Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #232767   sonca
 15 Lap 2010 08:43
Fiskius rašė:Achtung, achtung :grin:

Strelčiūnas gavo vyriausybės pritarimą statyti elektrinę ant Siesarties, BET TIK su bepatvanke technologija.

Visi kas megstat zvejoti sioje upeje, stebekit to balaboko sodyba, kad nesumastytu pradet statyti uztvankos. Manau bepatvanke elektrine jam tokioj upelej niekaip neapsimokes, todel arba jis stums savo norus toliau vyriausybei, arba padarys savaip :roll:
Jei kas ka itartino pastebesit, informuokit GA, ir but gerai, kad man bruksteltumet i privata ;-)
As irgi kiek galesiu, stebesiu ;-)
Panašu, kad bus patvanka :(
http://www.gzeme.lt/?s_id=1&n_id=5423
 #232773   Vegys
 15 Lap 2010 09:35
Graudu :( O statis elektrinę ryškiai kompanija priklausianti žmogui kuris palaimino statybas (čia spėjimas) ... Ale blyn, ką ta elektrinė išgaus ? Kaimui bent jau užteks ?
 #232781   sonca
 15 Lap 2010 10:03
Koks skirtumas kaimui ar miesteliui, juk už tą energiją valstybė mokės kosminę kainą. Virš dviejų litų už kilovatvalandę jei neklystu.
 #232808   Antas
 15 Lap 2010 11:37
geriausia, kad uztvanka bus drasutinyje, nu laukiam daugiau pastatu draustinyje kaip peveldo :-D
 #232957   Fiskius
 15 Lap 2010 16:53
Pyzd...c atsiprasant...

Bet ko gero, tai paties Strelciuno uzsakyta demagogija. Cituoju Tirono posta is flyfishingo:

as va ka gavau is ministerijos

Laba diena,



Dėl Siesarties kol kas atsilaikėme. Visuomenės aktyvumas (Mėlynasis vingis ir kt.) manau didele dalimi ir lėmė sprendimą. Gaila, kad Seimo nariai taip lengvai deda parašus, kad dėl vieno žmogaus interesų būtų sunaikinta upė.

--
Pagarbiai,
Vilmantas Graičiūnas
Gamtos apsaugos departamento


ir prisegtas dokumentas kuria me daug bla bla bla ir nutarta, kad strielciunas ir ko turi svarstyti alternatyvius projektus o ne tvenkti upe. ir kaip supratau kad isvalyti upes vaga nuo maluno liekanu, ba per ledonesi blogai bet valys ne strelciunas o valstybe
 #233666   Tomas_G
 16 Lap 2010 23:55
SKUBIAI :mėlynvarla

Mieli Bendražygiai,
Mūšiai dėl Lietuvos upių išgelbėjimo pasiekė kulminaciją ir reikia skubios visų Jūsų pagalbos. Šį ketvirtadienį mūsų didžiausias "draugas" ir juodojo sąrašo Jonas Šimėnas vistiek bandys teikti įstatymą , kur numatyta labai intensyvi hidroenenergetikos plėtra. Labai prašome visų Jūsų kuo skubiau, geriausia iki ryt pietų, pasiųsti elektroninius laiškus Seimo pirmininkei su žemiau pridedamu ar panašiu tekstu. Būtų labai gerai, panašius laiškus pasiųsti ir Jums žinomiems Seimo nariams. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Seimo narių elektroninio pašto adresai sudaryti taip : vardas.pavardė@lrs.lt
pavyzdžiui Seimo pirmininkės adresas yra toks Irena.Degutiene@lrs.lt
Jei nepavyktų laiškučių pasiųsti iki rytdienos pietų, vadovaukimės patarle - geriau vėliau negu niekada. Tikimės, kad prie šios akcijos prisidės ir mūsų visų draugai bei pažįstami.


Gerb. Seimo Pirmininke,
Šį ketvirtadienį (lapkričio 18 d.) Seimas pradeda svarstyti Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą ir Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas J.Šimėnas, nežiūrint daug kartų pateiktų argumentų, vis tiek teikia Seimui įstatymo projektą, kurio 13 straipsnyje yra suformuluotas uždavinys iki 2020 metų hidroelektrinių suminę įrengtąją galią padidinti nuo 127 MW iki 250 MW. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad to neįmanoma pasiekti nestatant užtvankų ant didžiųjų Lietuvos upių - Nemuno ir Neries bei svarbiausių jų intakų – Minijos, Jūros, Dubysos, Merkio, Šventosios, Žeimenos. Taip būtų paskandinti dešimtys tūkstančių išskirtine biologine įvairove ir kultūrine verte pasižyminčių upių slėnių galutinai užblokuoti dar likę žuvų migracijos keliai.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad įgyvendinus įstatymo projekte numatytus hidroenergetikos plėtros planus (250 MW), gaunamas papildomos elektros kiekis sudarytų tik 3,5 proc. mūsų elektros poreikių. Kadangi elektros pavidalu mes sunaudojame apie 16 proc. energijos, tas reiškia, kad užtvenkus paskutines dar likusias natūralias upes Lietuvos energetinė nepriklausomybė padidėtų tik 0,6 proc. Pagal energetikos specialistų skaičiavimus, kuriais remiantis buvo parengta ir patvirtinta Nacionalinė atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo strategija, norint sėkmingai įgyvendinti nacionalinius tikslus (iki 2020 m. gauti 20 proc. elektros energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių) ir ES direktyvas, užtenka hidroelektrinių galią padidinti tik iki 141 MW. Šį tikslą galima pasiekti, nestatant naujų užtvankų ir nenaikinant natūralių upių, bet įrengiant hidroturbinas ant esamų užtvankų bei naudojant nepatvankines technologijas.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad didesnis nei iki 141 MW hidroelektrinių galių padidinimas neįmanomas nepažeidžiant Lietuvos Saugomų teritorijų ir Vandens įstatymų, Bendrosios ES Vandens politikos direktyvos ir mūsų tarptautinių įsipareigojimų dėl migruojančių gyvūnų apsaugos. Prašome Jūsų nepritarti hidroelektrinių galios didinimui daugiau nei tai numatyta Nacionalinėje atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo strategijoje (iki 141 MW) bei dar likusių Lietuvos upių naikinimui ir palaikyti A. Stancikienės, A. Salamakino, G. Songailos, J.Pinskaus ir kt. Seimo narių pasiūlymui hidroelektrinių galią didinti tik iki 141 MW.
 #233692   audrutis
 17 Lap 2010 09:00
Issiunciau ir as Degutienei, bei dar issiunciau Valinskui. Anas gi zvejas, tad tikiuosi prisides prie kovos uz upes.
 #234211   Fiskius
 18 Lap 2010 17:43
Gal zinot ka jie ten nutare?

Bandau skaityti seimunu rashliavas. Nagrineju dabar sita: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2=

Arba jie ten tikri debilai, arba as kazko nesuprantu

Seimo narė Aurelija Stancikienė:
Argumentai
:
Užtvankų statyba sutrikdo vertingiausių žuvų rūšių migraciją bei pažeidžia vandens ekosistemų gyvavimo sąlygas, o lygumų šalyse užtvindo didelius ypatinga biologine įvairove pasižyminčių upių slėnių plotus, todėl hidroenergetika ES šalyse pastaraisiais dešimtmečiais beveik nebeplėtojama, o pagrindinis dėmesys skiriamas daug efektyvesniems ir palankesniems aplinkai alternatyviems energijos šaltiniams – vėjo energetika, kogeneracinis biomasės deginimas, saulės energetika.
Teikiamo projekto 13 straipsnio 3 dalies 3 punkte suformuluotas uždavinys - hidroelektrinių, prijungtų prie elektros tinklų, suminę įrengtąją galią padidinti iki 250 MW, gali būti įgyvendintas tik pastačius užtvankas Nemune, Neryje ir kitose ekologiniu ir kultūriniu požiūriu vertingiausiose upėse, kas padarytų nepataisomą žalą biologinei įvairovei.
Tokia intensyvi hidroenergetikos plėtra prieštarauja:
- LR Saugomų teritorijų įstatymui, nes minėtų upių neįmanoma užtvenkti nepatvindžius saugomų teritorijų – draustinių ir valstybinių parkų teritorijų, kuriuose draudžiama tvenkti ir reguliuoti natūralias upes bei keisti jų vagas (Saugomų teritorijų įstatymo 9 ir 13 str.);
- Vandens įstatymui, kurio 14 str. draudžia statyti užtvankas ant ekologiniu ir kultūriniu požiūriu vertingų upių;
- Europos Tarybos direktyvai 2000/60/EB, nustatančiai Bendrijos veiksmų vandens politikos srityje pagrindus ir griežtai ribojančiai vandens telkinių fizinių charakteristikų pakeitimą (4 str.7 dalis). Priėmus šią direktyvą ES šalyse hidroenergetika beveik nebeplėtojama;
- Lietuvos tarptautiniams įsipareigojimais dėl migruojančių gyvūnų apsaugos (Berno konvencija, kurią LR Seimas ratifikavo 1996 m.).
Pasiūlymas: hidroelektrinių, prijungtų prie elektros tinklų, suminę įrengtąją galią padidinti iki 140 MW
Komiteto nuomonė: Pritarti iš dalies
Argumentai, pagrindžiantys nuomonę: Siūloma 13 straipsnio dalies redakcija išdėstyta prie Seimo nario Jono Pinskaus pasiūlymo

Seimo narys Jonas Pinskus
Argumentai:

Siekiant darnios atsinaujinančių išteklių panaudojimo elektros energijos gamybai plėtros tikslinga įvertinti ne tik ekonominius dalykus bet ir technologinius aspektus, galimą žalą gamtai. Vėjo elektrinių įrengimas jūroje bene efektyviausias būdas įdarbinti atsinaujinančius išteklius nesukeliant žalos gamtai, todėl būtina numatyti plėtrą toje teritorijoje. Hidroelektrinių plėtra šalyje neįmanoma nepadarant reikšmingos žalos gamtai, todėl siekiai šioje srityje turi būti suderinti su galimybėmis kartu įvertinus aplinkosauginius aspektus. Biokuro panaudojimas elektros energijos gamybai ribotas dėl šilumos kaip antrinio gamybos produkto riboto panaudojimo. Įvertinus šiuos aspektus būtina patikslinti įstatymo projekto 13 straipsnį.

Komiteto nuomonė: Pritarti iš dalies
Argumentai: pagrindžiantys nuomonę: remiantis energetikos specialistų pateiktais skaičiavimais, vertinančiais atskirų atsinaujinančios energetikos sričių potencialą, tikslinga numatyti didesnę biokuro elektrinių ir hidroelektrinių plėtrą

Ziurau toliau, paskutini istatymo projekta: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2=

O ten: 13 straipsnis. Elektrinių statybos plėtra.
Šio įstatymo uždaviniai elektros energetikos sektoriuje:
3) hidroelektrinių, prijungtų prie elektros tinklų, suminę įrengtąją galią padidinti iki 250 MW;

!:nujop...!
 #235248   Vaidis
 24 Lap 2010 08:20
http://verslas.delfi.lt/energetics/del- ... d=38910901
:-ug '''bum :evil:
"Esu įsitikinęs, kad mes turime daug galimybių tvenkti upes ir nekeisti kraštovaizdžio, nedaryti žalos migruojančioms žuvims ar žvėrims. Žinoma, darbus reikia atlikti su protu"
Nu jo, proto galybė iš jo veržte veržiasi '''bum
 #235401   Fiskius
 24 Lap 2010 16:07
Aiananas *PYP*!
Negi niekam neuzteks sveiko, pinigais neuzkisto, proto sustabdyti sita beprotyste. Jei taip, tai greiciau korejos susibombarduoja ir pradeda trecia pasaulini... per daug visi "pyp", reik zemei apsivalymo... :twisted:
 #235417   Vegys
 24 Lap 2010 17:59
Fiskiau,
Pagalvojus - šios smulkios elektrinės kažin kiek pinigų nesugeneruos. O kaip už jas kovoja Jonas Šimėnas, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas !!! O kas tada darosi su projektais, kurie yra ženkliai pelningesni ??? Kaip tada priimami įstatymai ???
:(
 #235425   Skumbrotas
 24 Lap 2010 18:38
Netikiu, kad čia dėl tos smulkmės plėšomasi... Lubys visai nesenai svaigo dar keliose vietose patvenkti Nemuną ir porą HES'ų pasistatyt, kad galėtų mirdamas tą patį pasakyt kaip Brazauckis apie Kauno HES - "tai didžiausias mano gyvenimo darbas" :evil:
 #235428   Vegys
 24 Lap 2010 18:49
Na, gal tu ir teisus. Mintyse buvo ne Nemunas ar Neris, o mažesnės upės.
 #235462   Fiskius
 24 Lap 2010 21:18
Is smulkiu upiu dar tiek pat galios, kiek yra dabar su kauno HESu niekaip nesurinks. Butinai reiks tvenkti ir nemuna ir neri :( Nes dabar atrodo 132KW yra :roll: tai shkias tik 32KW pagamina mazosios hidroelektrines, tai kiek gi is ju dar ishspaus, nu gal dar 30Kw :roll:
 #235597   Fiskius
 25 Lap 2010 13:36
Vegys rašė:Fiskiau,
Pagalvojus - šios smulkios elektrinės kažin kiek pinigų nesugeneruos. O kaip už jas kovoja Jonas Šimėnas, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas !!! O kas tada darosi su projektais, kurie yra ženkliai pelningesni ??? Kaip tada priimami įstatymai ???
:(
http://www.youtube.com/watch?v=g2kqe3r6ewA
Sitam filmuke viskas paaiskinta labai labai aiskiai :lol: :?
 #235598   Fiskius
 25 Lap 2010 13:39
Beje, per Gamtos patruliu laida, mano minetas A. Strelciunas labai aiskiai pasake, kad jis asmeniskai pazysta Jona Simeta, ir bukit ramus, elektrine cia tikrai stoves...
Nesuprantu kaip ir kodel STT sitoj vietoj nieko neranda ar neiesko :roll:
 #235600   Vaidis
 25 Lap 2010 13:52
Fiskius rašė:Nesuprantu kaip ir kodel STT sitoj vietoj nieko neranda ar neiesko :roll:
Matai Fiskiau, čia kaip ir iš to posakio: kas ieško, tas randa :!: O kaip galim ką nors rast neieškant :donknow' Čia veikia tikrai nesilpnos jėgos, nes taip atkakliai ir intensyviai viskas brukama, kad trūks plyš turi būt JŲ viršus '''bum
p.s. kuo toliau, tuo labiau aš jau pradedu netolimoj ateity regėt labaiiii daug užtvankų ir užtvankėlių :mėlynvarla , nors viena viltis dar rusena, prezidentės VETO, nes ir ji buvo pasisakius prieš :roll: aišku jeigu dar kas nors jos neįtikino pakeist savo pozicijos :neutral:
 #235606   giedriuzzz
 25 Lap 2010 13:59
Na siaip dar truputi priklauso ir nuo savivaldybes. Jeigu ji nuspres kad jos teritorijoje nebus uztvanku tai ir neduos leidimo statyt jas.

P.s. Pasvalio savivaldybe tai grieztai pries uztvanku statyma ju teritorijoje. Na bet gal dar ne visiems kisenes pateptos :roll:
 #235618   Skumbrotas
 25 Lap 2010 14:34
giedriuzzz rašė:P.s. Pasvalio savivaldybe tai grieztai pries uztvanku statyma ju teritorijoje. Na bet gal dar ne visiems kisenes pateptos :roll:
Jei visokių kalibrų "politikai" nesispardytų - tik iš algos gyventų :!: :-D Beje visokiems rajoniniams politikieriams ir taip alga nemokama, o veržiasi ten per galvas viens kitam lipdami - kodėl :?: Atsakymą jau parašiau..... :-D
 #235637   Fiskius
 25 Lap 2010 15:32
Flyfishinge vienas va ka rasho. Nebesoupront nieka, kas ti dedasi :? O gal viskas ne taip jau bliogai :roll: O gal bandoma parodyt, kad ne blogai, o tuo tapu cykiai pyst Grybauskaites parasiukas ant istatymo su 250MW :superšokas
Žurnaliūgų žinios aiškiai pasenusios. Kita vertus gerai kad skambina varpais ir atkreipia visuomenės dėmesį
Kaip supratau dar panaršęs lrs.lt:
dabartiniame įstatymo projekte (po paskutinio komiteto posėdžio) ištaisyta į 141 MW - skaičius kurio ir siekė Mėlynasis vingis ir kiti žalieji.
pats Šimėnas dar nenusileidžia ir bando išsiderėti 153 MW (pateikė pasiūlymą komitetui kitam svarstymui)
Kaip supratau tas klausimas turėjo būti svarstytas šiandien (!)
 #249624   Fiskius
 19 Sau 2011 19:01
Perpostinu merkio klubo prezidento posta is flyfishingo:
vladimir rašė:Grižau iš VU GMF bendruomenės susitikimo su Šimėnu.

Šimėnas kaip profinis politikas tokius renginius planuoja taip:
1:50 savo paskaitai, 0:10 val. diskusijoms. Tai prof.Juknys jo paskaitą nutraukė ir sako, ko jus čia mums paskaitą jau daugiau nei valandą skaitote, mes gi ne studentai (jų ten buvo tik keli, o dauguma VU GMF dėstytojai). "Davai greičiau, nes neliks laiko diskusijoms" :D Tad diskujoms liko tik pusvalandis, ir tai tik Juknio deka.

Iš kai kurių pasisakymu dėstytojai atvirai juokėsi. Tačiau išgirdau šiandien taip ilgai lauktą Šimėno frazę: "Hidroenergetika Lietuvoje nebūs plėtojama. Tik šiek tiek ugtėlsime iki 141 MW" (kompromisinis skaičius).
:cheers: :cheers: :cheers:
Nežinau tik, ar tuo metu buvo filmuojama, nes TV tai buvo, bet filmavo mačiau ne viską.
Ir tai GMF dekanas, hidrologas, prof.Kilkus (pas kuri rašau savo darbus) pasisakė, kad ir tie papildomi MW mūsų gamtai ir nedidelėm upėm yra nusikaltimas.

Susitikimo pabaigoje per baigtinį žodį Šimėnas pasakė, kad jį šmeižia ir kaip čia dabar VU GMF dėstytojai pasirašė raštą Seimo pirmininkei dėl jo atleidimo:
http://www.lrytas.lt/-12928623271291263 ... teises.htm

ir pabaigė, kad 4 žmones, parengusius raštą Degutienei jis paduos į teismą. Nors parašų tai po tuo raštu labai daug.

Kiek vyko diskusijos tarp dėstytoju po Šimėno išvykimo, tai manau, kad jo dienelės esamoje kėdėje suskaičiuotos ir iki vasaros bus "ate".

p.s. buvo dar žmonių i Šimėno pusės, kurie kaltino mus atstovaujant "Gazpromą". Dar vienas visai apsijuokė, paklausdamas apie kažkokį VU GMF medžiotojų būrelį Kuršių nėrijoje. "Iš kur čia turite, kokie negeri esate, kaip čia įsteigėte ir t.t." Pavarė tiradą. Paaiškėjo, kad ten Klaipėdos univeras kažką turi :D Kilkus "spirė" jam į subinę už tokius pasisakymus kaip reikiant.
Skaitau, kad ''plot ''plot ''plot
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė