Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #175630   MINDULE
 01 Kov 2010 20:29
Jei nezhinochiau kas to www.anarchija.lt savininkas, tai gal ir susimastychiau rimtai, o dabar tai tik gaila tu LT zhmoniu, kurie tokiuose tinklapiuose lankosi... Jau geriau ishkarto nuoroda i baltarusiu puslapi deti: http://www.atomby.net/
 #175636   zhaltys
 01 Kov 2010 21:47
MINDULE rašė:o dabar tai tik gaila tu LT zhmoniu, kurie tokiuose tinklapiuose lankosi...
ačiū už užuojautą :/braj;
MINDULE rašė:Jei nezhinochiau kas to http://www.anarchija.lt savininkas, tai gal ir susimastychiau rimtai
tai apšviesk liaudį, aš pvz nežinau :D
galima PM
MINDULE rašė:Jau geriau ishkarto nuoroda i baltarusiu puslapi deti: http://www.atomby.net/
šito nežinojau, beto čia baltarusiu puslapis, taip sakan aktualus jiems, o + lietuvoj net ne visi rusiškai moka ..
o nuoroda buvo į lietuvišką renginį skirtą tam klausimui ..


šiaip jau tai mane labiau domina ne politinė, o aplinkosauginė šito reikalo pusė,
o perspektyvos nekokios :-niak'
 #192802   Skersnukis
 02 Geg 2010 15:33
Neriai tikrai bus blogai, jei tokia elektrinė bus pastatyta. Bet blogai yra ir tai, kad pasirodo ne tik Baltarusijos pusė pateikia netinkamą poveikio aplinkai vertinimą, bet ir mūsų planuojamos naujos Visagino poveikio aplinkai vertinimas stipriai šlubuoja. Tad išeina taip, kad mes Baltarusijai keliame pavojų, o iš jų reikalaujame, kad jie mums nekeltų :? Kitaip sakant veiksmas lygus atoveiksmiui - mes jų neatsiklausiame apie savo AE tad ir jie gali mūsų neatsiklausti. Tad šioje vietoje sunku būtų įtinkti kaimynus, jei pats elgiesi priešingai.
Tiem kas domisi truputis informacijos iš puslapio http://www.aplinkosauga.lt/lt/aktualijos/1138175690

Pagrindinis ir neišvengiamas argumentas:

"Pasauliui minint Vandens dieną, Lietuvos gamtosaugininkai reiškia susirūpinimą dėl galimų naujų pavojų dviems didžiausioms Lietuvos upėms – Nemunui ir Neriai, kurių vandenimis kaimyninės šalys ketina aušinti planuojamas statyti branduolines jėgaines. Atkreipiamas dėmesys, kad net elektrinėms dirbant saugiai, į pavojaus zoną neišvengiamai pateks keletas „Natura 2000” saugomų teritorijų. Pasak specialistų, neišvengimai atsirasianti šiluminė tarša sutrikdys šių upių biologinę pusiausvyrą, pakeis kraštovaizdį ir ilgainiui išnaikins šaltamėges lašišines žuvis.

Ekologijos instituto mokslininkai tokius pokyčius stebi Drūkščių ežere, kuris aušino Ignalinos atominę. „Terminė tarša labai pakeitė hidrobiontų bendrijas, jų struktūrą ir reprodukcinius ciklus. Šaltamėgėms žuvims sąlygos labai pablogėjo – išnyko ežerinės stintelės, seliavų populiacija daug kartų sumažėjo, labai pagausėjo karpinių žuvų, ypač menkaverčių – plakių. Kalbant apie atominę, Neries upėje pirmiausiai tai paveiks lašišines žuvis gana dideliame upės ruože – lašišas, šlakius, marguosius upėtakius, kurių populiacijas Lietuvos ekologams pavyko atkurti“, – teigia instituto vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Vytautas Kesminas, kuris abejoja Baltatusijos mokslininkų analize.

„Jie pateikia tik vandens temperatūros pokyčių skalę, tačiau netiria, kaip tai paveiks žuvis. Mes juos nuolat konsultuojame, kiek žinau, baltarusių mokslininkai praktiškai apie biotos tyrimus Neries upėje turi labai mažai duomenų. Jie tik dabar ruošiasi atlikti stebėsenos darbus“."

Netvarka savam kieme:

"Į koaliciją susibūrusios Lietuvos nevyriausybinės aplinkosauginės organizacijos atkreipia dėmesį, kad neigiamas poveikis gamtai – tik viena iš daugelio grėsmių kurias pernelyg nuvertina branduolinių jėgainių projektų iniciatoriai rengdami poveikio aplinkai ataskaitas.

Nors pastaruoju metu daugiausia atgarsio sulaukia projektai Baltarusijoje ir Kaliningrade, pasak Lino Vainiaus iš aplinkosaugos bendrijos „Atgaja“, planuojant Visagino atominės poveikį aplinkai lygiai taip pat remtasi pernelyg optimistiškomis prielaidomis apie riziką, visiškai ignoruota pavojingų atliekų tvarkymo problema ir visuomenės siūlomos alternatyvos."
 #212154   Vy74u745
 05 Rgp 2010 15:15
As matau, kad jus truputi nepagaunt kampo.
Del kazkokios nususiusios upes jaudinates.
As noreciau priminti jei kas dar nezino:
1.Baltarusai niekada neturejo AE.
2. Jie ruosiasi bendradarbiauti su Iranu.(Na taip jiem kaip ir einas gerai urana sodrint ir bombas gamint, bet vistiek jie yra atsilikeliai is vidurio azijos, bet kada pasiruose Jihadui :)
3. AE projektas baltarusijoje buvo pradetas 1980 metais, bet buwo sustabdytas del Chernobylio. Galiu uztikrinti, kad AE planai ir technologijos kurias jie ruosias naudot nebuvo keisti nuo tu 1980.
P.S. Baltarusijos AE butu tokia pati kaip ir chernobylio (Belrus AE Based on Chernobyl NPP ) - eksperimentine Jegaine.
Tai vat manau reiktu but susirupinusiems del visos europos likimo, o ne del kazkokios Neries.
 #213023   ansanas
 10 Rgp 2010 20:14
Cernobilio avarija ivyko grynai del darbuotoju klaidos ir susiklosciusiu atsitiktiniu aplinkybiu todel kledet del kazkokio pavojaus esant dabartinems technologijoms kiek dar panasiu avariju zinot? tikimybe,jog atsitiks kazkas panasaus ko gero tokia pati kaip, kad i zeme nukris milziniskas meteoritas...del tokiu paciu svaiciojimu buvo uzdaryta ignalinos atomine elektrine nors dar galejo ne viena desimtmety gamint saliginai pigia elektra.Aisku suprantamas nugastavimas del upiu bukles kadangi ne pas mus ta elektrine bus statoma ir ne pas mus ta pigi elektra keliaus tai taip mums nera gerai,kad atsiras toks darinys.bet tarkim jei Lt statytu atomine ir pazadetu,kad elektra butu gerokai pigesne nu tai tikrai i visus priestaraujancius zaliuosius keistai ziureciau..
 #213089   Raupsuotas
 11 Rgp 2010 07:03
Cernobylio tipo elektiniu yra ne viena desimtis.Jos veikia ir veiks dar ilgai.Tai, kad buvo padarytos inzinierinio personalo klaidos ir ivyko baisus dalykas Cernobilyje mums neleidzia sakyti, kad taip bus ir kitur.O siaip per neatiduma malku galima priskaldyti ir su paprastom elektrinem.Pafantazuokim kas nutiktu jei pratruktu ta pati Kauno HES.Aisku tai ka ruosiasi daryti baltarusiai vienreiksmiai mums nepriimtina.Atminkime, gamta zmogui jo pridarytu klaidu neatleidzia - srebti tenka paciam zmoguiPaveikslėlis
 #213098   Agis
 11 Rgp 2010 07:24
Baltarusija, Kaliningradas, Lietuva....iš ko jie visi statys :-D Geriausiu atveju atsiras finansuotojas kažkokiai vienai, bet ne trims viena šalia kitos.Kad visokie studijų, projektavimo, derinimo darbai, kad nugriebti pinigėlius tai tikrai matyt vyks, o daugiau tai kaip su Leo LT :-D
 #213104   sonca
 11 Rgp 2010 07:32
Lietuviai manau tikrai nepastatys, geriau tuos pinigus skirtų atsinaujinančiai energetikai vystyti ir plėst.
 #213109   Agis
 11 Rgp 2010 07:48
Juokauji Tu, atsinaujinančiai energijai....o kur tada sava biznelį visokios Dujofikanos ir kiti tarpininkai dės :-D
Kaip pavyzdį galiu parašyti, kad vieno universiteto laboratorijoje yra atlikta studija, kurios metu buvo deginami augalai, tiksliau briketai padaryti iš įvairios augalų masės.Kaip man sakė, daugiausia energijos išskiria pelynas, jis pranoksta ir beržines malkas, nors pagal bandymus tas beržas visai nėra toks kaitrus kaip įsivaizduojama.Žodžiu nederlingose žemėse ūkininkai augintų žalią masę, pagal dirvožemio ypatybes, iš jos kažkokios įmonės gamintų tuos kuro briketus, anie degdami duotų energiją.Žinoma čia nesulyginsi su atomine energija, tačiau visa tai galėtų užimti gana nemažą dalį lietuvos energijoje, bet.....niekam neįdomu nei tokie paskaičiavimai, nei toks "užsiėmimas"
Pas mus net šiūkšlių deginimu niekas neužsiima, o jei bandoma ką nors dėl paukščiuko padaryti, tai pasirenkamos apgyvendintos vietos, kad gyventojai protestuotų ir galima būtų teigti, kad tipo niekas nenori, sunku kitose vietose įrengti....juk viskas daroma taip, tik dėl to, jog nepabėgtume nuo tų dujų ir nepajustume, kad galima pragyventi ir pigiau.
Anglija, Airija tuoj šiūkšles pradės įsivežti savo naudojimui ir kažkur apie 35-40 procentų energijos gaunama deginant šiukšles ir kažkodėl ten jų deginimas nekenkia nei klimatui nei aplinkai...o mums čia bobutės su beretėmis reguliuiojamos už virvučių iš aukščiau amžinai sprendžia visus klausimus.
Visa atsinaujinanti energija tai Lubio vėjo malūnai :-D turiu babkių kur noriu ten investuoju, visviena pelnas bus didesnis negu palūkanos :-D
 #213146   sonca
 11 Rgp 2010 10:39
Tą tai aš suprantu, korupcija ir vsio takoje. Prisiminiau gerą istoriją kaip žmonės priešinas naujiems dalykams. Pastatė kokiam tai kaime GSM bokštą ir kaimiečiai tuoj pradėjo skųstis visokiais negalavimais: galvos skausmai, pykinimas, nerimas, vėžiniai susirgimai. Pradėjo rėkaut, kad tą anteną išmontuotų ir išvežtų. Bet telekomunikacijų bendrovės atstovas pareiškė: "kas bus kai męs tą anteną įjungsim". Taip pat yra ir su atliekų deginimu, dar nepradėjo statyt katilinės, bet žmonėm jau smirda.
 #266114   savas
 20 Kov 2011 23:15
BIJOKIT ARTIMO SAVO, O NE DAR NET NORMALIAI NESUPLANUOTO MONSTRO. Pasikeis ir valdzios, ir planai, ir iki to laiko zuvys isnyks... :-D
 #266125   Agis
 21 Kov 2011 02:25
Vat vat, teisingai sakai, Tauta dar niekaip nesupranta, kad ne tas piešiamas slibinas ant sprando sėdi, o vietininkai, kurie niekaip dar neapsisprendžia su kuria elektrine gazdinti, ar saviške, ar Kaliningrado ar baltarusiška :-D ir kurios labiau Tauta išsigas ir galų gale sušuks
Tegul sukasi malūnai, vietoj upių plyti liūnai
Verčiau balandą ėsim, bet atomo aplinkui neturėsim
:-D
 #266137   sonca
 21 Kov 2011 08:33
Nu tai, kad visi sako, kad Neries vandeniu aušins.
p.s. vakar per žinias gerą reportažą rodė:
-D. Grybauskaitė: Aliaksandrai nestatykit AE taip arti sienos.
-A.Lukašenka: Jūs patraukit savo elektrinę toliau nuo sienos.
Ir ką galima su tokiu oblium sutart :)
 #274606   Angler
 15 Bal 2011 19:01
Gera atsikelti ryte,stebeti bundancia gamta,zinoti,kad ir vasara neuzkalnu ir,kad daug graziu zvejybu laukia.O dar taip malonu girdeti,kad Lietuvoje atsigauna lasisiniu zuvu istekliai su kiekvienais metais jie vis dideja ir dideja,bet kai perskaitai toki straipsni nuotaika nukrenta,rankos nusvyra ir nieko nesinori,nezinau nei ka ir pasakyti,sudini reikalai :x
http://www.lrytas.lt/-13028777151301703 ... Euvims.htm
 #275898   T0ma5
 20 Bal 2011 04:54
Ko jus cia tridziate i kelnes del tu atominiu. Reaktoriu ausinimas vyksta uzdaru budu ir imamas vanduo bus is upiu, bet kad uztikrinti reikiama vandens kieki bus daromas akujienas baseinas, taip kad galite nesijaudinti del silto vandens nutekejimo. Viena is blogybiu matau tik tai, kad ivykus bet kokiam nuotekiui i vandeni, mes suzinosime paskutiniai arba isvis nesuzinosime. Bet nedvelkime pesimizmu, paminekite bent viena AE pastatyta per paskutinius 10m rusijoje. Neieskokite domenu, galiu pasakyti atsakyma ty apvalu 0, nes rusai tik pradeda statybas, bet ju neuzbaigia, tai ne faktas kad ir cia kvepia blefu
 #275915   sonca
 20 Bal 2011 07:22
Drūkšių ežero vanduo sušilo nuo IAE, o upės sakai nesušils. Įdomu kodėl :?:
 #278426   Rapolas
 01 Geg 2011 13:06
"Cibuliui" (teneįsižeidžia ,jei durnas) reikėtų žinoti vienq dalyką - kad lašišos atplauks tik iki Prienų kaimo arba iki Buivydžių ... ir išsiplaukios į upelius.
O iškilmingajam iki bezdonių dambos bus per didelis atstumas, taigi ,aliaksandrams visgi visaginas butu būtų optimalus variantas ;-)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė