Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #269141   Tadass
 31 Kov 2011 17:16
Vitoli - ramybes, ramybes..... :-grazi? kai zvejoju is valties, tai atsikabinu be problemu. As ta vala nutraukiojau zvejojant juroje (tinklai, akmenys ir kitoks brudas). Jei zacepas uz 50 metru, manau su atkabekliu nelabai ka prigalvosi, o dabrist neina :donknow' , tai tenka traukti PER JEGA, kol nutruks. Vat tada noretusi, kad truktu per mazga, bet.... truksta kazkur kitur.
Omar - uzknisa ne trukinejimas, o trukinejimas NE per mazga, taip prarandant nemazai valo. Valo tvirtumas yra tikrai geras :gutgut ir del to problemu nera. Ikirtus pvz tinkla yra visiskai pofik koks pas tave valas - vis tiek reikia nutraukti.

Ar atsakiau i klausimus :roll:

P.S. A ko tokie jautrus, bene nagai niezti paspiningaut :tia-tau
 #269143   Davydo
 31 Kov 2011 17:33
Patarimas vyrai del valu trukinejimo bet kurioj vietoj.Manau,tikrai visi zino sita dalyka,bet jau pamirse.Norint,kad valas truktu prie karabino reikia risti atitinkamu(silpnu)mazgu.Jei slabna vala prie karabino risim palomaru,nu tai tikrai gali nutrukt bet kur.Pasibandyt reikia,jei nenori nutraukt po keliasdesimt metru.
Paskutinį kartą redagavo 1 Davydo. Iš viso redaguota 31 kartus.
 #269145   Davydo
 31 Kov 2011 17:43
iusegun rašė:gal ir nekorektiskas klausimas, bet visgi.
pontoon21 PE YGK 4 giju ir salmo seb pintas valas, kuris geresnis? zinau kad naudojamos skirtingo medziagos, pynimas, bet visgi palyginimui, katra geriau rinktis. naudojamas ul voblikams bus.
Zinok,nepirkciau to pantoon21 keturiu gyslu tai tikrai.Paciupinek 8 gyslu ir noras tikrai praeis.Idealiausias butu varijantas ir dar UL tai tikrai.
Salmo nezinau,nestovi ant jo kazkaip...
 #269152   Vitolis
 31 Kov 2011 18:06
Davydo rašė: Zinok,nepirkciau to pantoon21 keturiu gyslu tai tikrai.Paciupinek 8 gyslu ir noras tikrai praeis.Idealiausias butu varijantas ir dar UL tai tikrai.
O tai ko pvz. Mono "Technium" 0,18 Babinos met. dezutese ;-var-var. vargo nematau. :)
 #269154   Davydo
 31 Kov 2011 18:14
Vitolis rašė:
Davydo rašė: Zinok,nepirkciau to pantoon21 keturiu gyslu tai tikrai.Paciupinek 8 gyslu ir noras tikrai praeis.Idealiausias butu varijantas ir dar UL tai tikrai.
O tai ko pvz. Mono "Technium" 0,18 Babinos met. dezutese ;-var-var. vargo nematau. :)

Nu nesigincysiu del mono.Cia bicas del pinto klause.
Kaip kam,cia matai tie visi tamprumai,jei nemaiso tai tada ir mono ok.
 #269158   Davydo
 31 Kov 2011 18:35
iusegun rašė:
Davydo rašė:...Paciupinek 8 gyslu ir noras tikrai praeis...
man noras praeina pamacius kaina :superšokas
Nu jo bl...
Dairiausi po ebeju,nifiga nera.Gal kur matet siustis pigau?
 #269188   DaliusM
 31 Kov 2011 19:48
na tai pantoonams gamina YGK firma, pagal pantoonu uzsakyma, ebejuj po pantoon vardu ir nerasi, pradek ebejuj ieskot YGK ir rasi berods YGK G-soul yra 8 giju atitikmuo :cool:
 #269381   OMar
 01 Bal 2011 08:49
Echhhh... MAne tas dirbtinas deficito darymas i nevilty veda :)

KA be vestum vis randasi kazkas deficitno labiau.
 #269436   SauliusM
 01 Bal 2011 09:57
Tai kad yra atvezta, Fabai atveze, tik va kaina zmonem nepatinka 200 Lt uz valo babinka.
Nors as asmeniskai tai dar nenubludau ant tiek kad vala po 200 pirkinet. as neisdidus, tai man ir 4 giju uzteks.
Na o jei kazkam kazkur labai niezti del tu 8 giju, tai ner ko stradaliot del kainos manau.
 #269451   OMar
 01 Bal 2011 10:27
Ka noriu pasakyt. YGK nera, reikia per jabajus pirkt visokius. Atvazivo Pantoon kazkas, tai vel per brangu. Jau metai laiko Lietuvoj yra 8 gyslu ir net SUPER HYPER PE DAIWA pintukas po 139LTL, nu ne po 200LTL, ne reikia vistiek ieskot smegenu. Blin Unitikos yra su nezinia kiek gyslu, nu vis chujoblabla... Nu nesuprantu as cia nieko ir jauciu nesuprasiu... :ruko
 #269454   SauliusM
 01 Bal 2011 10:31
OMar, zvejai tokia liaudis, tas kas yra jau nebeidomu, pastoviai ko nors naujo reikia.
Pardavejams aisku tas neinauda, nes sandeliu normaliai nesusiplanuosi, bet aisku galima naudotis tuom, pastoviai "naujoves" istraukinejant, kuriu daug kas prisiperka neziurint net i tai ar realiai ju reikia ar nereikia... as pats tame tarpe neisimtis. jau kiek nesamoniu visokiu yra prisipirkta, vien del to, kad "o kazkas naujo, reik pabandyt"...
 #269620   Shefas
 01 Bal 2011 14:44
Sveiki, planuoju pirkti nauja vala spinigui. Gal galetumet patarti koki? Pinta? Kokios storio geriau? Kokia firma patikima ir gerai laikys? Is anksto dekui ;)
 #269672   OMar
 01 Bal 2011 16:25
Cia zlugdymas o ne variklis...

Varomoji kai viskas pasiekiama. Ai blin susinervinau. Nesurisu sakinio... einu... :ruko
 #269770   Davydo
 01 Bal 2011 21:06
Nu patiko naujas valas nu ir ka dabar.Del kainos tai na princip pashol,nemokesiu dvieju stolniku ir vsio :!fig! Gal ygk pjieske rasiu iki 20d. Nerasiu,tada :wh.flag:
Nepatinka man nei Daiwa 8 gyslu,nei unitika,nei naujas fajeris 8 gyslu,kuris turi troso efekta.Pro pirstus traukdamas jauti grubu sniura.Geriau jau keptas,tik nelaiko *pyp* .Gali buti ir simtas gyslu,bet jei trosas tai netinka.Gal kam ir gerai,del to nesiginciju.
Nevarykit demagogijos,patarkit kur gaut,daugiau nieko nenoriu :gazieta:
 #269777   SauliusM
 01 Bal 2011 21:13
Davydo, labai abejoju ar kur 8 giju YGK rasi papigiaja. Eik i Fabus, atsiprasyk, gal dedes kazkiek nuolaidos padarys. Kitaip nebus greiciausiai.
 #269783   Davydo
 01 Bal 2011 21:20
Shefas rašė:Sveiki, planuoju pirkti nauja vala spinigui. Gal galetumet patarti koki? Pinta? Kokios storio geriau? Kokia firma patikima ir gerai laikys? Is anksto dekui ;)
Tu cia bajery metei,ar kaip cia tave suprast.Issamiau davai kol nepatare cia tau :lol:
 #269788   Davydo
 01 Bal 2011 21:28
SauliusM rašė:Davydo, labai abejoju ar kur 8 giju YGK rasi papigiaja. Eik i Fabus, atsiprasyk, gal dedes kazkiek nuolaidos padarys. Kitaip nebus greiciausiai.
Viskas ten gerai su tais Fabais,bus ir nuolaidos...Nu uzkirto ir vsio(uzklinijo) :grin:
 #269797   Davydo
 01 Bal 2011 21:45
Jau inmeciau bisky,daugiau negalima.Ryt anksti keltis,vaziuosim su ledu atsisveikint,uzdaryma darysim :'blud;/
Gal nebereiks ir sniuro naujo :lol:
 #270050   Ovkas
 02 Bal 2011 16:34
Matai man žvejyba pramoga, susitikimai su draugias, poilsis.
Aš iš to biznio nedarau. Iš draugų ir pažįstamų man pelno nereikia.
Dar be to neesu skūpas :ruko Što vyžū to pajū :[anuol

Taip kad šį sykį tamstos pretenzijų nepriimu :tia-tau
OMar rašė:
Ovkas rašė:Atkato negaunu :-ug
Bet ir pats Menke gali paliūdyti kad valties laruso pigiau niekur nerasi.
O man juk negaila kad ir kiti sužinos kur tas Gytis.
Gal kada per meeta lyšna čierka inpils ;-var-var.

Pijokas blin...taip pigiai pasiduodi...
 #270304   Jurginas
 03 Bal 2011 19:26
Davydo rašė:Sveiki,
Kas ka girdejot apie 8 gyslu Pontoon 21.Kiek ciupinejau tai lyg ir labai nieko pasirode.Minkstas,svelnus,zieduose viskas turetu buti ok.Bandziau ant sudmazgio irgi ok.Is akies lyg ir neuztorintas.Viskas atrodo idealiai tik kaina eina *PYP*...
Taspats tik 4 gyslu,ne koks pasirode.Jauciasi grubus,tikrai zieduose garsas bus.Per sudmazgi truko.Abu bandziau vienodo diametro 0,8pagal japonus arba 0,148 mm.Kaina tokia pati.Nesuprantu kodel,nes valas tikrai prastesnis.150m-2stolnikai lt
Gal kam jau teko pametyt,pasukinet?

Nu šiandien maudžiau 4 gyslų 0,128 storio, biški švilpia, bet kad avido vibracija nuo deep trout tuno garsesnė :-D Nežinau, po poros valandų mėtymo man jis pasirodė čiki ;uolrait Minkštas, garsiai nerėkia, metas padabnai, žodžiu kaip už tokią kainą net per geras :-D
 #270398   Davydo
 04 Bal 2011 00:06
Jurginas rašė:
Davydo rašė:Sveiki,
Kas ka girdejot apie 8 gyslu Pontoon 21.Kiek ciupinejau tai lyg ir labai nieko pasirode.Minkstas,svelnus,zieduose viskas turetu buti ok.Bandziau ant sudmazgio irgi ok.Is akies lyg ir neuztorintas.Viskas atrodo idealiai tik kaina eina *PYP*...
Taspats tik 4 gyslu,ne koks pasirode.Jauciasi grubus,tikrai zieduose garsas bus.Per sudmazgi truko.Abu bandziau vienodo diametro 0,8pagal japonus arba 0,148 mm.Kaina tokia pati.Nesuprantu kodel,nes valas tikrai prastesnis.150m-2stolnikai lt
Gal kam jau teko pametyt,pasukinet?

Nu šiandien maudžiau 4 gyslų 0,128 storio, biški švilpia, bet kad avido vibracija nuo deep trout tuno garsesnė :-D Nežinau, po poros valandų mėtymo man jis pasirodė čiki ;uolrait Minkštas, garsiai nerėkia, metas padabnai, žodžiu kaip už tokią kainą net per geras :-D
Nu ponial,jei gerai tai gerai...Tu cia ta kur ant juodos babinos suvyniotas pirkai?Nebeprisimenu kaip jis ten vadinasi.Jei tas tai ten jis papigiaj.
Pas mane sunkesne artilerija ir tokie bajeriai kaip "biski svilpia" netinka.Pas tave biski,pas mane bus daug. ;-)
 #270563   atolas
 04 Bal 2011 19:16
Papirkau "Mamoi" jig line TAKUMI 0,1mm, 13,4 LB pinto japoniuko. PE braid. Kas jau bandet tokiu zvejot, gal minciu turit? Raudonas jis. Pardavejas sake, kad zuvi "vilioja". :grin: Abejoju ar viliotu raudonas. Gal greiciau erzina?
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė