Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #254455   RamaZ
 07 Vas 2011 13:52
Sunku kažką tai patart - konkrečiai karštam rūkymui. Mano a.a.senelis darydavo taip, bet jis rūkydavo "šaltai":
-sūrymą darydavo tokį, kad plauktų "žalias" kiaušinis
- dėdavo po žiupsnelį pikto ir kvepiančio pipiro (žirneliais), lauro lapų, česnako...
- dėdavo supjaustytą (paruoštą) mėsą - lašinius, kumpį ir juos lengvai prislėgdavo
- laikydavo kažkur dvi paras - jei gabalai mažesni, o jei sūdydavo visą kumpį - apie keturias paras.
- išimdavo, leisdavo nuvarvėt, nusausindavo ir kabindavo rūkyklon.

Manau, kad kažkas panašaus turėtų tikt ir karštam rūkymui.
Aišku galima ir "sausuoju būdu" - rankytėm įtrini prieskonius ir druską, palaikai šaltai kokią parą (jei nedidelis gabaliukas) ir rūkai :ruko ;-)
 #254615   RamaZ
 08 Vas 2011 09:13
Jei neklystu, tai ne į merlių, bet į kaproninę kojinę dėdavo :roll: . Nes šaltai rūkant temperatūros gana žemos, tai kad išsilydys pavojaus nebuvo ;-) . Dešros 3-4 paras, skilandis ir kumpiai virš savaitės rūkdavo - bet skanu būdavo ;uolrait
 #263960   donke
 10 Kov 2011 21:56
Dzukijoj tik i merliu sukdavo. Rukykloj apacioj kumpiai, auksciau desros kabedavo, ir jei teisingai atsimenu - viska vienu metu nuimdavo ir pakabindavo brendimui. Vartojimas prasidedavo nuo ploniausiu desru, pavasariui likdavo geriausi nugarines gabalai ir skilandziai
 #265727   Gedasas
 18 Kov 2011 19:16
vilniuj, senojoj seskinej jau kokia 30 m. veikia namine rukykla, zmogelis su obels malkom rukina mesytes, as ten daznai zveriena ir namine mesa vezioju, kvapas liuks.. o priekoniai tai tradiciniai lietuviski be jokiu E.. druska pagal skoni, pipirai, cesnakai, lauro lapai smulkinti, viska suku i marle arba binta, nes rukinant ant pvz lasiniu nemazas sluoksnis suodziu prilimpa ..
 #265883   RamaZ
 19 Kov 2011 19:42
Gedasai - viskas teisingai - rūkom tik "lapuočio" mediena. Obelis, slyva, vyšnia - prideda savotiško skonio-kvapo. Pagrinde (bent mūsų krašte) rūkymui eina baltalksnis ("žalias", t.y. neišdžiuvęs) Labai liuks pridėti kadagio (ėgliaus) - bet tik pabaigoje ir mažais kiekiais, kad neįgautų mėsa kartumo "aitrumo". Pats retsykiais mėsytę į dūmą kyštelnu - jei kas negerai gaunasi - nėr ko kaltint :-D
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė