pakisi irkla (pades kai reiks istatys gelzgalius). O surinkinejant, dedi lenta pirma nuo galo, poto visas paeiliui nuo priekio ir kai dedi antra nuo galo, tada biski pakeli pirma nuo galo kampu, tokiu paciu kampu ir antra nuo galo, istatai i sujungimus ir ranku pagalba spaudi zemyn, poto belieka istatyt tuos gelzgalius, kurie neleidzia dugnui issauti. Beto pries renkant dugna siulau siektiek valti pripusti, kad igautu forma, bus lengviau surinkinet :)
 #204739   wwuuxx
 20 Bir 2010 13:00
froxas rašė:Gal kas turit bush valti?

pas mane bush k360 ir labai sunkiai man eina surinkti grindis. sudedu grindis ir sokineju kol susimauna.
Gal kas turit kokiu ideju arba paslapciu kaip lengviau ir greiciau surinkti medines grindis bush valtyje. Ar cia visoms bush valtims taip sunkiai einas?
Pas mene tokia pati valtis ir ta pati problema. Da surinkt tai surinkt, bet kai reikia isimti tas grindis, tai isvis vargas, atrodo kad valtis suplys... Todel ir dariausi priekabele, visi vargai baigesi ''plot
 #204773   froxas
 20 Bir 2010 18:01
Robinjo rašė:pas mane k330 :) Pries renkant dugna, po valties apacia pakisi irkla (pades kai reiks istatys gelzgalius). O surinkinejant, dedi lenta pirma nuo galo, poto visas paeiliui nuo priekio ir kai dedi antra nuo galo, tada biski pakeli pirma nuo galo kampu, tokiu paciu kampu ir antra nuo galo, istatai i sujungimus ir ranku pagalba spaudi zemyn, poto belieka istatyt tuos gelzgalius, kurie neleidzia dugnui issauti. Beto pries renkant dugna siulau siektiek valti pripusti, kad igautu forma, bus lengviau surinkinet :)

Dekui uz paaiskinima :gutgut
reikes pabandyti
 #204776   Robinjo
 20 Bir 2010 18:18
wwuuxx rašė:
froxas rašė: Pas mene tokia pati valtis ir ta pati problema. Da surinkt tai surinkt, bet kai reikia isimti tas grindis, tai isvis vargas, atrodo kad valtis suplys... Todel ir dariausi priekabele, visi vargai baigesi ''plot
:shock: Gal reiktu pirma ora is valties isleisti tada, nes paskaicius susidaro toks ispudis... Koks sunkumas dugna isardyti :mėlynvarla , gelezinius sutvirtinimus ismushi lauk ir dugnas vos ne pats issiardo momentaliai. Kazkokia anomalija pas jus visus :e:e
 #204777   wwuuxx
 20 Bir 2010 18:27
Robinjo rašė:
wwuuxx rašė:
froxas rašė: Pas mene tokia pati valtis ir ta pati problema. Da surinkt tai surinkt, bet kai reikia isimti tas grindis, tai isvis vargas, atrodo kad valtis suplys... Todel ir dariausi priekabele, visi vargai baigesi ''plot
:shock: Gal reiktu pirma ora is valties isleisti tada, nes paskaicius susidaro toks ispudis... Koks sunkumas dugna isardyti :mėlynvarla , gelezinius sutvirtinimus ismushi lauk ir dugnas vos ne pats issiardo momentaliai. Kazkokia anomalija pas jus visus :e:e

Tai taip ir darydavau, bet tos dugno lentos susistato labai tampriai ir neina taip isimti lengvai.
 #204915   SauliusM
 21 Bir 2010 11:50
SauliusM rašė:vienu zodziu, netalaike kantrybe ir issipakavau bei prisipuciau ta stebukla namie.
is principo pirmas ispudis teigiamas.
neigiami pastebejimai:
1. i komplekta ieinanti pompa tinka nebent tikrai tik pajurio matracam pust. esantys maisai tipo akumui ir daiktam susidet prezervatyvu lygio ir nelabai naudojami, o ir nelabai reikalingi. jei situ daiktu nebutu isvis ir kaina del to butu dar mazesne, tai butu tik geriau.
2. Tase i kuria valtis susideda mazuma dekoratyvine ir matyt ilgai nelaikys.
teigiami pastebejimai:
1. Susipakuoja tikrai labai kompaktiskai.
2. vidinis ilgis 2,3m kas atitinka mazdaug 3,25m isorinio ilgio valties su transu vidini ilgi. va pvz: http://www.dulkan.lv/index.php/lodka-na ... dulkan-325 tai manau is bedos ir dviese galima is tokios zvejot
3. Tie pripuciami suoliukai visai ne apvalus o tokie ale staciakampiai ir sakyciau visai net patogus. Tarp bortu isispaudzia gana kietai ir gal net neciuzines irkluojant.
4. bendra surinkimo kokybe ir isvaizda atrodo visai kulturingai ir nekinietiskai.
5. Susirenka ir issirenka labai greitai ir lengvai. Nu del dugno priputimo klapano biski teko pasukt smegenis, bet sekanti kart jau zinosiu kas ir kaip.

momentai kurie paaiskes matyt tik eksploatuojant:
1. ar visgi tie pripuciami suoliukai neciuzines is po subines irkluojant ir ar neteks paciam upgreidintis i medinius kazkaip.
2. irkliukai itartinai trumpoki, tai ar neteks ju ilgint, kad butu patogu irkluot.
3. stabilumas. jei bus pakankamai stabili, kas pilnai tiketina, matyt organizuosiuos kieta dugna, kad butu galima stovint dzerkaut.
4. ilgaamziskumas. stebuklu uz 300 lt nesitikiu. bet ta aisku parodys tik ilgesnis laikas.
tai va, isbandziau ta valti vakar bezvejodamas. viskas su ja OK. viena tik mikro minusa radau. dugno klapanas tokioj vietoj, kad pastoviai po kulnu ir as ji kelis kart su kulnu buvau "atkimses". nu ir ilgaamziskumo klausimas lieka, ko po vienos zukles tikrai nepasakysiu. bet is principo uz visokius nyrokus ir ufimkas zymiai komfortiskiau toj valty jauties.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė