Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #221156   tench
 16 Rgs 2010 17:24
Furbis rašė:jeigu as nesukeles i kataloga imageshake fotkiu, o tik aplaudinau nesiregistraves...
Jeigu kalba apie http://imageshack.us (ne imageshake), tai jų FAQ sako:

How long will my uploaded files be available?
Your files will only be deleted if they do not adhere to our Terms of Service. If you are registered, your files will be available forever. If you are not registered, any file that you upload will continue to be available if it is accessed by anyone at least once per year.


T.y. jeigu nesiregistraves ir kažkokia nuotrauka nebus atidaryta bent kartą per metus, ji (gal) bus ištrinta. O šiaip tai reikėtų atsiminti kad imageshack, kaip ir visi kiti panašūs servisai suteikiami be jokių garantijų. Todėl jeigu nuotraukos svarbios, pradubliuok -- upload'ink į kitą nuotraukų/failų saugyklą, įrašyk į CD/DVD, arba nukopijuok į kito kompo diską.
 #221193   Agis
 16 Rgs 2010 21:00
Visada sakiau ir sakysiu, kad norint forume matyti savo nuotraukas ilgiau negu pusmetis arba metai, būtina turėti savo internetinį nuotraukų albumą ir iš jo kelti tas nuorodas .Kitaip jokių garantijų, kad Jūsų nuotraukas pamatysime čia po metų, juo labiau su lietuviškomis talpyklomis, kurios net dažnai atidarinėjamas nuotraukas, kartais panaikina po trijų mėnesių.Nemokamas sūris tik pelėkautuose, taigi darbą, įkeliant nuotraukas į savo albumą, po to čia perkeliant nuorodas, jau galima palyginti kaip kokį tai mokestį (sunaudotas laikas), tai ir rezultatas bus visada ilgiau apčiuopiamas.Bet vėlgi, čia kiekvieno asmeninis reikalas, nori jis tų ilgalaikių nuotraukų ar tiesiog jam užtenka laikinų emocijų.
 #242402   blight
 21 Gru 2010 22:33
Vis niekaip neapsisprendžiau kur geriau parašyt, ar čia, ar "Klausimai, patarimai filmuojant, fotografuojant, montuojant", bet manau čia bus tinkamiausia vieta.
Kai kam paskutiniu metu iškilo klausimas ir noras, kaip ant savo nuotraukų uždėti parašą ar prierašą (angl. watermark), kad niekas nevogtų ešerių nuotraukų, kaip čia nesanai buvo "išrišta" su dryžium patalpintam vienam puslapyje kaip konkursinė nuotrauka :-D Pats beveik niekad nedėliodavau prierašų, nes niekad nerasdavau greito ir patogaus būdo. Pramėginau nemažai programikių, kol padaliau atradau tai kas mane pilnai tenkina - "TSR Watermark Image Software". Ją nemokamai galima parsisiųsti iš čia.
Suinstaliavus turim tik vieną langą, kuriame viską ir nustatome:
Paveikslėlis
SOURCE - nurodom iš kur paimti nuotraukas perdarymui, galima nurodyt ir visą katalogą, kas labai patogu norint "pasirašyti" daug nuotraukų;
DESTINATION - nurodom kur išsaugos naujas, perdarytas nuotraukas;
RESIZE IMAGES - tuo pačiu galima ir pamažint nuotraukas iki foruminio dydžio (rekomenduojamas 640 x480);
TRANSPARENCY - parašo (kirtis ant pirmos a :-D ) permatomumo procentas (0% nepermatomas - 100% visiškai permatomas);
WATERMARK LOACATION - nurodom kurioj vietoj dėti parašą. Taip pat "Relative Offset" nusistato paraštės (tarkim apačioj dedant šiek tiek atitraukt nuo krašto nustatau abiejuose laukuose "-10")
Na ir WATERMARK USING nustatom kaip atrodys prierašas, galimi du pasirinkimai:
  • USE IMAGE (paveikslėlis), kai norim užkelti grafinį parašą (kitaip sakant paveikslėlį - png, gif, jpg ir kt. formate). Jį galima susikurt bet kokia grafine programa. Su "Width in %" pareguliuoju jo dydį, ir START.
    Buvusi orginali nuotrauka ir po perdarymo su mūsų ŽT logo:
    PaveikslėlisPaveikslėlis
  • USE TEXT - kai norim prirašyt tekstą (pvz. fotografavo Petrošius, kas kopijuos gaus per nagelius). Nusistatom kokį norim tekstą matyt, šriftą ir START, gaunam kažką panašaus į:
    Paveikslėlis
Galiausiai kai liekam patenkinti rezultatu ekrane, užsisaugom nustatymus FILE/SAVE SETUP AS, ir kitą kartą tereikės juos atsidaryt per FILE/OPEN ir paspaust START ir viskas ;-)
Pamėginkit, turėtų patikt, o ir klaidžiojančias internetinėj erdvėj nuotraukas kitiems panaudot kokiais tai negerais tikslais mažiau kils noras :cool:
 #272092   MINDULE
 09 Bal 2011 01:03
Zafai: pirma, tai nesinaudoju Firefox'u, antra - nesinaudju nei viena programa lietuvishkai... bet shiaip radau buda kaip tai padaryti, tik beda tame, kad Foto dydis bus toks, koks nusiustas i FB ir tikrai bent jau ash nezhadu vieshinti chia tokiu paklodzhiu :)

Bet dekui anyways...
 #281294   Edosius
 12 Geg 2011 20:59
bobis rašė:bandymai
:je-heh Na laikas ir čia pabandyti tokias pat formato foto dėt kaip ir daugelyje temų :mhu
 #281305   Edosius
 12 Geg 2011 21:19
bobis rašė:ką norėjai pasakyt?
Ką norėjai pabanyt :?: Foto ar be rankos dedasi :roll: :je-heh
 #281308   Sokratas
 12 Geg 2011 21:28
ką norėjau pabandyt, tą ir pabandžiau, o ką tu nori pasakyt, tai turbūt tik pats vienas ir tesupranti.
 #281312   Edosius
 12 Geg 2011 21:37
Tai ką norėjai pabandyt :?: Tris metus čia užsiregistrvęs.. taisyklėse parašyta kaip dėti foto... vis dedi iš kiti webo, iš kurio beje tavo foto puse neatsidaro... Tai ka norėjai "bandymui" :?:
 #281316   Sokratas
 12 Geg 2011 21:43
Va čia:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 5&start=90

Zemer parodė, kaip dar galima įdėti nuotraukas (tinypic.com resize 640 upload. Ir dedi nuorada su IMG), tai ir pabandžiau. O gal negalėjo pabandyt?

Ir užsirtegistravęs aš čia ne prieš 3 metus, gal nebegerk, jei nie tiek nebesuskaičiuoji :lol:
 #281317   Edosius
 12 Geg 2011 21:53
Neredaguok žinutės kas 30 sek.. :lol:
Bet aš tau dar sykį sakau pasiskaitytį apie foto talpinimo taisyklės ir kaip jos talpinamos kad išbūtų čia kuo ilgiau... čia tik šiaip tavo "ego" dėmėsio palaikymui :/braj;
Na nepyk, na negeriu.. valgau dabar kiaušinį gaivaus oro ikvėpęs... su kuprinuke ir teptuku rankose :neutral:
 #281321   Edosius
 12 Geg 2011 22:03
Na įvairios foto bobi ir liuks kaip patalpinai, ko daugiaau norėti :!: :gutgut
 #281323   Sokratas
 12 Geg 2011 22:09
Pabandyt norėjau, jei nepatinka, ištrink tą bandymą. Pabandžiau ir žinau, kaip per ten talpinas...
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė