Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #275838   Vaidis
 19 Bal 2011 20:46
aaa, nu čia knisliavos nemažai....
o jeigu kokį kamštį klijuojamą priklijuot?daug sveria? ar nieko neburt ir vyniot pintalą tiesiai? :roll: nes aš su savo Crucialu vistiek tokių minoškių nepasvaidysiu, kad reiktų čia baisiai burt kažką :) Man, kad pointeras 100 skristų ir gana :-D
 #275847   DainiusM
 19 Bal 2011 21:04
Vaidis rašė:aaa, nu čia knisliavos nemažai....
o jeigu kokį kamštį klijuojamą priklijuot?daug sveria? ar nieko neburt ir vyniot pintalą tiesiai? :roll: nes aš su savo Crucialu vistiek tokių minoškių nepasvaidysiu, kad reiktų čia baisiai burt kažką :) Man, kad pointeras 100 skristų ir gana :-D
Vyniociau pilna bugna pintalo ir tiek. As ir i chroniuka susukau ~0,16 pintuko 200m- sklidinas bugnas gavosi. 4,5g 7cm voblika uzmetu kiek man reikia, o mazesniu nelabai ir poreikio jauciu... :roll:
 #275877   Vitolis
 19 Bal 2011 21:53
Gal nebenupushkim Vaideli. Tegu zaidzia, argi mums gaila. Va Dainius patare viniot pilna shpule pintuko, tai ir prisabacinau be jokio ten bekingo. Ir skrenda pointeriukai ir kiti visi neblogai. O kad liaudis buria kazka ir atranda jiems dar priimtinesne versija, telydi juos sekme. :ks>
Kalbasi dvi vishtos vishtidej.
Viena sako:
-mano gaspadine uz mano sudetu kiaushiniu deshimti, turgui gauna 4 Lt todel, kad jie dideli.
O kita jai:
- o manishke gauna 4,02Lt
Pirmoji jai:
- nu del dvieju centu, tai ash jau subines sau tai nepleshysiu :-D

Va ir sakau, ar verta del keliu gramu tiek demesio skirt. Nu gal? Gal nesuprantu ash cia nieko. Nu nemodnas ash ant tiek '''bum
 #275882   linkaz
 19 Bal 2011 22:07
pilna spulyte pintuko :gutgut ,tik kai jau geresnis baiginejasi tai ji risu tik virsuj ,o po apacia prastas pintukas, ir viskas gerai , geriau kai maziau surisimu, bet ne visada taip gaunasi, ir nieko , gaudziau taip daug sykiu ir is keliu gabalu suristu pintuku :oops:, bekingo nenaudojes, galima ir mono apacioj pavyniot bet pintukas geriau ...ir citica tikrai puikiai mes ir 100, ir lengvesnius pointerius, ir su crucialu MH (esu juo bandes metyti ir gan lengvus svorius, jis croix premier M 7-21 vos ne dvynys, kur irgi galios atsarga didziule, ir abu meta, jei reikia, ir 7 gr. :-D )
 #275883   Vaidis
 19 Bal 2011 22:19
Nu škiaz čia viskas priklausys tik nuo masterstva :cool:
Na tikrai, ką aš čia suku sau smegenis, mažų nesvaidysiu, eisiu ant krupniako :-D , tai ir reikalo nėr kažką išradinėt....
Jeigu kada atsiras poreikis mažus svaidyt(kuo aš labai abejoju), tai ir įrankiai bus kiti.
 #275889   piatras
 19 Bal 2011 22:53
blight rašė:O koks tavosios grafitinės įvorės išorinis diametras?
Ui :oops: sorry, pas liankus viską surašiau mat o čia kažkaip neprireikė... čia visi tokie golovastikai :-D Pasitaisau: diametras 26mm.(špūlės OD=36mm), suvyniota 75m. 20lb G-Soul SS112, kuris yra storesnis nei deklaruoti 0,235mm. :roll:
 #275932   Liudovik
 20 Bal 2011 07:48
Taigi, taigi, paemiau savo pirmaji komplektuka: Citica + Crucial'a, esu laimingas iki zemes graibymo, :-D nekantrauju isbandyt... Reiks kaip nors paciam pasiraust ir pasikeist ta guoliuka, :ks> kur as galeciau rasti ta 5x9x3 SSS guoli Klaipedoj?
 #275988   SauliusM
 20 Bal 2011 09:52
Vaidis rašė:Nu škiaz čia viskas priklausys tik nuo masterstva :cool:
Na tikrai, ką aš čia suku sau smegenis, mažų nesvaidysiu, eisiu ant krupniako :-D , tai ir reikalo nėr kažką išradinėt....
Jeigu kada atsiras poreikis mažus svaidyt(kuo aš labai abejoju), tai ir įrankiai bus kiti.
tu baik durnavot. problemas jis mato 17gr sverianti pointeri metyt su citica ir crucialu. dar podmotkiu jam reiks matai. toki isvis net ne su muiline o su backa ir dzerkiniu kotu vos ne metyt gali. atsipalaiduok gal biski... nors ka noret... moderatorius irgi...
 #275991   SauliusM
 20 Bal 2011 09:55
AndriusK rašė:Gal kas rtyobi ixorne turit, prasom cia visus + ir -.
minusas, kad prastai meta lengvus masalus. man su ja komfortiska metyt ~ 17-18gr ir sunkesnius. toliau vien tik pliusai. pas mane ant dzerkinio koto stovi ir puikiausiai tvarkosi su 20-50gr masalais. kartais ir didesnes balvankes pabaladoju, bet jau su didesnem biskiuka gaila ritukes.
 #276903   linkaz
 23 Bal 2011 02:57
nieko tokio, guminukas su galvakabliu tiesiog aerodinamiskesnis, vobleri pradzioj irgi geriau "liotna" naudot, su svareliais kur metant i uodega suvaziuoja , ir tokio svorio kad normaliai apkrautu kota metant.
Gal turejo itakos vejas - soninis,juolab priesinis...tada stabdzius reikia ypac demesingai reguliuot. Vejo itaka ypac didele ritems su iscentriniais stabdziais, ir - kai masalai lengvi ir neaerodinamiski -"neliotni".
Dar atkreipk demesi kada barzdos darosi - kai metimo pradzioj ar pabaigoj - paverzk asini. Ji is vis geriau pabandyk pradzioj tiek paverzt, kad masalas ,istiesus spina ir nuspaudus klavisa, ypac lengvesnis, leistusi l.letai ar net tik krestelejus kota. Ir darbinius stabdzius pareguliuok kad stipriau veiktu.
Po to stabdzius palaipsniui vis laisvinsi - o metimai ilges. Neverta ir stengtis kuo toliau mesti stipriu mostu...po truputi , ir metymas po kiekvienos isvykos tik geres :gutgut
 #277102   Vaidis
 25 Bal 2011 08:22
Šeštadienį per piet ištaikiau porą valandų ir nulėkiau prie karjeriuko išbandyt savo koplektektėlį (Citica+Crucial MH) ir naujus masalus :grin: Puolu vyniot į ritę valą, kuris labai greit baigias :mėlynvarla net trečdalio būgnelio neužpildė :? pradedu sukt smegenis kur tas valas nugaravo ir atsuku, kad ant jūrinio multiko nuo tos pačios babynos suvyniojau '''bum Kito valo vietoj neturiu, tad teks bandyt su tuom kas yra :lol: Kabinu 100 pointerį, spaudžiu "knopkę" ir leidžiu masalui nukrist vandenin laisvu kritimu ....pareguliuoju stabdį, kol būgnelis nebesisuka, kai masalas pasiekia vandenį :gutgut Metu lengvai, metimo nuotolis apgailėtinas :-D Metu smarkiau, truputi geriau, bet....veinžo, su tiek valo nėr ko ir norėt.
Dabar apie kotą....su 100 pointeriu komforto nejaučiau, kuolas kaip reikiant, su 128 jau maladiec :-D patam pasikabinau Zalt Zam'ą 16-inį, 32g berods, su tuo tai vapše kaifas jau :gutgut nu ir ant galo dar IZUMI 145, 55g pasvaidžiau :twisted: kotui jau pereboras, bet balionu gali drąsiai mėtyt :[anuol
Bet svarbiausia tai, kad krikštas ir pirmas patepimas įvyko :!: :-D Paveikslėlis (aišku tuč tuojau keliavo iš kur atėjus :-D )
Vienu žodžiu, iki 100 pointerio pasiliksiu prie WRR8400 ir mėsmalės, o didesniems šitas bus ;-var-var.
 #277106   DainiusM
 25 Bal 2011 09:06
O as irgi light svieziai perkomplektuota su nauju valiuku apkrikstijau...
Paveikslėlis
Nuo 5g visiskas komfortas. 4,5g taip mazuma su itampa...
:)
 #277117   Vaidis
 25 Bal 2011 10:21
Ai va, dar norėjau paklausti :roll: Ką ir kaip reikia daryti, kad valo vediklis būtų per būgnelio vidurį? Nes biški "trumpina" prieš kiekvieną metimą sekti kur jis yra ir reguliuotis, jeigu jau šone nuvažiavęs :?
 #277119   linkaz
 25 Bal 2011 10:46
Vaidi tai cia jau tik rankenele sukant ,kai atsiduria vidury spaudi klavisa ir meti . o jei masalas prie pat tulpes-gali ranka patraukt valo is rites - vediklis nevaziuoja,lieka vietoj, jei per daug nuleistas klaviso paspaudimais ir rankeneles pasukimais pareguliuoji.
O Daiwu vediklis betraukiant vala vaiksto, bet irgi nustatyti per viduri galima be vargo.
Tik dazniausiai to veliau nebedarysi :-D , tiesiog nekreipsi demesio. Nebent isimtiniais atvejais, jei mestum ypac sunku, ar toli noretum mesti lengva masala.
Matai, is esmes,metant daug kartu ir ar kreipiant ,ar nekreipiant nekreipiant demesio i vediklio padeti, valas ant spules susivynioja "bet kaip" vediklio atzvilgiu, ir bet kokiu atveju ateina momentas kai vis tiek vediklio atzvilgiu atsiranda "kampas" spulej - nu ir pofik, neimi i galva, metimo atstumas del to nenukencia.
 #277146   Vaidis
 25 Bal 2011 11:21
hmm, man kažkaip labai jau taip skaudžiai su patrūkčiojimais tokiais metėsi, kai vediklis kur kampe buvo :roll: , gal kai privyniosiu pilną špūlę valo - dings šitie simptomai :roll:
 #277161   linkaz
 25 Bal 2011 13:35
privyniojus pilna spulyte vediklis dar arciau bus, bet pas Shimano jis vis tiek gan toli nuo spules,palygint...kai bus pilnesne spule - tai ir "akis" bus reikiamam lygy valo nubegimo nuo spules atzvilgiu Na, dar gali, stipriau trukciojant, ir valas kiek isirezt gilyn i apvijas, po to uzmetant tas jauciasi. Bet viskas tikrai bus :gutgut
Paskutinį kartą redagavo 1 linkaz. Iš viso redaguota 25 kartus.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė