Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #8465   tuomahaukas
 31 Geg 2006 16:22
Galbūt ne visi reguliariai lankotės pas kolegas "Žvejoklius" :roll: Pastebėjau, kad čia nelabai buvo paliesta tema apie guminukus. Iš pasisakymų jų forume "sukurpiau viską viename" ir pateikiu: "kodėl mažinu gumų skaičių savo masalų dėžutėje ?" . Būtų labai įdomu išgirsti jūsų pastabų ir kritikos :-ou-je , (jei nenusibos skaityti :lol:)

:arrow
Savaitgalį "sukomponavau" spiningo masalų dėžutę vasarai, tolesni pakeitimai rudenį bus daromi.
Įmečiau ir 3 guminukus. "Dėl vaizdo". Esamus pakeisiu įsigijęs "horse head" galvakablius su prisabačinta sukriuke. Tad guma sudarys apie 10 % viso kuklaus arsenalo.
...visgi laikausi nuomonės, kad guminukas- mažiausiai pritaikomas masalas įvairioms žūklėms sąlygoms. Nesakau kad visiškai ateityje jų atsisakysiu, bet jie tarp kitų masalų užims labai nežymią vietą.
Guminukus beveik iki minimumo masaluose sumažinau ne dėl išsidirbinėjimo, bet po nemažai sau užduotų klausimų, stebėjimų, išvadų ir t.t. Dar nekyla ranka visiškai lauk juos išmesti ( t.y. atiduoti jų fanams)- neatmetu tam tikromis sąlygomis pastuksenti jais.
Iškart apsidraudžiu- aš ne starkininkas, džigavimo būdo nenaudoju, mano kotas tam nėra idealiai tinkantis. Mano tikslas: lydeka. Taip pat stambesnis ešerys.
Dar, ką norėčiau pabrėžti ir kuom esu įsitikinęs, kad bene svarbiausias spiningautojo sėkmės rodiklis yra pasirodymas reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku. "Seliavi"... :donknow' Bet tada kalbos apie vienų ar kitų masalų "kibumą" gali būti suvestos iki minimumo :roll:
Kažkaip gan lengvai atsikračiau savo "killerių" top-5/10, nes, kapstant giliau, tai visgi būtų beprasmiška.
Kiek straipsnių beskaityčiau, teorijas bandyčiau praktikoje, kreipčiau dėmesį į gumos minkštumą, spalvą, galvakablio svorį, formą, sutikite- praktiškai "eina vienodai". Yra galvakablis, galva yra svoris, svoris eina žemyn- masalas daugiau ar mažiau juda vienodai: "baška vniz, žopa vverch" ;-) . Ir viskas. Galima pažaisti su svoriais, mesti lengvesnį (sumažėja užmetimo atstumas, nors ne tai visada svarbiausia), galima traukti greičiau (ant ko lydeka gali dėti skersą kad nenaudoti energijos vaikymuisi)... bet galima užmesti ir panosėn. Tada jau beveik nebesvarbu ką ... :donknow'
Kolegos, galbūt aš neteisus ir prašau pataisyti mane, bet manau kad tas "mokėjimas žaisti guminuku" yra gan ribotas pasakymas dėl aukščiau išvardintų priežasčių. Jokiais būdais jo visiškai nepeikiu, bet jis visgi yra daugmaž vienodas. Nemanau kad pauzės tarp ritės rankenėlės pasukimo ar pažaidimas kotu labai ženkliai įtakos masalo darbą ar pridės (atskleis) naujas jo savybes.
Vobleriai, mano nuomone, tą turi. Kiekvienas kitokio modelio vobleris yra naujas masalas, kurį gali pritaikyti kardinaliai skirtingoms žūklės vietoms ir būdui. ( O guminukas bus tas pats pagal veikimo principą, tik lengvesnis arba sunkesnis masalas). Taip, kainos santykis yra maždaug 1:10/15, bet ar visada lydekautojui laimi kiekybė ?
Toliau : blizgės ir sukriukės. Sukrė, tiek viena, tiek naudojama sistemėlėje vėlgi man yra pranašesnė/ universalesnė. Pagal bendrą masalo svorį gali žaisti tiek prie dugno, tiek viduryje, tiek paviršiuje, mažiau "reguliuojant tempą", nei guminukui. Pagal lapelio formą bei sukimosi kampą- irgi savi niuansai. (jau nešnekant apie hibridinius masalus). Paradoksas, bet "bangos" forume biški palazdavota Mepps "lussox" vertinama prastai, o man ji yra viena iš universaliausių ir kibiausių sukrių, nors neturiu mados pradėti žūklę tuo masalu, kuriuo pagavau praeitąkart. Reklama :lol: : http://peche-direct.com/images/photoart ... ox_500.jpg
Su blizgėmis tas pats. Pakalbėjus su kolegomis žvejais ir inkišus savo perdaug smalsų snukį in masalų dėžes, susidaro įspūdis kad žūklaujama pernelyg sunkiomis arba daugmaž vienodo svorio, daugiau skiriasi forma. Pilnam, nors nedideliam blizgių arsenalui užpildyti man trūksta lengvų masalų. Dažnokai naudoju "Kibs" blizges, kurios "mano vietose" duoda neblogų rezultatų, ypač su apsauga nuo žolių. Visgi ten norėtusi kažko lengvesnio :roll:. Dėl tų apsaugų teko skaityti labai neigiamų nuomonių, bet man asmeniškai buvo atsipurčiusios tik 2 lydekos ir nežinau ar tai buvo tikroji priežastis. Kaip bebūtų, per barščius vedu tik su apsauga- mažiau galvos skausmo ir nervų. Nemėgstantiems papildomų vienos ar dviejų vielučių ant blizgės (ar kt. masalų) siūlyčiau įsigyti, pasidaryti ir nepamiršti vieno gero dalyko- atkabeklio ! .: tai toks pats geras, bet deja nepelnytai nenaudojamas daikčiukas spiningautojui, kaip ir iš mano sutiktų plūdininkų daugumos- gylmatis ;-)
]...[
Labai laiku nuskambėjo pastebėjimas dėl žūklės sąlygų. Būtent tokiomis sąlygomis pirmąkart pamislijau dėl voblerių panaudojimo- man negreit viskas dašunta :oops: Taigi... startuodavau nuo Skaisčio ež. toje vietoje, kur dugnas nuklotas tankiu kilimu, gylis 1- 2 m, pakrante svaidydavau guminukus. Rinkdavausi lengvesnius River2Sea, Storm guminukus, rezultatai labai jau "šiaip sau" būdavo. Tada gaudžiau beveik vien guminukais ir rečiau geležim- už salos paplaukus dugnas būdavo padabnas- ten ir stuksendavau. Bet visgi labai cekava būdavo virš to kilimo pasibovyti... Metant lengvutę sukrę, lėčiau traukiant- rezultatai pagerėdavo. Bet apmaudžiausia būdavo, kad keletą kartų praėjus pakrante, teko matyti tupinčias zarazas žolėse (manau kad kolega Scorpas žino tas įlankas ;-) ). Spręndžiau dėl spalvų, tikėdavausi kad kitąkart plaukiant valtimi metu panosėn- :/nek . Ir vis kaip koks hemorojus šiknoj kirbėjo "kažką ne taip darau :-kvankt " Deja, jokio guru spiningautojo pažįstamo neturiu, kad durnium išvadintų, bet paaiškintų kame kampas, o pačio smegenėlės skystokai dirba- visgi pirmieji žingsniai be jokio progreso- daugiau mėtai kairėn dešinėn, nei galvoji :conf
Teko :ks> , kad pagal mokslininkų išvadas net alkana lydeka yra labai kantri: net 80 % viso atakai skirto laiko ji auką stebi (!!!), likę 20 % laiko skirti priartėti ir atakuoti. Atsistojau ant rankų, po pusvalandžio smegenis suvilgė šlakelis kraujo ir vargais negalais "dašutimo" varikliukas ėmė burgzti: masalą reikia traukti lėčiau :idea: :lol: . Ir lėčiau negu gumą ant lengvo galvakablio. Kas tinka ? Ogi vobleris! Įsigijau keletą modeliukų ir prasidėjo: :ks> ....ir "treniruotės" :oops: ... neužilgo iš tos vietos ėmiau krapštyti lydekaites ant negiliai neriančių ir suspending tipo voblerių. Iš pradžiu maniau kaip manau iki šiol: "esmė atsidurti laiku ir vietoje". Dabar galiu su tam tikrom išlygom papildyti: "...ir užmesti tai, ką reikia" :roll:
Taip po truputį, gilinant žinias, skaitant apie voblerių modelių savybes ir bandant juos, po truputi pastarieji pradėjo išstuminėti iš dėžutės gumas.
Galbūt aš pernelyg linkęs į kraštutinumus, kad taip radikaliai šluoju guminius masalus- sutinku, kad yra tam tikros vietos ir sąlygos, kada jie tikrai reikalingi, bet greičiausiai pas mane suveikia žmogiškas faktorius: mėgstu eksperimentuot ir improvizuot žūklėje. Ir tam turėjau gražaus laiko bei sąlygų: apie 3 metus darbas laisvu grafiku, visas laisvalaikis žūklėje, galiausiai nusitarabanyjimas gyvent į Trakus, kur veiksmas vyko labai dažnai. Todėl pilnai suprantu kolegas, kurie sako, kad nėra nei laiko, o kartais ir noro bandyt, eksperimentuot su naujais ar kitokiais masalais. Tiesiog daug kam nesinori maivytis valtyje visą dieną ir užuot rimtai gaudžius žuvį, kelias rybalkas iš eilės skirti vien išsiaiškinimui kaip, kodėl ir kur visgi optimaliausiai veikia tas ar anas masalas [Sv{in .
Didelės mistikos voblose nėra. Tiesiog man ir dabar būtų sunkiau reikiamu greičiu tinkamai pravesti guminuką tam tikruose ruožuose, (nors pats sau paprieštaraučiau, nes teigiau kad principas iš esmės juk paprastas. Principas paprastas, bet jo tikslingumas- :roll: ) Paprasčiausiai palengvinu sau užduotį- keičiu į kitokį, mano manymu tose vietose efektyvesnį masalą :roll:
Mano parašymas kad mažinu gumas iki minimumo yra tik mano žūklių tam tikrose vietose, žūklės būdo, pagaliau simpatijų (manau kad pagrįstų) tam tikro tipo masalams pasekmė.
Kartais ir man prasiveržia euforijos dėl kokių nors masalų "kibumo", bet aplamai nesu linkęs skirstyti juos į kibius ir nekibius. Ramiai pasvarsčius, greičiausiai masalus tikslingiau skirstyti į kokybiškus ir nekokybiškus :twisted: . O dar labiau smulkinantis: galima prisiskaityti forumuose kad tas ar anas masalas "puikiai dirba". Taip, pvz. "N" firmos agresyvus vobleris, prikimštas barškučių dirba iš pažiūros puikiai. Bet ar to tuo metu reikia tokio ? Tai liečia ne tik voblerio parinkimą atitinkamoms žūklės sąlygoms, bet (pažvelkime plačiau): aplamai masalo parinkimą. Bent jau taip aš manau.
Grįžtamas prie palyginimo su guminukais, pasikartosiu: nuo gumos kietumo, "kopytos" formos ar kažkokio savo patobulinimo priklausys virpėjimo aplitudė (agresyvumas). Nuo galvakablio svorio priklausys jo nėrimo greitis, nuo žvejo meistriškumo priklausys kaip jis padaužys dugnan ar praves masalą. Bet iš esmės juk pats veikimo principas kaip masalo nesikeičia ! Deduos prikakotą kepurę, jeigu tai vienas ir tas pats, nors tai vadinasi vobleris:
http://www.rapala.com/products/luresdet ... rsalt=Both
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh
Ar su 2 gumom, esant reikalingoms sąlygoms, tai galima padaryti ?
Nereklamuoju nei tam tikrų masalų, nei pagaliau savų žūklės būdų. Bet visgi manau kad didelis guminukų bumas yra dėl kelių paprastų priežasčių:
1. Ypač nedidelė kaina, lyginant tu kitais masalais. Už porą šimtų litų galima suformuoti išties ispūdingą gumų arsenalą.
2. Gan greitai "perkandamas" žūklės būdas. T.y. nereikalauja didelio galvos sukimo, taikant du skirtingo svorio masalus- esmė daugmaž ta pati.
3. Nėra sudėtinga savaip tiuninguoti, tobulinti, iš kelių gumų sulipdyti vieną variantą.
Bet man asmeniškai prie šių pliusų yra ir krūva minusų. Kai kurios jau paminėjau. Dar kai ką pridėčiau iš savo patirties:
1. Per visą spiningavimo laiką būtent ant guminukų apturėjau atsipurčiusias lydekas.
2. Paprieštaraučiau nuomonei, kad dėl masalo minkštumo lydeka jį mieliau "jama". Jeigu teigtume, kad lydekai svarbu dydis ir forma, tai ji tą dydį ir formą bandys captelėti. Jeigu man užrištumėte akis ir eilės tvarka duotumėt captelėti dantimis pyragaitį ir šūdo gabalą- nemanau kad šimtosios sekundės dalimi sureaguočiau-reikėtu laiko receptoriams suvokti kad kažkas iš pasiūlymo nevalgoma (na ne minutės žiaumojimo, žinoma :-vimt :lol: ). Tad esmė jau įrankyje ir reakcijoje.
3. Nemažai žūklės vietų, kur jų dabar nesinori naudoti (barščiai, kilimai, ties žolių linija su tankesne pov. augalija, kur verčiau įsodinti susspending'ą "pabudėti", takai tarp lelijų ir t.t.).

Padiskutuokim, jei neužmigote beskaitydami :oops: ;-)

 #8480   alkanas
 31 Geg 2006 18:52
:shock: ka cia besigincysi su tavim kai tiek prirasei. taip, tai yra taip ka surasei, bet... kaip ir pats rasei, kiekvienam savo. pas mane pvz, pagrinde gumos, ir per daug nesiplesdamas ( nu niekaip nenukonkuruociau) parasysiu, ka jau esu rases, tik tiek, kad aname forume. zvejoju tik relax guminukais jau kuris laikas. ju uodega graziai dirba. noredamas pakeist gumos darba guma veriu taip, kad jos pilvas issiriestu. taip uzverta guma traukiant masala vartosi i sonus, taip kaip vobla, taigi gaunu du skirtingus pagal savo darba masalus: 1- juda uodega; 2- vartosi pats ir juda uodega. kad vobleri galima ilgiau islaikyt vienoj vietoj net ir man aisku, bet gumai uzdejus visai maza svori ( pagal gumos dydi ) lydekai tikrai uzteks laiko griebt masala, ne raketa pro sali leks, o letai judanti guma. na cia vel :roll: labiausiai megstu spinu zvejot seklumose ir zinoma jei ten bus kilimas is zoles, tai guma netinka, bet tokiam kilime, kaip as isivaizduoju ir kitu masalu nelabai pazvejosi, vnz, nors man ir patinka gumos, bet turiu ir kitu masalu. tiesa, i dugna zvejodamas niekad nestuksenu, nes seklumose dugne daug visko, bet ner i ka stuksent :grin: taigi as gumu nenuvertinu, visad zukle pradedu tik nuo ju.

 #8509   tuomahaukas
 01 Bir 2006 11:13
Man dėl to "noredamas pakeist gumos darba guma veriu taip, kad jos pilvas issiriestu" įdomu pasidarė... :roll:
Nebūčiau aš durnas per visą pilvą, jei nebandyčiau kiek kitaip verti gumą ant galvakablio (turbūt nemoviau tik uodega į priekį ir perpus sulenktą :je-heh ). Bet man asmeniškai visokie "nukrypimai nuo normos" prastoki pasirodė, netgi tas vartymasis guminuko- na jis kažkoks visai nenatūralus buvo :roll: Aišku, velnią supaisysi, ką apie tokį tiuningą mano lydeka... :conf Bent jau mano tokių "eksperimentų" rezultatai buvo visai :/nek

 #8513   Vitolis
 01 Bir 2006 12:29
Tikrai, ką cia ir bepridesi. Parasyta tikrai ne kokio tai zalio o tikro profo. Na pagal rasini susidaro toks ispudis. Kad visame kame teisus esi, negaleciau teigti. Guma irgi galima pazaisti yvairiai. Tik ar tai veiksmingiau uz vobla, vienam ščipokui ir tera aisku. Kiek mes bediskutuotume, kol i ju skura negalima patekti, kas zino ka ji ta lydeka masto. Visokiu straipsniu prirasyta, begales masalu prigaminta. Kas geriau ir lydekiokui labiau prie dusios, tik jam vienam aisku. Mes gi eksperimentuojame kuo galime. Tikrai su manimi sutiks daugumas, kad nuo masalu gausos islosia tik zvejas. Kai kuria prasme ir zuvis. Turi didesni pasirinkima ka griebti. Kiekvienu kartu atrodo ir toje pacioje vietoje ir tuo paciu masalu gaudai, o kaip ner taip ner. Tik pakeitei masala....Jeeees. Sėdi. Jei galetum atsivest koki lydekioka i zvejybos reikmenu parduotuve ir tegu renkasi kas jam labiau patinka, tada zinotumem. Bet irgi klausimas. Ziurek atsivedu anuka i zaislu parduotuve ir sakau, na Matai rinkis ko labiausiai gimtadieniui noretum. O jis ir ta griebia ir ta ima ir nebezino ko jam paciam reikia. Taip manau butu ir su lydeka. O kuo skiriames mes suauge nuo vaiku? Manau kad niekuo. Daugelis turbut masto vienodai, kad daugumas masalu ir ju spalvinimu sugalvota daugiau zvejui o ne zuviai. Taip kad kas ka yvalde, kas kam labiau prie dusios, tas tuo ir medzioja. pasirinkimas platus.
Turiu ir as visokiausiu masalu savo ne vienoje dezeje. Vobleriai - pacioj garbingiasioj vietoj (gal dar ir del ju brangumo), sukres yvairaus numerio nuo Nr.00 iki Nr5. Zinoma ir vartikles, kurias daznai naudoju velkiaujant, ir begale guminuku. Pasirodo koks naujas ir perki, bandai. Taip ir kaupiasi toks arsenalas, kad jau kartais galvoji, kad gana, dar ne visi seni isbandyti, o jau nauju, nematytu ir gana ydomiu atveze ir vel viskas is pradziu. Didziosios dalies masalu i zvejyba nesivezu. Zinau kur vyksiu, atsirenku is vakaro visa komplekta yvairiu tipu, kitus ramiai palieku namie. Kam visus veziotis? Ir dar. Jegu zinociau, kad koks pradedantysis zvejas, na tiesiog sios srities fanas (o tokiu tikrai yra) labai jau neturi iš ko nusipirkti masalų, tikrai padovanociau dali savo arsenalo. Dar auga anukas, gal pavyks pripratinti prie gamtos. Taciau dukra ir zmona nelabai jau aktyviai padeda man tai igyvendinti. Taciau neprarandu vilties.

 #8563   tuomahaukas
 02 Bir 2006 12:25
Vitoli, iki kažko panašaus į "profą" man dar ilgai ir nuobodžiai "gavnom plyt" :oops:
Buvau paminėjęs apie tuos horse head... čia mano labai subjektyvi nuomonė ir negaliu ginčytis, bet lydekaujant guminukais, šitas modelis padovanojo daugiausiai. Hibridas, blyn :conf, subalansuotas ir ešeriams :-ou-je :
Paveikslėlis

 #9007   CHloras
 13 Bir 2006 10:51
Perskaiciau viska nuo a iki z. Nors skaitymo nemazai, taciau gerbiu zmones, kurie sugeba ka nors parasyti, nes skaityti 1 - 2 sakiniu zinutes, sakyciau laiko gaisinimas.
Is tikro pritariu Tuomahaukui, o pritariu ne todel, kad skamba panasiai i tiesa, o todel, kad si reiskini pastebejau ir ant saves.
Nors guminuku turiu visada su savimi, neatsimenu kada buvau paskutini karta ji uzkabines. Nesu labai didelis specialistas sioje srityje, bet man irgi pasirode, kad vobleris yra efektyviau, bet cia velgi skonio reikalas.
Kazkada zmones gamindavosi patys blizges, nuojaudami valgomam saukstui rankenele ir pragrezdami 2 skylutes galuose. Gaudydavo ir pagaudavo. Tinkamas laikas ir tinkama vieta gal but svarbesnis faktorius, taciau jeigu gali itakoti kazkiek ir paskutini faktoriu, jauka, bei jo zaisma, - man geriau tai gaunasi su vobleriu.

Tiesa nesu bandes vobleriu (blizgiu/guminuku) tokiu spalvu kaip ruzava, violetine, ar kitu gamtoje (ypac po vandeniu) nestadartiniu spalvu. Gal kas nors galetumete juos pakomentuoti?

 #9016   Gedasas
 13 Bir 2006 12:51
Aš irgi ne mėgėjas gumų, analogiškas atvejis kaip ir Tuomahaukui..., balose man labiau patinka jaust traukiamą masalą..., dar ir dabar dažnai užsidedu stambesnę vartiklę ir pamėtau iš toliau, kadangi labai gerai į tolį skrenda :cool: . Paskutiniu metu kažko labiau prie upių pradėjo traukt, o ten bent jau man taip atrodo, kad geresnio masalo kaip plaukiantis vobleris nėra, ypač sekliose vietose ...

 #9022   Agis
 13 Bir 2006 14:31
Gumas naudoju isimtinai tik starkiu zvejyboje, bo manau kitais masalais nepavyktu prasokdinti duobes, o ir nutrauktu masalu skaicius priverstu pamirsti gerus voblerius ir blizges, net ir Stormuku manau neverta del tos pacios priezasties naudoti.Tiesa siemet guminukus kaitalioju su parolonkem.Pagal kibimu skaiciu kol kas 5 : 4 guminuku naudai.Taigi porolonkes irgi ne toks jau prastas masalas.

 #14204   spiningo brolis
 16 Spa 2006 13:00
ka manot apie gumines varlytes,ar esat zvejoje su juom.Kiek zinau daugiausia su jom zvejojama rudeni t.y. dabar.Koks traukimo metodas geriausiai pasiteisina???

 #14211   tuomahaukas
 16 Spa 2006 15:13
Labiausiai pasiteisina metodas kuris vadinasi "varla undeny".
Gal ne į temą , bet šiaip jau labai sveika daugiau žiūrėti kaip elgiasi "maistas" vandenyje: koks jis yra spakainas, koks duodantis į kojas ar duodantis duba.

 #14255   Mike
 17 Spa 2006 08:03
Gal pasikartosiu, bet anais metais teko gaudyti su dviem veikėjais, kurie gaudė ant galvakablio užkabinę varlytę. Gal ir ne visai humaniškas būdas, bet, pasirodė, kad veiksmingas. Apgaudė mane į vienus vartus. Beje, gaudė panašiu metų laiku, gal šiek tiek vėliau. Manyčiau, kad natūrali varlytė lydekai bet kuriuo atveju yra priimtinesnis masalas, nei guminė (jokiu būdu neskatinu šio gaudymo būdo), ir, nors ir nusistagaravusi, traukiama ant galvakablio juda geriau.

 #14263   Agis
 17 Spa 2006 09:34
Matyt cia panasus variantas kaip ant galvakablio pirma uzkabinti mazos zuveles galva, o po to guminuka.Guminiu varlu turiu prisipirkes irgi ir sukabines ir ant galvakabliu ir ant laisvu kabliuku, nes nezinau kol kas kaip geriau su jomis gaudyti ar pavirsiumi ar palei dugna.Cia dar reikes pasipraktikuoti.Manau prisabacinus "burbula" issisprestu uzmetimo klausimas, o ta varla galetu pavirsiumi maskatuotis.Toks variantas manau geresnis butu, tik kazin ar ta margasone irgi taip mastys :lol:

 #25990   djxz
 09 Kov 2007 21:08
As naudoju tik guminukus dazniausiai tos "relax" firmos nes jie nebrangus :lol: ir tik jie gamina tos spalvos ant katros gaudau :cool:

Bet dabar pasiskaitinejas susidomejau blizgemis tai bandysiu vasara biski nusipirkt ju

"..ji skaudziai apsiriko ir burnoje pajuto metalo skoni.."

 #26048   tuomahaukas
 10 Kov 2007 00:04
Visą sezoną droži ta pačia spalva ?

 #26058   djxz
 10 Kov 2007 09:47
tuomahaukas rašė:Visą sezoną droži ta pačia spalva ?
tam ezere vien ant tos tik ir kimba bandes ir kitu bet nieko nepagavau..
tame ezere vien lydekos ir eseriai jokios kitos zuvies nu jai idomu as naudoju juoda nugara ir kita geltona

 #26060   spiningo brolis
 10 Kov 2007 10:11
nu tu man atleisk , bet taip nebuna ,kad visada kibtu tik ant tu dvieju spalvu... , tiesiog nereikia isikasti i viena spalva ir tik ja zvejoti , reikia eksperimentuoti , keisti masalus priklausomai nuo aplinkos salygu ir pamatysi , kad yra ir kitu kibiu spalvu..... ;-)

 #26064   djxz
 10 Kov 2007 11:06
spiningo brolis rašė:nu tu man atleisk , bet taip nebuna ,kad visada kibtu tik ant tu dvieju spalvu... , tiesiog nereikia isikasti i viena spalva ir tik ja zvejoti , reikia eksperimentuoti , keisti masalus priklausomai nuo aplinkos salygu ir pamatysi , kad yra ir kitu kibiu spalvu..... ;-)
ten nugara juoda ir visa kita geltona..
bandes ivairiu bet ant ju kibimu nebuvo..
as einu su kitokiais pvz salotiniais o tevas su tais jis pagauna as ne..ir taip buvo gal 2~ kartus :? tad kam man keitineti massalus jeigu man ant tu kimba kuriuos naudoju ;-)

 #26066   alkanas
 10 Kov 2007 11:16
na teigti, jei tu nepagauni, kad ant kitokiu nekimba gal ir ne visai tikslu, juolab tebuvai du kartus, gal paprasciausiai buvo ne tavo diena, gal zvejojai ne taip, ne ten bet kad kibtu tikrai tik ant vienos spalvos- ner man taip buve... as pvz vaivorykstes spalvu tikrai nemegstu, nesakau kad ant ju nekimba- as ju nemegstu :lol: zvejot stengiuos ant kiek imanoma naturalesniu spalvu, ir pvz nenaudoju vario spalvos masalu, bet tai vel tik mano uzsiciklinimas, nes kelias zvejybas ant ju nekibo :grin:

 #26069   djxz
 10 Kov 2007 11:27
2 kartus buvau su tuo masalu{keistesniu spalvu} vien ejas..
o visa ezera apeiti tai manau nemazai.. ;-)

 #26074   tuomahaukas
 10 Kov 2007 12:03
A gal ir teisingai daro, biesas žino :roll: :lol: Jeigu jam pastoviai ant jų kimba, reiškia racionaliai žiūro žmogus (arba pastoviai "pataiko" spalvą pagal žūklės aplinkybes)... ;-)
Kai pradės pastoviai nekibt- tadu ir palazdavosim :!erzina:! :lol:

 #26419   Hookaz
 15 Kov 2007 09:14
nu ir isdejot i suns vieta cia tuos guminukus :D...dabar kaip koks nepritapelis jauciuosi sakydamas kad gaudau beveik vien ant gumu ... :D aisku pildau ir vobleriu kolekcija bet kadangi ji nera didele tai negaliu pritaikyti visom salygom :( ...vobleriai tikrai gerai velkei bet seip spiningavimui guma numeris 1 del spalvu formu dydziu svoriu pasirinkimo ir galimo isgauti darbo :cool:

 #26487   Xrapas
 15 Kov 2007 21:41
Paaiškinkit, vyrai, kame galėtų būti "kampas" su tais guminukais:
pradėjau juos mėginti prieš keturis metus, sąžiningai atmėtau gal pusę kiekvienos žvejybos, bet rezultatai praktiškai nuliniai, bent jau ant voblerių pagaunu žymiai daugiau. Mėginu visokiausius traukimo- šokdinimo būdus, kaitalioju spalvas ir modelius, bet kaip užkerėta: vienas- kitas stuktelėjimas ir viskas. Šiek tiek geriau sekasi su tais, kuriuose įlieti galvakabliai, bet vistiek, man taip gaunasi, kad vobleriai žymiai sėkmingesni. Ir tų gumų per tiek laiko jau nemažai prisirinko, tuoj turbūt lydytis pradės :(
Paveikslėlis
Paveikslėlis

 #26494   Agis
 15 Kov 2007 22:15
Jauciu nemaziau as irgi paklociau, taciau kibimu su jais :roll: pasigirti tikrai negaliu, nes su gumom gaudau isimtinai tik starkiaudamas.Taigi is to viso asortimento, kuris ir pas mane panasus naudojami ir dasiperkami tik balti su melyna nugara ir raudona galva, balti su juoda nugara ir raudona galva, brokatiniai su raudona galva, nu ir dar del mados fosforiniai, o kitus tik tampausi aklai :roll: , o gal del to, kad stengiuosi daugiau su isvardintais gaudyti :roll:

 #26495   Deividas
 15 Kov 2007 22:31
guminuku turiu taip pat prisipirkes bet negaudau su jais,kazkajp netraukia :roll: bet si sezona reik visvien kokia lydeka pagaut :-D norisi ismegint "delalande" guminukus ;-)

 #26497   Tadas
 15 Kov 2007 22:38
Xrapai guminukai puikus masalass bet kodel tau taip yra kad ant ju visiskai nekimba nezinau gal netinkamu metu netinkamose vietose ant ju gaudai mano tai pagrindinis laimikis buna ant guminuku :roll: ir kaiptik ant voblu man nekimba :donknow' nors zinoma ir ant ju esu pagaves bet netiek kiek ant guminuku :neutral:

 #26507   Dzukeliz
 16 Kov 2007 07:51
del tos vienos spalvos chia tik isitikinimai aishku negaliu sakyt, kad gumos spalva nieko nereishkia ;-) pats pagrinde naudoju maximum 5-6 variantus spalvu deriniu ir per didzhiausia nekibima atrandi kibiausia varianta aishku dar pastebejimas :roll: ryte lydekas labiau vilioja vienokios spalvos, diena kitokios, vakare vel gi kitos, buna dienu, aisku chia jau labai retai, kad kimba isviedus bet ka i vandeni,bet tokia zvejyba pasitaiko i kelis metus karta :gutgut
Visada masalu dezhej turiu keleta blizgiu, koki mepsa aishku ne ishimtis ir vobleriui ir ka galiu pasakyt nepagaunu ant tu masalu ir aishku zhinau kodel :-D , ogi atrodo ta diena kimba, guminuka pakeiti blizge ar kita masla padrozhi keliolika minuchiu nesulauki kibimo ir keiti atgal i guminuka, nes kazhkodel atrodo, kad vo guminuka vistiek geriau graibo chia papraschiausiai kantrybes reikalas, o gal patikejimas masalu ;-) kiekvienas gali ishvartyt savaip :-mhm
man kibiausi guminukai blue-fox ir Relax ;-)

 #26528   Edosius
 16 Kov 2007 09:40
Xrapas rašė:Paaiškinkit, vyrai, kame galėtų būti "kampas" su tais guminukais:
pradėjau juos mėginti prieš keturis metus, sąžiningai atmėtau gal pusę kiekvienos žvejybos, bet rezultatai praktiškai nuliniai, bent jau ant voblerių pagaunu žymiai daugiau. Mėginu visokiausius traukimo- šokdinimo būdus, kaitalioju spalvas ir modelius, bet kaip užkerėta: vienas- kitas stuktelėjimas ir viskas. Šiek tiek geriau sekasi su tais, kuriuose įlieti galvakabliai, bet vistiek, man taip gaunasi, kad vobleriai žymiai sėkmingesni. Ir tų gumų per tiek laiko jau nemažai prisirinko, tuoj turbūt lydytis pradės :(
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Siaip turetu buti kibus jie, jei dar puse dienos atmetai..
As pastebejau jau senokai kad labai didele reiksme turi galvakablio svoris, pabandyk paeksperimentuoti gal kazkas pasikeis. Kur as gaudau tai vidutinis gylis apie 2 metrus, naudoju 6-8gr galvakabli, o upeje isvis geriausia kuo mazesni naudoti, pats pagalvok, kuo lengvesnis visas guminukas tuo lengviau jam issilaikyti sroveje ji letai traukiant.

 #26569   Xrapas
 16 Kov 2007 13:08
Matyt visgi čia dėl vietų, kuriose gaudau.
Spiningauju tik ežeruose, iš valties, prie upės su spiningu nesu buvęs kokius 20 metų. Starkių gaudyti irgi neteko :cry:
Ežeruose į didelius gylius nelendu (nebent velkiaudamas), daugiau mėgstu seklumas arba priekrantes. Matyt, mano atveju vobleriukai visgi veiksmingesni :roll:

 #26586   gelmės
 16 Kov 2007 14:04
Gali dar būti ir įsitikinimas. Vienoje baloje teko pagauti neblogai lydekiokų. Neperdicki. Nuo 0,8-1,6 kg. Tai pagavau ant guminuko, kurio spalvą buvo nurodęs sūnus. Tai ant tokio,(man buvo viena iš baisiausių spalvų) daugiausia toje baloje, pernai ir mėčiau. Bandžiau kitų atspalvių-ne kas. Galvoju, kad vis dėl to yra pripratimas, pasitikėjimas, pagaliau įsikalimas į galvą. Aisku, oro sąlygos irgi savo diktuoja. Be to, turint galvakablių atsargą svoryje, lengviau jais disponuoti, kai keičiasi vandens gylis. O ir guminukų atspalvį lengviau prisitaikyti prie vandens telkinio.
P.s. Čia tik mano pastebėjimai.

 #27525   spiridonas
 27 Kov 2007 10:58
kazkas naujo :roll:
Paveikslėlis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė