Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #248458   henyte
 14 Sau 2011 19:27
mindaugasmzk rašė:Atkalbejai :grin: ...Larus spiningas i akis krito su 2 galunem...
Pasiziurek i jo ziedelius, ziedeliai is kazkokio metalo lydinio ar jei zvejosi pintuku nebus jie supjauti 'viarkt ? Cia gal kas pakomentuos jei ka zino apie tuos ziedelius...
Kas del kotu ilgio, tai zinoma jei yra pinigu gali pasiimt ir 1.8 ir 2.1 ir 2.4 ir 2.7 ir 3 metru ilgio kotus, bet jei nesinori tusciai metyt pinigu tai kam tie tarpiniai variantai, pasiimi ilga kota prota ribuose, kad galetum zvejot ir ezereli, bet ir nereiktu viarkt nuvaziavus i didesne apsemta upe, ilgesnis kotas zvejojant nuo kranto tikrai nepamaisys... Kazkas mano, kad ilgesnis kotas mes "trumpiau" uz trumpesni kota ? Jei paimt vienos firmos, panasiu charakteristiku kotus pabandymui ir manau, kad ilgesnis kotas tikrai toliau skraidins masala uz trumpesni, ar ne ?
 #248463   mindaugasmzk
 14 Sau 2011 19:36
henyte rašė:
mindaugasmzk rašė:Atkalbejai :grin: ...Larus spiningas i akis krito su 2 galunem...
Pasiziurek i jo ziedelius, ziedeliai is kazkokio metalo lydinio ar jei zvejosi pintuku nebus jie supjauti 'viarkt ? Cia gal kas pakomentuos jei ka zino apie tuos ziedelius...
Kas del kotu ilgio, tai zinoma jei yra pinigu gali pasiimt ir 1.8 ir 2.1 ir 2.4 ir 2.7 ir 3 metru ilgio kotus, bet jei nesinori tusciai metyt pinigu tai kam tie tarpiniai variantai, pasiimi ilga kota prota ribuose, kad galetum zvejot ir ezereli, bet ir nereiktu viarkt nuvaziavus i didesne apsemta upe, ilgesnis kotas zvejojant nuo kranto tikrai nepamaisys...
ziedus iskart pastebejau,nes tokiu nebuvau mates sakykim tokie tikrai idomus :-D :?jokios info internete :roll: nei apie ziedus nei koks bendras meskeres svoris nei apskritai apie situos spiningus :roll:
 #248536   Evaldas Z
 14 Sau 2011 23:31
ale tai ot parkes greit uzverda... nugi nesi patyres, visko kol pats nepereisi, tai ir mals visi liezuviais pagal save. belekiek kartu tos diskusijos baigias tuom, jog kiekvienas gaudo tuo ir taip, kaip jam patinka. as va tarkim siemet visai pakenciamai pradejau sapalavimo karjiera voblikais su spinu iklijuota virsunele (microjig iki 14g.) ir nejauciau jokio diskomforto. bet gi "profai" akis tau gali isdraskyt irodinedami, kad su vklejonke voblikais nepagaudysi. aisku, daba jie galetu sakyt ( ir sakys ) jog tas ne ten, ne taip reikia ir pan... as ir pats ta zinau, bet... pabandyt reikia , kad suprast, kodel tas ne ten, tas netaip ir kas kaip... o gal visai nepatiks pasirinktos zuvies pasirinktas gaudymo budas. ir patirties (kad ir kokia ji bebutu) savo nereiktu destyt kaip absoliucios tiesos. kas su 3m kotu ir nemune ir zipcini eseriuka baloj gaudo, o kas 6 balose su 6 skirtingais kotais tuos pacius zipcinius eseriukus gaudo. ir "faktas" tas, jog abu bus teisus.... :hrd
 #248543   Kleckas1978
 15 Sau 2011 00:10
cesius rašė:Kleckai tu cia kazkoky breda puti, twicinas ir su 2,7, o koto ilgis nusakomas ne masalo svoriu ,o zvejybos salygom (krantas, valtis). Kartais taves visai nesuprantu :ks>
noreciau paziureti kaip tu tvicini su 2,7 m kotu '''bum - patampymu gal ir galetumem pavadinti bet tikrai ne tvicingu ;-)

man asmeniskai virs 2,2m prasideda diskonfortas su tvicu ir ziaurus - nes su ilgu gali tik patimciot ir tiek bet ir tai malonumo = 0 procentu :shock:

Supraskit jei as snekeciau is teorines puses tai gal ir patikeciau kad meta 2m kotas geriau ir t.t. bet kai turiu trumpu ir ilgu kotu tai zinau kas prie ko ir sakau - visgi reikia 3m koto arba 2m nes nebuna tarpiniu variantu - savo kailiu isiaiskinau jau seniai - jei netikit - bandykit i sveikata bet as noriu kad kiti tokiu klaidu nedarytu ir tiek, nes klaidos lt kainuoja nemazai.

paziurekit kiek skelbimuose 2.4-2.7m kotu parsiduoda - kas pasinaudoja - supranta imti ilgesni arba trumpesni ir tiek.

ir isvis seniai issemta tema - manau neverta vel is naujo gincytis o ir as neturiu noro tuom itikinet - isbandysit savo kailiu o ne teoremom - tada ir pakalbesim ;uolrait
 #248630   dagys
 15 Sau 2011 16:37
Kleckas1978 rašė: man asmeniskai virs 2,2m prasideda diskonfortas su tvicu ir ziaurus - nes su ilgu gali tik patimciot ir tiek bet ir tai malonumo = 0 procentu :shock:
pritariu 100% diskonfortiška pačiam ilgą tampyt ir jokio malonumo :-D . Geriau jau žvejot varyt :idea:
 #248870   SauliusM
 16 Sau 2011 21:28
Kleckas1978 rašė:Supraskit jei as snekeciau is teorines puses tai gal ir patikeciau kad meta 2m kotas geriau ir t.t. bet kai turiu trumpu ir ilgu kotu tai zinau kas prie ko ir sakau - visgi reikia 3m koto arba 2m nes nebuna tarpiniu variantu - savo kailiu isiaiskinau jau seniai - jei netikit - bandykit i sveikata bet as noriu kad kiti tokiu klaidu nedarytu ir tiek, nes klaidos lt kainuoja nemazai.
as jau gal nesigirsiu kiek as spiningu turiu, apie tai kiek turejau ir kalbos nera net... nu bet pas mane kazkaip pagrindinis naudojamas ilgis yra 2,6m... kazin kodel? :roll:
 #248876   cesius
 16 Sau 2011 21:44
Nebukit juokingi, kas kur parase jog twicinis kotas turi but toks ar toks '''bum , atsistok ant kranto tarp meldu ir iskises savo 2m papimpink, neverta gincytis , kiek zveju tiek nuomoniu, jau vien metimo nuotolis nuo kranto gaidiskas.
Manau bet koks kotas lydekoms turetu but 2,4-2,7 ribose. Taskas :stop-;
 #248878   audrutis
 16 Sau 2011 21:45
Del kotu ilgio as linkes pritart. Pas mane 3 pagrindiniai spiningai, kuriu vienas trimetrinis, o du dvimetriniai. Su jais visais issiverciu pilnai ir keleta kitu jau senai baige apdulket, arba pardaviau. Aisku jei galeciau sau leist turet 20 spiningu, tai tada gal neapsiribociau siais dviem ilgiais, taciau kai turiu 3 manau patogiau nesugalvosiu
 #248891   Kleckas1978
 16 Sau 2011 23:34
cesius rašė:Nebukit juokingi, kas kur parase jog twicinis kotas turi but toks ar toks '''bum , atsistok ant kranto tarp meldu ir iskises savo 2m papimpink, neverta gincytis , kiek zveju tiek nuomoniu, jau vien metimo nuotolis nuo kranto gaidiskas.
Manau bet koks kotas lydekoms turetu but 2,4-2,7 ribose. Taskas :stop-;
tam valti turiu ;-) ir dzn man tas uzmetimas ;-)
As kazkada ir bandziau tvicinti su 2,7 ir 3m kotais bet po 10 min rankos atkrenta po tokiu nesamoniu :/nek
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #248892   Kleckas1978
 16 Sau 2011 23:38
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:Supraskit jei as snekeciau is teorines puses tai gal ir patikeciau kad meta 2m kotas geriau ir t.t. bet kai turiu trumpu ir ilgu kotu tai zinau kas prie ko ir sakau - visgi reikia 3m koto arba 2m nes nebuna tarpiniu variantu - savo kailiu isiaiskinau jau seniai - jei netikit - bandykit i sveikata bet as noriu kad kiti tokiu klaidu nedarytu ir tiek, nes klaidos lt kainuoja nemazai.
as jau gal nesigirsiu kiek as spiningu turiu, apie tai kiek turejau ir kalbos nera net... nu bet pas mane kazkaip pagrindinis naudojamas ilgis yra 2,6m... kazin kodel? :roll:
tai nesigirk - mes ir taip matom ir girdim kiek anu jau pakeitei ;-) bet turbut netvicini su 2,6 kotais???? nes tam yra skirti trumpi kotai - pats ta gi zinai ;-)
O nuo kranto jei tau uztenka 2,6m valio :gutgut bet pripazink kad i zemupi geriau veztis 3m kota ;-) nes taip ar taip gi netvicinsi su 2,6 ;-)
 #248914   vk
 17 Sau 2011 10:15
SauliusM rašė: as jau gal nesigirsiu kiek as spiningu turiu, apie tai kiek turejau ir kalbos nera net... nu bet pas mane kazkaip pagrindinis naudojamas ilgis yra 2,6m... kazin kodel? :roll:
Aš žvejojau 2.1, 2.4, 2.6 ir 2.7 m spiningais, tai man labiausiai patiko irgi būtent 2.6 m ilgio. Žvejoju tik iš valties, netvičinu. ;;yel
 #248933   SauliusM
 17 Sau 2011 11:59
Kleckas1978 rašė:bet turbut netvicini su 2,6 kotais???? nes tam yra skirti trumpi kotai - pats ta gi zinai ;-)
O nuo kranto jei tau uztenka 2,6m valio :gutgut bet pripazink kad i zemupi geriau veztis 3m kota ;-) nes taip ar taip gi netvicinsi su 2,6 ;-)
kartais ir patvicinu su tuo 2,6. dazniausiai kai kaip nors kitaip gaudau, kito kuolo po ranka ner, o uzeina noras patvicint. bet nekompleksuoju del to. 2,6m kotas iki 35gr uzmetimo tikrai leidzia normaliai tvicint su ~ 8cm 10gr vobleriukais. nors spec tvicingui turiu 2,1m kota.
i zemupi vezuos ta pati 2,6m ir visai man netruksta jo ilgio. man asmeniskai trumpesniu kotu gaudyt zymiai maloniau yra. dabar ir sapalam gaudyt vietoj visokiu trimetriniu isitaisiau 2,4m norstream ultra ir esu labai tuom patenkintas.
 #248938   bazz2x
 17 Sau 2011 12:55
Sveiki, kuo toliau tuo labiau pradedu gilintis i turimus (ir busimus) irankius. Kaip supratau, tai kiekvienas kotas turi tamtikra "saugu" vala. Turiu omenyje, kad kotas neluztu nutikus nemaloniai situacijai reikia parinkti ne storesni vala nei galima. Kaip tai nustatyti? Bandziau susirasti internete bent kazkokios info apie mano turima spininga, bet nieko neradau :( Vartoju Berkley Lightning Rod LRS90M
 #248941   Vegys
 17 Sau 2011 13:01
Ar tikrai reik dėl to sukt galvą ? Ritės gi tai neužverži iki maksimumo. Kaip tau tą spiningą sulaužis, jei ritė bus sureguliuota ?
 #248948   bazz2x
 17 Sau 2011 13:32
SauliusM rašė:jei rusiskai skaitai, tai cia biski issireiksta vieno rusu guru tuo valo testo klausimu:
http://www.maxfishing.net/index.php?sub ... om=&ucat=3&
:roll:
;-var-var. ''plot dabar ta nuoroda i visus forumus ir visos diskusijos bus baigtos :grin: kol nebuvau atrades sio forumo meciau sau ramus tuos masalus ir karts nuo karto kazka pagaudavau. O dabar pilna galva prikimsta visokiu '''bum . Aciu uz straipsni. Kai sugalvosiu dar kokia nesamone paklausiu :-D O rusiskai tai moku siek tiek - tarybu sajungoje gimiau :/braj;
 #248954   henyte
 17 Sau 2011 13:57
SauliusM rašė:kartais ir patvicinu su tuo 2,6. dazniausiai kai kaip nors kitaip gaudau, kito kuolo po ranka ner, o uzeina noras patvicint. bet nekompleksuoju del to. 2,6m kotas iki 35gr uzmetimo tikrai leidzia normaliai tvicint su ~ 8cm 10gr vobleriukais. nors spec tvicingui turiu 2,1m kota.
i zemupi vezuos ta pati 2,6m ir visai man netruksta jo ilgio. man asmeniskai trumpesniu kotu gaudyt zymiai maloniau yra. dabar ir sapalam gaudyt vietoj visokiu trimetriniu isitaisiau 2,4m norstream ultra ir esu labai tuom patenkintas.
Is idejos as galiu tvicint ir 3.3m kotu,net ir 4m pludine manau kazka panasaus sugebeciau, bet juk Kleckas sneka ne apie tai, o apie paprasciausia racionaluma, t.y. kas yra patogu ir ko is tikruju reikia ir ko ne... Na rasai, kad tau trumpesniu kotu gaudyt (2.6) maloniau (nekalbu apie tvica), kodel ? Kad vietom pritruks tu 40 cm (lyginant su 3m) is uz nendriu ar krumu galune iskist, kad neturesi galimybes greiciau pratraukt masala per statu skardi ir t.t. Paaiskink koki pranasuma 2.4-2.6 metro kotas turi palygint su 3-3.3 m zvejojant ar tai Nemune ar kokiam ezere kurio krantai neapauge medziais.
 #248958   SauliusM
 17 Sau 2011 14:07
henyte rašė:....vietom pritruks tu 40 cm (lyginant su 3m) is uz nendriu ar krumu galune iskist, kad neturesi galimybes greiciau pratraukt masala per statu skardi ir t.t...
per paskutinius kazkiek savo praktikos metu as tokiu atveju neatsimenu tai menamu problemu sau ir nekuriu. gal as tokiose vietose negaudau?
...Paaiskink koki pranasuma 2.4-2.6 metro kotas turi palygint su 3-3.3 m zvejojant ar tai Nemune ar kokiam ezere kurio krantai neapauge medziais...
trumpesnis kotas bus lengvesnis, jautresnis ir manevringesnis.
 #248970   henyte
 17 Sau 2011 14:39
SauliusM rašė: per paskutinius kazkiek savo praktikos metu as tokiu atveju neatsimenu tai menamu problemu sau ir nekuriu. gal as tokiose vietose negaudau?
gal ir negaudai, o as atvirksciai pliazuose negaudau, bet jei ir gaudyciau neisivaizduoju kaip man ilgesnis kotas pamaisytu...
SauliusM rašė:trumpesnis kotas bus lengvesnis, jautresnis ir manevringesnis.
:shock: mano trimetrinis sveria 180 gr, nemanau kad del 20-40 gr tureciau atsisakyt trimetrinio privalumu, jautresnis uz ka, lyginant su kuo :donknow' , apie kokius manevrus snekam, kad stovedamas ant dambos-slaito tu savo trumpesniu turesi prarast keleta brangiu metru prie akmenu ar kazko panasaus del trumpo koto manevringumo tipiniu apribojimu ar apie misko manevrus kad trumpesnis kotas maziau klius uz saku pereinant is vieno pliazo i kita :) ?
 #248977   SauliusM
 17 Sau 2011 14:55
henyte rašė: as atvirksciai pliazuose negaudau
as irgi ne apie plezus, kaip tik kai uz nugaros krumai su trumpesniu gyvent lengviau.
nemanau kad del 20-40 gr tureciau atsisakyt trimetrinio privalumu,
kokiu butent privalumu? tu menamu is virtualios situacijos kur is uz krumu gala iskist gali? turiu as nenumatytiem atvejam tokio tipo visokiem 3,6m ilgio kota. guli jis pastoviai kaip rezervinis bagazinej. bet jis ten taip ir guli. per paskutinius pora metu as ji is ten gal tik kokius 5 kart istraukes tebuvau. ir tai 2 syk vien tam kad palygint su kitais spiningais, porakart kaip fyderi ir vienasyk kaip pludine panaudojau...
jautresnis uz ka, lyginant su kuo :donknow'
uz toki pati tik ilgesni. paimk to pacio gamintojo, tos pacios serijos ir tos pacios gramaturos tik skirtingu ilgiu kotus ir lygink.
kaip pavyzdys, gali paimt ir palygint du kroikso avidus AVS86MF2 ir AVS106MF2. skirias tik ilgiu...
apie kokius manevrus snekam
apie ivairius, tiek vaiksciojimo apzelusiom pakrantem, tiek ir masalo pravedimo.
 #248993   henyte
 17 Sau 2011 15:39
SauliusM rašė: as irgi ne apie plezus, kaip tik kai uz nugaros krumai su trumpesniu gyvent lengviau.
jei krumai uz nugaros, 2.6m neiisigelbejimas, kur krumai remias i nugara, ten nezvejoju... Cia jau butu galima pereit prie dar vieno normalaus ilgio: ~2 metrai.
SauliusM rašė: kokiu butent privalumu? tu menamu is virtualios situacijos kur is uz krumu gala iskist gali? turiu as nenumatytiem atvejam tokio tipo visokiem 3,6m ilgio kota. guli jis pastoviai kaip rezervinis bagazinej. bet jis ten taip ir guli. per paskutinius pora metu as ji is ten gal tik kokius 5 kart istraukes tebuvau. ir tai 2 syk vien tam kad palygint su kitais spiningais, porakart kaip fyderi ir vienasyk kaip pludine panaudojau...
butent apie tai ir sneku :), ar veziotis visu ilgiu kotus ar du reikalingiausius ilgius, t.y. ~2m skirta kur krumai ar sakos virs galvos ir ~3-3.3m (nes gal 3.6m gal "biski" ir per ziaurus spiningavimui), bet kaip suprantu esi dar ir neblogas "donkininkas-pludininkas" tai gal tau ir daugiau tu meskeriu reik, pries koki 12 metu ir pas mane bagazine visokio slamsto prikista budavo, nes gaudydavau tai apie ka isgirsdavau, kad gaudo, t.y. karsiai-raudes ir visa kita kas nesiskaito spiningine zuvimi...
SauliusM rašė:uz toki pati tik ilgesni. paimk to pacio gamintojo, tos pacios serijos ir tos pacios gramaturos tik skirtingu ilgiu kotus ir lygink.kaip pavyzdys, gali paimt ir palygint du kroikso avidus AVS86MF2 ir AVS106MF2. skirias tik ilgiu...
'viarkt kroikso avidus AVS86MF2 ir AVS106MF2, gaila, kad as ju neturiu, bet gal sakau ir uz juos koks ilgesnis ir jautresnis atsirastu ? Ar nebe ? :lol:
SauliusM rašė:apie ivairius, tiek vaiksciojimo apzelusiom pakrantem, tiek ir masalo pravedimo.
apzelusiu pakranciu manevrai sioj temoj nelabai teidomus, o apie masalo pravedimo manevrus, kurie butu atliekami geriau su 2.6m kotu negu su 3m, ar praleidau kazka nedaskaites ar nesupratau :donknow' ...
SauliusM rašė:as jau gal nesigirsiu kiek as spiningu turiu, apie tai kiek turejau ir kalbos nera net... nu bet pas mane kazkaip pagrindinis naudojamas ilgis yra 2,6m... kazin kodel? :roll:
Ta ir bandau suzinot, o suzinojes gal ir vel pulciau trumpintis savo spinu, kaip kazkada jau esu dares, bet atsakymas turbut paprastesnis ir nereik daugiau nieko ieskot ir laukt, o jis turetu but, todel, kad tu ji turi ?
Ir apibendrinant ka galiu pasakyt (kazkada jau turejom tokia diskusija, bet jos matyt niekad nesibaigs, kol bus vis is naujo uzduodami tie klausimai: "o koki ilgi patartumet" :) ), neisgirdes nieko kas pasuktu mano nuomone priesinga kriptim, pasilieku prie savo nuomones ir racionalaus sprendimo, kad turesiu as savo "minimuma" ir "maximuma" ir i ta pacia pelke nebebrisiu, t.y. taupysiu pinigus ir vieta, naudosiu tas kas patogu ir naudinga man, o ne gamintojui...
 #251187   Alvius
 24 Sau 2011 21:34
Butu toks klausimas rimtiems spiningistams kurie tureje ne viena ir ne du spiningus :-D Noriu pirkti spininga, kazka is lamiglas, gloomis ar st croix. Spiningas butu naudojamas gaudyti vobleriais nuo 5 iki 15 gr. taikinys eseriai-lydekos. Butu gerai fast akcija. Labai sunku pirkt nepaciupinus todel busiu dekingas uz bet koki patarima ir pastaba.
 #251657   Xrapas
 26 Sau 2011 15:25
Alvius rašė:... kazka is lamiglas, gloomis ar st croix. Spiningas butu naudojamas gaudyti vobleriais nuo 5 iki 15 gr. taikinys eseriai-lydekos. Butu gerai fast akcija...
Pas mane šitiems reikalams St. Croix Wildriver WS76MLF2 (230 cm 3.5- 14 gr.)
Dėl fast- net nežinau, kaip pasakyt...čia, matyt, įpročių reikalas. Mėginau panašiems masalams AVID AVS90MLF2. Avidas žymiai "piktesnis" ir jautresnis, bet vobleriavimui visgi pasilikau wildriverį.
 #251665   ramkis
 26 Sau 2011 15:59
Is to ka turiu, butu is trumpesniu G.Loomis 842 glx, Lamiglas 1412, is ilgesniu Lamiglas esprit 8'6 ilgio. O dar rekomenduociau, labai jau patiko, galvoju tik ar man ano reik, tai Lamiglas XMG50. Kai paciupijau, tai ziauriniskai patiko, ant voblu tokio dydzio butu cinkelis, tik klausimas ar ans bus geresnis uz Esprite.
 #251691   Alvius
 26 Sau 2011 17:57
Xrapas as ir intere toki modeli ziurejau wildriver. Dabar kaupiu info ir iki kova prasidedancio sezono reik isigyt. Durniausia tai, kad negali paciupint pries perkant '''bum
Kas del astrumo man toki patinka, jie jautriasni. Sprendziu is to ka iki sioliai turejau
 #251698   MariusM
 26 Sau 2011 18:17
man kaip tik šiandien sakė, kad voblikam nelimpa Wildriver WS76MLF2 , vietoj jo Avid labiau siūlė :roll:
 #251708   Taacis
 26 Sau 2011 18:59
MariusM rašė:man kaip tik šiandien sakė, kad voblikam nelimpa Wildriver WS76MLF2 , vietoj jo Avid labiau siūlė :roll:
Ytariu, kad voblikai voblikams nelygu. Kogero tvičinimui- Avidas geriau, kietesnis/piktesnis. Bet normaliam pravedimui ar stop&go, tai man wildriveris priimtinesnis butu. (nu bet ash netvičinu, tai nelabai kompetetingas esu ).
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė