Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Atviro ir poledinės žūklės sezonų reportažai telkiniuose, kuriems nėra sukurtos temos

 #5124   SenasVilkas
 10 Bal 2006 13:44
nu jus kazkokius sulinius pasirenkat
as tai ezerioke moletu r. pavargau traukti kuojas ir eseriokus
rezultate virs 200 zuvelioku
daugiau unt ledo matyt nebelipsiu, tik rudeni :)

 #5133   banditas
 10 Bal 2006 17:38
Na o as uzdariau sezona praeita sekmadieni dzukijoj ant Ancios uztvankos ledo. Atvykus 7:30 prie telkinio mislinau kad bus silpnas ledas ir pasiemiau vietoj grazto peikena :twisted: deja mano nuostabai ledas dar buvo ~30 cm storio, tad teko su peikenike pavargt truputuka (zinoma pirmi 10cm buvo minksti). Nuo 7:30 iki 8:30 niekaip neradau "auksines" eketes, pagavau 3 zuveliokus. Po to kiek pasildzius saulutej gryzau i viena sekluma prie meldynuko ir prasidejo ;-var-var. kibimas :grin: bet kibimas truko neilgai vos valandike, po to vel tai kimba tai ne, istrauki kelias ir ramu. dydziai ne stebuklingi, bet kelios keptuves gavos :roll: sumoj 45 zuveliokai per 3 valandas. Gaila kad sy "pavasary" daugiau neteks pazvejot ant ledo del susiklosciusiu aplinkybiu :neutral: bet bus to ledo ;-) :cool:
Nei zvyno nei vuodegos ;-)

 #15788   Agis
 06 Lap 2006 16:27
Nu, kad jau 'bangieciai" atidare sezona, tai sakau ir mums laikas nuimti sezoniny uzrakta nuo sios temos.
Nesiulau be proto lipti ant pasitaikiusio ledo, taciau gal netrukus kam ir pavyks parasyti sio ateinancio ziemos sezono zinute su laimikiu nuotrauka.
Taigi manau neuzilgo tas laikas, kai cia puikuosis kokiu eserioku ar lydekeles nuotraukike su uzrasu "Skelbiu sezono atidaryma" :lol:

 #15936   spiridonas
 08 Lap 2006 16:59
siandien jau issitraukiau ziemines zukles deze, atsidariau, apvaliau voratinklius. issitraukiau visas balalaikas. nuviniojau nuo ju vala ir nukrapsciau nuo shpulyciu lipdukus, su uzrasais "koks ir kiek valo ant shpulytes".
pernai naudotas Yo-Zuri valas poledinei zuklei paliko gana nebloga ispudi. ziuresime ka nors naujo siam sezonui, jau esu numates ismeginti pas mus parduotuveje esamo "ALASKA" ir kazkoki Dragon firmos, vala skirta poledinei zuklei... pabandzius nutraukti, reikedavo gerokai timptelti. manau verti demesio valai. Beja, mano taip megstamo diametro- 0,06mm dar musu parduotuveje nera buve :shock: , teks uzsakyti arba eisime kitur ieskoti. jau minetas yo-zuri valas pernai buvo gana gero diametro 0,065mm. Siaip pernai rankose teko laikyti ir 0.04 mm strofta, taciau nesiryzau ismeginti, nes suviniotas buvo i 100m ir kaina apie 22lt. taciau isigyjau 0,08mm taip pat visai neblogas valas.
pasiziurejau i avyza. siais metais jas laikiau sudejes i dezute ir istraukes is parolono( kazkada buvau palikes susmeigtas porolone ir kai gryzau is airijos po 3metu kabliukai buvo surudije, o veliau ir nuluzinejo) tai jos issilaike gerai.
laukiam ledo... :-D
Paskutinį kartą redagavo 2 spiridonas. Iš viso redaguota 9 kartus.

 #15937   spiridonas
 08 Lap 2006 17:05
is dienorascio , kuri pradejau rasyti pernai...
pirmas irasas i dienorasti:

2005 12 27 sezono atidarymas. Siauliu raj. tvenkinys Gruzdziuose.... prilupta mazu eseriuku. Lydekos nekibo. ledas apie 8 cm...

sezona atidaryti trenkemes i Siaulius :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 spiridonas. Iš viso redaguota 9 kartus.

 #15994   alkanas
 09 Lap 2006 20:18
jei tas tvenkinys buvo beveik paciuose gruzdziuose , tai jis turejo vadintis dargaiciu tvenkinys ;-) ten lydeku ir eseriu nesu gaudes, tik karpius, lynus, karsius, kuriu buvo daug, bet per kuria tai ziema daug isduso, tai ir nebevaziavau ten daugiau :?

 #21984   mende
 27 Sau 2007 13:51
nu va atidariau ledini sezona :ruko nuo ryto iki 13 val pagavau 36 plotkes :cig. (nors geriau ta zuvi vadint plotkytem) ../;nzv gaudziau prie vygiu kur tiltelis per zvirkeli :roll: kai atsibodo plotkes bandziau ieskot eseriu bet !:fak!
ps. AS PIRMAS :bvia !bee! :ruko

 #22031   kamstis
 28 Sau 2007 21:46
:grin: Sezono atidarymas ivyko :grin:
Tikejomes geresniu rezultatu,bet be zuvies niekas neliko,smagi kompanija,nuostabus oras ,viskas ok.
Placiau tegul Saciokas su Mike apraso ispudzius ;-)

 #22060   saciokas
 29 Sau 2007 12:33
Nagi pabandom papasakot apie pirmuosius siemet mano zingsnius ant ledo.
1. Sestadienis skambina mike sako varom ant ziegzdriu prudo, imam antras puses ir pabusim gamtoj pazvejosim. Nuvaziavom daugiau nepasakosiu :kocelas!
kazka pagavau daugiau viska zinot ;-)
2. Sekmadienis visas kolektyvas judam dubysos uztvankos link. Pirmieji zingsniai nedrasus, as kaip drasiausias varau pirmas :twisted: su peikena smaigstau leda ir drasiai zengiu. Musu vieta beveik kitas krantas, tai zygiuojam drasiai ir uztikrintai, kol peikena pirmu smugiu nepramusa ledo ir atsargiu zingsniu padarydami lanka pasiekiame vieta. Taigi pradedam pirma rimta zvejyba siame sezone. Pirmi avizeles nuleidimai ir patampymai ''plot malonu. Po kazkiek laiko pradedu gaudyt nedidelius eseriukus.
Paveikslėlis
Kolektyvui nelabai. Kazkodel jauciama nemaza srove, todel dauguma prastai pagauna dugna ir vis sako kad kibimai aukstai nuo dugno. Man kibimas neblogas, bet zuvis nestebina. Visi pasisunkina avizeles ir po truputi gaudo. Oi Mike Mike. Jis spiningavo su balnasyrais ir ka galvojat, teisingai galvojat :!fig!
Paveikslėlis
nusiramino ir perejo prie marmalo, bet kadangi kibimas jau buvo pasibaiges, tai vargsas Mike pagavo vos keleta eseriuku. Stebuklus rode kamstis ::liux sako nori pagausiu, sakau noriu, oba ir yra. Vel ir vel. Aisku tuo metu kiti net kibimo nemate. Pertrauka kamstis su draugeliu lipa i sala kaicia saslykus, o mes kaip skeriai pajute nosiai malonu kvapa, velkames link salos. Papietaujam ir dar nusprendziam pagaudyt "ant sroves"
Paveikslėlis
Srove tokia, kad nenulaikau nei vienos avizeles. Ko pasekoje pasitraukiu link kranto ir kazkokiu budu sugebu iskrapstyt dar viena matroskina. Tai maloniai pavarge sulipam i avtomobili ir namo. Nors laimikiai nedziugina, bet puikus kolektyvas, nuostabus oras viska nusveria. Amen
P.S negaliu turiu vistiek pasakyt Mike pagavo 3 eseriukus :!erzina:!

 #22320   kursis
 31 Sau 2007 20:00
Nu va siandien atidariau sezona ant ledo. Zvejojau tokiam karjeriuke, rezultate kokie 30 eseriuku per 4 val. (10 gero sprindzio), viena nutraukta avizele-kazkoks bestija nunese. Orelis tai idomus-lietutis pyle visa laika- tai stipriau, tai silpniau. Ledo storis kazkur 8 cm. Tiesa bandziau ir su blizgute, bet niekas nesidomejo ::liux

 #22640   mende
 03 Vas 2007 13:11
sendien zatysiu karjeras nuo 8 iki 12 40 eseriuku is kuriu 5 visai grazus eseriai :roll: plotkes nekibo nors ten ju dah.uja :evil:

 #23676   spiridonas
 09 Vas 2007 14:00
na pagaliau atidariau sezona ir as! nuo 9 valandu sedejau ant triuseliu karjiero (salia kelio) vaziuojant link "eketes" tvenkinio. ledas apie 8-9 cm. pradzioje ant zinomu kalneliu paemiau pora delniniu eserioku, veliau kibimas nustojo. ieskojau labai ilgai kol zuvi vel suradau. kitame krante nuo kelio prie pat kranto radau duobute, joje tampesi kuojikes ir vienas kitas eseriukas. nieko daug neekspermentavau, paprasciausiai traukiau zuvi atkabinau meciau atgal i ekete is paskos avyzele. laikas nuo laiko imesdamas keleta trukliuku paserimui. isbandziau ir antkelius,tikrai geras reikalas tie antkeliai. nei spaudzia nei verzia. jokiu nepatogumu krentant keliais ant susalusiu smailiu ledoksniu

 #23754   banditas
 11 Vas 2007 22:19
Na va siandien ir as atidariau poledines sezona :oops: Buvau seiroj, kliovo ner randi eketike, jei kimba per pirma minute tai ok, jei ne eik toliau. Per 4 valandas 19 stukyciu :roll: is ju tik vienas eseriokas panasesnis virs 100g :grin: Na bet sargelio linkciojima pamaciau ''plot :che-he:

 #23763   Vegys
 12 Vas 2007 09:46
Sestadieni zvejota Vykezeryje, po to Alause. Rezultatai - nemazai eseriuku ~ 5 cm dydzio :oops: Tik vienas ~ 20cm. Ne kas. Bet oras geras. Gaudziau blizge, ant kablio uzdejes dirbtinio matyliaus (berkley).

 #23794   saciokas
 12 Vas 2007 12:05
Sekmadienis, Nemunas ties darsuniskiu (sedejom kitoje puseje) gaudem kavianskiskai :grin: ant patraukimo. Kolektyvas is 5 zmoniu. Susedom suleidom meskereles ir neuzilgo pradejo jamt. Plakiai Starkiai Kuojos Eseriai Ir jo didenybes pugzliai. Susinervinot? As irgi :-D Visu siu zuvu pagavom :!: Apie dydzius nekalbesim, bet paminesiu su mike pagavom po keleta grazesniu eseriu itariu nuo 100-500gr. Tas mikes didysis tikrai grazus. Kamstis ides foto reportaza. Sugebejom su mike dar islupt po nebloga kuoja :-D apie 200-300gr. As isudziau starki kokiu 700mm, jo 7cm :grin: vargsiukas kogero nusibaigs, bo taip kabliuka giliai buvo irijes, bet kaip besistengiau vistiek astriadantis uzsikraujavo. Ramybes jam. Tai va paklausit kodel rasau tik apie save ir mike. Idomu, nes likes kolektyvas per visa ta laika mate vos po keleta kibimu. Pas mus zuvu-monstru nebuvo, bet kibimas ir jo didenybe pugzliai gan aktyviai kibo. Kamstis su likusiais patrauke link kranto ir rado eseriu savartyna :-D 10 "filtriniu" vienas normalesnis. Oras nuostabus, geras kolektyvas ir jei ne mikes seimyninis fursetas butumem sedeje ilgiau. Teko nenoriai rinktis zaislus ir eit link masinos. Susnervavau Amen

 #23930   spiridonas
 14 Vas 2007 11:03
Vakar atsiradus siek tiek laisvesnio laiko nelekiau pamirkyti avyzeliu i sodo prudeli. Si prudeli ir jo dugno struktura zinau gana neblogai. todel is karto sedau i perspektyviausias vietas, kurios per eile zieminiu zvejybu padovanodavo neblogu eserioku.Deja , si karta nieko doro nepagavau. apejau visa ezeraiti, prigreziojau skyliu, kadangi graztas ima gerai, o ledas nera storas, tai nesudaro didesnio vargo greziant eketes. velgi pasiteisina nuomone , kad zuvies reikia ieskoti. taip vaiksciodamas po ezereli aptikau pora vieteliu, kur zuvis laikesi, taciau labai smulki. Nuo 13 val iki 17val praleides ant ledo nepagavau stambesnes zuvytes nei 15cm :cry: . neapsiejau ir be "mokytoju" apsilankymo :-D . vietinis buvo atejes ir ciut stumte nestume i tas vietas kur anot jo kimba, buvo pasiruoses ir meskere is ranku isplest, kad parodytu kaip reikia virpinti. nes vakar jis zvejojo ir pagavo 42 zuveles per diena!! pakalbejus isaiskejo, kad tos zuveles tokio pacio didzio kaip vidurinis pirstas, sake mazos , bet katinams tinka :evil:

 #23967   ruginukas
 14 Vas 2007 16:17
šiandien ežere prie namų ... ;-)
nu tokie tarp 100 ir 300 g :roll:

Paveikslėlis

 #24272   Marius
 19 Vas 2007 14:48
Visa shi ilgaji savaitgali kultivavau Daugus. Beje, pirma karta gyvenime. Shiaip ne taip surade kaip privaziuot ish Gudziu puses (vaziavom ish Varenos) geziam pirmasias eketes ir... ishkart kibimas! Man, kaip beveik tushchiai prazvejojus pirmuojo ledo savaitgalius chia jau buvo OHO
Pirma diena viena po kito traukiant cigaretinukus su vienu kitu panashaus dydzio mekshruku biskeli pabodo ir perpiet pabegom ant Glebo, kur neradom padleshchiku, bet uzsirovem ant tokiu pat mekshruku. Antra diena kaip sedau tai sedau. Neskaichiavau kiek pagavau, bet ish tos daugybes tik keletas buvo jamamo dydzio ir tik vienas ish ju stambus. Trechia diena - sekmadieni, atvaziavau prie ezero dar tamsiai. Greziu viena skyle, antra, trecia... sheshtoj pagaunu tris cigaretukus ir vel ieshkau kol randu kita bureli, bet ir jis neilgai dziugina. shaltas vejas spirgina snukeli ir rankas, painioja nuo 7 iki 14 metru plono valo
tik pasirodzius saulei kibimas sustipreja, pagaunu pora stambesniu esherioku, ale ekete ir vel uzsirisha. Nusprenziu pasivaikshchiot ir pagreziot tai ten tai shen skyles: gyliu perkritimai nerealus. kartais per du metrus gylis trim metrais skiriasi. po kiek laiko apie 4 -5 metru gyly randu bureli stambesniu esherioku ir mekshruku, bet tuo mano savaitgalio zukle Dauguose ir baigiasi. Apibendrinant galiu pasakyt, kad nors ir pagavau tik kelis didesnius esherius, ezeras man labai patiko, tik kaip nepakankamai zinanciam pati ezera neatseikejo savo turtu. Zinau, kad ash ant jo dar grishiu ir greichiausiai kita savaitgali.

beje, sheshtadieni ir sekmadieni balta zuvis buvo stipriai sukilusi. vietomis net 3-4 metrus nuo dugno

Daba ziurau maps.lt ir spjaudausi, kad klausiau shturmano-pusbrolio :-D

 #24324   Marius
 20 Vas 2007 09:32
Ash buvau padaugej. Mashina buvau pasistates netoli ezero (leistinu atstumu :-D ). Galejo nuo ezero ir matytis pilkas subaru foresteris.
Tik po to ish tu lauku trechia diena ishvaziaves kita kryptim pamachiau, kad "privachioj valdoj" stovejau.

Stovejau kazkur tai chia
http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=55641

Patikslinu

Paveikslėlis

 #24413   Zvejukas
 21 Vas 2007 16:56
Vakar 9 ryto su Pauliuku buvom nidoje, gps imtuvas rodo krypti link ventes 2.3km, tikslas vegeles ir kazhkiek styntos, na ka klumpinam nuotaika gera, tik atejus matosi kad stinta nelabai gaudo, na ka mes y savo taska eijnam aplink zveju nera, greziam eketes, ir pirma stynta, liux kliovo 5min nulis... keliam sistema ant vienso meskeres nuo ledo 1m ir ka tik mesk, bet aprimsta 5 min ir vel uzeijna, po kita meskerele laikom dugne, visgi ant avizgos styntos galva uzmauta , labiau vegeliu tikimes, sumetem 6 skrituliukus, tyl;i .. paului sargelis ishlinksta letai.. atleidzia vala ir sako vegele, panesha du meetus ir ka yra, grazhi visr 2kg, nuotaika gera... oras geras, popiet pradeda vejas kilt vienas skritulis sukasi... grazhi vel vegele , dziaugiames geraziom vegelem veliau dar pora ant skrituliu, styntu gaudidami su viena meskerele pagavom po 200 kazhkur , ir to ar pavadinsi gaudymu kai tingi traukt, daugiau laiko skyrem skrituliu kilnojimui , ty vo tak vot

:)

 #25146   Zvejukas
 01 Kov 2007 20:52
nu va ash ish nidoas ilsiuosi jau, smagu 8kg stintu su kapeikom, tingejau skaiciuot, 4 vegeles, viena mazhyte kokiu 400gr :( bet irijus buva trisakiuka , o kitos nuo 1.5 iki 2.9kg, smagu, ledas geras kokia 30cm , ejom apie 45min ledu. buvom patys paskutiniai zvehiai, ryte matyt ishsigando ruko ir nieks toli nejo gryzhtant kas arciau buvo turejao kas po simta kas po du simtus stintu, ir pauksciukai ciulbejo grazhu nu :)

 #25418   kamstis
 04 Kov 2007 20:14
Sestadienis,6.00 ,ekipazas pajuda is starto vietos ;-) Tikslas ,Vilkaicio ezeras,V.G. K.klubo varzybos,lekiam tskant su vejeliu,visu nuotaikos puikios ir mintys sukasi tik apie pergale :twisted:
Visi rusesi,visi kazko tikisi.8.00 mes jau prie ezero,kaip nekeista patys pirmi :roll: gal tai ir geras zenklas,kaip veliau parode rezultatai,is musu ekipazo nariu,du tapo prizininkais ,tai Tomas ir visiems gerai pazystamas Saciokas ;-) Tomas laimejo eiline pirma vieta ,tai darosi jau tradicija,o Saciokas rode stebuklus :shock: Jam kibo ant bet kokios avizos ir bile kaip :grin: Ko pasekoje iskovojo garbinga trecia vieta ir nuo antros vietos laimetojo atsiliko tik :shock: 40gr.
Visu kitu rezultatai buvo kuklesni :twisted: Bet i desimtuka patekome :twisted:
Renginys buvo geras,nuotaikos neblogos tik....laimikai nelabai ispudingi,bet cia jau nieko negalima pakeisti,buvo kaip buvo.
Gerai ir turiningai buvo praleistas savaitgalis :grin:

 #43288   gelmės
 21 Lap 2007 07:13
Nenorėjau vakar "ant karštųjų "rašyti. Tad truputį šiandien.
Masčiau, kaip reik norėti žieminės žūklės, kad taip rizikuoti. Arba tu, zuviuks, esi FANATAS žieminei žūklei, arba turi potraukį rizikai, arba didžiulį norą žvejoti ant TIKRAI PIRMO LEDO. Blyn, nežinau. Žinau tik vieną : saugokis ir visada turėk gelbėjimosi priemonę, varyk ant ledo, bet tik ne vienas. Mums reikalingi gyvi žvejai.
Ponial moju mysl. ;-)

 #46402   kamstis
 30 Gru 2007 14:53
Nu ka ;-) Nusprendem ir atidarem poledines zukles sezona :grin:
Paveikslėlis
salygos nepuikiausios,bet gaudyti galima :grin:
Paveikslėlis
Ledas netraska kur gaudem,kur nejo uzlipti tai gulbes plaukiojo ;-)
Paveikslėlis
Bandymai pagauti ka nors bet kokiais budais :grin:
image=dsc00078ng1.jpg]Paveikslėlis[/URL
Paveikslėlis
Del foto kokybes tai .... nes fotiko nesiryzau ant ledo nestis viskas fotografuota su mobilka ;-)

 #46409   Arunasbaze
 30 Gru 2007 18:06
Bandyta pirmo ledo malonumai karjere pusiaukeleje tarp Kauno ir Jonavos.Kibimas labai silpnas,ko pasekoje 2 lydekos ir 10 matroskinu
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Tai pabaigiau tik pradejes 2007m ziemos zukles sezona ir laukiu 2008 :shock:

 #46416   pikeris
 30 Gru 2007 20:43
Na va. Atidariau poledines sezona ir as. Deja,kliovas nebuvo toks geras kaip tikejaus . Ant skritulio vienas vertimas - nerealizuotas. Eseriukai labai pasyvus. Ledas kokie 5cm .Giliojoj ezero vietoj dar nedrysom zvejot.veiksmas Utenos raj.

 #46429   kamstis
 31 Gru 2007 11:11
Siuo metu,tai visur yra siek tiek rizikos,ledas dar tikrai plonas,reikia laukti kol rimciau pasals,tad jau ir ant mariu bus galima uzlipti ;-)
ar prie Darsuniskio ant patraukimo,yra tu vietu ;-)

 #46436   Mike
 31 Gru 2007 12:03
Vakar ir mes atidarėm poledinės žūklės sezoną bei užbaigėm 2007 m. sezoną. Važiavom į Dzūkiją, ten ledas tvirtesnis. Pirmas ežeriukas, kuriame turėjome pagal planą gaudyti. Gylis iki 1,5 m., ledas apie 7 cm, nes nebraška, šiek tiek apsnigtas, kas irgi labai nudžiugino. Per pusantros valandos penkiese nesugebėjome apturėti nė vieno kibimo virpindami avižėles. Vietinis pasakė, kas su tuo reikalu čia sunkiai, o per tą laiką jis du lydekiokus ant atsineštų karosų pagavo. Už 50 metrų nuo ežerėlio, kitas ežerėlis, tai mes ten ir perėjome. Pradėjo kibti ešeriokai. Pasistatėme vėliavėles ir skritulius, bet jau vėlokai, apie 11.30 val. Iš karto prasidėjo kibimai. Draugui bestatant trečią antra jau iššovė. 1,45 kg ant ledo. Iš viso iki 15 val. per visus 13 kibimų. 6 realizuoti, 4 legalios, 2 paleistos. Pirmoji ir buvo didžiausia. Dažnai kibimai vos pastačius vėliavėlę. Pas mane net taip buvo, kad vos įleidau, atsistojau ir su koja ant eketės sniegą žeriu, ir jau šūvis. Ešeriokų ir kuojyčių irgi šiek tiek pagavome. Gal 12 ešeriokų kepami, tokie šimtgraminiai. Oras geras, sezonas uždarytas ir atidarytas puikiai. Kaip sakoma, kažkas baigiasi, kažkas prasideda.

 #47047   lydekiukstis
 05 Sau 2008 21:49
Siandien gaudyta netoli Darsuniskio. Pagaliau ir as atidariau ziemines zukles sezona. Kibima net sunku vertinti: jeigu randi tinkama ekete, tai gali pagauti visos dienos norma. Kadangi tokios neradau, teko rinkti laimiki kojomis.Viena istraukiu ir i kita ekete.Eseriokai neprasti, visi bent jau skutami, jokiu degtuku :roll: Tetis po piet atrado auksine vietele ir niekur is jos nesitraukdamas sugavo virs 4 kg dryzuotazvyniu. Pats paskutinis grazus - 440gr. Toks pats scenarijus ir kolegai: viena ekete - visas laimikis. :? Ledas geras - prie kranto kur gaudeme vakare buvo apie 12-15, ant sroves 8cm.
Vejas tai neprastas pute, vakare dar labiau stiprejo...

 #47133   gelmės
 07 Sau 2008 13:50
Krokodilų nebuvo. Gaudyta ant uodo trūklio lervų. Jos pasibaigė (nes daug nebuvo), tada neblogai ant blizgutės ešeriokai. Buvo apie 300gr. Pagrindas 200-100gr-50gr :-D . Vienas ir apie 500gr. :oops:
P.s. Sausa statistika, nes draugai neleido plačiau.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė