Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #203911   tidass
 15 Bir 2010 15:45
eina sau... :shock: nu tas karjeras stebuklingas, esu labai patenkintas kad ten dauuuug zoliu, del kuriu niekas beveik nepagauna zuvies.. :lol:
siandien nardziau, daviausi po tas zoles, matomumas prastas, jis pagereja tik velyva rudeni.. bet matesi ~1-2metrai, ilindus i zoles pamaniau kad tai sulinio dangtis per pus perluzes ir ismeigtas i dugna... artejant tas sulinio perluzes dangtis atgijo - pasimate jo akys.. :shock: Karsis, net nenutuokiu kiek, gal 3kg, nenoriu perdeti svorio, bet atrode laaabai ispudingai! :shock: buvo beveik ranka pasiekiamas.. zodziu, ta plaukiojima dar grazu lyna maciau, ir starkiuku, mazdaug 4cm ilgio gal 30 burelis sildesi.. baisiai grazus vandens jaunieji vilkiukai.. ;uolrait pazadu, kai kada ikysiu savo muiline i stiklaini ir nufilmuosiu..
tiesa, visa didziausia zuvis pastebejau laikosi keliuose taskuose, siandien plauksim su valtele iki tu tasku, pabandysim iki sutemos pagaudyti.. o kur zvejai sedi kas diena.. plaukiant matosi kruvos kukuruzu, perliniu :lol: ten jauciu viskas suruge, apart mailiaus kitko neesu mates..
 #204014   tidass
 15 Bir 2010 23:50
nieko nepagavom, per anksti pradejau zukle, pasiimiau pusbroli kartu.. pradejom 7 vakare, o valtyje issideti iki 23.30 neimanoma ramiai su juo. uzsileido muzika, dainuot pradejo, nors pludes uz 6metru.. ir kliova rimta turejau, nutruko su pavadeliu visu karsis kiek iziurejau..
 #204184   tidass
 16 Bir 2010 23:28
na, jis mano kolega, pasirode pakankamai rimtai norintis zvejoti, pats tiesa sakant nustebau kai taip issidirbineti pradejo..
 #204221   Marazas
 17 Bir 2010 10:29
Vakar velyva vakara nuo 9.00-0.30 praleidau prie vieno is Panevezio raj. telkiniu
Rezultate apie 5 kg karsiu ;-) , 3 vnt po 1 kg , likusieji nuo 300-500 gr.
 #204363   tidass
 18 Bir 2010 10:15
pasakyk, tai ezeriukas ar karjeras? nujauciu kur mazdaug galetu toks veiksmas buti.. butinai artimiausiu laiku isbandysiu.. ;]
 #204523   tidass
 19 Bir 2010 10:44
vakar nardziau, pakodzupiu soduose yra karjeriukai du, desiniajam labai neblogu radau.. :) nors ir pirmajam nemazai ju yra.
 #204625   Fiskius
 19 Bir 2010 14:21
tidass rašė:vakar nardziau, pakodzupiu soduose yra karjeriukai du, desiniajam labai neblogu radau.. :) nors ir pirmajam nemazai ju yra.
Pasakok. Mano sodas salia, anksciau ten dazniausiai zvejodavau. Ka gero matei?

Tam mazesniam (kur toliau nuo panavezio ziurint) yra labai graziu karosu, bet vanduo visada labai skaidrus ir jie ten ziauriai atsargus. Apskritai sako kad geru ir karpiu ir visko esama, bet gylis nemazas, vanduo skaidrus, sunku man ten kazka sugauti.

O tam didesniam tai irgi kazko esama, nors anksciai tai buvo kuojos, eseriai, lydekos, na dar shapalu budavo :roll: Karshio neesu nei mates, nei girdejes kad kas pagautu :roll: Esu ileides 11 delniniu karpioku ;-)
 #204659   tidass
 19 Bir 2010 17:19
Tam mazesniam neriau paskutini karta pernai.. ketinu ryt vakare nerti, nes pamaciau kad vanduo siek tiek nuskaidrejo jau, nes pries savaite nebuvo pakankamai skaidru.. :) o pernai maciau labai nebloga lydeka, gerokai virs 3kg. o kad karpiu yra girdejau.. siais metais jie mano tikslas, taigi labai daug dedu i ta tvenkinuka vilciu kad kai kada sutiksiu.. gylis vietom net 8 metrai, ten vesu labai, ir nejauku isipainioti netycia i koki palikta tinkla, bet reikes kai tik atsius man kojnes su pirstinem "isskanuoti" gilumas, girdejau kad ten kapines buvusios, gal auksiniu dantu atrasiu :D
O didesniajam ir daugiausia skyrem demesio, ten paskutini syki maciau apie pusantro kg lyna, labai daug peiliuku, ypac nuo kelio puses ju daug, bet tokie per gera sprindi ir daugiau.. kuoju maciau vakar neblogu, raudziu itin daug - tiesiog tirsta ant tos perskyros.. 2 labai grazias matem, apvalios kaip karosai 1 kg neturetu siekti, bet tikrai nemazos.. :) eseriu matesi dar, bet jie baikstus zarazos. beto labai daug saku ten paskede, matosi kad bebru gyvenama nemazai.. zuvis velgi kaip iprasta koncentruojasi tam tikruose taskuose, nevisur ja aptiksi.. :)
del karsiuku tai nemanau kad ju ten yra, vistiek matytusi mailius nors ju.. nera..
 #204671   Fiskius
 19 Bir 2010 18:00
Viskas aisku, galvojau ka naujo isgirsiu :grin:

As karpiukus leidau pries koki 10 metu i ta didesniji, jei nepakliuvo i tinklus ar kokiam krakadilui i dantis, manau jau nemazi turetu buti. O tam mazajam tai ir taip girdejau kad ju yra. Kazkas man pasakojo, kad tas mazasis yr senesnis ir kai kase ta didesni, kazkuri laika buvo nustoje kasti, paskum ispompavo vandeni, zuvis perkele i mazaji ir kase toliau. Sake, kad jau tada neblogu karpioku perkele :roll: Kiek tiesos nzn.

Kuoju ten tikrai nemazai yra ir graziu pavykdavo sugauti. O kaip faina budavo kai ta perskyta buvo neuzzelusi nendrem ir budavo galima perbristi skersai karjera :grin: Dabar tai nebent is valties :roll: Bet as is jos nemoku ir nemegstu zvejot :? Del lynu, neesu sugaves, bet itariau kad ju yra ;-) Nes vasara braidydamas sekliuose esu ne karta pabaides juodus kaip anglis, riebiom nugarom zuveliokus.

Lydeku daznai ten sugaudavau, dabar tik reciau bezvejoju, uzzele viskas nendrem, beliko kokie 5 priejimai prie vandens :? Tiesa buvau viena rudeni kazka gero pakabines, negalejau rites pasukt, bet taip ir nepamaciau ka :?
 #204677   tidass
 19 Bir 2010 18:55
daugiausia tam didesniajam zuvies(smulkmes) yra, bent jau per 4 nardymus radom ten - kur prasideda ta perskyra, tos nenres is misko puses. va ten labai daug eserioku :)
Fiskius, sunku nupasakoti, bet gal zinosi - ziurim i ta perskyra, i didesne tvenkinio dali (ziurint nuo keliuko puses desine tvenkinio puse), ten nelabai toli perskyros misko puseje radau nemaza liepta paskedusi senu laiku.. gal kadaise teko ant jo pastoveti? :)
 #204687   Fiskius
 19 Bir 2010 20:47
niaaa... as kai pirma karta prie to karjero atsiradau, ta perskyra jau buvo po vandeniu, tiesa ta vasara dar tik ciut apsemta. O tolimiausiam palei kelia kampe, kur dabar didziulis nendrynas, per pati kampa visi ivaziuodavo ir masinas susistatydavo. Sekanciais metais ten jau tyvuliavo vanduo ir ta perskyrima perbrisdavau jau vietom iki pazastu ;-)
 #204911   tidass
 21 Bir 2010 11:30
mazesnysis pakodzupiu karjeriukas..
letai plaukiu salia nendriu.. dairausi, stebiu bebru imestas sakas po vandeniu, raudziu, kuoju eseriu tuntus.. pasuku galva i nendryna.. pamates kas sujudejo jo tankmeje apsalau - tokio didelio gyvio po vandeniu dar nemaciau.. tai buvo lydeka, su kokia man dar tikrai nera teke susidurti - pelekas per visa delna su pirstais.. gaila, galvos nebepamaciau, nes per velai si monstra uzmaciau, pamaciau kai buvau tik uz gero pusmetrio nuo jos - tai tepe slydes.. speju butu svoris 5 - 7kg.. nu ragas kaip noreciau imerkti ten savo saunyka..
tiesa, sunaikinom pora venteriu, radau ziemine meskerele gilumoje :lol: ir kas keisciausia toji meskerele turi labai teigiama pluduruma, o ji buvo uzkista ~5m gylyje po sakom, avizele nutrukusi.. idomu, kas sugebejo per padaras isplesti zvejui is ranku meskerele.. palikau prie didziojo azuolo, tokia melyna, kas ras, gal balalaika pravers.. man ji nelabai patiko, tai palikau kitiem.. :cool:
 #204925   Fiskius
 21 Bir 2010 12:42
tidass... suteikei naujo tikejimo ta bala. Niekad neabejojau, kad ten turi buti, nu negali nebuti, bet kiek bandziau spyga. Si rudeni manau bus viena is pagrindiniu mano balu :roll: ;-)
 #204971   tidass
 21 Bir 2010 17:07
Fiskius, suskaiciavau ten 13 lydeku, is viso 5 maciau jau legalaus dydzio. taciau visos nendrese, ju pakrasciuose.. ai tiesa, viena legalia maciau ties viduriu, ant kalnelio smelio ;-) pusbrolis irgi dvizenkli skaiciu suskaiciavo, bet tik viena legalia mate. ;-) zodziu, ten lydeku yra.. taciau tam reikia valties.. is kelio puses nei vienos zuvies, ten skardiniu ir padangu daugiau nei zuvu :lol:
 #205008   Fiskius
 21 Bir 2010 21:37
tidass rašė:Fiskius, suskaiciavau ten 13 lydeku, is viso 5 maciau jau legalaus dydzio. taciau visos nendrese, ju pakrasciuose.. ai tiesa, viena legalia maciau ties viduriu, ant kalnelio smelio ;-) pusbrolis irgi dvizenkli skaiciu suskaiciavo, bet tik viena legalia mate. ;-) zodziu, ten lydeku yra.. taciau tam reikia valties.. is kelio puses nei vienos zuvies, ten skardiniu ir padangu daugiau nei zuvu :lol:
Aisq, o kaip gyliuose? Jauciu dabar tuscia, rudeniop turetu krakadyla leistis :roll:
 #205018   tidass
 21 Bir 2010 23:24
gyliuose salta labai, ir matomumas apie 30cm, ten drumzlinas labai vanduo.. nieko neina iziureti, net netikiu kad ir zuvis galetu ten sleptis.. :)
 #205053   Fiskius
 22 Bir 2010 11:43
aciu uz naudinga info, Tidai ;-) Reiks kada prisiruoshti pratikrinti ta bala rimciau. Nzn ka cia tom lydekom pasiulius tokiam giliam ir skaidriam karjere :roll:
 #205183   tidass
 22 Bir 2010 20:49
tiesa, turiu dar naudingesnes info.. kalbejau su pazistamu, kuris uz mane dazniau ten nardo, as tik uzsiminiau apie ta lydeka - jis iskart pasake vieta, t.y. kampa kur ja turejau matyt - akurat, sutapo.. :O sako ten ja visada pamato.. o kampas kur yra nesakysiu, gal pats ja pabandysiu suzvejoti.. :D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 37
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė